Hal9000 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Επισημοποιήθηκαν οι προδιαγραφές της πέμπτης έκδοσης του Bluetooth, το οποίο θα ξεκινήσει να κάνει την εμφάνισή του στις πρώτες συμβατές συσκευές την επόμενη χρονιά, με έμφαση στο IoT και τη νέα εποχή διασυνδεδεμένων συσκευών. Στην ερώτηση για το τι θα πρέπει να περιμένουμε από το Bluetooth 5.0, η απάντηση είναι πολλά αφού η νέα έκδοση φέρνει σημαντικές βελτιώσεις έναντι της έκδοσης 4.2 που κυριαρχεί σε πολλά gadgets. Αρχικά η εμβέλεια μεγαλώνει σημαντικά και γίνεται τέσσερις φορές μεγαλύτερη ενώ το bandwidth διπλασιάζεται. Επιπλέον, το Bluetooth 5 υποστηρίζει μεγαλύτερα πακέτα δεδομένων, κάτι που σημαίνει ότι η απόδοση του στην μπάντα των 2.4GHz θα είναι πολύ πιο αποδοτική με μικρότερο χρόνο μετάδοσης προκειμένου να ολοκληρωθούν οι ενέργειες. Η μέγιστη ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων διπλασιάζεται από το 1 στα 2 Mbps, με το bandwidth να μειώνεται σε περιπτώσεις που δίνεται περισσότερη σημασία στη μεγαλύτερη εμβέλεια, διατηρώντας την ίδια στιγμή την όσο το δυνατό χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Οι παραπάνω αλλαγές αναμένεται να διευθετήσουν δύο από τα μεγαλύτερα προβλήματα του προτύπου, αυτά της πολύ αργής μεταφοράς δεδομένων αλλά και της μικρής εμβέλειας που οδηγεί πολλές φορές σε αποσυνδέσεις ακόμα και εντός σπιτιού στην περίπτωση διαφορετικών δωματίων. Πάντως το Bluetooth 5 αναμένεται να αποκτήσει έναν σημαντικό αντίπαλο σε ένα χρόνο, μέσω του νέου Wi-Fi προτύπου με την ονομασία HaLow και το οποίο αναμένεται να αποτελέσει την εναλλακτική στο Bluetooth και των χρήσεων που αυτό διακρίνεται όπως σε wristbands, αισθητήρες και άλλα μικρά gadgets. Site: Bluetooth 5 Site: Verge
bazzil Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Και σε λίγα χρόνια (αν και εν μέρει έχουμε γίνει μέσω των κινητών) θα μετατραπούμε από άνθρωποι σε συσκευές IoT. Απο το όνομα φαντάζομαι πως θα είναι χαμηλής ακτινοβολίας 1
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Εφόσον υπάρχουν εφαρμογές γρήγορης ανταλλαγης αρχείων όπου ή ταχύτητα είναι πολύ μεγαλύτερη από την απλή ανταλλαγη δεδομένων μέσω Bluetooth , γιατί να μην υιοθετούν, ή να ενσωματωθεί ή εφαρμογή ώστε να μην υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στην ανταλλαγή δεδομένων,και να χρειάζεται να μπεις στο κόπο να βάζεις έξτρα εφαρμογές? Οσο για το Bluetooth 5 σίγουρα θα είναι πολύ ποιο καλό όπου πιστεύω οι ταχύτητες θα είναι τουλάχιστον πολύ ανώτερες από της υπάρχουσες,ελπιζω να μπορεί να συνδεθεί και στο WiFi μέσω Bluetooth .γιατί υπάρχουν περιπτώσεις που το κανονικό WiFi δεν λέει να λειτουργήσει.
