koulouri Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Ερωτησεις για να μην καψω το surface!Ειδα τι χαρακτηριστα εχει η μπαταρια του laptop, ειδα τι εξοδο εχει ο φορτιστης του surface( ωστε να μην εχει μεγαλυτερη απο τον φορτιστη και το καψει ).1η laptop battery 10,8V 4,2Ah 48Wh2η laptop battery 14,4V 2,5Ah 37Wh ενω ο φορτιστης του surface εχει χαρακτηριστικα:12V 3,6A Εχω δει power bank στο amazon συμβατο με surface αλλα εχει κοντα στα 100€ Site: RAVpoweramazon Το οποιο γραφει:2 USB Smart Ports (3.5A MAX) to charge ALL devices at their max speed. Additional multi-voltage port (9V/12V/16V/19V/20V) for Asus, Acer & Surface tablets and more. Simultaneously charge 3 devices (4.5A max total output). Εγω πρεπει να πετυχω 12V εξοδο και Ampere 3,6Aπως θα το κανω αυτο;;AN ΠΑΙΡΝΩ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΣΑ ΘΑ ΦΟΡΤΙΖΕΙ; Διοτι με την πρωτη μπαταρια θα εχω λιγοτερα V αλλα περισσοτερα Αενω με την δευτερη μπαταρια το αντιστροφο..Αν αλλαξω την διαταξη στην "παραλληλη" ή στην "σε σειρα συνδεση" των μπαταριων μεσα στην μπαταρια θα το πετυχω;;Εχω και πολυμετροΑλλα ποιου του περισσευουν 100€;;;Εχω το surface pro ( 1 ) το οποιο εχει αρνητικα εκτος απο το βαρος του την μικρη του μπαταρια!
poulinos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 εσυ πρεπει να πετυχεις τα volt που βγαζει ο φορτιστης στην εξοδο του powerbank.ampere και να μην τα πετυχεις απλα θα γεμιζει πιο αργα. ναι μπορουν να γινουν αλλαγες αναλογως πως θα συνδεθουν οι μπαταριες μεσα στο Power bank αλλα προυποθετει οτι και το κυκλωμα εχει φτιαχτει για την ταση που θες. πχ εγω πηρα μια πλακετα απο ενα απλο Powerbank που ειχε πανω μια μπαταρια 2200 στα 3,7 volt.αντι για μια μπαταρια εβαλα περισσοτερες.τις γεμιζει αλλα εννοειται τις γεμιζει αργα.αλλα εχω ενα μεγαλυτερο powerbank.επισης ναι δεν εχω balancer πανω. επισης με παραξενευει να εχεις 2 μπαταριες για το συγκεκριμενο λαπτοπ και να ειναι αλλη ταση εκτος αν δεν ειναι και οι 2 για το surface. 1
koulouri Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Ειναι 2 οχι ιδιαιτερα χρησιμοποιημενες μπαταριες απο dead laptops οι οποιοες μπορουν να χρησιμοποιηθουν...Οι μπαταριες των laptop εχουν balancer μεσα;;( που μαλλον ειναι κατι σαν σταθεροποιητης τασης;;!! )
SpirtouLisS Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Ειναι 2 οχι ιδιαιτερα χρησιμοποιημενες μπαταριες απο dead laptops οι οποιοες μπορουν να χρησιμοποιηθουν... Οι μπαταριες των laptop εχουν balancer μεσα;; ( που μαλλον ειναι κατι σαν σταθεροποιητης τασης;;!! ) To balance γινεται στην πλακέτα που ειναι στην μπαταρία. Υπαρχει επικοινωνία με το λαπτοπ για το επίπεδο φορτισης και το τέλος φόρτισης. Τα στοιχεία λιθιου αυτά καθ εαυτά που βρισκονται στην μπαταρια δεν εχουν καμια προστασία απο υπερτάση ή αποφόρτιση. Ολα τα ελεγχει η πλακέτα της μπαταρίας (όχι το λαπτοπ, οχι η μητρικη). Η εισοδος τάσης της μπαταρίας είναι συνηθως 12 ή 19V, και χρησιμοποιηει switching regulators για να πάρει αποδοτικα τις τάσεις που χρειαζεται για τη φόρτιση των επιμερους στοιχειων λιθιου. (4.5 ή 5V ή παραπανω αναλόγως με το ποσα Α ειναι οι προδιαγραφές της να φορτίζει) Για να μπορεί να χρησιμοποιηθει μια μπαταρια λιθιου θα πρεπει να εχει μια ενδεικτική ότι ''ζει'' εστω 2.5-3V.
koulouri Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Πολύ χρήσιμες πληροφορίες! Οπότε όπως το σκέφτομαι με συμφέρει να βάλω ακόμα μια μπαταρία σε σειρά 1,2Volt στην μπαταρία που είναι στα 10,8V γιατί είναι στις 4,2Ah.. Το tablet θα φορτίζει μπροστά μου μόνο όταν είναι portable η φάση οπότε θα το προσέχω και θα είναι περισσότερο για να μην πέφτει πολυ η μπαταρία και όχι για full charge
poulinos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 το balancer για χ στοιχεια ειναι για να φροντιζει η καθε μπαταρια να φορτιζει στην ιδια ταση με την αλλη. δηλαδη μια μπαταρια βγαζει πχ 4,2 γεματη και 3,7 οταν αδειαζει. αν βαλεις δυο μπαταριες διαφορετικες αυτες θα γεμισουν μεχρι το συνολο τους να δειξει 4,2 volt.το σωστο θα ηταν με τον balancer να εχει 4,2 η μια και 4,2 η αλλη.αν ομως εσενα εχει 4 η μια και 4,4 η αλλη μπαταρια σαν συνολο θα δειξει 4,2 αλλα την μια την εχεις ζορισει το οποιο μπορει να κανει προβληματα.δηλαδη η πλακετα και το κυκλωμα που εχει η μπαταρια μπορει να ειναι μονο για να κοβει την φορτιση οταν φτασει στο χ οριο οπως και να κανει balance σε 4 στοιχεια.αν εσυ προσθεσεις 5 δεν σημαινει οτι θα εξισοροπειται με τα αλλα.
Fubar.gr Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2016 Η πιό απλή λύση είναι η εξής: Ανοίγεις τις μπαταρίες του λάπτοπ. Μέσα κατα πάσα πιθανότητα θα έχουν στοιχεία 18650. Κρατάς τα στοιχεία και πετάς όλα τα υπόλοιπα. Πρίν ξεκινήσεις googlαρε τον αριθμό μοντέλου της μπαταρίας για να σιγουρευτείς. Στη συνέχεια παίρνεις ένα power bank που να παίρνει μεμονωμένα στοιχεία 18650, όπως το παρακάτω: http://www.ebay.co.uk/itm/Adjust-5V-2A-9v-12v-Mobile-Power-Bank-USB-18650-Battery-Charger-Box-Phone-/252292797198?hash=item3abdd2930e:g:nZUAAOSwDNdV7OZt Του βάζεις αυτά που έβγαλες απο τις μπαταρίες του λάπτοπ, το φορτίζεις και είσαι έτοιμος. 1
poulinos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 απλα ειναι μεχρι 12 volt Οποτε δεν κανει για λαπτοπ που παιζουν με 19volt και επισης στα 12 volt βγαζει 0,6 ampere Που σημαινει οτι θα γεμιζει 5 φορες πιο αργα την μπαταρια απο τον φορτιστη που ειναι 12volt 3.6 ampere οπως εγραψε ο ts.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα