Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα και καλη βραδια

Μεχρι στιγμης παιζω ταινιες με λαπτοπ, συνδεδεμενο με home cinema.

θελω να βγαλω το λαπτοπ, να φτιαξω ενα μικρο φτηνο και ησυχο htpc που θα ειναι κατα καποιο τροπο και Nas μαζι.

Δηλαδη θα ειναι σχεδον 24/7 ανοιχτο, και θα εχει 1 εως 6 sata δισκους μεσα μονο με ταινιες,θ κατεβαζει τορρεντ, και θα το διαχειριζομαι απομακρυσμενα μαλλον με teamviewer.

Η συνδεση Htpc θα γινεται μεσω Hdmi στον ενισχυτη και απο κει στη τηλεοραση.

Ψαχνομαι κυριως στο θεμα μητρικη επεξεργαστη. (οσο πιο φτηνα γινεται, μαλλον σε μτχ θα παω)

η μητρικη πρεπει οπωσδηποτε να εχει 1000GBIT Lan, και αρκετα sata ports. αν εχει και usb 3.0 ακομα καλυτερα

εχω και εναν Q6600 Να καθεται, λετε να βρω καμια μητρικη 775 και να τον αναστησω? :P

Δημοσ.

6 sata με ταινίες δεν είναι υπερβολή; όλο τον θείο τοπικό cache το έχεις;

raspberry είναι μια καλή λύση αλλά δεν έχει gigabit Router.

ισως είναι καλό να ξεχωρίσεις το nas με το media player.

Δημοσ.

καποια στιγμη θα σουταρω τους δισκους και θα χω 2Χ 8ΤΒ

Νομίζω είναι καλύτερα να έφτιαχνες ένα nas bay να είναι dedicated για κατεβάσματα , διαμοιρασμό κλπ κλπ και με ένα raspery pi να έβαζες kodi στην τηλεόραση.

με αυτό κερδίζεις σε κατανάλωση ρεύματος , δεν πιάνουν χώρο και είναι και πιο καλή λύση.

όταν εννοείς παίζεις με λαπτοπ το έχεις συνδεμένο στην τηλεόραση με hdmi Και βλέπεις εκεί ταινία;

το θεωρώ χάλια λύση όταν μπορείς με 30€ να έχεις dedicated media player που ειναι ένα κουτάκι , καίει 5 watt και κάνει τα πάντα με το Kodi.

πάντως αν σε ενδιαφέρει ακόμα για Htpc εγώ είχα φτιάξει με 5150 amd  και σε πολυ μικρό κουτί με 50-60watt κατανάλωση...τελικά το πουλήσα γιατί ήταν αχρείαστο από την στιγμή που το rpi τα κάνει όλα και αθόρυβα ....

Δημοσ.

To έγραψα και σε άλλο παλικάρι του φόρουμ, με αντίστοιχες αναζητήσεις.

Με ένα παλιάς κοπής επεξεργαστή-gigabit ethernet + Ubuntu server + plex media server, λύνεις το πρόβλημα σου ανέξοδα. 

Χρειάζεσαι βέβαια, gigabit router απλά οι νεότερης τεχνολογίας επεξεργαστές θα καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα.

Εγώ με headless Ubuntu server g3258 + 1150 Asus + 8 GB memory + 2 x3TB western digital + 400άρι seasonic αθόρυβο, μετρημένα καίω 40-50W στο τσακίρ κέφι.

To plex feedάρει android-apple tv - iphones τα πάντα όλα, με αυτόματο κατέβασμα υποτίτλων.

Ο server εκτελεί και ένα κάρο άλλα tasks, όπως ftp / proxy και auto backup των υπολοιπων pc-ιών μου καθώς και χρέη cloud server :D. χωρίς να ιδρώνει

Ο μόνο ανεμιστήρας είναι ο μαμά της intel , ο g3258 είναι στους 32 C χωρίς overclock προφανώς, και προσωπικά στο σαλόνι, ακόμα και το βράδυ δεν ακούω τπτ από θόρυβο

Δημοσ.

mpchc?

https://mpc-hc.org/

To έγραψα και σε άλλο παλικάρι του φόρουμ, με αντίστοιχες αναζητήσεις.

Με ένα παλιάς κοπής επεξεργαστή-gigabit ethernet + Ubuntu server + plex media server, λύνεις το πρόβλημα σου ανέξοδα. 

Χρειάζεσαι βέβαια, gigabit router απλά οι νεότερης τεχνολογίας επεξεργαστές θα καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα.

Εγώ με headless Ubuntu server g3258 + 1150 Asus + 8 GB memory + 2 x3TB western digital + 400άρι seasonic αθόρυβο, μετρημένα καίω 40-50W στο τσακίρ κέφι.

To plex feedάρει android-apple tv - iphones τα πάντα όλα, με αυτόματο κατέβασμα υποτίτλων.

Ο server εκτελεί και ένα κάρο άλλα tasks, όπως ftp / proxy και auto backup των υπολοιπων pc-ιών μου καθώς και χρέη cloud server :D. χωρίς να ιδρώνει

Ο μόνο ανεμιστήρας είναι ο μαμά της intel , ο g3258 είναι στους 32 C χωρίς overclock προφανώς, και προσωπικά στο σαλόνι, ακόμα και το βράδυ δεν ακούω τπτ από θόρυβο

γιατι οχι windows 10?

σκεφτομαι απλα να κανω share τους δισκους στο δικτυο, δεν εχω τιποτα τρελλες απαιτησεις στο file sharing

Δημοσ.

https://mpc-hc.org/

γιατι οχι windows 10?

σκεφτομαι απλα να κανω share τους δισκους στο δικτυο, δεν εχω τιποτα τρελλες απαιτησεις στο file sharing

προσωπικά, δεν θα χαράμιζα full pc με win λειτουργικό να τρέχει για να εξυπηρετεί 1-2 tasks, 24/7 . Μου κάνει κάπως για waste of resourses και ρεύματος. άσε που στο ubuntu χωρίς γραφικό περιβάλλον, εγώ προσωπικά έχω ξεχάσει πως είναι το reboot :D.

απλά δουλεύει με uptime 146 μέρες μέχρι κια την στιγμή που μιλάμε. άντε να ρίξω που και που καμιά ματιά για θερμοκρασίες μήπως και θέλει κανά καθάρισμα η ψύκτρα .

Βέβαια αυτό είναι γούστο και αν σου αρέσει και το dyi, θα μάθεις πολύ ωραία πράγματα πάνω σε basic πραγματάκια του Linux.

Στο λέω δηλώνοντας, ασχετίδης σε αυτά και μαθαίνοντας από guides στο ιντερνετ.

Και πίστεψε με όταν πάς σε plex server και δουλέψεις λίγο το interface του,  δεν θα ξανακοιτάξεις πίσω :D

σερβίρει τα πάντα σε files και videos, εντός και εκτός σπιτιού με remote access που μπορείς να του ορίσεις.

• Like 1
Δημοσ.

ενδιαφερον

παιζει κανα λινκ με πληροφοριες? :D

είμαι δουλειά και με κόβει το ρημαδο-firewall ! google ubuntu server + plex media server setup!

Δημοσ.

το mpchc δε το αλλαζω με τιποτα...

γιατι απλα δεν υπαρχει κατι καλυτερο

δηλαδή προτιμάς ένα απλό media player αντί για ένα ολοκληρωμένο media software σαν το kodi?

είναι κάτι που μου διαφεύγει;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...