Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας..

Ο λόγος που θέλω να γίνω επιτυχημένος developer στο εξωτερικό δέν είναι για να παίρνω 2000 Ευρώ μινιμουμ και να φύγω από αυτό το κολοκράτος και να σταματήσω να κάνω ηλίθιες παρτ ταιμ δουλειές..

Προφανώς και αυτό το θέλω αλλά η "επένδυση" που κάνω διαβάζοντας από το μηδέν πληροφορική για να βγάλω πολλά λεφτά είναι αλλου..

Οταν τελειώσω το portfolio μου και πιάσω δουλειά στο εξωτερικό θα φτιάξω ένα βιντεάκι στο youtube που θα παρουσιάζω τον εαυτό μου και το success story μου.. και θα διαφημίζομαι στους χιλιάδες νέους Ελληνες σάν εμένα που είναι στην ίδια τραγική θέση αυτή τη στιγμή παροτρυνοντάς τους να κάνουν το ίδιο με τη δική μου βοήθεια.. 

Οπως είπατε και σείς υπάρχουν χιλιάδες εκπαιδευτικά sites για να γίνεις developer με μιά μικρή συνδρομή αλλά κανείς δέν τα εμπιστεύεται και φυσικά βαριέται να τα διαβάζει.. Ασε που τα περισσότερα είναι κακογραμμένα και θεωρούν αυτονοητα πολλά πράγματα που δέν τα γνωρίζουν οι περισσότεροι.. 

Κάτι παρόμοιο έχει κάνει αυτός ο τύπος εδώ στην Αμερική.. https://www.youtube.com/watch?v=4awhtDCC5Fw

Ετσι κι αλλιώς σε λίγα χρόνια η Ελλάδα θα έχει γίνει η Ινδία ή καλύτερα το Πακιστάν της Ευρώπης.. Νομίζω σάν ιδέα είναι πολύ καλή

• Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Με αυτή τη νοοτροπία το success story σου είναι δεδομένο. Σε σημείο που δε χρειάζεται απαραίτητα να μας κρατάς ενήμερους εδώ που τα λέμε.

• Like 3
Δημοσ.

Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας..

Ο λόγος που θέλω να γίνω επιτυχημένος developer στο εξωτερικό δέν είναι για να παίρνω 2000 Ευρώ μινιμουμ και να φύγω από αυτό το κολοκράτος και να σταματήσω να κάνω ηλίθιες παρτ ταιμ δουλειές..

Προφανώς και αυτό το θέλω αλλά η "επένδυση" που κάνω διαβάζοντας από το μηδέν πληροφορική για να βγάλω πολλά λεφτά είναι αλλου..

Οταν τελειώσω το portfolio μου και πιάσω δουλειά στο εξωτερικό θα φτιάξω ένα βιντεάκι στο youtube που θα παρουσιάζω τον εαυτό μου και το success story μου.. και θα διαφημίζομαι στους χιλιάδες νέους Ελληνες σάν εμένα που είναι στην ίδια τραγική θέση αυτή τη στιγμή παροτρυνοντάς τους να κάνουν το ίδιο με τη δική μου βοήθεια.. 

Οπως είπατε και σείς υπάρχουν χιλιάδες εκπαιδευτικά sites για να γίνεις developer με μιά μικρή συνδρομή αλλά κανείς δέν τα εμπιστεύεται και φυσικά βαριέται να τα διαβάζει.. Ασε που τα περισσότερα είναι κακογραμμένα και θεωρούν αυτονοητα πολλά πράγματα που δέν τα γνωρίζουν οι περισσότεροι.. 

Κάτι παρόμοιο έχει κάνει αυτός ο τύπος εδώ στην Αμερική.. https://www.youtube.com/watch?v=4awhtDCC5Fw

Ετσι κι αλλιώς σε λίγα χρόνια η Ελλάδα θα έχει γίνει η Ινδία ή καλύτερα το Πακιστάν της Ευρώπης.. Νομίζω σάν ιδέα είναι πολύ καλή

Σε 15-20 χρόνια το να είσαι προγραμματιστής θα είναι το ίδιο με το να ήσουν εργάτης εργοστασίου το 1950.

