Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Nαι αλλά σταματήσαμε να βγάζουμε τον επεξεργαστή κολλημένο μαζί, μετά το 478 σοκετ.

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Νά'σαι καλά, τί αναμνήσεις μου επανέφερες. :D :D :D

Μιλάμε είχα μόνιμα ένα pci λαμάκι από κουτί για να ισιώνω πινάκια. 

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Λυπάμαι που θα σε στεναχωρήσω αλλά είχα παρόμοια εμπειρία με τι δική σου πριν αρκετούς μήνες (ήμουν και εγώ άπειρος). Καθώς έβγαλα την ψήκτρα, βγήκε και ο επεξεργαστής μαζί κολλημένος. Τελικός είχε βραχυκυκλώσει η μητρική, δοκίμασα CPU και RAM σε άλλη μητρική και δούλευαν άψογα. Δεν ξέρω αν και η δικιά σου τελικά κάηκε αλλά στο λέω για να το έχεις υπόψη σου.

Δημοσ.

Παίζει να βρεις κανένα beeper να το βάλεις στην μητρική μπας και κάνει κανένα θόρυβο; Αν δεν έχεις σε αυτό το pc κοίτα σε κανένα παλιό, αυτά έχουν συνήθως.

• Like 1
Δημοσ.

τι είναι το beeper;

Λυπάμαι που θα σε στεναχωρήσω αλλά είχα παρόμοια εμπειρία με τι δική σου πριν αρκετούς μήνες (ήμουν και εγώ άπειρος). Καθώς έβγαλα την ψήκτρα, βγήκε και ο επεξεργαστής μαζί κολλημένος. Τελικός είχε βραχυκυκλώσει η μητρική, δοκίμασα CPU και RAM σε άλλη μητρική και δούλευαν άψογα. Δεν ξέρω αν και η δικιά σου τελικά κάηκε αλλά στο λέω για να το έχεις υπόψη σου.

βραχυκύκλωσε από αυτό που έγινε ;

τελικά τι έκανες; από περιεργεια ρωτάω για ναδω αν ψαξω τιποτα μεταχειρισμένο ειτε καρτα ειτε cpu.

αλλά πρώτα πρέπει να μαι σίγουρος τι φταίει ότι και να κάνω

• Like 1
Δημοσ.

Τέτοιο: link

Είναι αυτό που κάνει μπιπ όταν ξεκινάει ο υπολογιστής, ή κάνει συγκεκριμένη σειρά απο μπιπ όταν δεν ξεκινάει. Απο όσο είδα η μητρική σου δεν έχει beeper άρα θες εξωτερικό όπως το παραπάνω, υπάρχουν και σε στιλ ηχείου αλλά όποιο βρεις.

Δημοσ.

Το μεσημεράκι με φως ακόμα της ημέρας θα προσπαθήσω να επαναλάβω τα προτεινόμενα βήματα. 

Παντως φιλτατε κι εγω πονταρω περισσοτερο στην  μητρικη και μετα ισως τροφοδοτικο..

Υπάρχει όντως περίπτωση να είναι το τροφοδοτικό, αφού ανάβουν όλα τα ανεμινστηράκια και τα φωτάκια και γενικώς παράγονται όλοι οι ήχοι που κατά τα άλλα το μηχάνημα έβγαζε και υπό νορμάλ συνθήκες ;

Δημοσ.

βραχυκύκλωσε από αυτό που έγινε ;

τελικά τι έκανες; από περιεργεια ρωτάω για ναδω αν ψαξω τιποτα μεταχειρισμένο ειτε καρτα ειτε cpu.

αλλά πρώτα πρέπει να μαι σίγουρος τι φταίει ότι και να κάνω

Είχα πάει το pc σε τεχνικό και μου είπε ότι βραχυκύκλωσε η μητρική, τώρα το πως ακριβώς έγινε αυτό δεν ξέρω να σου πω.. πάντως εγώ δεν είχα πειράξει καθόλου τη μητρική απλά ο επεξεργαστής βγήκε κολλημένος μαζί με την ψήκτρα όπως σου είπα.

Τελικός αγόρασα νέα μητρική και ξεμπέρδεψα. Τότε είχα έναν FX 8320E, στη περίπτωσή σου αν όντος φταίει τελικά η μητρική, εγώ θα πουλούσα τα υπόλοιπα κομμάτια και θα πήγαινα σε νέο socket.

Όπως είπες και εσύ πρέπει πρώτα να σιγουρευτείς τι φταίει πριν κάνεις οποιαδήποτε κίνηση.

Δημοσ.

Το μεσημεράκι με φως ακόμα της ημέρας θα προσπαθήσω να επαναλάβω τα προτεινόμενα βήματα. 

Υπάρχει όντως περίπτωση να είναι το τροφοδοτικό, αφού ανάβουν όλα τα ανεμινστηράκια και τα φωτάκια και γενικώς παράγονται όλοι οι ήχοι που κατά τα άλλα το μηχάνημα έβγαζε και υπό νορμάλ συνθήκες ;

Αν εννοεις οτι στην αρχη ακους το μπιπ και μετα φορτωνουν τα windows κανονικα τοτε η΄ κατι παιζει με την pci-x η΄ με την οθονη! Καλωδιο που συνδεεται η οθονη αλλαξες?

Δημοσ.

δυστυχώς άμεσα δε βλεπω να βρίσκω. το θεμα είναι πως ειτε επεξεργαστηής ειτε mobo που τελικα παίζει να είναι το θεμα είναι outdated ( am3 ) και άρα να αλλάξω το ένα απ τα 2 δεν παίζει εκτος αν ψάξω για μεταχειρισμενα. αλλά τότε θα πρέπει να έχω σίγουρα βρει τι φταίει απ τα 2 .

το ότι δεν ειναι το psu δεν έχω καταλάβει πως το αποκλείω ( που δε νομίζω )

Αν εννοεις οτι στην αρχη ακους το μπιπ και μετα φορτωνουν τα windows κανονικα τοτε η΄ κατι παιζει με την pci-x η΄ με την οθονη! Καλωδιο που συνδεεται η οθονη αλλαξες?

όχι δε φορτώνει τίποτα. η οθόνη είναι μαύρη, αλλά όχι σαν να μην έχει σημά οπότε και θα έγραφε το ανάλογο μηνυμα.

είναι σαν σε stand by mode και αναβοσβ-νει το ledaki της. θα νομιζες δηλαδή ότι θα κουνησεις ποντίκι / θα πατ-σεις πληκτρο και θα κάνει resume.

Δημοσ.

δυστυχώς άμεσα δε βλεπω να βρίσκω. το θεμα είναι πως ειτε επεξεργαστηής ειτε mobo που τελικα παίζει να είναι το θεμα είναι outdated ( am3 ) και άρα να αλλάξω το ένα απ τα 2 δεν παίζει εκτος αν ψάξω για μεταχειρισμενα. αλλά τότε θα πρέπει να έχω σίγουρα βρει τι φταίει απ τα 2 .

το ότι δεν ειναι το psu δεν έχω καταλάβει πως το αποκλείω ( που δε νομίζω )

όχι δε φορτώνει τίποτα. η οθόνη είναι μαύρη, αλλά όχι σαν να μην έχει σημά οπότε και θα έγραφε το ανάλογο μηνυμα.

είναι σαν σε stand by mode και αναβοσβ-νει το ledaki της. θα νομιζες δηλαδή ότι θα κουνησεις ποντίκι / θα πατ-σεις πληκτρο και θα κάνει resume.

Αδελφε πρεπει να βαλεις κι ενα αλλο τροφοδοτικο πανω παντως για τσεκαρισμα. Και να σου πω και κατι αλλο?Που τον θυμηθηκες τον Μαξ ρε αρχηγε!!! Τι γαματος τυπος! Στο mega νομιζω ηταν στα παλια καλα χρονια!!! :-D :-D :-D

Δημοσ.

Αδελφε πρεπει να βαλεις κι ενα αλλο τροφοδοτικο πανω παντως για τσεκαρισμα. Και να σου πω και κατι αλλο?Που τον θυμηθηκες τον Μαξ ρε αρχηγε!!! Τι γαματος τυπος! Στο mega νομιζω ηταν στα παλια καλα χρονια!!! :-D :-D :-D

εγώ δεν παίζει να βρώ! 

σκέφτομαι να το πάω κάπου για τσεκάρισμα, αλλά απορώ αν αξίζει. Είτε mobo, είτε CPU και τα 2 θέλουν άλλαγμα. Και σκέφτομαι μήπως αφού προέκυψε το έξοδο να πάω να φτιάξω κάτι κανούριο κρατώντας τους δίσκους μου, τη GPU και τα 8GB για την ώρα ( αφού αποταθώ στο σχετικό section του φόρουμ για καθοδήγηση ) 

ΥΓ βλέπω πώς είμαι στο insomnia από "Εγγραφή: 12 Νοέ 2005" τον μαξ άντε να τον έβαλα σαν άβαταρ λίγους μήνες μετά ( δεν τον θυμήθηκα τώρα ) και τότε πολλοί και σε άλλα φόρα με είχαν ρωτήσει που το ανακάλυψα :D

Δημοσ.

εγώ δεν παίζει να βρώ! 

σκέφτομαι να το πάω κάπου για τσεκάρισμα, αλλά απορώ αν αξίζει. Είτε mobo, είτε CPU και τα 2 θέλουν άλλαγμα. Και σκέφτομαι μήπως αφού προέκυψε το έξοδο να πάω να φτιάξω κάτι κανούριο κρατώντας τους δίσκους μου, τη GPU και τα 8GB για την ώρα ( αφού αποταθώ στο σχετικό section του φόρουμ για καθοδήγηση ) 

ΥΓ βλέπω πώς είμαι στο insomnia από "Εγγραφή: 12 Νοέ 2005" τον μαξ άντε να τον έβαλα σαν άβαταρ λίγους μήνες μετά ( δεν τον θυμήθηκα τώρα ) και τότε πολλοί και σε άλλα φόρα με είχαν ρωτήσει που το ανακάλυψα :D

Απλα μου τον θυμισες και μου εβγαλες στην επιφανεια ωραιες αναμνησεις!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...