Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η Google είχε προτείνει από τον περασμένο Μάιο να αποτελεί η HTML 5 προκαθορισμένη επιλογή στον Chrome browser, και να αντικαταστήσει έτσι την τεχνολογία Flash.

Με τον Chrome 55, η εταιρία σχεδόν ολοκλήρωσε την αλλαγή αυτή. Έτσι ο Chrome προεπιλέγει πλέον την τεχνολογία HTML5 για όλες τις ιστοσελίδες, εκτός αν κάποια βασίζεται αποκλειστικά στο Flash ή αν είναι μία από τις κορυφαίες δέκα ιστοσελίδες του διαδικτύου. Για κάθε άλλη ιστοσελίδα ζητείται η ενεργοποίηση του Flash κατά την πρώτη επίσκεψη.

Πριν από δύο εκδόσεις, η Google άρχισε να μπλοκάρει το Flash που έτρεχε στο παρασκήνιο. Η αλλαγή στην HTML5 θα έχει ως αποτέλεσμα ταχύτερους χρόνους φόρτωσης ιστοσελίδων, μεγαλύτερη ασφάλεια και βελτιωμένη συνολική απόδοση. Ο Chrome 55, επιπλέον, περιλαμβάνει ακόμα το CSS Automatic Hyphenation, το οποίο θα βελτιώσει την εμφάνιση των text blocks και την αναδίπλωση των γραμμών. Ακόμα, πρώτες αναφορές κάνουν λόγο και για ως 30% μειωμένη κατανάλωση μνήμης σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση.

Για τους χρήστες της Android έκδοσης, η νέα ενημέρωση θα βελτιώσει ακόμα τη δυνατότητα download, περιλαμβάνοντας τη δυνατότητα προβολής ιστοσελίδων, εικόνων και βίντεο, χωρίς να απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο. Η έκδοση του Chrome 55 για smartphones θα κυκλοφορήσει σύντομα, ενώ η έκδοση για υπολογιστές Mac, Windows και Linux είναι ήδη διαθέσιμη για κατέβασμα.

Link.png Site: EnGadget

Επεξ/σία από Panos1221
  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

"HTML5 θα έχει ως αποτέλεσμα ταχύτερους χρόνους φόρτωσης ιστοσελίδωνHTML5 θα έχει ως αποτέλεσμα ταχύτερους χρόνους φόρτωσης ιστοσελίδων"

κατι μου λέει οτι αυτό δεν θα ισχύει στο netbook μου.

• Like 4
Δημοσ.

"HTML5 θα έχει ως αποτέλεσμα ταχύτερους χρόνους φόρτωσης ιστοσελίδωνHTML5 θα έχει ως αποτέλεσμα ταχύτερους χρόνους φόρτωσης ιστοσελίδων"

κατι μου λέει οτι αυτό δεν θα ισχύει στο netbook μου.

τα netbook έχουν πεθάνει εδώ και χρόνια απο την αγορά,τα νέα μικρά λάπτοπ(10-13") με atom quadcore είναι ισάξια με τα  dualcore laptop σε επεξεργαστή και τρέχουν μια χαρά τις σελίδες.

Δημοσ.
 Ακόμα, πρώτες αναφορές κάνουν λόγο και για ως 30% μειωμένη κατανάλωση μνήμης σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση.

αυτο ισχυει μονο για συστηματα με περιορισμενη μνημη οπως laptops/netbooks. τα desktop συστηματα με τουλαχιστον 4GB RAM, δεν θα δουν καμια διαφορα. το αναφερουν ο ιδιοι οι devs στο blog τους.

Δημοσ.

Ο Opera καταναλώνει περισσότερη μνήμη και χρησιμοποιεί περισσότερο και την CPU σε σχέση με τον Chrome 55.

(Αυτή η σύγκριση όσο αφορά Mac OS λειτουργικό, σε Windows δεν ξέρω).

• Like 1
Δημοσ.

Μια χαρά είναι ο Opera και vpn έχει και σφαιρατο είναι. Το θέμα για μένα είναι οτι όλοι έχουν λογαριασμό στη google που έχουν αποθυκευμενα email σελιδοδικτες κτλπ κτλπ για να κανείς την ζωη σου πιο εύκολη. Και όπου πας τσουπ μπαίνεις και είναι ολα έτοιμα προς χρήση χωρίς δυσκολία. Γ αυτό είναι δύσκολο να φύγεις απο chrome. Γτ αλλιώς και ο mozilla μια χαρά είναι όπως ο opera

• Like 1
Δημοσ.

Όλο το βρίζουν το flash, αλλά οι δυνατότητες και το UX των εφαρμογών που ήταν γραμμένες σε flash ήταν πολύ ανώτερο των HTML εφαρμογών όχι μόνο της εποχής αλλά και αρκετών σημερινών.

Φυσικά ακούστηκαν παράπονα (από την Apple) για αυξημένη κατανάλωση, proprietary λογισμικά (=φωνάζει ο κλέφτης) κλπ., αλλά αυτά ήταν θέματα που λυνόντουσαν.

Η αλήθεια είναι ότι η Apple ήθελε την αγορά εκεί που βόλευε την ίδια και το κατάφερε.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...