Πολλές εταιρείες και όμιλοι έχουν κάνει τεράστιες καμπάνιες για να ρίξουν το κόστος του μισθού των προγραμματιστών.

Βλέπεις φαντάζομαι τα τελευταία 4-5 χρόνια το πόσα λεφτά έχουν πέσει σε διαφημίσεις προώθησης του προγραμματισμού ως δουλειά με πολύ κύρος και χρήματα, συχνά μαζί με υποσχέσεις για χειραφέτηση των γυναικών, έξοδο από την φτώχεια κτλ.

Φυσικά όλα αυτά είναι εν μέρη αλήθεια ακόμα, αλλά οι δουλειές τύπου 50$/ώρα, σταθερό ωράριο κτλ θα τελειώσουν σύντομα, κυρίως λόγω της ανάπτυξης του τρίτου κόσμου σ'αυτόν τον τομέα.

Δημοσ.

Σε 15-20 χρόνια θα έχουν μάθει οι μηχανές να φτιάχνουν το software τους και θα έχουν περισσότερη νοημοσύνη από τα κατοικίδια μας..

Εμένα μου αρέσει το επάγγελμα του προγραμματιστή γιατί πουλάς τέχνη και εξυπνάδα.. δέν σκάβεις.. την αράζεις στο γραφειάκι και πίνεις το καφεδάκι σου λέγοντας και αστειάκια με τους συναδέλφους.. άμα αργήσεις και 15 λεπτά το πρωί δέν θα σε πιάσουν από τα μούτρα.. φεύγεις 15 λεπτά αργότερα.. είσαι σε χώρο με λίγα άτομα και άμα είναι καλοί χαρακτήρες περνάς καλά.. άμα δέν σου αρέσει να έχεις supervisor πάνω απο το κεφάλι σου είναι το καλύτερο επάγγελμα.. 

Τα δύσκολα είναι μέχρι να αποκτήσεις την εμπειρία.. δηλαδή τα πρώτα 4-5 χρόνια.. άμα γίνεις senior μετά είσαι πιό αρακτός.. και φυσικά μπορείς να δουλέψεις και το αφεντικό σου.. του λές θα το κάνω σε 2 ώρες ενώ μπορείς να το κάνεις σε 2 λεπτά.. 

και γώ όταν πρωτοδιάβασα αλγόριθμους νόμιζα ότι δέν θα τα μάθω ποτέ και ίσως να είναι καλύτερα να φύγω σερβιτόρος στο Βερολίνο στο εστιατόριο ενός συγχωριανού μου.. τώρα όμως που τα έμαθα τα πετάω για πλάκα.. να σου φτιάξω εγώ δέντρο 234 σε 1 λεπτό να λές τί κάνει το παιδί.. χι χι χι

Δημοσ.

Σε 15-20 χρόνια το να είσαι προγραμματιστής θα είναι το ίδιο με το να ήσουν εργάτης εργοστασίου το 1950.

Πολλές εταιρείες και όμιλοι έχουν κάνει τεράστιες καμπάνιες για να ρίξουν το κόστος του μισθού των προγραμματιστών.

Βλέπεις φαντάζομαι τα τελευταία 4-5 χρόνια το πόσα λεφτά έχουν πέσει σε διαφημίσεις προώθησης του προγραμματισμού ως δουλειά με πολύ κύρος και χρήματα, συχνά μαζί με υποσχέσεις για χειραφέτηση των γυναικών, έξοδο από την φτώχεια κτλ.

Φυσικά όλα αυτά είναι εν μέρη αλήθεια ακόμα, αλλά οι δουλειές τύπου 50$/ώρα, σταθερό ωράριο κτλ θα τελειώσουν σύντομα, κυρίως λόγω της ανάπτυξης του τρίτου κόσμου σ'αυτόν τον τομέα.

Μεν είναι αλήθεια ότι σε χ χρόνο θα κορεστεί. Αλλά λόγο ότι η φύση του επαγγέλματος είναι ότι θέλει συνεχώς ενασχόληση υπάρχει ποικοίλη ποιότητα στο ποιόν του developer. Ουκ ολίγοι είναι αυρτοί που ψάχνουν για έναν developer που να ξέρει κάποια πράγματα καλά.

Σε 15-20 χρόνια θα έχουν μάθει οι μηχανές να φτιάχνουν το software τους και θα έχουν περισσότερη νοημοσύνη από τα κατοικίδια μας..

Εμένα μου αρέσει το επάγγελμα του προγραμματιστή γιατί πουλάς τέχνη και εξυπνάδα.. δέν σκάβεις.. την αράζεις στο γραφειάκι και πίνεις το καφεδάκι σου λέγοντας και αστειάκια με τους συναδέλφους.. άμα αργήσεις και 15 λεπτά το πρωί δέν θα σε πιάσουν από τα μούτρα.. φεύγεις 15 λεπτά αργότερα.. είσαι σε χώρο με λίγα άτομα και άμα είναι καλοί χαρακτήρες περνάς καλά.. άμα δέν σου αρέσει να έχεις supervisor πάνω απο το κεφάλι σου είναι το καλύτερο επάγγελμα.. 

Τα δύσκολα είναι μέχρι να αποκτήσεις την εμπειρία.. δηλαδή τα πρώτα 4-5 χρόνια.. άμα γίνεις senior μετά είσαι πιό αρακτός.. και φυσικά μπορείς να δουλέψεις και το αφεντικό σου.. του λές θα το κάνω σε 2 ώρες ενώ μπορείς να το κάνεις σε 2 λεπτά.. 

και γώ όταν πρωτοδιάβασα αλγόριθμους νόμιζα ότι δέν θα τα μάθω ποτέ και ίσως να είναι καλύτερα να φύγω σερβιτόρος στο Βερολίνο στο εστιατόριο ενός συγχωριανού μου.. τώρα όμως που τα έμαθα τα πετάω για πλάκα.. να σου φτιάξω εγώ δέντρο 234 σε 1 λεπτό να λές τί κάνει το παιδί.. χι χι χι

Και πάλι μπορεί ανα πάσα στιγμή να σε καλέσουν και να σου πουν "Δεν θέλω πλέον να συνεργαστώ μαζί σου.", ακόμη ουκ ολίγες φορές να βλέπεις κάποια πράγματα αλλά ο supervisor-project manager να ΜΗΝ έχει ιδέα από αυτά. Ενώ μπορεί να σου τύχει και άτομο του στυλ "Θέλω να μου κάνεις μια ρουκέτα ΤΩΡΑ" και εσύ θα πρέπει για να κάνεις delivery να βάζεις duck tape. Δηλαδή το να φτάσεις σε κάτι βατό (περιβάλλον που να έχει agile - scrum μεθοδολογίες και το refactor να είναι εργασία προτεραιότητας) θα πρέπει να περάσεις ΚΑΙ απο μπετόβλακες πιστεψε με μου έχει τύχει 2 φορές σε μπετόβλακα 1 σε πρακτική (μου έλεγε να αποθηκεύω credentials σαν plaintext) και 1 σε κανονική εργασία (ήθελε συνέχεια hacks σε κώδικα όσπου γινόταν ένα μάτσο μη αναγνώσιμο πράγμα και άντε να το πείσεις).

Ακόμη μπορεί σαν προγραμματιστής να ΜΗΝ κάνεις και κάτι ηθικό, πχ εκεί που εργάζεσαι να είναι όλα τέλεια μόνο που κάνεις σελίδες προρνογραφικού περιεχομένου ή και σε τομέα Homeland Security που εκεί κάνεις και πράγματα που εισβάλουν στην ιδιωτικότητα του άλλου πχ. συστήματα που με ένα κουμπί φορτώνει mallware σε κινητά.

• Like 1
Δημοσ.

αυτό που έχει κορεστεί είναι το hardware και τα ηλεκτρονικά.. το software δέν μπορεί εξ ορισμού να κορεστεί γιατί είναι ανοικτό πράγμα.. ο καθείς έχει το δικό του προγραμματιστικό στύλ και υπάρχουν ένα σωρό solutions που μπορείς να κάνεις το ίδιο πράγμα.. άλλο θα είναι πιό elegant, άλλο πιό effective, άλλο πιό efficient και πάει λέγοντας.. απλά θέλει να είσαι στη μπρίζα συνέχεια και να διαβάζεις ή καλύτερα παρακολουθείς τις εξελίξεις.. επίσης πρέπει να μάθεις απο μικρός να γράφεις όσο πιό απλό κώδικα μπορείς με σχόλια και documentation και φυσικά να είναι maintainable.. είναι αυτό που λένε η τελειότητα της απλότητας.. 

