Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ακριβώς στα 3 χρόνια, η 50άρα SONY πέθανε. Χάλασε το πάνελ της (αν είναι δυνατόν).

To μοντέλο ήταν το 50W656A και το είχα επιλέξει για το χαμηλότατο input lag του. Απόλυτα ευχαριστημένος από την τηλεόραση, τρομερά απογοητευμένος από τον γρήγορο θάνατό της και με κάνει να φοβάμαι να ξανααγοράσω TV SONY.

Η τηλεόραση ήταν ουσιαστικά το μόνιτορ του υπολογιστή μου για gaming, ταινίες, ίντερνετ και εργασία, με αυτή τη σειρά προτεραιότητας.

Θα πρέπει να αγοράσω νέα TV, και αυτή τη φορά θα την πάρω με επέκταση εγγύησης. Δεν ρισκάρω να την ξαναπατήσω έτσι.

Το budget μου είναι μέχρι 1600-1700 ευρώ για τουλάχιστον 60-άρα TV.  Βασική προϋπόθεση πέρα από την ποιότητα εικόνας, το input lag.

Γλυκοκοιτάζω την Samsung 60KS7000 στα 1600 ευρώ στην Κύπρο. Για κάποιο λόγο όμως η διαθεσιμότητά της μειώνεται συνεχώς. Σκόπευα να κάνω την αγορά μετά τις γιορτές και φοβάμαι μήπως δεν βρίσκω μετά.

Όπως και να έχει ευχαριστώ για όποιες προτάσεις μου παρουσιάσετε.

Δημοσ.

Μάλλον οι πληροφορίες που ζήτησα είναι υπεράνω των γνώσεων των φίλων εδώ πέρα, οπότε να κάνω ένα γρήγορο update:

Ενώ το 2014 και 2015 οι τηλεοράσεις SONY ήταν η κορυφαία επιλογή για αυτούς που ήθελαν χαμηλό input lag για gaming, το 2016 η Samsung βγαίνει μπροστά, αν και αυτό οφείλεται στο ότι τα μοντέλα της SONY για το 2016 έχουν input lag άνω των 30msec.

Οι τηλεοράσεις της Samsung κυμαίνονται στα 20-25msec, το οποίο είναι πολύ καλό νούμερο, αλλά όχι στα επίπεδα των 15msec που είχαν οι SONY του 2014.

Δυστυχώς όμως τα μοντέλα στα οποία είχα καταλήξει, και ανήκουν στη σειρά KS7000 και KS8000 της Samsung, έχουν χαμηλή ποιότητα κατασκευής. Η πλάτη της TV είναι κολλημένη με κόλλα στο πάνελ. Καθώς το πάνελ θερμαίνεται όταν παίζει η TV, η κόλλα χαλαρώνει και η πλάτη ξεκολλάει.

Όχι και ότι καλύτερο για τηλεοράσεις των 1600 ευρώ και άνω.....

Κάπου εδώ όμως τελειώνουν και οι επιλογές μας, διότι όλες οι άλλες TV έχουν input lag που ξεκινάει από τα 30msec και πάνε πάνω.....

Για console gaming πιθανών να είναι ΟΚ. Για PC gaming όμως καταλαβαίνεις αμέσως με το ποντίκι την καθυστέρηση της εικόνας..

Δημοσ.

Από αυτά που γράφεις δείχνεις ότι το έχεις ψάξει και συ και νομίζω επιβεβαιώνεται από τα τεστ ότι Samsung και Sony είναι οι καλύτερες στο input lag, τουλάχιστον για τα μοντέλα 2016. Και αφού το γκέιμινγκ είναι το νο1 κριτήριο σου για την αγορά τότε καλά κάνεις και ψάχνεις τηλεόραση με όσο το δυνατό καλύτερη απόκριση.

Αυτό με τη πλάτη των Σαμσουνγκ που ξεκολλάει πρώτη φορά το ακούω...το έχεις διαβάσει σε κάποιο φόρουμ ή το έχεις διαπιστώσει από προσωπική εμπειρία;

Φοβάμαι πάντως ότι δύσκολα μπορείς να ξεφύγεις από μοντέλα αυτών των δύο εταιρειών για τη χρήση που θες. Δες και τους παρακάτω πίνακες ίσως να σε βοηθήσουν:

http://www.rtings.com/tv/reviews/by-usage/pc-monitor/best

http://www.rtings.com/tv/tests/inputs/input-lag

• Like 1
Δημοσ.