nikosgalis Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δυο χρόνια του δίνω ακόμα.. Κάνε μου και μια προβλεψη για 40 αριθμους, να παω να ριξω ενα δελτίο τζοκερ σημερα... 9
bazzil Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Εφόσον υπάρχουν εφαρμογές γρήγορης ανταλλαγης αρχείων όπου ή ταχύτητα είναι πολύ μεγαλύτερη από την απλή ανταλλαγη δεδομένων μέσω Bluetooth , γιατί να μην υιοθετούν, ή να ενσωματωθεί ή εφαρμογή ώστε να μην υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στην ανταλλαγή δεδομένων,και να χρειάζεται να μπεις στο κόπο να βάζεις έξτρα εφαρμογές? Οσο για το Bluetooth 5 σίγουρα θα είναι πολύ ποιο καλό όπου πιστεύω οι ταχύτητες θα είναι τουλάχιστον πολύ ανώτερες από της υπάρχουσες,ελπιζω να μπορεί να συνδεθεί και στο WiFi μέσω Bluetooth .γιατί υπάρχουν περιπτώσεις που το κανονικό WiFi δεν λέει να λειτουργήσει. Η μετάδοση δεδομένων εξαρτάται από το είδος της σύνδεσης. Μεταξύ δυο σημείων η ταχύτητα σύνδεσης είναι ίση με την ταχύτητα του σημείου που έχει την πιο αργή. Τι παραπάνω μπορεί αν σου κάνει η εφαρμογή γρήγορης ανταλλαγής αρχείων;
bazzil Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Κάνε μου και μια προβλεψη για 40 αριθμους, να παω να ριξω ενα δελτίο τζοκερ σημερα... Στα έχω όλα εδώ. http://www.anendotos.gr Δώσε την δική σου πρόβλεψη αν θέλεις. Όχι για τους αριθμούς, αλλά για το θέμα του άρθρου.
bazzil Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δυο χρόνια του δίνω ακόμα.. 5 θα έλεγα. Δεν ξέρυμε σε τι φάση βρίσκεται το HaLow. Εξάλλου το wifi είναι πιο δύστροπο απο το bluetooth
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Η μετάδοση δεδομένων εξαρτάται από το είδος της σύνδεσης. Μεταξύ δυο σημείων η ταχύτητα σύνδεσης είναι ίση με την ταχύτητα του σημείου που έχει την πιο αργή. Τι παραπάνω μπορεί αν σου κάνει η εφαρμογή γρήγορης ανταλλαγής αρχείων; Να μην χρειάζεται να βάζω την εφαρμογή για να έχω ταχεία ανταλλαγή δεδομένων να υπάρχει ενσωματωμένη στο Bluetooth. Ή εφαρμογή share it απογειωνει την ταχύτητα ανταλλαγής δεδομένων , αρκεί να την έχουν και οι δύο ,και λέω γιατί να μην υπάρχει αυτό στο Bluetooth? εργοστασιακή κατασκευή και να χρειάζεται να κατεβάσει κάποιος έξτρα εφαρμογές. Υπάρχουν άτομα που δεν γνωρίζουν της εφαρμογές και ανταλλασουν αρχεια μέσω Bluetooth με αποτέλεσμα να τρώνε πολύ ωρα.
bazzil Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Να μην χρειάζεται να βάζω την εφαρμογή για να έχω ταχεία ανταλλαγή δεδομένων να υπάρχει ενσωματωμένη στο Bluetooth. Ή εφαρμογή share it απογειωνει την ταχύτητα ανταλλαγής δεδομένων , αρκεί να την έχουν και οι δύο ,και λέω γιατί να μην υπάρχει αυτό στο Bluetooth? εργοστασιακή κατασκευή και να χρειάζεται να κατεβάσει κάποιος έξτρα εφαρμογές. Υπάρχουν άτομα που δεν γνωρίζουν της εφαρμογές και ανταλλασουν αρχεια μέσω Bluetooth με αποτέλεσμα να τρώνε πολύ ωρα. Δεν την ξέρω την εφαρμογή, όμως αφού λες πως δουλεύει όταν την έχουν