Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Asus RX 470 4gb

hatzimanolisan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, αγόρασα πρόσφατα μία rx 470 4gb υλοποίηση της asus και ενώ στο κανονικό μου σύστημα με asus z170-a, i5 6600k και corsair rm650x λειτουργεί κανονικότατα , όταν την έβαλα σε μία παλιά gigabyte μητρική g31m es2c και ένα evga bronze 500w τροφοδοτικό δεν μου έδινε καθόλου σήμα. Μετά από διάφορες προσπάθειες κάνοντας clear CMOS το πρόβλημα λύθηκε. Ωστόσο πλέον δεν μπορώ να κάνω καθόλου overclock τον επεξεργαστή μου. Μόλις αλλάξω τα fsb και κάνω save τα bios ο υπολογιστής κάνει επανακίνηση και η κάρτα πάλι δεν δίνει σήμα και αναγκαστικά ξανακάνω clear CMOS για να πάρω σήμα απτην κάρτα...
Δεν είχα ποτέ αντίστοιχο πρόβλημα με καμία άλλη κάρτα στο σύστημα... (φορούσε αρχικά μία ati hd 4650 , στη συνέχεια μια gtx 750 ti και πρόσφατα μια r9 280x )

O επεξεργαστής είναι ένας Quad Core Q9550.
Tι μπορεί να φταίει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ισως να μην επαρκει το τροφοδοτικο αφου στο 650 δουλευει..

Κι εγώ αυτό θα έλεγα από τη στιγμή ειδικά που λέει ότι δεν μπορεί πλέον να κάνει oc,  μετά όμως βλέπω ότι σήκωνε τη 280χ χωρίς πρόβλημα οπότε δε γίνεται να είναι αυτό. Με τη 280x είχες με επιτυχία oc'ed το cpu έτσι?

Κι εγώ αυτό θα έλεγα από τη στιγμή ειδικά που λέει ότι δεν μπορεί πλέον να κάνει oc,  μετά όμως βλέπω ότι σήκωνε τη 280χ χωρίς πρόβλημα οπότε δε γίνεται να είναι αυτό. Με τη 280x είχες με επιτυχία oc'ed το cpu έτσι?

Nαι όχι τρελά πράγματα αλλά σταθερά 3.2ghz με στοκ voltage.

Με δοκιμές κατέληξα στο ότι κάτι παίζει με το pci-e frequency. Aν το βάλω σταθερό στα 100mhz μπορώ να ανεβάσω λίγο τα fsb μέχρι ta 2.96 ghz , αν το βάλω στο 101mhz ανεβαίνει το fsb λίγο ακόμα κτλπ  ενώ αν το αφήσω στο auto δεν δέχεται σήμα η οθόνη... Να το ανεβάζω λίγο λίγο με δοκιμές μέχρι να φτάσω την επιθυμητή συχνότητα ή θα πάθει τίποτα η κάρτα?

Γιατί να ανεβάσεις το pcie frequency??

Δεν δίνει σήμα στην οθόνη η κάρτα αν ανεβάσω τα fsb του cpu χωρίς να ανεβάσω to pci-e frequency !

Τώρα για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό δεν γνωρίζω , αυτό ρωτάω...

Γιατι στο g31 αυτα πανε μαζι, αρκετοι χρηστες δεν μπορουσαν να κανουν overclock χωρις να ανεβασουν εστω και λιγο το pcie frequency. Συνδεονται κατα καποιο τροπο.

Ποσο πρεπει να το βαλεις για να δωσει σημα?

Γιατι στο g31 αυτα πανε μαζι, αρκετοι χρηστες δεν μπορουσαν να κανουν overclock χωρις να ανεβασουν εστω και λιγο το pcie frequency. Συνδεονται κατα καποιο τροπο.

Ποσο πρεπει να το βαλεις για να δωσει σημα?

μέχρι 102 pci-e frequency μου δίνει σήμα. Πιο ψηλά ( 103-105) που δοκίμασα δεν έδινε.

Αλλά μέχρι το 102 pci-e frequency δεν κερδίζω κάτι ιδιαίτερο το ρολόι φτάνει στα 3.01ghz δηλαδή 180mhz πάνω από το stock clock.

Δεν υπάρχει τρόπος να φτάσει τα 3.2ghz που είχα πριν δηλαδη?

Δεν νομιζω, απο καρτα σε καρτα διαφερει, αλλες ισως να μην εχουν προβλημα και με 120 pcie και αλλες να δινουν max 105, οποτε με την 470 μαλλον οχι... 

Δεν νομιζω, απο καρτα σε καρτα διαφερει, αλλες ισως να μην εχουν προβλημα και με 120 pcie και αλλες να δινουν max 105, οποτε με την 470 μαλλον οχι... 

Δεν είναι περίεργο όμως που μπορώ να ανεβάσω για παράδειγμα κατα 10 το fsb αν βάλω 100,101 ή 102 το pci-e frequency ενώ αν το αφήσω στο auto δεν στέλνει σήμα σην οθόνη?

Βάζει αυτόματα το pci-e frequency πάνω απο 102 ενώ θα μπορούσε να δώσει σήμα σε μικρότερο frequency? 

Μήπως η έκδοση των bios είναι προβληματική? Έχω την τελευταία έκδοση που βγήκε για την μητρική μου.

Οπως σου ειπα και πριν αυτα τα δυο συνδεονται, λογικα η καρτα εχει ρυθμιστει να δουλευει με +- 3-5% στο frequency και προφανως δεν δουλευει αν το βαλεις πιο πανω για λογους ασφαλειας. Η να στο πω αλιως,,,σχεδιαστηκε να δουλευει στα 100 και οχι στα 107. αυτο ειναι +7% btw. 

Τωρα για το fsb που λες, ειναι κανονας να βαζεις το pcie freq στο 100 οταν κανεις οβερκλοκ.  1-3 mhz της περισοτερες φορες σου δινει χωρο για μερικα ακομη βηματα πρως τα επανω στο fsb....αυτο ειναι γνωστο, το παραξενο ειναι γιατι η ιντελ σχεδιασε ετσι το chip και συνδεονται αυτα τα δυο ;) 

Χωρις να ειμαι απολυτος βεβαια γιατι καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη και ποτε δεν ξερεις, αλλα εχω την εντυπωση πως με της νεες καρτες εχουν σφυξει οι προδιαγραφες, παλεοτερα μπρουσες να βαλεις το freq 120+ αλλα απ οτι φαινεται πλεον ΔΕΝ...

Αν θες την γνωμη μου μην το σκαλιζεις και πολυ το freq, θα παθει καμια ζημια η καρτα και κριμα ειναι, αστο ως εχει..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...