Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάμε λίγο πίσω. Είναι που το 'ξερες από παλιά και το διάβασες.

http://overclocking.guide/the-truth-about-cpu-soldering/

Void and micro crack occurrence is mainly affected by the solder area – thus the DIE size. Small DIE size (below 130 mm²) e. g. Skylake will facilitate the void occurence significantly. However, CPUs with a medium to large DIE size (above 270 mm²) e. g. Haswell-E show no significant increase of micro cracking during thermal cycling (Figure 12).

This failure mechanism is one reason why small DIE CPUs like Haswell-DT or Skylake are not soldered while the large Haswell-EP CPUs are soldered.
  • Like 1
  • Απαντ. 431
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Και το έχω ξανα πει ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ εκεί αλλά στα Ivy.

Όλα τα ξέρεις εσύ. Άσε που ο τύπος προσπαθεί να κάνει κάτι με το χέρι και χωρίς καν τα κατάλληλα εργαλεία.

Αλλά είπαμε εδώ έχουμε ξερολες.

Τα 2 πύρινα sandy ήταν 130mm BTW.

Να μην αναφέρουμε καν βέβαια ότι ακόμη και χωρίς κολλήσεις βλέπουμε 20C κάτω μόνο με αλλαγή της παστας!!!

Για το καλό μας έβαλαν Colgate, α ρε κασκόλ που φοράνε κάποιοι....

Ο Haswell εντελώς ενημερωτικά στρουμφάκι είναι 177mm. Γκεκε;

Δημοσ.

Αν ήθελαν να κρατήσουν πίσω σε επιδόσεις τον 6700Κ σκόπιμα, τώρα θα μας παρουσίαζαν τον 7700Κ με solder για να θαμπωθεί ο πελάτης από τη διαφορά θερμοκρασιών και oc potential και να τον αγοράσει. Ή ακόμα και με μια καλύτερη πάστα. Βλέπεις όμως ότι τίποτα απ'αυτά δεν έγινε.

Το ποιά πάστα είναι καλή(με ποιά κριτήρια άραγε; ) ή όχι άσε να το κρίνουν οι επιστήμονες υλικών της ίντελ, που σχεδιάζουν τσιπ για ακατάπαυστη χρήση δεκαετιών. Είναι συμβιβασμοί που πρέπει να γίνουν, τους οποίους δεν τους ξέρει κανείς παρά μόνο οι ειδικοί με το θέμα.

Δημοσ.

Ωραία απάντηση.

Να την πεις και σε αυτούς που κάνουν delid είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσουν μαζί σου ;)

Επίσης οι ίδιοι επιστήμονες που ψάχνουν ερευνούν κτλπ έκαναν την πατάτα με τα vrm μέσα στο τσιπ.

Την επόμενη χρονιά τα έβγαλαν. Το καλό μας σε ποιές από την δυο φάσεις ήταν;

Για το die ούτε κουβέντα ε; Γαργαρα το κάναμε.

Δεν πειράζει καθαρίζει και ο λαιμός ;)

Άσχετο αλλά γιατί εφαγες ban;

Δημοσ.

Ωραία απάντηση.

Να την πεις και σε αυτούς που κάνουν delid είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσουν μαζί σου ;)

Επίσης οι ίδιοι επιστήμονες που ψάχνουν ερευνούν κτλπ έκαναν την πατάτα με τα vrm μέσα στο τσιπ.

Την επόμενη χρονιά τα έβγαλαν. Το καλό μας σε ποιές από την δυο φάσεις ήταν;

Για το die ούτε κουβέντα ε; Γαργαρα το κάναμε.

Δεν πειράζει καθαρίζει και ο λαιμός ;)

Άσχετο αλλά γιατί εφαγες ban;

Βλέπω ότι απαντάς μόνο και μόνο για να επιτεθείς και να υποβαθμίσεις τον άλλο, οπότε καλή συνέχεια με τα υπόλοιπα μέλη του φόρουμ.

Θα παίρνεις και πολλά likes με τις επιθέσεις σου από τα φανμπόϋς και θα ανεβάζεις το κύρος σου. 

Αν έχεις στοιχειώδη κοινή λογική θα καταλάβεις γιατί υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε 4 cores και 2 στην ίδια περίπου επιφάνεια.

Επίσης με την κοινή λογική θα καταλάβεις ότι αυτοί που ασχολούνται με delid και σχετικά "παίζουν" με τη cpu τους για λίγα χρόνια. Δεν ασχολούνται με μακροπρόθεσμη αξιοπιστία και μπαίνουν σε διαδικασία να αλλάζουν και να ξαναλλάζουν πάστες, πράγματα που ο μέσος άσχετος χρήστης δεν τα γνωρίζει καν.

Δημοσ.

Επίσης με την κοινή λογική θα καταλάβεις ότι αυτοί που ασχολούνται με delid και σχετικά "παίζουν" με τη cpu τους για λίγα χρόνια. Δεν ασχολούνται με μακροπρόθεσμη αξιοπιστία και μπαίνουν σε διαδικασία να αλλάζουν και να ξαναλλάζουν πάστες, πράγματα που ο μέσος άσχετος χρήστης δεν τα γνωρίζει καν.

Υποθετω οτι δεν μιλας σοβαρα....ειδαλλως οτι να ναι τι να πω!Εγω παντως και αξιοπιστια αναζηταω και μακροπροθεσμη χρηση του cpu...ειδαλλως εμενα με την τοστιερα που ηταν πρωτα ο 4790k!Ακου εκει παιζουμε με cpu των 400 ευρω!

• Like 3
Δημοσ.

Το delid από μόνο του είναι διαδικασία με ρίσκο.

Σχετικά με τις πάστες, επειδή διάβαζα διάφορα, αποφάσισα να πάρω την κάπως ακριβή arctic mx-4. Όχι μόνο δεν είδα διαφορά σε σχέση με την στοκ της coolermaster(hyper 412S), αλλά ίσως να ήταν και κατά 1 βαθμό χειρότερο το αποτέλεσμα. Ειλικρινά δεν θα τους στοίχιζε τίποτα να βάλουν μια αξιοπρεπή παστούλα σαν αυτές του εμπορίου αν δεν τους δημιουργούσε πρόβλημα κάπου αλλού. 

Σκέψου μόνο αυτό που είπα πιο πριν. Κυκλοφορείς τον 6700Κ με χάλια πάστα και μετά βγάζεις τον 7700Κ με ελαφρώς καλύτερη για να δείξεις στον πελάτη ότι του προσφέρεις τρομερή καινοτομία. Δεν είχαν οικονομικό συμφέρον να το κάνουν;

Αυτό που κάνουμε εμείς τώρα είναι να προσπαθούμε να το παίξουμε μηχανικοί που διορθώνουν τα λάθη των "άμπαλων" της ίντελ.

• Like 1
Δημοσ.
Now I newed to state that i am not sure if the guy used the same cooler before and afterwards with that Kraken 62 as it is a little unclear from his story. 

Όπως και να'χει η κατάσταση δεν αλλάζει. Η ίντελ παρά το βρισίδι κάνει αυτό που οι μηχανικοί της κρίνουν σωστό.

Δημοσ.

Απ' τους Ivy Bridge και μετά άρχισε να το fail-άρει στο συγκεκριμένο θέμα, απλά τσιγκουνεύονται όπως τσιγκουνεύονται και οι AMD/NVIDIA στις GPUs και βάζουν reference coolers της πυρκαγιάς ή το κάνουν επίτηδες για να πουληθεί και καμιά ψύκτρα παραπάνω :D

Δημοσ.

Παίδες το θέμα με την σοκολατίνα (πάστα) ενδιαφέρει μόνο το 10% του TAM, οι υπόλοιποι ούτε που καταλαβαίνουν οπότε μην χαλιέστε άδικα.

• Like 3
Δημοσ.

Eχεις δει εσυ καποιον σοβαρο κατοχο- χρηστη να μην αλλαζει παστα τουλαχιστων 1 φορα των χρονο.

Το πρωτο πραγμα που κανω οταν παιρνω για εμενα η φιλους καρτες γραφικων, καινουργες η μεταχειρισμενες ειναι αλλαγη παστας.

Εγω εχω δει πολλους ασχετους που αλλαζουν παστα τουλαχιστον μια φορα τον χρονο
Δημοσ.

Eχεις δει εσυ καποιον σοβαρο κατοχο- χρηστη να μην αλλαζει παστα τουλαχιστων 1 φορα των χρονο.

Το πρωτο πραγμα που κανω οταν παιρνω για εμενα η φιλους καρτες γραφικων, καινουργες η μεταχειρισμενες ειναι αλλαγη παστας.

εγω που δεν την εχω αλλαξει ποτε εδω και καμια 8ετια θα παθει κατι? p

Δημοσ.

εγω που δεν την εχω αλλαξει ποτε εδω και καμια 8ετια θα παθει κατι? p

Εχεις τσάμπα ανεβασμένες θερμοκρασίες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...