Doctor Who1 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Καλησπέρα σας !!!! Αντιμετωπίζω το εξής εμπόδιο σε αλγόριθμο (θα σας φανεί κάπως ανιαρό αυτό ) Έχω την εξής εργασία-άσκηση: Έχουμε μια βάρκα 2θέσιο και θέλουμε να μεταφέρουμε 3 μαύρους ανθρώπους και 3 άσπρους από μια όχθη στην άλλη . Ο βαρκάρης μαζί με τον επιβάτη καλύπτουν τις 2 θέσεις της βάρκας . Θέλουμε στην άλλη όχθη όπου θα μεταφερθούν οι 6 συνολικά άνθρωποι να είναι 3 μαύροι και και 3 άσπροι (δηλαδή 3=3) ή ο αριθμός των άσπρων ανθρώπων να είναι μεγαλύτερος από αυτός των μαύρων. ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την βάρκα όσες φορές θέλουμε αλλά δεν μπορούμε να σκοτώσουμε κάποιο άνθρωπο είτε μαύρο είτε άσπρο ( τι να σας πω έτσι είναι η εκφώνηση). Παραδίδω αύριο την εργασία , για αυτό η βοήθεια σας είναι πολύτιμη !!!!!!!!!!!! Εdit: Στην βάρκα δεν πρέπει να υπάρχουν 2 μαύροι (ακόμα και αν ο βαρκάρης είναι μαύρος τότε ο επιβάτης θα πρέπει να είναι άσπρος )
Sheogorath Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 O βαρκάρης είναι άσπρος? Αν είναι άσπρος ο βαρκάρης ή αν δεν είναι έξτρα άτομο, πάνε ένας άσπρος και ένας μαύρος απέναντι, ο μαύρος γυρίζει πίσω και φέρνει άλλον έναν μαύρο, γυρίζει και παίρνει έναν λευκό, και εναλάξ. Στο τέλος γυρίζουν στην 2η όχθη ο μαύρος με έναν λευκό. 1
Doctor Who1 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 O βαρκάρης είναι άσπρος? Αν είναι άσπρος ο βαρκάρης ή αν δεν είναι έξτρα άτομο, πάνε ένας άσπρος και ένας μαύρος απέναντι, ο μαύρος γυρίζει πίσω και φέρνει άλλον έναν μαύρο, γυρίζει και παίρνει έναν λευκό, και εναλάξ. Στο τέλος γυρίζουν στην 2η όχθη ο μαύρος με έναν λευκό. Ξέχασα να πω ακόμη ένα περιορισμό . Στην βάρκα δεν πρέπει να υπάρχουν 2 μαύροι (ακόμα και αν ο βαρκάρης είναι μαύρος).
Doctor Who1 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Άρα άκυρο το παραπάνω. Επομένως δεν υπάρχει λύση?
Sheogorath Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Θα υπάρχει αλλά δεν μου έρχεται τώρα. Το παραπάνω που πρότεινα σίγουρα δεν είναι όμως.
Doctor Who1 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Θα υπάρχει αλλά δεν μου έρχεται τώρα. Το παραπάνω που πρότεινα σίγουρα δεν είναι όμως. A εντάξει ! Με σώζετε πάντως !!! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων που "ιδρώνετε" για να βρω την λύση στον αλγόριθμο αυτό.
isay Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Καλησπέρα σας !!!! Αντιμετωπίζω το εξής εμπόδιο σε αλγόριθμο (θα σας φανεί κάπως ανιαρό αυτό ) Έχω την εξής εργασία-άσκηση: Έχουμε μια βάρκα 2θέσιο και θέλουμε να μεταφέρουμε 3 μαύρους ανθρώπους και 3 άσπρους από μια όχθη στην άλλη . Ο βαρκάρης μαζί με τον επιβάτη καλύπτουν τις 2 θέσεις της βάρκας . Θέλουμε στην άλλη όχθη όπου θα μεταφερθούν οι 6 συνολικά άνθρωποι να είναι 3 μαύροι και και 3 άσπροι (δηλαδή 3=3) ή ο αριθμός των άσπρων ανθρώπων να είναι μεγαλύτερος από αυτός των μαύρων. ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την βάρκα όσες φορές θέλουμε αλλά δεν μπορούμε να σκοτώσουμε κάποιο άνθρωπο είτε μαύρο είτε άσπρο ( τι να σας πω έτσι είναι η εκφώνηση). Παραδίδω αύριο την εργασία , για αυτό η βοήθεια σας είναι πολύτιμη !!!!!!!!!!!! Εdit: Στην βάρκα δεν πρέπει να υπάρχουν 2 μαύροι (ακόμα και αν ο βαρκάρης είναι μαύρος τότε ο επιβάτης θα πρέπει να είναι άσπρος ) ευκολο ειναι ασπρος βαρκαρης πάει 3 μαυρους απεναντι εκει κατεβαινει και ο ασπρος και βαρκάρης γίνεται ενας μαυρος που φερνει αλλους 2 ασπρους μα καλα κι εσυ παραδιδεις εργασια αυριο και ειπες να ασχοληθεις 21:30 της προηγουμενης; 1
Doctor Who1 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 ευκολο ειναι ασπρος βαρκαρης πάει 3 μαυρους απεναντι εκει κατεβαινει και ο ασπρος και βαρκάρης γίνεται ενας μαυρος που φερνει αλλους 2 ασπρους μα καλα κι εσυ παραδιδεις εργασια αυριο και ειπες να ασχοληθεις 21:30 της προηγουμενης; Έλειπα 2-3 μέρες (ίωση και τελευταία στιγμή μαθαίνω για την εργασία αυτή) . Ναι όμως η βάρκα δέχεται συνολικά 2 άτομα .
