navger Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2016 Καλημερα, προσπαθω να βρω καπου την απαντηση στο παραπανω ερωτημα, αλλα δεν βρισκω κατι σχετικο. Δηλαδη για αποθηκευση δεδομενων (κυριως φωτογραφιες και βιντεο) ειναι προτιμοτερο να παρω εξωτερικους δισκους 1 ή 2 tb 2.5" ή να αγορασω θηκες (ή dock) οπου θα βαλω 3.5" εσωτερικους δισκους με τροφοδοσια?? κυριοι παραγοντες ειναι το οικονομικο και η αξιποιστια και οχι φορητοτητα τους. Εχω ακουσει και για τους controller κατι του στυλ "καλυτερα ...το Χ παρα το Ψ γιατι εαν σου καει ο controller την πατησες και πετας και τον σκληρο μαζι" αλλα δεν καταλαβα τι ακριβως συμβαινει και εννοουν.... σας ευχαριστω εκ των προτερων, Νικος
Avatar_GR Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2016 Πάρε 3,5 ίντσες αφού δεν σε ενδιαφέρει και πολύ η φορητότητα. Να ξέρεις όμως ότι οι σκληροί δίσκοι μπορεί να χαλάσουν ανά πάσα στιγμή ότι τεχνολογίας και αν είναι HDD, SSD κτλ κτλ. Επίσης υπάρχει και ο κίνδυνος ιών και cryptolocker που θα χάσεις τα δεδομένα σου. Η καλύτερη λύση για σίγουρο backup είναι σε CD/DVD/BLU RAY.
jason97 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2016 Θέλω και εγώ να αγοράσω εξωτερικό αλλά δεν ξέρω να πάρω έτοιμο η δίσκο και θήκη? Για 2,5 λέω γιατί ποιος μπλέκει με ρεύματα ξεχωριστά και το 3,5 πιάνει χώρο λέω για 1 με 2 tb
Avatar_GR Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2016 Θέλω και εγώ να αγοράσω εξωτερικό αλλά δεν ξέρω να πάρω έτοιμο η δίσκο και θήκη? Για 2,5 λέω γιατί ποιος μπλέκει με ρεύματα ξεχωριστά και το 3,5 πιάνει χώρο λέω για 1 με 2 tb Καλύτερα πάρε ξεχωριστά δίσκο και θήκη ώστε να διαλέξεις ότι θέλεις εσύ. Πολλές φορές βάζουν πιο αργούς δίσκους μέσα στις έτοιμες λύσεις.... η τίποτα σαβούρα seagate μέσα.
jason97 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2016 Καλύτερα πάρε ξεχωριστά δίσκο και θήκη ώστε να διαλέξεις ότι θέλεις εσύ. Πολλές φορές βάζουν πιο αργούς δίσκους μέσα στις έτοιμες λύσεις.... η τίποτα σαβούρα seagate μέσα.Τη άμα πάρεις wd εξωτερικό που έχω τώρα είμαι ευχαριστημενος θα έχει άλλο δίσκο μέσα αφού βγάζει δίσκους η wd? Αν δεν θέλω θήκη μπορώ να τον συνδέσω απευθείας με usb υπάρχει ανταπτορας?
Avatar_GR Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2016 Αν πάρεις WD θα έχει WD μέσα (λογικά), αλλά μπορεί (πολύ πιθανό) να είναι παλιότερος δίσκος SATA 2 στα 5400 στροφές. Στα ίδια χρήματα (μπορεί και φτηνότερα) μπορείς να αγοράσεις εσύ WD SATA 3 η υβριδικό δίσκο η 7200 στροφές κτλ... Επίσης θα διαλέξεις και ότι θήκη σου αρέσει εσένα και θα έχεις ξεχωριστά εγγύηση σκληρού δίσκου και ξεχωιστά κουτιού, ενώ με τον αγορασμένο πακέτο αν ανοίξεις το κουτί(Αν ανοίγει χωρίς να χαλάσει) να βγάλεις τον σκληρό αυτομάτως χάνεις και την εγγύηση για όλα. Για αυτό σου λέω πιο πολύ αξίζει ξεχωριστά δίσκος+κουτί. Επίσης υπάρχουν κάτι γ@μιστερά κουτιά που μπορείς να πάρεις. Διάφανα, μαύρα ματ, αλουμινίου, με λεντάκια, USB 3, e-sata κτλ κτλ... ότι γουστάρει ο καθένας δηλαδή
navger Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2016 ευχαριστω για τις υποδειξεις και βοηθεια. θα μπορεσε καποιος να μας προτεινει κανενα καλο dock και κουτι? για να δω που θα κινηθω οικονομικα. και κατι τελευταιο, δεν ειναι προτιμοτερο να ειναι ο δισκος 3.5 με εξωτερικη τροφοδοσια παρα 2.5 χωρις, απο την αποψη οτι "ζοριζεται" λιγοτερο, και λογικα, στατιστικα θα "ζηζει" περισσοτερο ή δεν ισχυει αυτο?
jason97 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2016 Μπορείς να μου προτείνεις στα 60 με 65 ευρώ έναν καλό 2,5?
Avatar_GR Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2016 και κατι τελευταιο, δεν ειναι προτιμοτερο να ειναι ο δισκος 3.5 με εξωτερικη τροφοδοσια παρα 2.5 χωρις, απο την αποψη οτι "ζοριζεται" λιγοτερο, και λογικα, στατιστικα θα "ζηζει" περισσοτερο ή δεν ισχυει αυτο? Δεν ισχύει αυτό, οι 3.5 δίσκοι είναι μεγαλύτερες χωρητικότητες και γρηγορότεροι από τους 2.5 για αυτό θέλουν εξτρά παροχή ρεύματος. Οι 2.5 παίρνουν ρεύμα από την USB. Δες εδώ για θήκες σκληρών http://www.e-shop.gr/ypologistes-skliroi-diskoi-ssd-thikes-list?table=PER&category=%C5%CE%D9%D4%C5%D1%C9%CA%C5%D3+%C8%C7%CA%C5%D3 Αγόρασα πρόσφατα αυτόν εδώ και είμαι πολύ ευχαριστημένος, είναι πλαστικός όμως, αν θες αλουμήνίου δες αλλού http://eu.banggood.com/Wholesale-Warehouse-MantisTek-Mbox2_5-Tool-Free-USB-3_0-SATA-HDD-and-SSD-Enclosure-HDD-External-2_5-Case-with-USB-3_0-Cable-wp-Eu-1021994.html?rmmds=myorder Πολύ καλός αλουμινίου, τον πήρα προσφατα για φίλο http://www.e-shop.gr/natec-nkz-0337-rhino-25-usb-30-sata-enclosure-slim-aluminium-black-p-PER.572135 Μπορείς να μου προτείνεις στα 60 με 65 ευρώ έναν καλό 2,5? https://www.skroutz.gr/s/3351143/Western-Digital-Scorpio-Blue-1TB-WD10JPVX.html
jason97 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2016 https://www.skroutz.gr/s/7831667/Samsung-Spinpoint-M9T-1-5TB.html?from=recommendations Λέει τίποτα? Το eshop τις περισσότερες θήκες τις έχει usb 2 Οι στροφές του δίσκου παίζουν ρόλο άμα είναι να τον κάνεις εξωτερικό? Δεν ψωνίζω από εξωτερικό Ο wd που παρεθεσες γράφει ένας ένα σχόλιο που με κάνει να αμφιβάλω
Avatar_GR Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Καλοί είναι και οι 2 οι δίσκοι, πάρε τον μεγαλύτερο. Μην σε ανησυχούν τα σχόλια είναι φοβεροί σκληροί και οι δύο. Οι στροφές παίζουν ρόλο και σε εξωτερικό δίσκο, αλλά μην φανταστείς τρελές διαφορές. Τον Samsung Spinpoint M9T 1.5TB τον έχω στο PS4, το σχόλιο στο skroutz δικό μου είναι... Κάνει ένα μπιιιπ ο σκληρός αυτός κάθε μερικές μέρες, αλλά δεν είναι τίποτα ανησυχητικό έτσι πρέπει να κάνει. (Μην τρομάξεις αν το ακούσεις) Ο WD είναι τελείως αθόρυβος. Πάρε τον samsung Που είναι και μεγαλύτερης χωρετικότητας.
jason97 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 ο 1,5 και 1 tb ποσο θα εχουν μεσα κανονικα?
turbat0s Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 ακριβοι αριθμο δεν μπορεις να μου πεις? ακριβή αριθμό λοιπόν που θες είναι 1395Μb και 930Μb, αντίστοιχα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα