Nikolas7_7 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Καλημερα σας, μενω στο ισογειο και οι γονεις μου απο πανω. Το σπιτι ειναι μεγαλο και πανω και κατω και με το μοντεμ που εχω τωρα καλυπτω τον πανω οροφο αλλα οριακα οχι τον κατω οπου ειμαι εγω. Επειδη ειναι ανεξαρτητα σπιτια και παλια ειχα τραβηξει καλωδιο απο το μπαλκονι στο ισογειο για να εχω ethernet, σκεφτομαι να το ξανα κανω αν και πρεπει να τρυπησω μπαλκονοπορτα και γενικα ειναι μια αηδια να το βλεπεις. Το να τρυπησω ειναι δυσκολο γιατι δεν υπαρχει ευκολο σημειο οπως ειναι το σπιτι.. Ερωτηση λοιπον: Αξιζει να ψαξω να κανω κατι τετοιο ή να βαλω ενα δυνατο ρουτερ πανω (κυριως ενα σταθερο, καλο) και ταυτοχρονα αν δω οτι παλι δεν καλυπτομαι να παρω και ενα repeater κατω? Ο λογος που δεν θελω τα repeater ειναι γιατι βλεπω οτι ολο αποσυντονιζονται και γιατι δεν ξερω αν θα εχω σταθερο σημα σα να ηταν ethernet. Ο λογος που θελω το repeater ειναι γιατι εχω σταθερο υπολογιστη και ΕΑΝ ειναι να λειτουργει σωστα σαν repeater θα ηθελα να τον συνδεσω με ethernet, εφοσον το repeater πιανει το μεγιστο της συνδεσης μου και σταθερα (οχι να με κρεμαει αμα κανω κανα download κτλ). ΠΡοβλημα νο.2: Εχω smart TV που ειναι μακρυα απο τον υπολογιστη στο ισογειο. Παλια ειχα τραβηξει απευθειας καλωδιο σε αυτη απο το ρουτερ οταν ημουν στον πανω οροφο. Τωρα, που θελω να μπαινει ιντερνετ, αλλα κυριως να προβαλω υλικο απο τον υπολογιστη απευθειας, θα με καλυπτει το repeater που θα ειναι κοντα στον υπολογιστη και πιο κοντα απο το πανω μοντεμ (γιατι τωρα το πανω μοντεμ το πιανει οριακα και δεν μπορει να συνδεθει σε σελιδες παρολο οτι μου δειχνει 2 γραμμες στο σημα του wifi) ή και απο κατω θα ειναι θεμα,αρα να τραβηξω ενα καλωδιο και τελος απο το repeater. Για ολα αυτα, σκεφτομαι να βαλω καλα πραγματα, κατι που ειναι σχετικο βεβαια. Μοντεμ παιρνεις και με 50 ευρω παιρνεις και με 300. Σκεφτομαι κανα tp link γυρω στα 100 ευρω για vdsl αν μελλοντικα παρω vdsl με ταχυτητα wifi 1000mbps ωστε να ειναι ανετο και ενα καλο repeater αντιστοιχα. Τι λετε λοιπον? αξιζει ή να ψαχτω για τρυπες να τραβηξω απο πανω ενα καλωδιο, και μετα με ενα switch να το παω και στην TV?
