Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν έχουμε δεδομένα: 2 υπολογιστές σε διαφορετικούς χώρους. όχι εντός του ίδιου δικτύου.

Σύνδεση με απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας με ip. 

Αυτό που θέλω να κάνω είναι όταν συνδέομαι στο γραφεία και δουλεύω, να μπορώ να τυπώνω στον εκτυπωτή που έχω στο σπίτι μου. Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Θα στήσεις ένα δωρεάν pdf printer στο γραφείο και θα τυπώνεις σε pdf (π.χ. bullzip pdf, do pdf, pdf24 κτλ). Μετά θα μεταφέρεις το pdf στο σπίτι και θα τυπώνεις.

Όποιες άλλες λύσεις νομίζω θα σε παιδέψουν περισσότερο.

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά ακολουθώ την εξής τακτική, μέσω του ενσωματωμένου vpn των windows [server win 2003 σταθμός win 7], "τρέχω" μια εφαρμογή στο server, από τον remote desktop των win 7, του απομακρυσμένου. Έχω εγκατεστημένο στον server τον bullzip printer και όταν ζητώ εκτύπωση, ο εκτυπωτής μου ζητά το σημείο αποθήκευσης, έτσι επιλέγω να αποθηκευθεί στον σκληρό του απομακρυσμένου υπολογιστή, απ' όπου στη συνέχεια εκτυπώνω κανονικά. 

Δημοσ.

Λοιπόν έχουμε δεδομένα: 2 υπολογιστές σε διαφορετικούς χώρους. όχι εντός του ίδιου δικτύου.

Σύνδεση με απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας με ip. 

Αυτό που θέλω να κάνω είναι όταν συνδέομαι στο γραφεία και δουλεύω, να μπορώ να τυπώνω στον εκτυπωτή που έχω στο σπίτι μου. Ευχαριστώ.

Για να γίνει αυτό πρέπει και ο υπολογιστής στο γραφείο να έχει σύνδεση με τον υπολογιστή στο σπίτι σου

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά, ο υπολογιστής που έχει τον εκτυπωτή, είναι αυτός στο οποίο κάθεσαι (ο τοπικός) και θέλεις από τον απομακρυσμένο υπολογιστή, να δίνεις μία εκτύπωση και αυτή να δρομολογείται στον εκτυπωτή του τοπικού υπολογιστή. 

Για να γίνει αυτό, χρειάζονται δύο προϋποθέσεις.

1. Όταν συνδέεσαι με rdp θα πρέπει στο tab τοπικοί πόροι να είναι τσεκαρισμένο το "εκτυπωτές" (αν και πλέον είναι έτσι από default)

post-40042-0-75001000-1481284788_thumb.png

2. Θα πρέπει στον απομακρυσμένο υπολογιστή (ή υπολογιστές) να είναι εγκατεστημένος ο driver του εκτυπωτή που έχεις. Αλλιώς δεν θα μπορέσει να γίνει το redirection της εκτύπωσης.  

• Like 1
Δημοσ.

ευχαριστώ πολύ. ακριβώς αυτό που λες. βασικά αρχικά το έκανα έτσι άλλα έβαζα τοπικό πορτ usb κλπ στον απομακρυσμένο υπολογιστή. μετά μου έκοψε και κατέβασα σκέτους drivers και έψαξα λίγο τα ports μου βγάζει στην προσθήκη εκτυπωτή. εκεί είχε 3ς άλλου τύπου ports δεν θυμάμαι πως τα έλεγε, αλλά στο τέλος είχε το όνομα του υπολογιστή στο σπίτι μου. οπότε έβαλα εκεί τον driver και τύπωσα κομπλέ. 

Δημοσ.

Εγω στηνω ενα vpn με hamachi και βαζω τα πισια στο ιδιο network over Internet. Μετα με την ψευδοip που μου δινει αν κανω share τον εκτυπωτη, τυπωνω και ας ειμαι στην Ιρλανδια.

Στην ουσια δλδ κανω statik ip's με αυτο το τροπο.

Ο αλλος ευκολος τροπος ειναι να στησεις dyndns ας πουμε που κανει το ιδιο πραγμα.

Δημοσ.

rfc ενδιαφερον ο τροπος σου. θα το ψαξω και αυτο.

και το dyndns ειναι ωραια φαση. δεν κοστιζει και πολυ.

το teamviewer κλειδωνει ρε παιδια. συνεχεια σε πεταει εξω και μετα απο ενα διαστημα δεν δουλευει και καν.

• Like 1
Δημοσ.

Αν κάνεις ddns (το noip είναι δωρεάν, ακόμα...) μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το tightvnc όπου δεν παρεμβάλλονται ξένοι σέρβερ όπως στο team.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...