Προς το περιεχόμενο

[e-shop]RASPBERRY PI 3 MODEL B 39,9e

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μάλλον δεν έχεις raspberry. Τι σχέση έχουν τα volt? Τα mhA παίζουν ρόλο. Αν έχεις φορτιστή 2.4 κάνε χρήση, αλλιώς 2 hdd δίχως δικό τους τροφοδοτικό αμφιβάλλω αν θα σηκώσει.

Sd card μία των 10 class θέλει, αλλά δεν κάνουν όλες την δουλειά τους και όχι δεν χρειάζεται να τα σκάσεις για noobs, αλλά κι εγώ με την 6ευρη κάρτα kingston του eshop "κάηκα" και κατέφυγα σε intenso και μου βγήκε 15 ευρώ οι 2. Όχι ότι θα πάνε χαμένες, αλλά η πρώτη δεν έκανε την δουλειά της.

Case από ebay θα πάρεις και ψύκτρες, αν δε μένεις Αθήνα, πάλι από ebay. Hdmi, ποντίκια, πληκτρολόγια της αρεσκείας του ο καθένας. 

39.90 το eshop, 40.14 στο skroutz. Βρε δεν πείθετε μερικοί με τίποτα!

Μάλλον δεν διάβασες το thread για το αν έχω raspberry. Amperes δίνουν όλα τα τροφοδοτικά, και η διαφορά τους η σημαντική είναι πόσο σταθερά δίνουν την τάση, καθώς και το πόσο μπορούν να αντέξουν 24/7 χρήση και καούν λόγω κακών υλικών. Ένας νορμάλ φορτιστής κινητού (όχι αυτόν που σου έδωσε το doogee σου πχ) κάνει μια χαρά δουλειά. Συγκεκριμένα, τα 2.4Α είναι overkill ακόμα και για χρήση 2 εξωτερικών usb δίσκων σε RPi3 με overclock. Κι ένας 2Α φορτιστής κινητού φτάνει και περισσεύει (όπως του Letv που έχω εγώ πχ) και ίσως και μικρότερος (αν δεν κάνουν ταυτόχρονα spin up οι 2 δίσκοι, καθώς εκεί είναι η κατανάλωση).

Η εμπειρία μου μου έχει δείξει πως γενικά στα specs είναι λίγο χαλαροί και δίνουν φουσκωμένες τιμές. Έχω RPi2 με OSMC καρφωμένο με usb καλώδιο στην θύρα του router μου με συνολικό uptime πάνω από 280 μέρες. Μάλλον πρέπει το tp-link 8970 μου να δίνει 1+ Α ε; Επίσης με φτηνό τροφοδοτικό 5V/3A από aliexpress (που ζήτημα είναι αν βγάζει στην πράξη 2Α) είχα παλιότερα banana pi και τροφοδοτούσα ταυτόχρονα 2.5άρι WD δίσκο στις 5400 από sata χωρίς θέμα (με δίσκο στις 7200 δεν μπούταρε σωστά γιατί δεν έδινε αρκετό ρεύμα για το αρχικό spin up αφού απαιτούσε 2+ Α μόνο ο δίσκος σύμφωνα με το datasheet της WD - τελικά τώρα χρησιμοποιώ 3.5άρι δίσκο με διπλή τροφοδοσία 12V/5V από ένα επίσης φτηνιάρικο τροφοδοτικό χωρίς θέμα για πάνω από 1 χρόνο σε NAS με βάση το OMV).

Αν πάντως θες αξιόπιστα 2.5Α γιατί όντως θες να κάνεις κάτι τρομερά ενεργοβόρο με το RPi3 σου, υπάρχουν ΠΟΛΥ πιο αξιόπιστες λύσεις από το επίσημο τροφοδοτικό το οποίο είναι κλασικό μάρκετινγκ που πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Και το ίδιο ισχύει για όλες τις και καλά original micro sd κάρτες και ακόμα περισσότερο για τις θήκες και τις ψύκτρες. Οι φτηνές Kingston του eshop είναι τελείως συμβατές και αξιόπιστες (δείτε πως το model number τους το προτείνουν συγκεκριμένα στις λίστες) και μην πετάτε τα λεφτά σας χωρίς λόγο. Αν τώρα χαλάσει κάποια, εγγύηση λέγεται και στις κάρτες μνήμης είναι συγκεκριμένα άμεση αντικατάσταση, ακόμα και από το κιτρινομάγαζο. Απλά προσέχεις γιατί κάρτα μνήμης είναι, και δεν είναι για τα άπειρα writes, αλλά αυτό ισχύει για όλες τις κάρτες μνήμης. Γι'άυτό άλλωστε υπάρχει το ramlog και τόσα άλλα εργαλεία. Αν τώρα θες να γράφεις σε βάση δεδομένων κάθε 2 δευτερόλεπτα, βάλε την βάση σε δίσκο και όχι στην κάρτα μνήμης. Πάντως με απλή χρήση δεν θα έχεις θέμα για πολλούς μήνες (χρησιμοποιώ ένα SBC ως test webserver με webmin και LAMP χωρίς θέμα καιρό τώρα) και κάνω δοκιμαστικές εγκαταστάσεις wordpress/joomla συνέχεια χωρίς θέματα στην φτηνή μου 16άρα kingston.

PS: 40.14 στο Digital Master, γελάει κι ο κόσμος. Όποιος δεν το θέλει από το eshop, ας το πάρει από εκεί. Κι ας πάρει κι ένα από gearbest καλού κακού για να παραλάβει τουλάχιστον αυτό του gearbest στον μήνα+.

EDIT: @Eliaskat αν το θες αποκλειστικά για kodi πάρε tv box από Κίνα με s905/s905x γιατί θα έχεις καλύτερο vfm αφού θα σου βγει φτηνότερα και θα έχει και καλύτερες επιδόσεις (2gb ram πάντα μιλάμε). Αλλά αν θες έστω και 1 πράγμα παραπάνω να κάνεις πχ να το έχεις για κατεβαστήρι torrents, πάρε raspberry. Το στήσιμο είναι βασικά το ένα και το αυτό. Στο μεν tv box έρχεται με kodi από την μάνα του, ενώ για το RPi απλά καις ένα image στην κάρτα μνήμης και είσαι έτοιμος.

• Like 1
  • Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

αν παρεις ενα ετοιμο android tv box ειναι ετοιμο σεταρισμενο με kodi κτλπ μεσα

εμεις για παραδειγμα ειχαμε παρει σε προσφορα το tv box T95m με 28 ευρω και ολα ετοιμα μεσα,

το συνδεεις στο ρευμα και βλεπεις ταινιες με το kodi κτλπ δεν θελει τιποτα να κανεις εσυ.

Δημοσ.

πχ εγω που το θελω για kodi , καποιος πριν εγραψε οτι το kodi δεν θα παιζει σε tv box

ισχυει? 

Τι ειναι πιο απλο να στησουμε ενα Pi με kodi η ενα ετοιμο anroid tv box?

TV box. είναι έτοιμο..το PI θέλει να ασχοληθείς λίγο

Δημοσ.

Επειδή αναφέρθηκε ότι το Kodi 17 δεν θα έχει υποστήριξη σε Android, ας μην παραπληροφορούμε. Μια χαρά παίζει, την beta 6 τρέχω αυτή τη στιγμή.

Δημοσ.

το raspberry βεβαια εχει πανευκολο κ official τροπο για να περασεις standalone openelec - kodi (κ osmc k διαφορα αλλα kodi oses) k δουλευει αψογα με full επιταχυνση, ολη την μνημη διαθεσιμη κλπ

ενω στα android boxes ειτε τρεχεις το kodi μεσα απο το android που σημαινει οτι το λειτουργικο σου τρωει πολυτιμους πορους απο τα ετσι κ αλλιως αδυναμα κουτακια με ασταθεια κλπ

ειτε βαζεις standalone kodi πολλες φορες με πατεντες κ οχι full υποστηριξη σε releases k hardware

γενικοτερα τα κουτακια ναι μεν βγαινουν πιο φτηνα για καλυτερα specs αλλα στην πραξη λογω μη υποστηριξης δεν ειναι καθολου απροβληματιστα τις περισσοτερες φορες

ολα αυτα τα γραφω εχοντας ενα m8s 2gb ram στο οποιο το android ειναι τελειως buggy σε σημειο να περασω kodi με πατεντα απο ενα ρωσικο φορουμ το οποιο δουλευει καλουτσικα αλλα οχι αψογα κ πολλες φορες κρασαρει με αποτελεσμα να πρεπει να περασω openelec απο την αρχη καθε λιγο κ λιγακι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...