Προς το περιεχόμενο

προβλημα με TFT SONY monitor!! :x

kangelos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον..ενας φιλος μου εχει μια TFT SONY 15" συγκεκριμενα SDM-HS53, και΄ειχε προβλημα με την αναλυση. Πηγε λεει και εβαλε αναλυση μεγαλυτερη απο 1024x768 και χωρις να τον ειδοποιησει την εκανε εφαρμογη το pc απο μονο του..τον πιστεψα..παω να δω τι τρεχει και φορτωνει κανονικα windows XP χωρις ομως να δειχνει εικονα. Αν θυμαμαι καλά λέει "SIGNAL OUT OF RATE 67.5Khz /75 HZ" σε ενα γκρι εικονιδιο στην μεση της μαυρης οθονης που δεν φαινεται τιποτα...

Τι κανω εγώ?...Μπαινω λοιπον από safe mode και κανω unistall τους drivers της καρτας γραφικών..restart..μπαινω κανονικα σε windows..ωραια λεω..βρισκει την καρτα γραφικών μόνο του (μια ενσωματωμενη της Intel νομιζω από οτι είδα)..αναλύσεις στα 800x600 32bit και ολα οκ..κανω restart να δω αν όλα οκ και παλι τα ιδια!!!...ωχ λεω...και τωρα;;;

Επιπλεον χρειάζεται να πω οτι όταν δείχνει το bootscreen να φορτώνει δείχνει μόνο το κάτω δεξιο μέρος από όλη την εικόνα του bootscreen μεταφερμένο προς τα πάνω αριστερά!!..υπόλοιπη οθόνη είναι μαυρη..όίταξα και τις ρυθμίσεις της ίδιας της οθόνης από το MENU που έχει και όλα οκ τα λεει..καμια καλή ιδεα για το τι συμβαίνει?...εφυγε για αντιπροσωπεία ή να το προσπαθήσουμε;;

προκαταβολικα ευχαριστώ μαγκες...καλές γιορτές.[/b]

Δημοσ.

δοκιμασε να αλλαξεις την αναλυση οταν εισαι κανονικα στα windows αλλα θα πρεπει να την αλλαξεις με το keyboard κοινος στα τυφλα.δοκιμασετο σπιτι σου και απομνιμονευσε τι κουμπια πατας και καντο στον φιλο σου λογικα θα πιασει ετσι :)

Δημοσ.

μαγκες τα εκανα αφτα αλλα τιποτα...διαβαστε να δειτε τι εκανα και πως καθαρισα!

Αφου στα τυφλα δεν τα καταφερα..πολλα κουμπια και κατι θα γινοταν παντα λαθος..και αφου εβαλλα τους drivers..στον device manager μου εδειχνε το συγκεκριμενο μοντελο της οθόνης αλλα στο display properties->settings μου έδειχνε "προεπιλεγμενη οθονη"!!(εχει ελληνικα...)..ρε πουσ..λεω..πηγα να δω αν αλλαζει το refresh rate αλλα τιποτα...το ειχε disabled...μαμω λεω..σκεφτικα οτι η οθονη του (αφου κοιταξα το manual της) δεν σηκωνει ανάλυση πάνω από 1024x768 και refresh rate το maximum 60hz...καταλαβα λεω..."σίγουρα" έχει βάλει ο φίλος μου καταλάθος ανάλυση μεγαλύτερη με refresh rate πάνω από 60hz και δεν μπορώ να αλλάξω τίποτα...οκ λεω...παω σπίτι φέρνω την δική μου CRT NOKIA (ήταν λίγο βαριά στο κουβάλημα...αλλά ας είναι καλά το αμάξι)..αποσυνδέω την δική του οθόνη από το pc του και συνδέω την δική μου..φορτώνουν όλα κανονικά...τελικά είχε βάλει 1152x864 στα 75Ηz...ωραιος λεω...την κατεβάζω στα 800x600 στα 60Hz κάνω save και μετά συνδεω την δική του πάλι οθόνη...εε..ανοιξε κανονικά...όλα οκ..και μονέλο οθόνης από drivers που είχα βάλει και όλα...

αυτα...thanx αλάνια παντως...καλές γιορτες και πάλι να έχουμε...και μακρυα από φιλους που πειράζουν το pc τους χωρις να ξέρουν..)

Υ.Γ: Σαφώς το αμάξι το έιχα παρκάρει γύρω στα 150 μέτρα από το σπίτι του γιατί δεν έβρισκα να παρκάρω...μου είπε οτι θα κατεβάσει την οθόνη μου αυτός κάτω..(ΝΟΚΙΑ 447ZiPlus...είναι λίγο θηρίο)..και του είπα ότι έχω παρκάρει από κάτω..χεχε..

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

axxxx re sis den sas prolaba giati kanate toso kopo oute othonh eprepe na koubaliseis oute driver eprepe na bgaleis oute na paikseis tin tuflomuga lol :lol: . uparxei kati toso aplo pou tha ksenerwseis xixixi. apla f8 stin arxh epilogh safe mode kai kaneis properties stis idiothtes tis othonhs kai apla katebazeis analush kaneis restart se normal mode kai ola ok. wraia istoria xoris pareksigish

Δημοσ.

Εγώ πιστεύω πως μάλλον άλλαξε μαζί με την ανάλυση και την συχνότητα λειτουργίας της οθόνης. Το δικό μου δουλεύει στα 1280χ1024 στα 60Hz και είναι σταθερότατη η εικόνα. Νομίζω πως όλα τα TFT δουλεύουν στα 60Hz.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...