Fat4Life Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Ο εκπαιδευτής μου χωρίς πλάκα παίζει να είναι ο καλύτερος προγρμματιστης στο Ελλάντα και δέν είναι κάν Ελληνας.. Δουλεύει σε τοπ ετιαριά πληροφορικής ώς μάνατζερ.. ίσως να είναι πιό σχετικός από όλους εμας μαζί.. είμαι πολύ τυχερός που τον γνώρισα γιατί θα με βοηθήσει να φύγω και στο εξωτερικό.. τον έχω σάν reference στο βιογραφικό μου Θα μας τον γνωρίσεις και εμάς? η δεν δέχεται νέους μαθητές πια
The Void Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Τι θες να γίνεται δηλαδή με την εφορία; Ως freelancer είσαι ελεύθερος επαγγελματίας. Ως φορολογικός κάτοικος Ελλάδας φορολογείσαι για το παγκόσμιο εισόδημά σου*. Ή μη δήλωση εισοδήματος είναι παράνομη. Πως είναι δυνατόν λοιπόν να μη χρειάζεσαι μπλοκάκι; * Στην περίπτωση που το εισόδημα προκύπτει** στην αλλοδαπή φορολογείσαι στην χώρα που προέκυψε το εισόδημα και στην Ελλάδα εκτός και αν υπάρχει συνθήκη για την αποφυγή διπλής φορολόγησης μεταξύ της Ελλάδας και της χώρας που προέκυψε το εισόδημα. Στην περίπτωση αυτή ακολουθείται η διαδικασία που προβλέπει η συνθήκη. Οι συνθήκες αυτές συνήθως ορίζουν ότι ο φόρος της μίας χώρας εκπίπτει από τον φόρο της άλλης (πχ 15% στην Αλλοδαπή και 30% στην ημεδαπή, θα πληρώσεις 15% στην αλλοδαπή και 30-15=15% στην ημεδαπή), αλλά θα πρέπει να κοιτάξεις τη συγκεκριμένη συνθήκη που σε αφορά. Αν δεν υπάρχει συνθήκη φορολογείσαι και στις δύο χώρες αυτοτελώς (δηλαδή 45% συνολικά). Μεταξύ των περισσοτέρων δυτικών χωρών υπάρχουν συνθήκες. **Αυτό που έχει σημασία για την προέλευση του εισοδήματος είναι το «που έγινε η δουλειά». Αν δουλεύεις από το σπίτι/γραφείο σου στην Ελλάδα, το εισόδημά σου θεωρείται ότι προκύπτει στην Ελλάδα και ας είναι ο πελάτης σου (ή η εταιρεία σου) στη Ζιμπάμπουε. Δεν τέθηκε καν θέμα "μη φορολόγησης". Από το μυαλό σου τα βγάζεις. Απλά ρωτάω αν χρειάζεται άνοιγμα εταιρίας γιατί εκεί σίγουρα δεν συμφέρει. Να δίνεις 400 στο δίμηνο και να μην έχεις καν πελάτες. Να μην ξέρεις αν θα βγάλεις 50-100-200.
defacer Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Θα μας τον γνωρίσεις και εμάς? η δεν δέχεται νέους μαθητές πια Δάσκαλε, δέχεσαι ακόμα; 1
pmav99 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δεν τέθηκε καν θέμα "μη φορολόγησης". Από το μυαλό σου τα βγάζεις. Ναι, βέβαια από το μυαλό μου τα έβγαλα. τι γίνεται με την εφορία; δηλαδή έχεις ανοίξει κάνα μπλοκάκι ή δεν χρειάζεται ως freelancer;
tsofras Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δάσκαλε, δέχεσαι ακόμα; Πσσσσς clan of the white lotus Αν θυμάμαι καλά και kill Bill ολοιδιος ο τύπος http://www.imdb.com/title/tt0080905/?ref_=nm_flmg_act_88
The Void Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Ναι, βέβαια από το μυαλό μου τα έβγαλα. το ότι βγάζεις κάποιο εισόδημα ως μισθωτός δεν χρειάζεται μπλοκάκι. δηλαδή ο απλός ο μισθωτός γιατί δεν έχει μπλοκάκι και απλά τα δηλώνει στην φορολογική του. απλά πιθανολογώ ότι όταν πουλάς themes κλπ σε διάφορες ιστοσελίδες ΔΕΝ είσαι μισθωτός... με αυτή τη λογική φιλαράκι, πρέπει να ανοίξουμε μπλοκάκι και στο fivver.com. δεν συμφωνείς; εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με το να θέλει μπλοκάκι. πολύ απλά δεν θα δουλέψω ως freelancer. να βγάζω 200 ευρώ το δίμηνο και να πληρώνω 400. επαναλαμβάνω. μην τα συνδέεις! μπορεί να υπάρχουν δουλειές που δεν ανοίγεις εταιρεία αλλά τα δηλώνεις εφορία.
