blarblar Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Καλησπέρα σε όλους, θέλω την βοήθεια κάποιου γνώστη επί του θέματος : έχω δύο κομμάτια διαφορετικά home cinema και θέλω να τα κάνω ένα για να παίζει σε ταινίες που βλέπω από media player και όταν παίζω ps3 είναι ένα center ηχείο infinity hi-end της harman kardon 120w center και ένα subwoofer από home cinema samsung PS-WX50 130W και τα δύο συνδέονται με γυμνά καλώδια ηχείων κόκκινο μαύρο. Πώς μπορώ να συνδέσω και το media player και το ps3 πάνω σε αυτά για να παίζουν αναλόγως με ποιο παίζω μπάλα. Νομίζω πως μάλλον θα χρειαστώ ενισχυτή, δεν βρίσκω όμως κάποιο που να έχει σύνδεση subwoofer και center, συνήθως έχουν left/right μόνο η 5.1 σύνδεση, δεν υπάρχει κάποιος για 2.1 πχ. Επίσης ψάχνω να πάρω ένα media player με kodi που να μπαίνει internet ασύρματα και μου πρότειναν τον infomir, συνδέεται με το ηχοσύστημα που θέλω και πώς; Σας ευχαριστώ προκαταβολικά αν μου βρείτε λύση διότι είμαι άμπαλος στα συνδεσμολογικά.
Feregorn Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Για συσκευή με Κοδι νομίζω πως εδώ θα βρεις πολλές πληροφορίες και προσωπικές εμπειρίες: http://www.insomnia.gr/topic/480400-επιλογή-android-tv-box/page-81#entry55313100Έχω γράψει και εγώ πρόσφατα ποιο μοντέλο επέλεξα στα 47 ευρώ. Για τον ενισχυτή που λες τώρα βάσει αυτών που περιγράφεις, φαντάζομαι θα χρειάζεσαι έναν Marantz NR1607 για να συνδέσεις πάνω του όλες τις συσκευές και τα ηχεία ή έστω το προηγούμενο και φθηνότερο μοντέλο Marantz NR1506 με τις λιγότερες δυνατότητες. Τα καλώδια ίσως χρειαστούν κλιπψ αλλά δεν είναι κάτι ιδαίτερο
dpolal Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Συγνώμη αλλά με 1 (ένα) ηχείο μόνο τί ακριβώς πιστεύεις ότι θα καταφέρεις να ακούσεις ;;; Ψάχνεις ενισχυτή για να ακούς ήχο από το ΚΕΝΤΡΙΚΟ και το SUB ;;;;; NO GO φίλε μου, απλώς ξέχνα το.
Kazama88 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Παρε ενα ενισχυτακι με TPA3116 που ειναι 2.1 απο ebay. Αλλα οπως σου ειπαν και πανω θες αλλο ενα ηχειο για να παιξει στερεο.
SpirosZ68 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Πες μας ποιο μοντελο ακριβως ειναι το center και ποσα χρηματα μπορεις να διαθεσεις για να φτιαξεις κατι που να δουλευει. Αν το center ειναι καλο, υπαρχει ο Site: Yamaha_HTR_2067 που εχει και εξοδο για παθητικο subwoofer (αν και με τα μολις 50w ανα καναλι που διαθετει αμφιβαλω αν μπορει πραγματικα να οδηγησει subwoofer) αλλα για να κανεις δουλεια θα χρειαστεις οπωσδηποτε και δυο ζευγαρια παθητικα ηχεια εστω και φτηνα για L/R & surround. Αν το κεντρικο ειναι καλο ισως να εισαι ΟΚ αφου σε αυτο παει σχεδον το 80% σχεδον της πληροφοριας σε ταινιες.
dpolal Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Αν το κεντρικο ειναι καλο ισως να εισαι ΟΚ αφου σε αυτο παει σχεδον το 80% σχεδον της πληροφοριας σε ταινιες. Όχι φίλε μου, στο κεντρικό ηχείο πάνε μόνο οι διάλογοι της ταινίας, μουσική εφφέ κλπ που είναι το 80% της ταινίας πάνε δεξιά αριστερά μπροστά και πίσω. 1
SpirosZ68 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Όχι φίλε μου, στο κεντρικό ηχείο πάνε μόνο οι διάλογοι της ταινίας, μουσική εφφέ κλπ που είναι το 80% της ταινίας πάνε δεξιά αριστερά μπροστά και πίσω. Oι διαλογοι μιας ταινιας μπορει να ειναι μεχρι και το 80% του ηχητικου περιεχομενου και σιγουρα ειναι και οι πιο σημαντικοι. https://www.cnet.com/news/home-theater-speaker-buying-tips/ Κανε μια δοκιμη αν θες και αποσυνδεσε το κεντρικο σου ηχειο χωρις να χρησημοποιησεις την λειτουργεια phantom center φυσικα και ελα μετα να ξανασχολιασεις.
dpolal Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 Oι διαλογοι μιας ταινιας μπορει να ειναι μεχρι και το 80% του ηχητικου περιεχομενου και σιγουρα ειναι και οι πιο σημαντικοι. https://www.cnet.com/news/home-theater-speaker-buying-tips/ Κανε μια δοκιμη αν θες και αποσυνδεσε το κεντρικο σου ηχειο χωρις να χρησημοποιησεις την λειτουργεια phantom center φυσικα και ελα μετα να ξανασχολιασεις. Καλά, στήσε εσύ το σύστημα σου χωρίς δεξί/αριστερό ηχείο και έλα πες μου αν ο ενισχυτής σου έχει λειτουργία phantom left/right. 1
blarblar Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 καλησπέρα παιδιά, ευχαριστώ για τις απαντήσεις, το sub είναι παθητικό samsung PS-WX50 130W και το center infinity harman kardon 120w γενικά ήθελα να δώσω 100-150 ευρώ να πάρω ένα 2.1 soundbar με sub, για αυτή τη δουλειά και γιατί δεν θέλω να βάλω 5.1, άλλα επειδή τα έχω αυτά και κάθονται, σκέφτομαι μήπως πάρω ενισχυτή με 100 ευρώ πχ γιατί σίγουρα θα είναι καλύτερος ο ήχος τους από ένα φτηνό lg/samsung soundbar. Έχω ακόμα δύο η τρία μικρά ηχεία sony με γυμνά καλώδια στη σύνδεση από ένα αρχαίο μου 5.1 που μπορώ να βάλω πάνω για να ολοκληρωθεί το σύστημα, αλλά το center είναι τεράστιο σε μέγεθος και αυτό με κάνει να πιστεύω ότι με κάποιου είδους τσαχπινιά στην συνδεσμολογία θα παίζει stereo η όχι;
SpirosZ68 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 καλησπέρα παιδιά, ευχαριστώ για τις απαντήσεις, το sub είναι παθητικό samsung PS-WX50 130W και το center infinity harman kardon 120w γενικά ήθελα να δώσω 100-150 ευρώ να πάρω ένα 2.1 soundbar με sub, για αυτή τη δουλειά και γιατί δεν θέλω να βάλω 5.1, άλλα επειδή τα έχω αυτά και κάθονται, σκέφτομαι μήπως πάρω ενισχυτή με 100 ευρώ πχ γιατί σίγουρα θα είναι καλύτερος ο ήχος τους από ένα φτηνό lg/samsung soundbar. Έχω ακόμα δύο η τρία μικρά ηχεία sony με γυμνά καλώδια στη σύνδεση από ένα αρχαίο μου 5.1 που μπορώ να βάλω πάνω για να ολοκληρωθεί το σύστημα, αλλά το center είναι τεράστιο σε μέγεθος και αυτό με κάνει να πιστεύω ότι με κάποιου είδους τσαχπινιά στην συνδεσμολογία θα παίζει stereo η όχι; Οχι δεν γινεται να παιζει stereo το κεντρικο ηχειο με "τσαχπινιες".
blarblar Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις, μου το έφτιαξε το 2.1 ένας τεχνικός από κατάστημα που πήρα ενισχυτή, έβαλε τα καλώδια να καταλήγουν σε δύο διπλά γυμνά στα left right και έβαλα το sub στο sub με τσαχπινιά και παίζουν όλα μια χαρά.
Feregorn Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Τι ακριβώς έκανε; Μπορείς να δώσεις περισσότερες πληροφορίες;
SpirosZ68 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Αυτο δεν λεγεται τσαχπινια καπως αλλιως λεγεται (αν καταλαβα σωστα).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα