NeTeD Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2003 Ιστορίες για αγρίους... Ώρα 4.00π.μ του χτεσινού πρωινού, ύστερα από μπυροποσία και δυνατή μουσική, καταλήγω σπίτι με ένα φίλο.. Το φέρνει η κουβέντα λοιπόν και συζητάμε για τα κόλπα της ΔΕΗ πρίν καμιά βδομάδα. "Ένα καλό ποιοτικό τροφοδοτικό όσο να'ναι σε σώζει απ'αυτά. Να'ναι καλά το herolchi μου δε μάσησα τίποτα παρ'όλο που όλα αναβόσβηναν εδώ!" Ε αν έχετε το Θεό σας με το που το λέω χτυπάει μπλού σκρήν. Κάνω το καθιερωμένο restart μου και τα πάντα σέρνονται μυστηριωδώς.. Μετά από λεπτά υπομονής ξεκινάει το checkdisk για να μου πει ότι δεν αναγνωρίζει το filesystem του D: (δύο partitions υπάρχουν, C και D). Η ιστορία τρέλας δε τελειώνει εδώ! Η αντίδραση του φίλου μου στο αποτέλεσμα του checkdisk (λόγω της σύμπτωσης προφανώς) ήταν "ο Μεγάλος παίζει μαζί μας απόψε" ε και τι συμβαίνει τότε!! ΠΕΦΤΕΙ ΕΝΑ ΚΟΝΤΑΡΙ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΟΥ!!! Αμίλητοι και παγωμένοι για κανά δίλεπτο αποφασίσαμε να βγούμε έξω να δούμε.. Το είχε σκουντήσει μια γάτα και είχε πέσει.. Μετά απ'αυτό το σοκ σκέφτομαι σοβαρά να παρατήσω τα πισί και να γίνω ραλλίστας. Ή μελισσοκόμος. Αλλά πρέπει πρώτα να συνεφέρω το μαραφέτι, οπότε έχουμε και λέμε και ζητώ τη βοήθεια σας (για τα αποπάνω θα χρειαστώ κάποιου ψυχολόγου): Ο 80άρης σκληρός στην ουσία είναι δύο 40άρηδες σε RAID και αποτελείται από 2 partitions, το C που είναι NTFS και το D που είναι FAT32. Στον D έχω πολλά πράγματα που θέλω να σώσω, οπότε ψάχνω bootδισκέτα που να διαβάζει long filenames και ελληνικά σε FAT32 ώστε να τα μεταφέρω αυτούσια σε έναν άλλον 80άρη κανονικό, όχι raid, που έχω. Για να σας προλάβω, τον damaged D δε μπορώ να τον δω κάτω από άλλα windows, παρά μόνο (περιέργως) από DOS. Την βοήθεια σας! Ευχαριστώ!
Dark_son20 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2003 NeTeD to thema ghost meso dos to exeis skeftei???
andreaslfc Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2003 Win98SE boot disk με ελληνική υποστήριξη (Χρειάζεσαι το Winimage για να φτιάξεις την bootdisk). Χρησιμοποίεισαι την xcopy για να κάνεις copy μαζί με τους υποκαταλόγους τα αρχεία που θέλεις, γράψε xcopy/? για να δεις τι παραμέτρους θα βάλεις. Ανδρέας. Υ.Γ. Κι αυτό που λέει παραπάνω ο Dark_son20 μπορεί να πιάσει και μετά με τον Norton Ghost Explorer ανοίγεις το ghost image file και τα κάνεις extract όπου θέλεις.
NeTeD Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2003 Λοιπόν σε πρώτη φάση δοκίμασα την bootdisk σου Ανδρέα, ελληνικά δείχνει αλλά long filenames όχι . Τα αντέγραψα με xcopy μήπως κάνει τα δικά του κόλπα και μου τα αντιγράψει σωστά αλλά δεν έπιασε.. Η ιδέα του ghost όντως πολύ καλή, πάω να τη δοκιμάσω τώρα, αλλά εύχομαι να μην κολλήσει πουθενά αν όντως έχει βαρέσει ο σκληρός. Αν πάντως βρεθεί καμία bootdisk που να τα κάνει όλα ρίχτε τη από εδώ. Έχω φάει το net και έχω βρει πολλές με άπειρα συνοδευτικά(NTFSreader, Volcov Commander κτλ), αλλά καμία που να βλέπει ΚΑΙ ελληνικά ΚΑΙ long filenames. Τhank you!
random Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2003 afou vlepeis to D apo dos, o diskos θα δεχτεί kapoiou eidous repair απο rescue disk/cd για να το δεις και απο windows. μηπως αν κανεις scandisk/chkdsk απο αυτη τη δισκετα win98? το μονο που 8α προσεξεις ειναι καμια εφαρμογή να μην γράψει στο d, για να δουλεψει το ενδεχομενο undelete μετα.
NeTeD Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2003 Νεότερα απ'το μέτωπο.. Το ghost (ένα παλιό και βολικό που έχω, PowerQuest DiskImage) δεν έπιασε, βρίσκει συνεχώς errors μέχρι που σταματά Μήπως κανένα πιο εκσυχρονισμένο στυλ norton ghost θα κάνει το θαύμα? Θέλω να αποφύγω την undelete λύση, αφού γαμώτο ακόμα τα βλέπω όλα, και αντιγράφονται όσα δοκίμασα απλά με χαλασμένα filenames. Μια δισκέτα με ελληνικά και long filenames θα με έσωνε. random, έχεις τίποτα να προτείνεις απο rescue disk?
Dark_son20 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2003 norton 2003-2004 tha sou kanei tin doulia sou NeTeD stile mou se pm to mail sou....
NeTeD Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2003 Αίσιο τέλος επιτέλους! Ένα απλό και ταπεινό scandisk από dos αρκούσε(το chkdsk των xp κατά το boot απλά σερνόταν, τα'βγαζε όλα χαλασμένα και μετά κόλαγε). Διόρθωσε το media descriptor (FAT32) το οποίο είχε πάθει την πλάκα του, συν άλλη μια αράδα errors σε χαλασμένα filenames και επιτέλους τον βλέπω απ'τα windows. Thanks random για τη συμβουλή, απλά προσπαθούσα να μη τον ακουμπήσω με scandisks κι άλλα τέτοια για να διασφαλίσω πρώτα ότι μπορούσα αφού τον έβλεπε από dos αλλά τώρα πάμε για format και για badsector scanning. Darkson, ευχαρστώ για το ενδιαφέρον, θα σου στείλω! Ευχαριστώ παιδιά!
A3TeRnuS Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2003 Idrwsa mono pou diabaza to thread ! Skeftomoun oti an telika den exeis kapoia porwsh,kapoies empeiries kai ypomonh,ta PC se gamane kanonika kapoies fores... A3TeRnuS
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.