Προς το περιεχόμενο

ανεπιθύμητες χειρονομίες και αγγίγματα

McNerd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν ειναι κρυφοστρειτ χαχαχαχ XD τον εχω πετυχει και με τ'αμορε του. Απλα μαλλον ετσι ειναι το στυλ του, θελει να μας πιανει ολους, αλλα δεν εχω δει ουτε ενα ατομο να το γουσταρει αυτο. Μεχρι και η διευθυντρια του ειχε κανει παρατηρησεις αλλα ειπαμε, σταματησε για λιγο κ μετα ξαναρχισε...μαλλον πρεπει να το ξαναναφερουμε.

Συγνώμη αλλά δεν καταλαβαίνω το "ξαναναφέρουμε".

Δεν είναι απαραίτητα η μόνη λύση η ομαδική. Του το ξεκόβει ο καθένας σε προσωπικό επίπεδο. Εκτός πια αν για Χ λόγους δεν θέλει κάποιος να φανεί αρνητικός και προτιμά την ομαδική (και πιο "αφανή") αντίδραση

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είναι απαραίτητα η μόνη λύση η ομαδική.

Είναι, σε αυτή την περίπτωση. Όταν Χ αριθμός ατόμων το κάνουν θέμα, παρεμβαίνει προϊστάμενος και μετα ο τύπος ξαναρχίζει, κάπως πρέπει να καταλάβει ότι δε γίνεται να γράφεις στα @@ σου ένα ολόκληρο γραφείο για να πιάνεις εσύ κώλους. Ποιος είσαι ρε φίλε; Εκτός αν στο "λύστε το μεταξύ σας" περιλαμβάνεται και το να πάει ο γκόμενος της νένυα να τον κάνει μπαούλο, αλλά νομίζω το να μένεις άνεργος το 2016 είναι πιο εκπαιδευτικό.

• Like 2

Δεν θα διαφωνήσω.

Απλά μου φαίνεται λίγο παιδικό το "θα το πω στην κυρία".

Το "κόφτο ρε μαλάκα" (με τρόπο ή και τελείως λεκτικά) είναι option που προσωπικά θα εξέταζα.

Τώρα βέβαια αν παίζουν και άλλοι παράμετροι (θέση, εύνοια, κλπ) αυτό ενδεχομένως να αλλάζει τα δεδομένα και να είναι άκυρο το σκεπτικό μου.

Ένας θείος μου με τσίμπησε το μάγουλο πέρυσι, το έκανε αρκετές φορές παλιά αλλά Τον άρχισα στις χριστοπαναγιες γιατί με ενόχλησε αφάνταστα.δεν ξανά ήρθε και λέει σε όλους ότι έχω γίνει αγριάνθρωπος.στα @@μου και στο διάολο και ακόμη παραπέρα να πάει.όποιος τσιμπά μάγουλο, κόψιμο το χέρι πρέπει.ηλίθιες συνήθειες να πούμε

• Like 3

Εγώ το τραβάω μακριά το παιδί και σε μερικους λεω κιόλας "μην την πιάνετε". Επίσης απομακρυνομαι απότομα και επιδεικτικά από όσους βήχουν αβέρτα δημόσια χωρίς να καλύπτονται. Αν έχω παρέα σχολιάζω δυνατά "αμαν πιά με τους βρωμερούς αρρωστιάρηδες".

Μου ξεφεύγουν μερικοι  βέβαια αλλά τι να κάνουμε.

• Like 3

Εγώ το τραβάω μακριά το παιδί και σε μερικους λεω κιόλας "μην την πιάνετε". Επίσης απομακρυνομαι απότομα και επιδεικτικά από όσους βήχουν αβέρτα δημόσια χωρίς να καλύπτονται. Αν έχω παρέα σχολιάζω δυνατά "αμαν πιά με τους βρωμερούς αρρωστιάρηδες".

Μου ξεφεύγουν μερικοι  βέβαια αλλά τι να κάνουμε.

Με αυτόν τον τρόπο μάλιστα, μαθαίνεις στο παιδί να βάζει στο μέλλον τα όριά του όταν κάτι το ενοχλεί. Γενικά είναι λίγο υποτιμημένη η σημασία της προστασίας του προσωπικού χώρου των μικρών παιδιών, καλά καλά και από τους ίδιους τους γονείς σε κάποιες περιπτώσεις. Όσο για το αν οι προθέσεις του άλλου είναι αγνές και σίγα τα ωά που αναφέρθηκε σε κάποια σχόλια, δεν αντιλέγω, αρκεί να γίνεται στο βαθμό που το παιδί δεν δυσανασχετεί και συναινεί να το φιλήσει/τσιμπήσει ο κάθε θείος/θεία.

• Like 2

αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι πολλοί εδώ μέσα ,εαν δεν Trollαρετε βέβαια, έχεται σοβαρότατο θέμα γενικά και να το κοιτάξετε.... ελα ναι.... γιατρούλης, ψυχιατρούλης λέγεται...

Μου τη σπάνε όσοι (συνήθως γέροι) απλώνουν τα ξερά τους πάνω σε παιδιά υποτίθεται ως ένδειξη συμπάθειας, τσιμπώντας τα μάγουλα ή άλλες χειρονομίες οριακά βίαιες, γιατί αν κοιτάξεις τη φάτσα του παιδιού 9/10 φορές φαίνεται να μη γουστάρει, είτε γιατί ο μπάρμπας είναι σιχαμένος με μακρύ νύχι στο μικρό δάχτυλο είτε απλά γιατί είναι αντιπαθητική γλιτσόγρια ή φοβιστερός μαντράχαλος που παίζει με το φόβο σου 'για πλάκα μωρέ'.

Αντίστοιχα σε νεότερες ηλικίες σε καμιά πλατεία βλέπω μαθητές, τα αγόρια να κάνουν λαβές ή πιεστικές χειρονομίες σε κορίτσια που ουρλιάζουν, και αυτό υποτίθεται είναι χαβαλές.

Αν μπορούσα θα έβγαζα νόμο να απαγορεύονται τέτοια σκηνικά παρά μόνο με την ρητή άδεια του άλλου.

McNerd ειπαμε λεγεσαι?

Μου τη σπάνε όσοι (συνήθως γέροι) απλώνουν τα ξερά τους πάνω σε παιδιά υποτίθεται ως ένδειξη συμπάθειας, τσιμπώντας τα μάγουλα ή άλλες χειρονομίες οριακά βίαιες, γιατί αν κοιτάξεις τη φάτσα του παιδιού 9/10 φορές φαίνεται να μη γουστάρει, είτε γιατί ο μπάρμπας είναι σιχαμένος με μακρύ νύχι στο μικρό δάχτυλο είτε απλά γιατί είναι αντιπαθητική γλιτσόγρια ή φοβιστερός μαντράχαλος που παίζει με το φόβο σου 'για πλάκα μωρέ'.

Ποιoι γέροι απλώνουν τα ξερά τους σε παιδικά μάγουλα;  Εννοείς σε συγγενικά πρόσωπα πχ ανήψια; Aν όχι που τα έχεις δει αυτά; Ο γονιός που ακριβώς βρίσκεται εκείνη τη στιγμή; Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό για Τρίτη...

Αντίστοιχα σε νεότερες ηλικίες σε καμιά πλατεία βλέπω μαθητές, τα αγόρια να κάνουν λαβές ή πιεστικές χειρονομίες σε κορίτσια που ουρλιάζουν, και αυτό υποτίθεται είναι χαβαλές.

Αυτό δεν είναι χαβαλές αλλά bullying. 

Με αυτόν τον τρόπο μάλιστα, μαθαίνεις στο παιδί να βάζει στο μέλλον τα όριά του όταν κάτι το ενοχλεί. Γενικά είναι λίγο υποτιμημένη η σημασία της προστασίας του προσωπικού χώρου των μικρών παιδιών, καλά καλά και από τους ίδιους τους γονείς σε κάποιες περιπτώσεις. Όσο για το αν οι προθέσεις του άλλου είναι αγνές και σίγα τα ωά που αναφέρθηκε σε κάποια σχόλια, δεν αντιλέγω, αρκεί να γίνεται στο βαθμό που το παιδί δεν δυσανασχετεί και συναινεί να το φιλήσει/τσιμπήσει ο κάθε θείος/θεία.

Μαθαίνεις στο παιδί να γίνει κωλόπαιδο απλά με αυτό τον τρόπο.... υπάρχουν πολλοί, καλύτεροι τρόποι να μάθεις σε ένα παιδί να σέβεται τους γύρω αλλά και να σέβονται και οι γύρω αυτό... Σχόλια του τύπου "βρωμεροί αρρωστιάρηδες, φάε τις χριστοπαναγίες σου" παραπέμπουν προφανώς σε χαμηλού επιπέδου άτομα με σοβαρότατα θεματάκια που αναπαράγουν αντίστοιχα παιδιά καθ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση

Ποιoι γέροι απλώνουν τα ξερά τους σε παιδικά μάγουλα;  Εννοείς σε συγγενικά πρόσωπα πχ ανήψια; Aν όχι που τα έχεις δει αυτά; Ο γονιός που ακριβώς βρίσκεται εκείνη τη στιγμή; Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό για Τρίτη...

Αυτό δεν είναι χαβαλές αλλά bullying. 

το bullying έιναι άλλο πράγμα.... μην το κάνουμε καραμέλα

Φυσικα και δε πρεπει να αφηνεις οποιονδηποτε να κανει πραγαματα στο παιδι σου που δε τα θελει.

Το οτι συνηθιζεται να τσιμπανε μαγουλα, να τα αγκαλιαζουν η να τα φυλανε με το ζορι, δε σημαινει πως ειναι και σωστο.

Εμενα ο παππους μου ειχε τη συνηθεια να θελει να με ζουλαει, να προσπαθω να φυγω και να λε τραβαει στην αγκαλια του.

Αυτο που καταφερε ηταν να τον βλεπω κ να μη πηγαινω κοντα μη με αρπαξει.

Και μη το γυρισει κανεις στη μαλακια αυτο που λεω, ο παππους μου με λατρευε, απλα ο τροπος του δεν ηταν σωστος.

Τον ανηψιο μου (4χρ) τον ρωταω, μπορω να σου δωσω φιλακι; καποιες φορες λεει ναι αλλες οχι. Οταν λεει ναι και τον φιλαω το χαιρεται και χαμογελαει, ποιο το νοημα να το υποβαλω σε κατι δυσαρεστο;

Μαθαίνεις στο παιδί να γίνει κωλόπαιδο απλά με αυτό τον τρόπο....

...μαθαίνεις το παιδί να γίνεται κωλόπαιδο όταν του μαθαίνεις πώς να εκφράζει την ενόχλησή του;

• Like 3

Κεφαλοκλείδωμα σε κοριτσια που ουρλιάζουν τι ακριβώς είναι ρε τύπε τότε; 

δεν ξέρεις καν τι σημαίνει bullying "τύπε" , τραβα να ανοίξεις κανένα βιβλίο.... "τύπε"

...μαθαίνεις το παιδί να γίνεται κωλόπαιδο όταν του μαθαίνεις πώς να εκφράζει την ενόχλησή του;

λέγοντας "γεμίσαμε βρωμιάριδες" και να ρίχνει χριστοπαναγίες; μπα.... έχω δει παιδιά και ενήλικες να εκφράζουν με εξαιρετικά στοχευμένο και ευγενικό τρόπο την ενόχληση και να οριοθετούν τον προσωπικό τους χώρο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...