Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Μετά από αρκετή αναζήτηση, έπεσα πάνω σε συζητήσεις στο φορουμ σας και είδα ότι έχει πολυ αξιολογα άτομα, με γνώσεις και εμπειρία σε IT θέματα. Οπότε ίσως υπάρχει κάποιος που μπορεί να με διαφωτίσει στα παρακάτω τρία θέματα.

Να σας πω αρχικά ότι είμαι Μαθηματικός, και επειδή προπτυχιακά είχα τρελαθεί με τους Αλγοριθμους, την Θεωρία πολυπλοκότητας, τις Αναδρομικές συναρτήσεις και τις Turing Machines, θεώρησα απαραίτητο να κάνω ενα μεταπτυχιακό στην Πληροφορική.

Και αυτό έγινε. Τελείωνω (ελπίζω) φέτος το ΠΛΣ του ΕΑΠ, όπου μας μάθανε ενα κάρο πράγματα και κυρίως ΄οτι Πληροφορική δεν είναι μόνο Programming

Ε, όπως καταλαβαίνετε έχω χάσει τη μπάλα. Data Mining, Δικτυα, Ασφάλεια, αρχιτεκτονική και επιπλέον, επαγγελματικοί τίτλοι τους οποίους πραγματικά κάνω αγώνα να μάθω: Back-end,Front-end dev.,Analysts, NW engineers...χαμός!

Περνάω στο ψητό:

1) Με ποιόν τομέα είναι προτιμότερο να ασχοληθώ μελλοντικά;

Να ξαναπώ ότι τρελαίνομαι για θεωριτική Comp.Science λόγω Μαθηματικού υποβάθρου, μου αρέσουν και τα δίκτυα παρ'ολο που φτύνω αίμα, και η SQL καλή ήταν, και το Machine Learning είναι ερεθιστικό. Αντε και προγραμματισμός με καμια διασκεδαστική γλώσσα (Python ναι, Java ουτε με σφαίρες).

2) Ποιός τομέας τραβάει στην Ελλάδα;

(Αν και αισθάνομαι ότι θα μου πείτε Programming)

3) Πως στο καλό μαζεύεις προυπηρεσία, αν το σύνολο των εργοδοτών ζητούν >2 χρόνια???

Επειδή δουλεύω ήδη σαν Μαθηματικός, δεν θα είχα πρόβλημα να κάνω παράλληλα back-end developing για καποια εταιρία για να μαζέψω experience, αλλά πως αμα όλοι θελουν προυπηρεσία;;;

Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων για τις απαντήσεις σας.

Mike

• Moderators
Δημοσ.

Χωρίς να είμαι άτομο "με γνώσεις και εμπειρία σε ΙΤ θέματα", έχεις σκεφτεί για scientific computing, πιθανότατα κάπου έξω;

Για το 2) απ' ό,τι ξέρω android-iOS και web.

• Like 1
Δημοσ.

Καταρχήν, δε μιλάμε για Ελλάδα..Τα πράγματα είναι σχεδόν ανύπαρκτα όσον αφορά την ενασχόληση με scientific computing.

Αν θες να το γυρίσεις σε web development ή γενικά ΙΤ τότε οκ υπάρχει ακόμη ελπίδα.

Ως μαθηματικός όμως και εφόσον σου αρέσουν οι τομείς που ανέφερες έχεις αρκετές (έως και πάρα πάρα πολλές) ελπίδες να δουλέψεις έξω.Μην το σκέφτεσαι καν για Ελλάδα..Και γω κάποτε έλεγα μονο Ελλάδα.Τώρα όπου φύγει φύγει..(Εννοείται ότι είμαι Ελληνάρας και αγαπάω την πατρίδα μου και την ιστορία της και δεν το αλλάζω με τίποτα, όμως πρέπει να έχεις και μια δουλειά για να ζήσεις).Και στην τελική, πηγαίνεις για λίγα χρόνια έξω και μετά βλέπεις.

Ως μαθηματικός, βλέπω ότι ζητάνε άτομα για computer graphics (opengl κτλ).Είναι κάτι πολύ καλό αν σε ενδιαφέρει.

Επίσης, και σε τομέα finances μπορείς να ασχοληθείς.

Γενικά, το ότι είσαι μαθηματικός δε σε περιορίζει σε κάτι, αντίθετα σου διευρύνει τα πεδία (μιλάμε για scientific computing)

Και μιλώντας για scientific computing, οι γλώσσες που παίζουν κυρίως είναι C/C++, Python.Οπότε, κανονίζεις ανάλογα.

Όσον αφορά την εμπειρία ανοίγεις ένα github και βάζεις τα προγραμματάκια σου.Ποιά μπορεί να είναι αυτά?Διαβάζοντας σχετικά βιβλία γράφεις κάτι παρόμοιο.Και αργότερα μπορεί  να σου έρθει καμιά ιδέα.

Δημοσ.

Αφού ξέρεις μαθηματικά θα σου πρότεινα AI/Deep Learning και Natural Language Processing. Τώρα το που θα βρεις δουλειά στην Ελλάδα για τέτοια θέματα είναι μια καλή ερώτηση. Αλλά γιατί μόνο Ελλάδα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Thanks παιδιά. Πηρα μια ιδέα.