isay Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 γιατί σου ειπα εγω να φορτώσεις λεωφορείο; Α --> ενας ασπρος και ενας μαυρος -->Β Α<-- μονος του ο ασπρος<--Β Α--> ο ιδιος ασπρος και ενας αλλος μαυρος -->Β Α<-- μονος του ο ασπρος<--Β κλπ κλπ λεει πουθενα οτι η βαρκα πρεπει να ειναι πάντα γεματη με 2 ατομα; 1
Doctor Who1 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 γιατί σου ειπα εγω να φορτώσεις λεωφορείο; Α --> ενας ασπρος και ενας μαυρος -->Β Α<-- μονος του ο ασπρος<--Β Α--> ο ιδιος ασπρος και ενας αλλος μαυρος -->Β Α<-- μονος του ο ασπρος<--Β κλπ κλπ λεει πουθενα οτι η βαρκα πρεπει να ειναι πάντα γεματη με 2 ατομα; Αχα! Μα έτσι ο αριθμός των μαύρων στην Β όχθη δεν είναι μεγαλύτερος από αυτό τον άσπρων ? Εγώ θέλω να είναι ή μεγαλύτερος ή ίσος ο αριθμός των άσπρων και των μαύρων στην άλλη όχθη , την Β . Αν δεν κατάλαβα σωστά συγχωρέστε με.
isay Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Αχα! Μα έτσι ο αριθμός των μαύρων στην Β όχθη δεν είναι μεγαλύτερος από αυτό τον άσπρων ? Εγώ θέλω να είναι ή μεγαλύτερος ή ίσος ο αριθμός των άσπρων και των μαύρων . Αν δεν κατάλαβα σωστά συγχωρέστε με. ειλικρινα αρχίζω να αναρωτιέμαι μήπως πρέπει να κοπείς στην εργασία ... λεει "μεγαλύτερος ή ίσος" και προφανώς εννοεί στο τέλος λόγω του "συνολικά" αλλά ακομα κι αν θες να ικανοποιείς και τη συνθήκη οι ασπροι να ειναι συνέχεια περισσότεροι ή ισαριθμοί με τους μαυρους η λύση ειναι κάνεις ένα μαυρο βαρκάρη και μεταφέρεις απέναντι τρεις ασπρους εκεί κατεβαίνουν ολοι (και ο μαυρος), αναλμβάνει βαρκάρης ενας ασπρος και παει και φέρνει αλλους 2 μαυρους 1
Doctor Who1 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 ειλικρινα αρχίζω να αναρωτιέμαι μήπως πρέπει να κοπείς στην εργασία ... λεει "μεγαλύτερος ή ίσος" και προφανώς εννοεί στο τέλος λόγω του "συνολικά" αλλά ακομα κι αν θες να ικανοποιείς και τη συνθήκη οι ασπροι να ειναι συνέχεια περισσότεροι ή ισαριθμοί με τους μαυρους η λύση ειναι κάνεις ένα μαυρο βαρκάρη και μεταφέρεις απέναντι τρεις ασπρους εκεί κατεβαίνουν ολοι (και ο μαυρος), αναλμβάνει βαρκάρης ενας ασπρος και παει και φέρνει αλλους 2 μαυρους Να είσαι καλά . Σε ευχαριστώ πραγματικά!!!!! Αυτή την στιγμή είμαι και πάνω σε μια άλλη εργασία με ανοιχτό τον υπολογιστή και έχω μπλέξει κάπως "τα μπούτια" Α μια ερώτηση . Πως θα μπορούσαμε να περιπλέξουμε την άσκηση αυτή ώστε να ανεβάσουμε το βαθμό δυσκολίας σε περίπτωση που ήσασταν εσείς ο καθηγητής/ 1
isay Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 αν την εβαζα εγω, αφενός δεν θα χρησιμοποιούσα μαυρους/ασπρους γιατί τείνει ρατσιστικό. Για να ανέβει ο βαθμός δυσκολίας θα εβαζα 3-4 διαφορετικές ομάδες και με διάφορους περιορισμους. Υπάρχει το κλασσικό πρόβατο-λυκος-αχυρα-βαρκα και θα προσθετα αλλη μια ομάδα ή θα εβαζα πολλαπλάσια νουμερα (π.χ. 2 προβατα) 5
Red_Phantom Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Να είσαι καλά . Σε ευχαριστώ πραγματικά!!!!! Αυτή την στιγμή είμαι και πάνω σε μια άλλη εργασία με ανοιχτό τον υπολογιστή και έχω μπλέξει κάπως "τα μπούτια" Α μια ερώτηση . Πως θα μπορούσαμε να περιπλέξουμε την άσκηση αυτή ώστε να ανεβάσουμε το βαθμό δυσκολίας σε περίπτωση που ήσασταν εσείς ο καθηγητής/ [Troll mode on] Μπορεί να ζητήσει πως θα περάσουν 40 αράπηδες απο την μια όχθη χωρίς να βρέξουν τον λούτσο τους... 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα