Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά

Έχω το εξής πρόβλημα. Έκανα format, και τώρα όποτε προσπαθώ να περάσω τους drivers της κάρτας γραφικών  o υπολογιστής κολάει μετά το restart (εμφανίζεται το logo των windows, και μετά μαυρίζει η οθόνη και τα ανεμιστηράκια της κάρτας γραφικών σταματάνε να δουλεύουν).

Αν μπω σε safe mode και απεγκαταστήσω τους drivers και αφήσω απλά τους drivers των windows (standard VGA driver) τότε η κάρτα "δουλεύει" και μπαίνει κανονικά στο λειτουργικό.

Η κάρτα μου είναι Gigabyte AMD R9 270 X.

Δοκίμασα και προηγούμενες εκδόσεις του catalyst και πάλι τα ίδια (αν και μέχρι την ώρα που έκανα φορμάτ δεν φαινόταν να υπάρχει πρόβλημα με τους τελευταίους drivers).

Να σημειώσω πως το format το έκανα γιατί σήμερα κόλλησε δύο φορές ο υπολογιστής με blue screen την ώρα που έπαιζα.

Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του pc είναι :

Intel i5 4590

Asus H97M Plus MB

8GB RAM

Windows 7 Ultimate 64bit

Ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει? Είναι δείγμα πως η κάρτα τα τίναξε?

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Δημοσ.

Ετσι κανει και σε μενα μαυριζει η οθονη και δεν βγαζει τιποτα,  μαλον τα τιναξανε οι καρτες μας, αλλα αφου σε σενα δεν λυθηκε ουτε με φορματ κατα 80% λεω οτι ειναι η καρτα γραφικων  εγω εχω  την 260Χ gigabyte και εγω ειχα κανει φορματ για να βαλω τα 7 και εκανε τα ιδια, λεω να την παω πισω, αλλά δεν το κανει συνεχεια σε εμενα αντε μια με 2 φορες τον μηνα

Δημοσ.

Εσύ δεν έχεις το ίδιο θέμα ;)

Από την στιγμή που με το που μπαίνουν drivers κρασαρει είναι ή κάρτα ή τροφοδοτικό. Προσωπικά δεν μου έτυχε ποτέ το δεύτερο αλλά το έχω δει.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Κι'εγω αυτό είχα φανταστεί, ότι θα πάω μάλλον για καινούρια κάρτα (λογικά είναι ακόμα εντός εγγύησης. Είναι αγορασμένη τον Δεκέμβρη του 14, η απόδειξη δεν γράφει πάνω έτη εγγύησης αλλά απ'οτι βλέπω στο you απ'όπου και αγοράστηκε, η gigabyte σχεδόν σε όλες τις κάρτες δίνει 3 χρόνια).

3 γρήγορες ερωτήσεις:

Η εγγύηση φαντάζομαι ότι καλύπτει την κάρτα σε τέτοια περίπτωση, έτσι δεν είναι είναι?

Υπάρχει τρόπος να διαπιστώσω με σιγουριά ότι όντως φταίει η κάρτα πριν την πάω στο κατάστημα ? Δεν έχω δεύτερο υπολογιστή να την δοκιμάσω δυστηχώς. Υπάρχει κάποιο benchmark ας πούμε που τρέχωντας το να σιγουρευτώ ότι η κάρτα πάπαλα?

Τέλος σε περίπτωση αντικατάστασης, και απο τη στιγμή που αυτή η κάρτα δεν υπάρχει πλέον (απόσο βλέπω τουλάχιστον στο you.gr) ποιά θεωρείται αντίστοιχης δυναμικότητας κάρτα από τα σημερινά μοντέλα? Η rx 460? (η τιμή αγοράς τότε ήταν περίπου 180 ευρώ).

Αν καταφέρω να τους πείσω να μου κόψουν πιστωτικό αντί για αντικατάσταση, για να πάω σε nvidia ποια θα προτείνατε σε αυτά τα χρήματα (περίπου 200 ευρώ, προσθέτω και κανά 50άρι αν χρειάζεται για κάτι κάλο).

Δημοσ.

κοιταξε η 460 ειναι ανταξια της 260  αν μπωρεις την εκδοση με τα 4Gb ραμ επανω, για τεστ που θες να κανεις βαλε heaven benchmark ή το furmark και δες πως θα παει

Δημοσ.

Πήρα σε φίλο την φτηνοτερη έκδοση 1060 250€ αν θυμάμαι καλά, palit oc και ειλικρινά δεν έχω δει χειρότερη υλοποίηση σε κάρτα γραφικών, μίας και δεν γνωρίζω για 470 νομίζω ότι ισχύει ακόμη ή τιμή 248 για την 480 8Gb που είναι σε άλλη κατηγορία σαν κάρτα.

Διαφορετικά ή πας σε μέτρια-καλη υλοποίηση 470 ή πας σε 460. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά βέβαια απλά αναφέρω ότι ή 1060 (ή οποία ήταν ή φτηνοτερη στο skroutz) ήταν άθλια!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εχω ενα αντιστοιχο προβλημα , επειδη ημουνα στρατο ειχα να ανοιξω το pc 2 μηνες και οταν τ ανοιξα ανοιξε κ μ ειχε χαμηλωμενη αναλυση χωρις να μ επιτρπεπει να την αλλαξω , οταν εκανα μια επανεκινηση εφτανε μεχρι το σημα των windowsκαι μετα μαυρη οθονη .

λετε να ειναι η καρτα ή οι οδηγοι ?

update:αυτο συνεβαινε στα 2 mini dp σε συδεση με dp στην οθονη , συνδεσα με μια αλλη οθονη με hdmi και ολα ειναι κομπλε , να φταιειτο ανταπτορακι απο dp -> mini dp?

Δυστοιχως η οθονη μου δεν εχει hdmi και η r9 280 απλο dp ...

Επεξ/σία από theo93

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...