Προς το περιεχόμενο

[e-shop]RASPBERRY PI 3 MODEL B 39,9e

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν το ήξερα ότι μπορώ να το τροφοδοτήσω από την usb της TV!! Θα το δοκιμάσω.

Πάντως για το pi3 είμαι ήδη έτοιμος από τροφοδοσία καθώς το (μαιμού) τροφοδοτικο του pi2 μου κάηκε και είπα να πάρω το original pi3 τροφοδοτικό για να είμαι καλυμένος για μελλοντική χρήση.

Αν και έχω πάρει κάρτα wlan, το χρησιμοποιώ με ενσύρματο δίκτυο (λόγω βρέφους αποφεύγω τις ασύρματες εκπομπές), οπότε αν δεν βλέπω διαφορά στην ταχύτητα, δεν θα την κάνω την αναβάθμιση.

Ευχαριστώ.

Απλά καλό καλώδιο θέλει. Ένα RPi2 το έχω με καλώδιο στην usb θύρα του router και ένα RPi B+ που έχει και ένα wifi dongle πάνω του το τροφοδωτώ από usb θύρα τηλεόρασης χωρίς πρόβλημα. RPi2 ΜΑΖΙ ΜΕ wifi dongle δεν έχω δοκιμάσει αν μπορείς να το τροφοδοτήσεις από usb θύρα αν και μάλλον δεν θα μπορείς αξιόπιστα, αφού οριακά νομίζω θα ξεπερνάει από απαιτήσεις τα 500mA.

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως τα -0.25 ευρώ σε σχέση με skroutz, κατέληξαν με τόσα μηνύματα.

Δημοσ.

ο σοφος λαος λεει " το φτηνο το πληρωνeις ακριβα!"

η τιμη σε απολυτο νουμερο δεν "φτιαχνει" παντα μια προσφορα ;)

Δημοσ.

Και τι την φτιάχνει δηλαδή; Τι διαφορετικό έχει το eshop από άλλα σκρουτζομάγαζα; ; Ίσα - ίσα που το eshop τα λοιπά παρελκόμενα τα έχει πιο ακριβά από κάποια άλλα μαγαζιά, οπότε αν είναι να κάνεις μια ολοκληρωμένη αγορά το κιτρινομάγαζο δεν συμφέρει.

Εντελώς άτοπο το ποστ σου.

Δημοσ.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως τα -0.25 ευρώ σε σχέση με skroutz, κατέληξαν με τόσα μηνύματα.

Την ιδια απορια εχω εκφρασει σε προηγουμενο ποστ μου, αλλα αποτι φαινεται καποιοι συνεχιζουν να πιστευουν οτι το τοπικ αυτο εχει λογο υπαρξης.

Οπως και να χει δεν υπαρχει καμια απολυτως προσφορα παρα μονο στο μυαλο του μαρκετινιστα του eshop και ορισμενων μελων του insomnia. H τιμη ειναι 1% φθηνοτερη απο την επομενη...

Δημοσ.

Για εμένα στην επαρχία, η διαφορά είναι στο 10% και είναι προσφορά. Για αγορές στην Αθήνα, που το eshop πρακτικά έχει μεταφορικά δεν είναι προσφορά.

Δημοσ.

Πάρε και τροφοδοτικό (δε λέω τίποτα άλλο παρελκόμενο) και πες μου μετά πως προκύπτει το 10%, γιατί όσοι νομίζετε πως με έναν απλο φορτιστή θα κάνετε 100% όλες τις δουλειές, πλανάσθε!

Δημοσ.

μάλλον εσύ έχεις άγνοια του ότι το libreelec που έχεις σε raspberry μπαίνει και σε tv box αντικαθιστώντας το android

μάλλον εσύ έχεις άγνοια του ότι το libreelec που έχεις σε raspberry μπαίνει και σε tv box αντικαθιστώντας το android

χαχαχχααχαχαχαχαχαχαχ ... just enough linux for kodi ... εεε ρε να ξερες που έπεσες .... χαχαχαχαχαχαχ

Δημοσ.

Πάρε και τροφοδοτικό (δε λέω τίποτα άλλο παρελκόμενο) και πες μου μετά πως προκύπτει το 10%, γιατί όσοι νομίζετε πως με έναν απλο φορτιστή θα κάνετε 100% όλες τις δουλειές, πλανάσθε!

Σου εξηγεί ότι του το στέλνουν τσάμπα και γλυτώνει τα μεταφορικά και εσύ του αναφέρεις τροφοδοτικό. Λες και ούτως ή άλλως δεν θα ήθελε τροφοδοτικό... :rolleyes:

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό στο eshop (το αυθεντικό) κοστίζει 11.90 και σε κανά 2 γνωστά σκρουτζομάγαζα που έχουν πολλά extras για raspberry και στα 40-41 ευρώ την συσκευή, κοστίζει 8.90. Το raspberry συνολικά το κοιτάς, όχι μόνο την συσκευή ως συσκευή. 

Δημοσ.

Γιατί ως γνωστόν το αυθεντικό τροφοδοτικό είναι σκάλες ανώτερο του οποιουδήποτε νορμάλ φορτιστή κινητού έχεις παρατημένο σπίτι σου. Δίνει 5 volt ακριβώς αντί για 4.98. Ο ορισμός του περιττού εξόδου. Όπως και οι κάρτες μνήμης που βλέπω πως τα γνωστά σκρουτζομάγαζα με τα πολλά extra έχουν πχ στα 12-14 ευρώ τα 16gb (σε σχέση με τα 6 και κάτι ψιλά πχ που έχει το eshop ή γενικά πόσα άλλα μη εξειδικευμένα καταστήματα με rpi, arduino κλπ).

Όποιος θέλει raspberry να παίξει άμεσα και είναι από επαρχία η τιμή του eshop είναι προσφορά. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια έξτρα κάρτα μνήμης και ένας φορτιστής κινητού που πιστεύω οι περισσότεροι έχουμε αρκετά spares. Αν τώρα θες αυθεντικό φορτιστή, αυθεντική κάρτα noobs γιατί προφανώς το να κάψεις μόνος σου ένα image είναι επιστήμη, αυθεντική θήκη, αυθεντική ψύκτρα κλπ, τα οποία δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω, be my guest. Σε τέτοια περίπτωση βέβαια στην Ελλάδα οι τιμές είναι απαγορευτικές οπότε εκεί ναι, κοιτάς να αγοράσεις από Κίνα, Ολλανδία ή γενικά από εξωτερικό. Αν και γενικά σε τέτοια περίπτωση γίνεται πολύ ακριβό χόμπι και καλύτερα να δεις odroid πχ που τα αξίζει τα παραπάνω λεφτά του.

• Like 1
Δημοσ.

Μάλλον δεν έχεις raspberry. Τι σχέση έχουν τα volt? Τα mhA παίζουν ρόλο. Αν έχεις φορτιστή 2.4 κάνε χρήση, αλλιώς 2 hdd δίχως δικό τους τροφοδοτικό αμφιβάλλω αν θα σηκώσει.

Sd card μία των 10 class θέλει, αλλά δεν κάνουν όλες την δουλειά τους και όχι δεν χρειάζεται να τα σκάσεις για noobs, αλλά κι εγώ με την 6ευρη κάρτα kingston του eshop "κάηκα" και κατέφυγα σε intenso και μου βγήκε 15 ευρώ οι 2. Όχι ότι θα πάνε χαμένες, αλλά η πρώτη δεν έκανε την δουλειά της.

Case από ebay θα πάρεις και ψύκτρες, αν δε μένεις Αθήνα, πάλι από ebay. Hdmi, ποντίκια, πληκτρολόγια της αρεσκείας του ο καθένας. 

39.90 το eshop, 40.14 στο skroutz. Βρε δεν πείθετε μερικοί με τίποτα!

Δημοσ.

Τι raspberry και ιστορίες

Πάρτε ένα καλο tvbox με 2gb ram που βάζουν κατά καιρούς σε καλές προσφορές στα 28-30€ και κάνετε πιο εύκολα την δουλειά σας.

(Τώρα αν το θέλετε για να παίζεται minecraft ή emulator τότε πάρτε raspberry)

• Like 1
Δημοσ.

πχ εγω που το θελω για kodi , καποιος πριν εγραψε οτι το kodi δεν θα παιζει σε tv box

ισχυει? 

Τι ειναι πιο απλο να στησουμε ενα Pi με kodi η ενα ετοιμο anroid tv box?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...