Η Ελλάδα με κρατάει διοτι εχω ηδη δουλειά (με ψιλονορμαλ αποδοχές για την εποχή) και λογω οικογενειακών θεμάτων.

Τωρα, αν μου πεις οτι με περιμενει ετοιμη δουλεια σε καμια Φρανκφούρτη ή Βρυξέλλες με κανα 4000-ρο το μηνα, εχω γινει καπνός :P

Επισης πρεπει να δω τι στο καλο ειναι αυτο το GitHub , που σου "δημιουργεί " προϋπηρεσία..

Επεξ/σία από mikezante
Δημοσ.

Προφανώς mikezante με την αναφορά σου για τα αξιόλογα άτομα με γνώσεις και εμπειρία σε ΙΤ εννοούσες και μένα και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.. 

εγώ θα σου πρότεινα να ασχοληθείς με Machine Learning και νευρωνικά δίκτυα, δηλαδή Τεχνητή Νοημοσύνη και φυσικά για PhD στο εξωτερικό όπως στη Γερμανία ή τη Σουηδία..   

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστω παιδιά.

@DevFromHell

Εξετάζω αυτές τις προοπτικές καιρο! Αλλά προς το παρόν ειναι το plan c μου.

@swstost

Εχει ψωμί λες το DM εδώ; Η παλι για εξω μιλάμε μονο;

Επίσης θα σου ήμουν ευγνώμων αν άφηνες ενα link με info για Hadoop κλπ, ή πως ξεκινάς τελος παντων για να βγεις στην αγορα εργασίας αντίστοιχου τομέα..

Δημοσ.

Τα παραπάνω δεν είναι αμοιβαία αποκλειόμενα, πχ το Machine Learning που σωστά αναφέρει ο DevFromHell μπορεί να συνδυαστεί με Big Data Analytics.

Δυστυχώς δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο link, google is your friend.

Και σε γενικές γραμμές, ναι, μιλάω κυρίως για έξω. Αν αυτό θα είναι physically έξω ή remote το βλέπεις στην πορεία.

Δημοσ.

CompSci σε ερευνητικά κέντρα/πανεπιστήμια. Οπότε πας αναγκαστικά για διδακτορικό και να χωθείς σε κάποιο εργαστήριο κτλ κτλ.

Για την αγορά στο εξωτερικό, καλά λεφτά (και πολλές δουλειές) έχει στο front-end, στο back-end, data science/analytics & devops.

• Like 1
Δημοσ.

Πριν φτασουμε σε DataMining , Machine Learning ktl υπαρχει ένα ενδιαμεσο σκαλι που συνηθως το ξεχναμε. Το λεγομενο ΒΙ ή Analytics (αναφερθηκε). Το ΒΙ εχει σημερα μεγαλη ζητηση τοσο σε Ελλαδα οσο και σε Ευρωπη. Στο Core του ΒΙ είναι οι Βασεις δεδομενων και η SQL.
Δες το Magic Quadrant for Business Intelligence and Analytics Platforms (https://www.gartner.com/doc/reprints?id=1-2XXET8P&ct=160204), διαλεξε ένα η περισοτερα εργαλεία από το σωστο τεταρτημοριο και εξειδικευσου σε αυτό/α (προσωπικα συστηνω Qlik).
Επισης "ΔΟΥΛΕΥΩ ελλαδα" ΔΕΝ αποκλείει το ΔΟΥΛΕΥΩ ΚΑΙ ευρωπη (περιστασιακα σαν Consultant).
​Τα Rates στην Ευρωπη για Qlik or Tableau consultants κινουνται από 300 ως και 700+ ευρω την ημερα. (min req για Consultant είναι  τουλαχιστον 4-5 χρονια προυπηρεσια σε ένα εργαλειο).

• Like 2
Δημοσ.

Συμφωνώ ότι τα ΒΙ & Analytics έχουν ζήτηση και ότι όντως τα Qlik & Tableau είναι πλέον πολύ διαδεδομένα.

Απλώς πιστεύω ότι για κάποιον που ξεκινάει τώρα, καλό θα ήταν να δει Big Data & Analytics, Columnar Databases, Data Mining, Machine Learning γιατί νομίζω ότι είναι το next big thing. Το να περάσει και από τα "κλασσικά" RDBMS σίγουρα κακό δεν κάνει, μάλλον καλό κάνει...

Δημοσ.

Thanks παιδιά. Πηρα μια ιδέα.

Η Ελλάδα με κρατάει διοτι εχω ηδη δουλειά (με ψιλονορμαλ αποδοχές για την εποχή) και λογω οικογενειακών θεμάτων.

Τωρα, αν μου πεις οτι με περιμενει ετοιμη δουλεια σε καμια Φρανκφούρτη ή Βρυξέλλες με κανα 4000-ρο το μηνα, εχω γινει καπνός :P

Επισης πρεπει να δω τι στο καλο ειναι αυτο το GitHub , που σου "δημιουργεί " προϋπηρεσία..

To θέμα με τα χρήματα πρόσεξέ το λίγο αν σου κάτσει για εξωτερικό. Με τα 4κ για Γερμανία δεν ξέρω για Βρυξέλλες όμως θα το έψαχνα πριν. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...