και οι δυο λογικά θα χρησιμοποιεί κάποιο αλγόριθμο συμπίεσης των δεδομένων που στέλνει οπότε μειώνεται ο όγκος δεδομένων και έτσι σου φαίνεται πως φεύγει πιο γρήγορα το αρχείο. Δηλαδή η εφαρμογή συμπιέζει το αρχείο πρίν το στείλει. Υποθετικά πάντα. Τα δεδομένα - πακέτα έτσι όπως φεύγουν απο το φυσικό μέσω συμπιέζονται απο το εκάστοτε πρωτόκολλο οπότε δεν μπορείς να κάνει κάτι παραπάνω, εκτός αν βρει κάποιος κάποιο άλλο τρόπο συμπίεσης με αποτέλεσμα τα δεδομένα να ταξιδεύουν πιο γρήγορα με την ίδια ταχύτητα σύνδεσης μιας και θα μειωθεί ο όγκος.Δηλαδή αν το δεδομένα που θέλω να στείλω είναι 10 bytes συμπιεσμένης πληροφορίας και το φυσικό μέσω (πχ κάρτα δικτύου) που χρησιμοποιώ στέλνει με ρυθμό ενα Byte το δευτερόλεπτο τοτε για τα 10 bytes (συμπιεσμένης πληροφορίας) θέλω 10 δευτερόλεπτα. Αν βελτιώσω τον αλγόριθμο συμπίεσης στο ίδιο πρωτόκολλο, τότε το ίδιο φυσικό μέσω θα χρειαστεί λιγότερο χρόνο για να μεταδώσει την ίδια πληροφορία.Η διαφορά των δύο είναι πως το φυσικό μέσω δεν μπορεί (δεν εχει πρόσβαση) στην συνολική πληροφορία που στέλνεις ώστε να την συμπιέσει ολόκληρη και να την στείλει. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δεν την ξέρω την εφαρμογή, όμως αφού λες πως δουλεύει όταν την έχουν και οι δυο λογικά θα χρησιμοποιεί κάποιο αλγόριθμο συμπίεσης των δεδομένων που στέλνει οπότε μειώνεται ο όγκος δεδομένων και έτσι σου φαίνεται πως φεύγει πιο γρήγορα το αρχείο. Δηλαδή η εφαρμογή συμπιέζει το αρχείο πρίν το στείλει. Υποθετικά πάντα. Τα δεδομένα - πακέτα έτσι όπως φεύγουν απο το φυσικό μέσω συμπιέζονται απο το εκάστοτε πρωτόκολλο οπότε δεν μπορείς να κάνει κάτι παραπάνω, εκτός αν βρει κάποιος κάποιο άλλο τρόπο συμπίεσης με αποτέλεσμα τα δεδομένα να ταξιδεύουν πιο γρήγορα με την ίδια ταχύτητα σύνδεσης μιας και θα μειωθεί ο όγκος.Δηλαδή αν το δεδομένα που θέλω να στείλω είναι 10 bytes συμπιεσμένης πληροφορίας και το φυσικό μέσω (πχ κάρτα δικτύου) που χρησιμοποιώ στέλνει με ρυθμό ενα Byte το δευτερόλεπτο τοτε για τα 10 bytes (συμπιεσμένης πληροφορίας) θέλω 10 δευτερόλεπτα. Αν βελτιώσω τον αλγόριθμο συμπίεσης στο ίδιο πρωτόκολλο, τότε το ίδιο φυσικό μέσω θα χρειαστεί λιγότερο χρόνο για να μεταδώσει την ίδια πληροφορία.Η διαφορά των δύο είναι πως το φυσικό μέσω δεν μπορεί (δεν εχει πρόσβαση) στην συνολική πληροφορία που στέλνεις ώστε να την συμπιέσει ολόκληρη και να την στείλει.Αν μου φαινότανε δεν θα το έγραφα .όταν σου λέω απογειωνει την ανταλλαγή δεδομένων θέλω να πω πως με Bluetooth και των δύο κάνει ένα μέγεθος αρχείου 2.45gb γύρω στα 15 λεπτά πάνω κάτω. Με την εφαρμογή αυτή ο χρόνος είναι 2 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα καταλαβαίνεις για τι διαφορά μιλάμε ?Αν δεν πιστεύεις δοκιμασε το Να συμπληρώσω ότι κλείνει το δέκτη WiFi πριν προβεί στην αποστολή δεδομένων,δεν γνωρίζω γιατί το κάνει αυτό αφού είναι ανεξάρτητο το WiFi με το Bluetooth Επίσης είναι προφανές ότι ούτε εσύ γνωριζες για την εφαρμογή
bazzil Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Αν μου φαινότανε δεν θα το έγραφα .όταν σου λέω απογειωνει την ανταλλαγή δεδομένων θέλω να πω πως με Bluetooth και των δύο κάνει ένα μέγεθος αρχείου 2.45gb γύρω στα 15 λεπτά πάνω κάτω. Με την εφαρμογή αυτή ο χρόνος είναι 2 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα καταλαβαίνεις για τι διαφορά μιλάμε ? Αν δεν πιστεύεις δοκιμασε το Να συμπληρώσω ότι κλείνει το δέκτη WiFi πριν προβεί στην αποστολή δεδομένων,δεν γνωρίζω γιατί το κάνει αυτό αφού είναι ανεξάρτητο το WiFi με το Bluetooth Επίσης είναι προφανές ότι ούτε εσύ γνωριζες για την εφαρμογή Δεν έχω κανένα λόγο να μην πιστέψω αυτά που λες. Απλά προσπαθώ να καταλάβω τι κάνει. Αν το ίδιο αρχείο που στέλνεις το συμπιέσεις και το στείλεις μέσω bluetooth χωρίς την βοήθεια της εφαρμογής πόσο χρόνο θα πάρει; Αν είναι ο ίδιος χρόνος τότε πρέπει να το συμπιέζει και το στέλνει. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως η εφαρμογή δεν είναι πρωτόκολλο, οπότε δεν μπορεί να ενσωματωθεί σε κάποιο φυσικό μέσο μετάδοσης δεδομένων. Δηλαδή δεν βελτιώνει το bluetooth απλά μειώνει με κάποιο τρόπο τον όγκο των δεδομένων που είναι να μεταδώσει.
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Ναι σίγουρα κάπως το κάνει συμπίεση δεν νομίζω να είναι το Bluetooth κλειδωμένο ας πούμε ,και το ξεκλειδώνει ή εφαρμογή. Απλά λέω εφόσον υπάρχει τρόπος γιατί δεν το βάζουν σαν στάνταρντ έτσι σαν εφαρμογή. Ή αλήθεια είναι στην αρχή πίστεψα οτι το Bluetooth είχε αυτή την δυνατότητα και όχι ότι συμπιέζει τα αρχεία ή εφαρμογή. Σημασία είναι ότι υπήρχε τρόπος . Το δέκτη WiFi γιατί κλείνει αν μπορείς να μου εξηγήσεις αυτό θα το εκτιμουσα. Βλέπω το κατεχεις το άθλημα σε γενικες γραμμες Έχω δει αρκετούς να παγιδεύονται. Τώρα πιστεύω με το Bluetooth 5 θα αλλάξει αυτό .
bazzil Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Ναι σίγουρα κάπως το κάνει συμπίεση δεν νομίζω να είναι το Bluetooth κλειδωμένο ας πούμε ,και το ξεκλειδώνει ή εφαρμογή. Απλά λέω εφόσον υπάρχει τρόπος γιατί δεν το βάζουν σαν στάνταρντ έτσι σαν εφαρμογή. Ή αλήθεια είναι στην αρχή πίστεψα οτι το Bluetooth είχε αυτή την δυνατότητα και όχι ότι συμπιέζει τα αρχεία ή εφαρμογή. Σημασία είναι ότι υπήρχε τρόπος . Το δέκτη WiFi γιατί κλείνει αν μπορείς να μου εξηγήσεις αυτό θα το εκτιμουσα. Βλέπω το κατεχεις το άθλημα σε γενικες γραμμες Έχω δει αρκετούς να παγιδεύονται. Τώρα πιστεύω με το Bluetooth 5 θα αλλάξει αυτό . Σίγουρα θα αλλάξει. Και λογικά θα μεταδίδει δεδομένα πιο γρήγορα. Δεν έχω διαβάσει σχετικά με το bluetooth 5 αλλά υποθέτω όπως βελτιώθηκε το wifi έτσι θα βελτιώνεται και το bluetooth. Γιατι κλείνει το wifi δεν μπορώ να φανταστώ κάποιο λόγο αν και δεν θα έπρεπε γιατί την ίδια στιγμή μπορεί το κινητό να κατεβάζει ενημερώσεις. Θα πρέπει να την δοκιμάσω για να καταλάβω. Εις αναμονή λοιπόν του bluetooth 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα