Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Παίδες θέλω την γνώμη σας σε ένα θέμα που μου έχει παρουσιάσει το Desktop μου τις τελευταίες δύο μέρες.Το PC το είχα στήσει Δεκέμβριο του 2014. Αποτελείται από:

• CPU: Intel 4670K
  • Motherboard: MSI Z87-G45 Gaming
  • Υδρόψυξη: Coolermaster Nepton 240M
  • RAM: Corsair Vengeance 8GB 1600Mhz
  • GPU: PALIT GTX760 4Gb Jetstream

Αρχικά να πω ότι από τότε (12/2014) και μέχρι παραπροχθές το βράδυ κανένα πρόβλημα δεν είχα με τον υπολογιστή. Οι θερμοκρασίες ήταν σταθερά χαμηλές σε ότι και αν έκανα.

Το πρόβλημα ξεκίνησε από προχθές το πρωί που ξύπνησα και το βρήκα να δουλεύει σε full load τα fans και η θερμοκρασία του CPU να είναι στους 70+ βαθμούς. Προφανώς κάτι έγινε το βράδυ... Το κλείνω πάω σχολή, γυρίζω το ανοίγω ξανά τα ίδια. Το "ανοίγω" να δω την υδρόψυξη αν δουλεύει και μου φάνηκε οκ. Καλού κακού πήρα μία άλλη να το τεστάρω (Coolermaster HYPER TX3i) για να δω αν προέρχεται το πρόβλημα από εκεί. Την κουμπώνω πάνω, μου δούλευε στους 50+ βαθμούς idle και όταν έπαιζα game ή έκανα κάτι σε πρόγραμμα πήγαινε 70+. Τα fans στο PC full load όλα 2700rpm+.

Σήμερα το βράδυ το αποκορύφωμα που ενώ είμαι Facebook και ακούω μουσική στο Youtube, βαράνε ειδοποιήσεις στο FANSpeed για 90+ βαθμούς. Έφτασε 99 όπως θα δείτε.

Επισημάνσεις:

1. Έβγαλα τους σκληρούς από πάνω και μπήκα απλά στο BIOS και δούλευε σταθερά στους 57 έως 59 βαθμούς και με την μία και με την άλλη οπότε απέκλεισα το σενάριο περί σκάλωμα Windows κλπ. Επίσης σε idle κατάσταση ο CPU έχει 2% load και θερμοκρασία όπως είπα παραπάνω 50+. Επίσης έκανα reset το BIOS με την μπαταρία κλπ.
  2. Κανονικά δεν θα έπρεπε να κλείσει στους 100?! Παρέμεινε ανοιχτό χωρίς να κολλάει καθόλου. Δούλευε κανονικά.

Τα φώτα σας παίδες..

Έχει τύχει σε κανέναν; Τι μπορεί να φταίει; CPU; Fan Controller της μητρικής που τα έχει παίξει και δίνει ότι να 'ναι; Μητρική γενικά; :eek: :(

post-269955-0-73831600-1481318643_thumb.jpg

Δημοσ.

Όχι όχι. Το είχα αφήσει εγώ το βράδυ να κατεβάζει όπως και άλλες φορές. Εγώ το είχα αφήσει

Update: Έτρεξα το Intel Diagnostic Tool (CPU) μου τα έβγαλε όλα PASS με παρατήρηση ότι περίμενε 15 βαθμούς κάτω την θερμοκρασία. Επίσης παράλληλα είχα το AIDA και ο CPU κατά την διάρκεια των τεστ είχε 90 βαθμούς.

Δημοσ.

Πριν από λίγο είχα μία συνομιλία με ένα φίλο και μου είπε να τσεκάρω τα pins από το socket στην motherboard γιατί πιο παλιά είχε το ίδιο θέμα. Και τελικά? Βρήκα αυτό στις φωτό! Bend Pin!

Να τονίσω ότι μία φορά μπήκε ο επεξεργαστής πάνω (12/2014) και από τότε δεν ξανά βγήκε ποτέ! Επίσης και τότε μπήκε με πάρα πολύ προσοχή καθώς δεν είμαι άσχετος κλπ από αυτά.

Πως γίνεται να έγινε κάτι τέτοιο?!?!?! Πως στράβωσε εκεί μέσα?!

Λογικά αυτό προκαλεί τις θερμοκρασίες, σωστά;

post-269955-0-80651900-1481373240_thumb.jpg

post-269955-0-46547300-1481373244_thumb.jpg

Δημοσ.

Ναι αυτό τις προκαλεί, προφανώς από την πρώτη φορά που είχε κουμπωθει ο Cpu είχε στραβωσει απλώς τώρα με τις θερμοκρασίες και την χρήση ζεσταθηκαν οι επαφές, βραχυκυκλωσαν και άρχισε να σου χτυπάει.

Ισιοσε το..

Δημοσ.

Αυτό φαίνεται να έχει γυρίσει εντελώς ανάποδα, ή κάνω λάθος, δύσκολο να φτιαχτεί αν είναι έτσι, φοβάμαι ότι θα σπάσει αν το πειράξεις.

Δημοσ.

ή με ζεστό αέρα ( πιστόλι) ζεσταίνεις τοπικά στους 150 -170 c  απο επάνω στο σημείο  για κανα 2-3  λεπτο και με μηχανικό μολύβι σιγά σιγά την επαναφέρεις ( θέλει προσοχη μικρές κινήσεις μην σπασει ) 

• Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παίδες καλημέρα! Το πήγα σε κοσμηματοπωλείο φίλου και το φέραμε στην θέση του πάλι. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Εδώ και 10-15 μέρες πάει κανονικά.

• Like 1
Δημοσ.

Και δεν ανοίγεις; Αφού τα πληρώνουμε που τα πληρώνουμε χρυσά!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...