dbconan Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Αν φέρεις ηλεκτρολόγο ή αν εχεις γνώσεις εσύ,μποριεις-ρει να σου περάσει καλώδιο,εσωτερικα ή μέσω ηλεκτρικού πίνακα ή κάπως διαφορετικά απο το έξω καλώδιο που σκέφτεσαι εσύ...,. τρόπος υπάρχει 1000τις εκατό....απλά δεν τον βλέπεις.... πίστεψε με
Nikolas7_7 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Αν φέρεις ηλεκτρολόγο ή αν εχεις γνώσεις εσύ,μποριεις-ρει να σου περάσει καλώδιο,εσωτερικα ή μέσω ηλεκτρικού πίνακα ή κάπως διαφορετικά απο το έξω καλώδιο που σκέφτεσαι εσύ...,. τρόπος υπάρχει 1000τις εκατό....απλά δεν τον βλέπεις.... πίστεψε με φιλε μου δυστυχως οι τεχνικοι βαριουνται που ζουν. εδω και 3 μηνες ανακαινιζω το σπιτι, απο γιαπι να το στησω ναναι ετοιμο και εχω φτυσει αιμα, παρολη την κριση κτλ, εχω βαρεθει να τους κυνηγαω για μια δουλεια, οι καλοι ειναι πηγμενοι και οι αλλοι ειναι αχρηστοι και σου κανουν ζημια. Τωρα για περασμα, επειδη το πανω σπιτι ειναι παλιο και το κατω φτιαχτηκε πριν 10 χρονια και τωρα το ανακαινισα, εντελως ανεξαρτητο απο το πανω, δε νομιζω οτι υπαρχει τροπος απο το δωματιο οπου ειναι το ρουτερ να περασει χωρις να κανω τρυπα σε κατι που θα μου δημιουργησει προβλημα.Το να παω σε λυσεις με σκαψιμο τοιχων ή με τρυπημα σε μαρμαρα δεν το σκεφτομαι.. γιαυτο ρωταω για την αξιοπιστια του συστηματος που ανεφερα παραπανω.. Έχεις σκεφτεί να χρησιμοποιήσεις powerlines; ειναι διαφορετικα ρολογια τα πανω απο τα κατω, διαφορετικοι πινακες, διαφορετικο δικτυο.
Avatar_GR Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Αν δεν θέλεις να φαίνεται άσχημο εκεί που θα κάνεις την τρύπα να περάσεις πρίζα ethernet (καλύτερα διπλή αν μπορείς). Αν είσαι τυχερός μπορεί να βρεις και ίδια πρίζα με τις υπόλοιπες που έχεις στο σπίτι. Τώρα σε αυτή την πρίζα αν δεν θέλεις να βάλεις πάνω καλώδιο, μπορείς απλά να κουμπώσεις ένα ασύρματο ρούτερ η ένα powerline που θα σου δίνει δίκτυο σε όλο το σπίτι σου ( με την προυπόθεση ότι υπάρχει ρεύμα κοντά) Τώρα εξωτερικά το καλώδιο, αν το περάσεις στον τοίχο όμορφα και είναι ουδέτερο χρώμα ο τοίχος δεν θα φαίνεται άσχημο (η μπορείς να το βάψεις)
Nikolas7_7 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Αν δεν θέλεις να φαίνεται άσχημο εκεί που θα κάνεις την τρύπα να περάσεις πρίζα ethernet (καλύτερα διπλή αν μπορείς). Αν είσαι τυχερός μπορεί να βρεις και ίδια πρίζα με τις υπόλοιπες που έχεις στο σπίτι. Τώρα σε αυτή την πρίζα αν δεν θέλεις να βάλεις πάνω καλώδιο, μπορείς απλά να κουμπώσεις ένα ασύρματο ρούτερ η ένα powerline που θα σου δίνει δίκτυο σε όλο το σπίτι σου ( με την προυπόθεση ότι υπάρχει ρεύμα κοντά) Τώρα εξωτερικά το καλώδιο, αν το περάσεις στον τοίχο όμορφα και είναι ουδέτερο χρώμα ο τοίχος δεν θα φαίνεται άσχημο (η μπορείς να το βάψεις) ΙΣως δεν εχω διατυπωσει καλα το προβλημα.. Το προβλημα ειναι οτι δεν ξερω πως θα τραβηξω καλωδιο απο το πανω σπιτι, στο κατω, χωρις να τρυπησω κουφωματα ή ταβανι, γιατι αλλιως δεν γινεται να βγει καλωδιο απο κατω... Το θεμα πριζα δεν το ανεφερα πουθενα. Τα 2 σπιτια ειναι ανεξαρτητα και δεν εχουν κοινο δικτυιο πριζων ή κατι αλλο, αρα πρεπει να γινει τρυπα σε τοιχους, μπαλκονι, κουφωματα ή ταβανι.. Ο αλλος τροπος ειναι ασυρματα αλλα δεν ξερω ποσο αξιοπιστο ειναι και ποσο σταθερο..
Avatar_GR Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Εξωτερικά από μπαλκόνι δεν μπορείς να περάσεις καλώδιο; Όσα μέτρα και να είναι... και 30 μέτρα μια χαρά θα είσαι. Όταν το πας στην μεριά που θες μια τρύπα στον τοίχο, βάζεις μια πρίζα ethernet και είσαι κομπλέ. Μια άλλη λύση είναι να βγάλεις εξωτερική κεραία wifi (σε μπαλκόνι) που να κοιτάει προς εσένα και να πιάνεις ασύρματα.
Nikolas7_7 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Εξωτερικά από μπαλκόνι δεν μπορείς να περάσεις καλώδιο; Όσα μέτρα και να είναι... και 30 μέτρα μια χαρά θα είσαι. Όταν το πας στην μεριά που θες μια τρύπα στον τοίχο, βάζεις μια πρίζα ethernet και είσαι κομπλέ. Μια άλλη λύση είναι να βγάλεις εξωτερική κεραία wifi (σε μπαλκόνι) που να κοιτάει προς εσένα και να πιάνεις ασύρματα. μπορω αλλα θα πρεπει να τρυπησω τοιχο ή κουφωματα και ηθελα να το αποφυγω μιας και το σπιτι κατω ειναι ανακαινισμενο. Η κεραια πιανει και μεσα απο το σπιτι, το κατω σπιτι δηλαδη εχει κανονικα wifi αλλα οχι ολο, το να βαλω λοιπον ενα καλο μοντεμ και ενα extender μεσα στο κατω μου δινει σημα παντου, αλλα ειναι αξιοπιστο ωστε να μεινω σε αυτη τη λυση ή να μπω στη διαδικασια να τρυπαω τοιχους κτλ? γιατι θα ειναι μια βλακεια η τρυπα στο μπαλκονι για να βγει κατω κτλ κτλ.
Avatar_GR Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Για αυτο σου ειπα για πριζα ethetnet. Θα φαινεται ωραιο και οχι τρυπα στον τοιχο. Ουτε στοκαρισμα δεν θα χρειαστεις.
Nikolas7_7 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 ΜΕ πρηζα πως? αφου δεν ειναι το ιδιο ρευμα και το ιδιο δικτυο απο πανω στο κατω.. Ή εννοεις οτι υπαρχει δεκτης που μπαινει σε πρηζα και το στελνει κατευθειαν στις πρηζες του σπιτιου?
Knight of Mercy Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Αν φέρεις ηλεκτρολόγο ή αν εχεις γνώσεις εσύ,μποριεις-ρει να σου περάσει καλώδιο,εσωτερικα ή μέσω ηλεκτρικού πίνακα ή κάπως διαφορετικά απο το έξω καλώδιο που σκέφτεσαι εσύ...,. τρόπος υπάρχει 1000τις εκατό....απλά δεν τον βλέπεις.... πίστεψε με Εσωτερικά με ποιό τρόπο? Δηλ. ο ηλεκτρολόγος θα περάσει ασθενή ρεύματα απο τις ίδιες διελεύσεις? Αυτό βασικά δεν επιτρέπεται (όχι ότι δεν το κάνει κανείς) Οταν δεν υπάρχει πρόβλεψη εκ κατασκευής και δεν θέλει κανείς να εμπλακεί με μερεμέτια, τότε τα powerlines είναι μονόδορομος. Λύσεις προφανώς υπάρχουν όπως αλλαγή στο σοβατεπί με ειδικό (αυλάκι) και διέλευση του UTP μεταξύ αυτού και του τοίχου, κανάλια (άχαρα στην όψη) κ.ά. τα οποία προϋποθέτουν υλικά και εργασία. Προσωπικά τα προβλήματα της Smart τα έλυσα μόνο με αξιόπιστα 500άρια AV powerplugs. Τέλος, ως καμμένος, θα πρότεινα τα powerplugs να μην έχουν ενσωματωμένη σούκο έξοδο (by-pass) γιατί η βαθμίδα τους "πάσχει" υπερβολικά. φιλε μου δυστυχως οι τεχνικοι βαριουνται που ζουν. εδω και 3 μηνες ανακαινιζω το σπιτι, απο γιαπι να το στησω ναναι ετοιμο και εχω φτυσει αιμα, παρολη την κριση κτλ, εχω βαρεθει να τους κυνηγαω για μια δουλεια, οι καλοι ειναι πηγμενοι και οι αλλοι ειναι αχρηστοι και σου κανουν ζημια. Τωρα για περασμα, επειδη το πανω σπιτι ειναι παλιο και το κατω φτιαχτηκε πριν 10 χρονια και τωρα το ανακαινισα, εντελως ανεξαρτητο απο το πανω, δε νομιζω οτι υπαρχει τροπος απο το δωματιο οπου ειναι το ρουτερ να περασει χωρις να κανω τρυπα σε κατι που θα μου δημιουργησει προβλημα.Το να παω σε λυσεις με σκαψιμο τοιχων ή με τρυπημα σε μαρμαρα δεν το σκεφτομαι.. γιαυτο ρωταω για την αξιοπιστια του συστηματος που ανεφερα παραπανω.. ειναι διαφορετικα ρολογια τα πανω απο τα κατω, διαφορετικοι πινακες, διαφορετικο δικτυο. Καλά μην τρελαίνεσαι κιόλας, με ενα καλώδιο τροφοδοτεί τα ρολόγια σας η ΔΕΗ.
Nikolas7_7 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Εσωτερικά με ποιό τρόπο? Δηλ. ο ηλεκτρολόγος θα περάσει ασθενή ρεύματα απο τις ίδιες διελεύσεις? Αυτό βασικά δεν επιτρέπεται (όχι ότι δεν το κάνει κανείς) Οταν δεν υπάρχει πρόβλεψη εκ κατασκευής και δεν θέλει κανείς να εμπλακεί με μερεμέτια, τότε τα powerlines είναι μονόδορομος. Λύσεις προφανώς υπάρχουν όπως αλλαγή στο σοβατεπί με ειδικό (αυλάκι) και διέλευση του UTP μεταξύ αυτού και του τοίχου, κανάλια (άχαρα στην όψη) κ.ά. τα οποία προϋποθέτουν υλικά και εργασία. Προσωπικά τα προβλήματα της Smart τα έλυσα μόνο με αξιόπιστα 500άρια AV powerplugs. Τέλος, ως καμμένος, θα πρότεινα τα powerplugs να μην έχουν ενσωματωμένη σούκο έξοδο (by-pass) γιατί η βαθμίδα τους "πάσχει" υπερβολικά. Καλά μην τρελαίνεσαι κιόλας, με ενα καλώδιο τροφοδοτεί τα ρολόγια σας η ΔΕΗ. ρε παιδια, το θεμα μου δεν ειναι πως να σκαψω, εφοσον δεν εχετε εικονα του σπιτιου οι υποθεσεις ειναι λιγο ακυρες, Πχ ποιο σοβατεπι να αλλαξω? αυτο μες το σπιτι ή απεξω? Το προβλημα το βασικο ειναι απο πανω μεχρι κατω τι κανω.. Απο κατω μεχρι την TV υπαρχουν 4 λυσεις απο ο,τι καταλαβα. 1ον το πιο απλο, να τραβηξω ενα καλωδιο και να το βγαζω για να μην ειναι αηδια, απλα να το πηγαινω μονο οταν θελω να δω καμια ταινια κτλ.. 2ον να παρω ενα repeater/access point και να συνδεεται εκει με wifi και ας ελπισουμε οτι θα παιζει, μιας και το Pc Θα ειναι με ethernet στην ιδια συσκευη 3ον οι πρηζες που δεν ειχα σκεφτει, αλλα που δεν ξερω ποσο αξιοπιστη λυση ειναι.. και που δεν ξερω πως θα παιρνουν το ιντερνετ απο πανω.. Πχ θα εχω access point σε ενα δωματιο και πρηζα στην οποια θα δινω με ethernet το σημα ή θα βαλω κατευθειαν πρηζα access point η οποια θα δινει και στο σταθερο Pc καλωδιο αλλα και στην TV μεσω ρευματος αλλο ethernet ? 4ον να τρυπησω μαρμαρα στο μπαλκονι, και τοιχο και να βαλω μεσα ενα καλωδιο απο πανω και μετα με μια απο τις παραπανω λυσεις να παω στην TV.. Δεν ξερω αν ειναι τοσο δυσκολο αυτο που ρωταω αλλα το να μου πειτε να σκαλισω σοβατεπι σε ανακαινισμενο σπιτι που ετσι και αλλιως δεν γινεται γιατι ειναι πλακακι στο σαλονι και παρκε στο δωματιο δεν ειναι απο τα πραγματα που ρωταω, αν ειναι σκαψω θα βρω ή θα ειχα ηδη βρει τον τροπο. Εγω θελω να ξερω αν θα πεταξω λεφτα ή αν αξιζει μια απο τις παραπανω λυση ή κατι αλλο παρομοιο που δεν εχω σκεφτει.
