Προς το περιεχόμενο

Access point ή ethernet 15 μετρα?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μα δε ζητησα να μου πειτε την απολυτη λυση εφοσον δεν εχει κανεις εικονα..

Ζητησα τη συμβουλη σας σε συγκεκριμενες λυσεις που σκεφτηκα ή κατι παρεμφερες, κυριως για να μην πεταξω λεφτα σε routers-repeaters και δεν κανω δουλεια.

Τωρα αυτο που δεν εχω καταλαβει ειναι το εξης:

Τα powerlines λαμβανουν το σημα wifi και το στελνουν μεσω ρευματος καλωδιακα ή πρεπει να τα συνδεσω με ethernet ?

Δηλαδη, αυτο που εχω καταληξει να κανω ειναι το εξης: Ενα καλο router Πανω για να ειναι σταθερο και να εχει πιο δυνατο σημα..

πχ αυτο: https://www.skroutz.gr/s/8746373/TP-LINK-Archer-VR600.html#specs

και κατω, στο δωματιο που ειναι ο υπολογιστης να βαλω ενα Powerline Που να πιανει σημα απο πανω, να δινει με ethernet στο σταθερο (αν γινεται) και ταυτοχρονα να φευγει μεσω ρευματος στο υπολοιπο σπιτι οπου να βγαινει παλι σημα στην πριζα της TV και να ειναι αμεση η συνδεση σταθερου και TV. Τι λετε? Δεν βλεπω αλλη λυση.

Τα powerlines συνδέονται το πρώτο με ethernet στο router και το δεύτερο ή τα υπόλοιπα ανάλογα με τα επιτρεπόμενα Nodes με το πρώτο.

Το ζήτημα είναι αν το πρώτο powerline θα "βλέπει" το δεύτερο, δηλαδή αν τοποθετήσεις ενα επάνω και ενα κάτω, λειτουργούν.

Αν το "βλέπει" τότε αγοράζεις ενα kit και όσα singles θέλεις και στήνεις την αλυσίδα σου.

Αν δεν το βλέπει, αλλά "πιάνεις" καλά Wi-Fi απο τον ενα όροφο στον άλλο, τότε χρειάζεσαι ενα Access Point για το σήμα και σε αυτό συνδέεις το πρώτο Powerline με καλώδιο και τα υπόλοιπα Powerlines όπως σε εξυπηρετεί.

δηλ.

Router --> Powerline  (ΠΑΝΩ) --------- Powerline ή Powerlines (ΚΑΤΩ) ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ

διαφορετικά:

Router (ΠΑΝΩ) ----WiFi---- Access Point (ΚΑΤΩ) --> Powerlines σε όποια πρίζα βολεύει.

Δημοσ.

Ακριβως αυτο ρωταω. Η 2η επιλογη ρωτουσα αν ειναι εφικτη και με τι συνδεσμολογια, καθως πιστευα οτι τα powerlines Μπορουν να λαβουν σημα μεσω wifi και να το μεταδοσουν μεσω καλωδιων ρευματος. Ετσι προσπερνουσα το access point. 

Τωρα πρεπει να αγορασω καινουριο ρουτερ γιατι αυτο που εχω ειναι μαπα, ενα access point Και 2 powerlines. 

Το θεμα ειναι οτι απο τον υπολογιστη κατω ο οποιος θα ειναι στο acces point και στο 1ο Powerline μεχρι την TV Που θα ειναι στο 2ο Powerline, Θα πηγαινει κατευθειαν το σημα? ή θα πηγαινει πρωτα πανω στο ρουτερ και μετα στο powerline, αφου το router δινει ΙΡ?

Αν ναι, μηπως να δοκιμασω να βαλω το ρουτερ πιο κοντα στην SMart TV να εχει καλο wifi σημα αυτη, μπας και δουλεψει το συστημα μονο με το access point? Σκεφτομαι δηλαδη οτι αν το σημα πηγαινει παλι πανω, μηπως δεν εχω καθολου κερδος.

Τριτη λυση ειναι να ριξω ενα ethernet στην smart TV καθε φορα που θα χρειαζομαι μεγαλες ταχυτητες και τελος. Μονο με access point Παλι.

Δημοσ.

Φίλε ειλικρινά με μπέρδεψες με όλα αυτά. Δεν νομίζω να βρεις λύση αν δεν έρθει κάποιος να το δει και να σου πει τι να κάνεις.

Δημοσ.

Φίλε ειλικρινά με μπέρδεψες με όλα αυτά. Δεν νομίζω να βρεις λύση αν δεν έρθει κάποιος να το δει και να σου πει τι να κάνεις.

μα γιατι μπερδευτηκες?

Εχω πει οτι εχω μονοκατοικια με ανεξαρτητους οροφους και ανεξαρτητα ρευματα και ολα ανεξαρτητα.. 

Επισης εχω πει οτι στον πανω οροφο εχω το μοντεμ (συν τα Pc πανω με ethernet). μεχρι εδω απλα τα πραγματα.

Στον κατω οροφο εχω αλλο ενα σταθερο pc και μια smart TV. Επειδη δεν θελω να κανω δευτερη συνδεση ιντερνετ κατω, προσπαθω να βρω εναν τροπο να ερθει κατω το ιντερνετ με καλες ταχυτητες κυριως στο δικτυο γιατι θελω απο τον κατω υπολογιστη να προβαλω υλικο στην smart TV κατω! Αυτο σημαινει οτι πρεπει να συνδεθουν στο μοντεμ με καλωδιο..

Επειδη αυτο δε γινεται, σκεφτηκα να φερω το σημα απο πανω στο κατω με access point. 

ΜΕχρι εδω ειναι απλο? Εχω φερει το σημα κατω και μπορω να συνδεσω με ethernet το pc. 2ον απο το access point βαζω powerlines και φευγει μεσω ρευματος το σημα στην Smart TV...

Τωρα θεωρητικα ειναι ολα καλωδιωμενα και αν ειναι καλο το access point θα εχω καλες ταχυτητες.. ομως θα λειτουργησει ολο αυτο καλα? Γιατι δεν ειναι μονο το ιντερνετ, ειναι οτι θελω να προβαλω υλικο στην τηλεοραση απο το pc.

Δημοσ.

Η smartTV εχει wifi ή ethernet; Απο τον υπολογιστη οταν λες να στελνεις στην tv, τι εννοεις... 

Εγω powerlines που να δουλεύουν σε αλλη φάση, σε άλλο σπίτι δεν έχω δεί, αν βρεις κάτι και το έχει στις προδιαγραφές του ok. Αλλα να δώσεις τοσα χρήματα και να μην εισαι σίγουρος... Δύσκολο...

Απο κει και πέρα αφου δεν θέλεις να παίξεις με ethernet, τι το βασανίζουμε το πράγμα; Βαζεις απο κάτω ενα access point, το συνδέεις με switch και μέσω αυτού δίνεις ενσύρματα στις άλλες συσκευες σου. Σκέψου ένα σημείο που να βρίσκεται οσο πιο κοντα στο απο πάνω ρουτερ(πχ ακριβως απο κάτω για να περνάει μόνο το ταβανι και οχι 3-4 τοιχους) εκει βάλε το access point, μετά βαλε ενα switch και συνδεσε το με το access point, απο αυτο πετα ethernet σε ολο το σπιτι. Ετσι θα "ταξιδευει" το σήμα οσο το δυνατον λιγότερο και θα έχεις μικρότερη εξασθένηση. 

Τελευταια λύση, βαζεις μονο ενα Access point, δοκιμαζεις και βλέπεις. Αλλη λύση δεν υπαρχει...

Δημοσ.

φιλε μου εκει εχω καταληξει. Θα παρω ενα access point, να εχω οσο πιο καλη συνδεση απο τον πανω οροφο στον κατω (τοεχω σκεφτει αυτο με την αποσταση με το μοντεμ, ειναι ακριβως απο πανω οποτε το σημα ειναι full και ταυτοχρονα θα καλυπτει ολο το κατω γιατι ειναι σχεδον στο κεντρο του σπιτιου..

2ον εχω ενα καλωδιο 20 μετρα ethernet, θα το εχω πανω στο access point και θα το πηγαινω στην TV μονο οταν θελω να δω κατι απο το pc και αυτο δεν γινεται μεσω wifi (πχ ενα βιντεο 4Κ που μπορει να μην παιζει ανετα). Τελος θα παρω καποια στιγμη ενα καλο μοντεμ αν δω οτι το πανω δεν βοηθαει, μιας και ειναι απο αυτα που δινουν οι παροχοι αν και μεχρι στιγμης δεν εχω καποιο θεμα. Τωρα για τα power lines, ισως ρισκαρω να τα παρω αν δω οτι θελω μονιμη συνδεση με καλωδιο στην TV και αν με wifi δεν παιζει καθολου..οποτε θα βαρεθω να μπαινοβγαζω το καλωδιο..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...