Εχει όντως συμβεί σε μερικά μοντέλα, το επιβεβαιώνω και εγώ. Και παλι ομως ελεώ των επιδόσεων δεν ασχολούμουν καν με αυτό. Επίσης συμφωνώ, Samsung - Sony ειναι οτι καλύτερο σε input lag..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για κάποια χρόνια οι Sony ήταν top με ελάχιστο input lag. Τώρα έχει μπλέξει το πράγμα με το 4κ/hdr κτλ... Η Samsung που ανέφερες θεωρείται ίσως η καλύτερη all around tv μέχρι στιγμής. Υπάρχουν βέβαια και μοντέλα της Sony που είναι επίσης αξιόλογα καθαρά για χρήση ως monitor.

Αυτή είναι η χειρότερη στιγμή για να δώσεις 1000+ για κάτι που σκοπεύεις να κρατήσεις χρόνια.

Το Γενάρη έχουμε τη Ces 2017 oπού θα παρουσιαστούν τα καινούργια μοντέλα. Παράλληλα θα αρχίσει το ξεστοκάρισμα και οι εκπτώσεις στα φετινά οπότε μόνο να κερδίσεις θα έχεις αν μπορείς να περιμένεις.

Επεξ/σία από wakabanka
Δημοσ.

Τώρα είμαι με την παλιά μου 40άρα 720p Samsung. Καθότι η απόσταση είναι 2,5 μέτρα με ζορίζει λίγο αλλά περνάω.

Πάντως την 60ΚS7000 την θεωρούσα σίγουρη αγορά, αλλά να δώσω 1600 ευρώ για τηλεόραση που ξεκολλάνε τα κολλημένα με κόλλα πλαστικά της δεν μου ακούγεται καλό.....

Δημοσ.

Δεν υπάρχει η λεγόμενη "σίγουρη αγορά". Αν είναι να ξεκολλήσει, προφανώς και θα ξεκολλήσει εντός εγγύησης, οπότε τους την φορτώνεις πίσω...

Δημοσ.

group131, πραγματικά δεν θέλω να μπώ σε αυτή τη διαδικασία, ειδικά όταν μιλάμε για τηλεοράσεις των 60 ιντζών.

ΤV άνω των 50 ιντζών δεν χωράει στα αμάξια μου, οπότε η μεταφορά αποτελεί πρόβλημα.

Αυτό που εννοώ είναι ότι όταν διαβάζεις για προβλήματα σε κάποιο μοντέλο, όπως και να το κάνεις, η αγορά του δεν ξεκινάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Το πιό πιθανό να πάω να δώ εκθεσιακό μοντέλο της KS7000 και να το συζητήσω το θέμα επι τόπου με το προσωπικό.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει αψεγαδιαστο μοντέλο. Το θέμα με την πλάτη να ξέρεις όσες φορές το έχω αντιμετώπισει ήταν λόγω κακης μεταφοράς. Δεν θα έχεις πρόβλημα αν την στήσεις σωστά. Η συσκευή είναι πολύ λεπτή. Θέλει προσοχή.

Δημοσ.

Πήγα σήμερα με την γυναίκα μου σε τοπική αλυσίδα της Κύπρου και είδα το εκθεσιακό κομμάτι της 55KS7000.

Δεν υπήρχε το οποιοδήποτε ξεκόλλημα πλαστικών, κάτι το πολύ θετικό, αν σκεφτούμε ότι μιλάμε για τηλεόραση που παίζει όλη μέρα στο υψηλότερο επίπεδο φωτεινότητας (άρα και με την μεγαλύτερη εκπομπή ζέστης).

Οπότε μάλλον με κόβω αμέσως μετά τις γιορτές να επενδύω τον 13ο μου στην 60KS7000 στα 1500 ευρώ + 150 ευρώ η επέκταση εγγύησης στα 5 χρόνια.

Από την άλλη η αγορά θα γίνει με μισή καρδιά, μιάς και ήθελα να περιμένω να ωριμάσει το πεδίο με τις OLED. Αυτός ήταν ο σκοπός μου όταν είχα αγοράσει την SONY.....

Δημοσ.

Αν ήταν να περιμένεις για 55'' 4K OLED στα 1500-1600 θα σου έλεγα να κάνεις λίγη υπομονή αλλά αν είναι για τις 65''...θέλει πολύ χρόνο ακόμη :(  Δε νομίζω πάντως ότι η 60KS7000 είναι "μέτρια" επιλογή.

Δημοσ.

Δυστυχώς απλά δεν υπάρχει σύγκριση με τις OLED, αλλά οι OLED θέλουν τουλάχιστον 2 χρόνια ακόμα για να ωριμάσουν και να έρθουν οι τιμές σε λογικά επίπεδα.

Δημοσ.

Οι oled δυστυχώς πάνε πακέτο με το ghosting,το οποίο είναι πολύ ενοχλητικό στο gaming. Αν το δεις την πρώτη φορά μετά το μάτι σου θα πέφτει εκεί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...