DevFromHell Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Εντάξει κοροιδεύετε εσείς για το referee μου αλλά σας λέω ότι είναι δεύτερο κεφάλι σε πολύ μεγάλη ναυτηλιακή εταιρία και κονομάει τρελό χρήμα.. Θα μου πείτε γιατί δέν πάω να ρωτάω αυτόν και πρίζω εσάς? Απλά ντρέπομαι που έφυγα απο το ΙΤ και τώρα ξαναγυρνάω.. Αν είχα συνεχίσει σάν αυτόν θα σας έκανα μάθημα εγώ τώρα.. τέλος πάντων ποτέ δέν είναι αργά.. Τελικά στη Java ποιά είναι τα frameworks που πρέπει να μάθουμε? To Spring MVC το έχω μάθει και νομίζω ότι είναι το πιό σημαντικό.. μαζί με hibernate και JPA που δέν τα έχω κοιτάξει ακόμα.. OK τα Servlets και τα JSP είναι must γιατί συνεργάζονται με το JDBC. Ομοίως και τα EJB είναι απαραίτητα.. ΟΚ μέχρι εδώ.. Τα JSF, Struts, Wicket και τα άλλα χρειάζονται? Δέν τα εχω δεί σε καμιά αγγελία να τα ζητάνε.. μόνο τα JSF είδα μιά φορά στα προαιρετικά.. και εξηγείστε μας λίγο ποιά είναι η διαφορά μεταξύ Java Core, Java Standard edition και Java Enterprise edition.. γιατί ο καθένας λέει τα δικά του.. Καταλαβαίνω ότι το J2EE είναι container τεχνολογίες για client -server
tsofras Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Με σχόλια του τύπου " Θα σας έκανα μάθημα εγώ" , κάτσε βρές ποιο θύμα θα σε βοηθήσει
DevFromHell Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Με σχόλια του τύπου " Θα σας έκανα μάθημα εγώ" , κάτσε βρές ποιο θύμα θα σε βοηθήσει αμα δέν μπορείς να διδαχτείς κάτι τότε είναι και αδύνατον να διδάξεις κάποιον.. δεν το λέω έγώ... ένας γέρος σοφός κινέζος σαολίν το είπε.. Μινγκ Τσου Λι? κάπως έτσι 1
pmav99 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 το ότι βγάζεις κάποιο εισόδημα ως μισθωτός δεν χρειάζεται μπλοκάκι. δηλαδή ο απλός ο μισθωτός γιατί δεν έχει μπλοκάκι και απλά τα δηλώνει στην φορολογική του. απλά πιθανολογώ ότι όταν πουλάς themes κλπ σε διάφορες ιστοσελίδες ΔΕΝ είσαι μισθωτός... με αυτή τη λογική φιλαράκι, πρέπει να ανοίξουμε μπλοκάκι και στο fivver.com. δεν συμφωνείς; εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με το να θέλει μπλοκάκι. πολύ απλά δεν θα δουλέψω ως freelancer. να βγάζω 200 ευρώ το δίμηνο και να πληρώνω 400. επαναλαμβάνω. μην τα συνδέεις! μπορεί να υπάρχουν δουλειές που δεν ανοίγεις εταιρεία αλλά τα δηλώνεις εφορία. Για να μην πιθανολογείς λοιπόν, πήγαινε σε ένα λογιστή (δεν λέω στον λογιστή σου γιατί προφανώς δεν έχεις) και πες του να σου εξηγήσει τι θα πει επιτηδευματίας, τι θα πει μισθωτός, τι θα πει εταιρεία (με τη λογιστική έννοια), ατομική εταιρεία κτλ. Συζήτησε ακόμα μαζί του τι είναι αυτό που έχεις στο μυαλό σου να κάνεις, να σου πει τι επιλογές έχεις.
DevFromHell Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Τελικά στη Java ποιά είναι τα frameworks που πρέπει να μάθουμε? To Spring MVC το έχω μάθει και νομίζω ότι είναι το πιό σημαντικό.. μαζί με hibernate και JPA που δέν τα έχω κοιτάξει ακόμα.. OK τα Servlets και τα JSP είναι must γιατί συνεργάζονται με το JDBC. Ομοίως και τα EJB είναι απαραίτητα.. ΟΚ μέχρι εδώ.. Τα JSF, Struts, Wicket και τα άλλα χρειάζονται? Δέν τα εχω δεί σε καμιά αγγελία να τα ζητάνε.. μόνο τα JSF είδα μιά φορά στα προαιρετικά..
Predatorkill Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Σας εκλιπαρω μην απαντησει κανεις. Μας κουρασες.
DevFromHell Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Βασικά για ποιά αγορά μιλάμε? Αν μιλάμε για Ελλάδα η αγορά είναι 5-6 εταιρίες και από αυτές η μία που είναι στη Παιανία έχει μαζέψει όλους τους καλούς και έμπειρους developer γιατί οι άλλες δέν τους πληρώνουν στην ώρα τους, τους βάζουν να κάνουν πολύ παραπάνω δουλειά κτλ. Και επειδή έχω πολλούς γνωστούς σε αυτή την εταιρία ξέρω ότι τα περισσότερα projects τους είναι σε Java, Spring και τα ρέστα.. για αυτό και τα αναφέρω..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα