Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά σε όλο το forum! Παιδιά, θα ήθελα τα "φώτα" σας σε ένα θεματάκι που μου προέκυψε. Προ ημερών αγόρασα μια οθόνη DELL για το PC μου. Το μοντέλο είναι DELL Ultra HD 4Κ P2415Q. Το πρόβλημα λοιπόν είναι ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα η οθόνη χάνει την εικόνα για 1 με 2 δευτερόλεπτα και μετά επανέρχεται. Κάτι σαν "flashing" ή "flickering" ή κάτι τέτοιο. Αυτό γίνεται συνέχεια, με απροσδιόριστη συχνότητα. Π.χ. μπορεί να το κάνει και 10 φορές μέσα σε 5 λεπτά ή μπορεί να το κάνει μία φορά. Όπως και να 'χει, γίνεται συνέχεια και είναι εξαιρετικά εκνευριστικό και κουραστικό για τα μάτια, γιατί δεν μπορώ να κάνω απολύτως τίποτα: από το να γράψω ένα κείμενο στο Office μέχρι απλώς να σερφάρω στο Internet, παρατηρείται συνέχεια το ίδιο ενοχλητικό φαινόμενο.

Επίσης, να αναφέρω ότι δεν χρησιμοποιώ το καλώδιο (DP to mDP) που περιείχε η συσκευασία, γιατί η κάρτα γραφικών που έχω δεν έχει θύρα mDP. Έτσι, αγόρασα ένα καλώδιο DP to DP, μιας και δεν είχα άλλη επίλογη. Η κάρτα γραφικών που έχω είναι MSI GeForce GTX1060 Gaming X 6G και έχει 3 θύρες DP 1.4. Έχω εγκαταστήσει την τελευταία έκδοση drivers για την κάρτα γραφικών, δοκίμασα την οθόνη και σε ένα άλλο PC με κάρτα γραφικών MSI GeForce GTX960 Gaming 2G με 3 θύρες DP 1.2 και το πρόβλημα παραμένει. Επειδή δεν ξέρω τι άλλο να κάνω και επειδή θεωρώ απαράδεκτο καινούργια οθόνη (μόνο μερικών ημερών) να παρουσιάζει τέτοιο πρόβλημα (αν όντως είναι πρόβλημα και δεν συμβαίνει κάτι άλλο), μήπως γνωρίζει κάποιος τι μπορεί να συμβαίνει και αν μπορώ να κάνω κάτι εγώ;

Α! Ξέχασα να σας πω ότι έχω ήδη στείλει e-mail στην αντιπροσωπεία και περιμένω απάντηση. Απλώς είπα να ρωτήσω κι εδώ στο forum μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει. Περιμένω τα σχόλιά σας!..

Δημοσ.

Καλησπερα το καλωδιο που περιειχε η συσκευασια δεν χρειαζεται να εχει η καρτα γραφικων θυρα mDP το mDP θα το συνδεσης στην οθονη και το DP στην καρτα

Αν και παλι εχεις προβλημα χρησιμοποιησε hdmi

Δημοσ.

Τελικά τέλος καλό, όλα καλά gregory83. Αφαίρεσα το καλώδιο που είχα αγοράσει (DP σε DP), και έκανα χρήση του καλωδίου που είχε μέσα το monitor εφαρμόζοντας τα όσα ανέφερες. Η μοναδική λεπτομέρεια που δεν είχα παρατηρήσει εξαρχής, ήταν ότι έπρεπε να ορίσω σαν default πηγή στο μόνιτορ το mDP. Μόλις έγινε μια μικρή αλλαγή, έγινε και η αντιστροφή του καλωδίου (DP από κάρτα γραφικών, σε mDP μόνιτορ), και όλα δούλεψαν έτσι όπως έπρεπε.  B)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...