Συνεπώς όσο προσπάθεια και να ρίξεις στο software δέν χάνεις.. και φυσικά όσο πιό πολύ ασχολείσαι γίνεσαι πιό resourceful.. προσωπικά με αυτά που βλέπω στην Ελλάδα άν δέν έγραφα κώδικα θα είχε καεί ο εγκέφαλός μου.. θα έπεφτα σε αντικαταθληπτικά, αγχωλυτικά και υπνωτικά.. χωρίς πλάκα εγώ προγραμματίζω για να δουλεύει το μυαλό μου σε νορμάλ συχνότητα.. χι χι χι

Δημοσ.

DevFromHell, ψάχνουμε για άτομο στην εταιρία που εργάζομαι. Στείλε μου το βιογραφικό σου με PM.

διαχειριστή ιντερνετ με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ φαντάζομαι ψάχνετε.. ευχαριστώ για το ενδιαφέρον αλλά δέν θέλω να σε κοροιδέψω.. μόλις πάρω τις πιστοποιήσεις μου και φτιάξω το portfolio μου θα φύγω εξωτερικό.. ευχαρίστως όμως να γνωριστούμε.. όλοι οι φίλοι μου προγραμματιστές είναι βασικά.. έφτιαξα πρόσφατα και linkedin λογαριασμό για να κρατάω μιά επαφή μαζί τους.. απλά οι περισσότεροι είναι senior σε μεγάλες εταιρίες ενώ εγώ κάνω αλλαγή καριέρας.. ντρέπομαι για τα χάλια μου..  

Δημοσ.

αμα δέν μπορείς να διδαχτείς κάτι τότε είναι και αδύνατον να διδάξεις κάποιον.. δεν το λέω έγώ... ένας γέρος σοφός κινέζος σαολίν το είπε.. Μινγκ Τσου Λι? κάπως έτσι

Επιτελους ενα τρολ της προκοπης!!

• Like 1
Δημοσ.

Ρε μπάρμπα τι τρολάρισμα είναι αυτό;

Συγγνώμη αλλά αυτά που τα είδες/διάβασες; Έχω δουλέψει/κάνει πρακτική στο εξωτερικό σε πάνω από 1 χώρα κ αυτά που γραφείς το μόνο που θα κάνουν είναι να πάρεις πόδι. Έπρεπε να δείχνω σχεδόν σε καθημερινή βάση τι προοδο έχω κάνει και φυσικά είναι αγχωτικό επάγγελμα καθώς έχεις προσθεσμίες από πελάτες κλπ. Και πρέπει πάντα να είσαι ενήμερος για τις νέες τεχνολογίες άρα χρειάζεται συνεχή βελτίωση.

Και για αυτό που λες "δεν σκάβεις", πίστεψε με αυτός που σκάβει θα κάνει το 8ωρό του και μετά σπίτι όλη η υπόλοιπη μέρα είναι δική του. Στην πλήροφορική πολλές φορές ακόμη κ στο σπίτι χρειάζεται να δουλεύεις. Και σε αίθουσα με πολλούς προγραμματιστές μαζί ήμουν κ supervisor πάνω από το κεφάλι μου είχα. Για τον καφέ κ τα αστειάκια δεν σχολιάζω φυσικά.

Και όσο μεγαλώνεις (senior) αποκτάς περισσότερες αρμοδιότητες και άγχος. Το έβλεπα στους προιστάμενους μου. Ήταν υπεύθυνοι για το αποτέλεσμα και για την όποια κατάληξη του κάθε project (κ δεν τρέχαν μόνο 1).

Μπορεί να φάω ban αλλά λες μ@λ@κίες και ελπίζω να τρολάρεις γιατί εάν πραγματικά τα πιστεύεις αυτά που λές θα χεις πρόβλημα. Γενικά δεν γράφω πολύ στο φόρουμ αλλά μπορεί να πιστεψει κανένας αυτά που λες. Το να "κάνεις portofolio και να φύγεις στο εξωτερικό" μακάρι να το πετύχεις.

Και τέλος, πιστεψε με δεν πρόκειται να δουλεψεις κανένα αφεντικό εάν δεν είναι βλάκας. Ακόμη και άσχετος να είναι θα έχει κάποιον έμπειρο μαζί του που ξέρει τεχνολογίες/χρόνους που απαιτούνται.

• Like 1
Δημοσ.

Εμένα πάντως μου αρέσει που κάποιοι (πέρα από το troll of the week) πιστεύουν ότι mid ή senior γίνεσαι με τον χρόνο. Απλά farmάρεις καφέ και κώδικα, μαζεύεις exp και περιμένεις να ανέβεις level.

• Like 1
Δημοσ.
Και για αυτό που λες "δεν σκάβεις", πίστεψε με αυτός που σκάβει θα κάνει το 8ωρό του και μετά σπίτι όλη η υπόλοιπη μέρα είναι δική του. Στην πλήροφορική πολλές φορές ακόμη κ στο σπίτι χρειάζεται να δουλεύεις. Και σε αίθουσα με πολλούς προγραμματιστές μαζί ήμουν κ supervisor πάνω από το κεφάλι μου είχα. Για τον καφέ κ τα αστειάκια δεν σχολιάζω φυσικά.

Εξ ου και ένας προγραμματιστής πληρώνεται και ποιο ακριβά από ότι έναν Χειρηστή Εκσκαφέα. (Όσοι οδηγούν-χειρίζονται μπουλντόζες σας αγαπάω κάνετε την Καλύτερη εργασία!)

Ακόμη μεν σε ένα περιβάλλον γραφείου θα γίνεται και το αστείο. Αλλά σε λογικά πλάισια.

Δημοσ.

Υπάρχει το deep learning κι υπάρχει και το ντιπ learning. Μάντεψε ποιο σου ταιριάζει.

Δημοσ.

Έχω το εξής πρόβλημα: Για τα επόμενα 1-2 χρόνια, μέχρι να πάρω το πτυχίο μου, θα πρέπει να βιοποριστώ κάπως.

Δεδομένου ότι δουλειές τύπου σερβιτόρος δεν είναι τόσο ευχάριστες, και και δεδομένου ότι έχω ένα κάποιο υπόβαθρο στον προγραμματισμό, λέω να εκπαιδευτώ ολοκληρωμένα σε κάποιο API/framework/platform και να δουλέψω σ'αυτό. Φαντάζομαι ότι δεν πρόκειται να με προσλάβει κανείς όπότε πάω για freelancing.

Οι γλώσσες που ξέρω είναι κυρίως Java (σε καλό επίπεδο, ξέρω αρκετές από τις βασικές βιβλιοθήκες της) και Matlab.

Απ'ότι το βλέπω εγώ, οι επιλογές μου είναι οι εξής: Είτε πάω για Android, είναι πάω για servlets/backends σε Java, είτε μαθαίνω Python πάλι για backends.

Η ανησυχία μου για τα backends με java και python είναι ότι φαντάζομαι πως δεν έχουν τόση ζήτηση σε δουλειές τύπου freelance, αλλά περισσότερο σε εταιρικές θέσεις για αρκετά έμπειρους developers.

Τί πιστεύετε ότι θα είναι καλύτερο να μάθω; Έχετε μήπως κάποια πρόταση ή κάτι που θα προτιμούσατε να κάνατε εσείς αν ξαναρχίζατε;

Το τι χρειάζεται να μάθεις κοίταξε απλά τι τεχνολογίες ζητάνε στην εκάστοτε αγγελία και κάνε ένα εκπαιδευτικό project με αυτές. Πιστέυω πως php τεχνολογίες και CMS ζητούν freelancer κάνε ένα account στο http://odesk.com και δες τι παίζει. Σημείωση πως να ξέρεις καλά το συντακτικό μιας γλώσσας είναι να ξέρεις την Α-Β χρειάζεται να δεις τι UNIT TESTING  και τι Framework παίζει.

Δε το συμαντικότερο Desighn Patterns.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...