Avatar_GR Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 Μια αλλη λυση να παρεις εστιαζομενη κςραια wifi που θα σου δηνει δημα σε ενα σημειο π.χ σαλινι του κατω οροφου. Μπορεις και να φτιαξεις μονος σου. Ψαξε στο google cantenna
Knight of Mercy Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 Προφανώς και δεν είναι εφικτό να έχει κανείς απο εμάς ακριβή εικόνα της κατάστασης, όμως αντίστοιχα παράλογο είναι να περιμένεις την κατάθεση της απόλυτης λύσης.Νομίζω ότι μόνο με Powerlines θα βρείς άκρη. Πρόσεξε όμως γιατί δεν "παίζουν" όλες οι μάρκες σε διαφορετικά ρολόγια ή τριφασικά ρεύματα. Θα κινηθείς υποχρεωτικά σε ακριβό σέτ.Αν σου λειτουργήσει τελικά, το μόνο που θα χρειαστείς στη συνέχεια είναι να αγοράσεις μονά powerlines και να τα προσθέσεις στην αλυσίδα.Κοιτάς devolo που μάλλον θα λειτουργήσουν σίγουρα, χωρίς να αποκλείω και την απρόσκοπτη λειτουργία φθηνότερων σέτ.Πάντα 500άρια με σήμανση A/V.
Nikolas7_7 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Προφανώς και δεν είναι εφικτό να έχει κανείς απο εμάς ακριβή εικόνα της κατάστασης, όμως αντίστοιχα παράλογο είναι να περιμένεις την κατάθεση της απόλυτης λύσης. Νομίζω ότι μόνο με Powerlines θα βρείς άκρη. Πρόσεξε όμως γιατί δεν "παίζουν" όλες οι μάρκες σε διαφορετικά ρολόγια ή τριφασικά ρεύματα. Θα κινηθείς υποχρεωτικά σε ακριβό σέτ. Αν σου λειτουργήσει τελικά, το μόνο που θα χρειαστείς στη συνέχεια είναι να αγοράσεις μονά powerlines και να τα προσθέσεις στην αλυσίδα. Κοιτάς devolo που μάλλον θα λειτουργήσουν σίγουρα, χωρίς να αποκλείω και την απρόσκοπτη λειτουργία φθηνότερων σέτ. Πάντα 500άρια με σήμανση A/V. μα δε ζητησα να μου πειτε την απολυτη λυση εφοσον δεν εχει κανεις εικονα.. Ζητησα τη συμβουλη σας σε συγκεκριμενες λυσεις που σκεφτηκα ή κατι παρεμφερες, κυριως για να μην πεταξω λεφτα σε routers-repeaters και δεν κανω δουλεια. Τωρα αυτο που δεν εχω καταλαβει ειναι το εξης: Τα powerlines λαμβανουν το σημα wifi και το στελνουν μεσω ρευματος καλωδιακα ή πρεπει να τα συνδεσω με ethernet ? Δηλαδη, αυτο που εχω καταληξει να κανω ειναι το εξης: Ενα καλο router Πανω για να ειναι σταθερο και να εχει πιο δυνατο σημα.. πχ αυτο: https://www.skroutz.gr/s/8746373/TP-LINK-Archer-VR600.html#specs και κατω, στο δωματιο που ειναι ο υπολογιστης να βαλω ενα Powerline Που να πιανει σημα απο πανω, να δινει με ethernet στο σταθερο (αν γινεται) και ταυτοχρονα να φευγει μεσω ρευματος στο υπολοιπο σπιτι οπου να βγαινει παλι σημα στην πριζα της TV και να ειναι αμεση η συνδεση σταθερου και TV. Τι λετε? Δεν βλεπω αλλη λυση. Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2016 από Nikolas7_7
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα