Προς το περιεχόμενο

The Last of Us Part II [PS4]

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Ενημέρωση 05/07/2020
Καθώς το παιχνίδι έχει κυκλοφορήσει πλέον:

• Συζητήστε σε ήπιους τόνους και κόσμια πάνω στις εντυπώσεις σας από αυτό.
  • Μην μπαίνετε σε άσκοπες κόντρες περί political correctness και συναφή.
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς, όπως haters, fan boys, κλπ.
  • Οτιδήποτε αφορά την πλοκή του παιχνιδιού πρέπει να μπαίνει σε spoilers.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Grim Ripper είπε

Τι εννοείς διαθέσιμη; 😛

Μάλλον έχει εξαντληθεί παντού και αν την βρεις θα είναι από κάποιον μαυραγορίτη σε κάποια αγγελία. (ή αν κάποιος έχει ρίξει παραγγελίες σε 2-3 μαγαζιά και σου δώσει την μία)

Εννοω οτι δεν θα ερθουν και καποια κομματια ξανα στα καταστηματα μετα την κυκλοφορια?Αν ξερει καποιος μετα απο ποσο καιρο. 😛

• Απαντ. 3,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Valadis3 είπε

Ξερουμε ποσο καιρο μετα την κυκλοφορια θα ειναι διαθεσιμη ?

Ebay και Amazon (από τρίτους sellers), με το ανάλογο καπέλο (επειδή τα αρπαχτικά είχαν στηθεί από νωρίς για κυνήγι 😄) ή στην απίθανη περίπτωση που το παιχνίδι είναι ΤΟΣΟ μάπα, που πέσουν μαζικές επιστροφές. Γενικά, όλες οι CE των exclusives της Sony τείνουν να βγαίνουν σε σχετικά λίγα κομμάτια κι εξαφανίζονται αρκετά γρήγορα.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Valadis3 είπε

Εννοω οτι δεν θα ερθουν και καποια κομματια ξανα στα καταστηματα μετα την κυκλοφορια?Αν ξερει καποιος μετα απο ποσο καιρο. 😛

Πολύ χλωμό. 😛

Αλλά ποτέ δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσα κομμάτια θα φέρουν τα καταστήματα.

Δημοσ.

Παιδιά δυστυχώς μην προσπαθούμε να μικρύνουμε το πρόβλημα ή να το αφήνουμε απλά και καλά ως αστείο που δεν χρίζει σχολιασμού. Από την αρχή του gaming οι gamers και οι developers προσπαθούσαν να αποφύγουν τα πολιτικά παιχνίδια μέσα στο gaming και προσπαθούσαν να το κρατήσουν ως κάτι ανάλαφρο, ωμό και διασκεδαστικό. Δεν λέμε ότι τα παιχνίδια δεν μπορούν να προσφέρουν κάτι πιο απτό στο θέμα politics αλλά αν το κάνεις τότε να είσαι έτοιμος να δεχτείς και τις αντίστοιχες συνέπειες. Οσο πιο με το ζόρι προσπαθείς να χτίσεις ένα παιχνίδι γύρω από συγκεκριμένα politics τόσο πιο μεγάλες συνέπειες θα έχεις. Ο ατακτούλης σκύλος λοιπόν αποφάσισε να το πάει όσο μπορεί και αυτό φυσικά θα έχει συνέπειες. 

Σε προσωπικό επίπεδο είμαι χοντρόπετσος στα περισσότερα politics των παιχνιδιών όμως σε αυτό εδώ (όπως και στο πρώτο με το DLC) μπορώ να πω ότι το μάτι μου γύρισε και η μούρη μου ξίνισε. Δεν ανέχομαι τίποτα που πρέπει να αποδεχτώ με το ζόρι και ειδικά όταν γίνεται τόσο in your face και προσπαθείς να το παίξεις τόσο σοβαρά. Δεν ξέρω πόσο επιτυχία θα έχει το παιχνίδι, από εμένα πάντως δεν θα πάρει.  

• Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε

Παιδιά δυστυχώς μην προσπαθούμε να μικρύνουμε το πρόβλημα ή να το αφήνουμε απλά και καλά ως αστείο που δεν χρίζει σχολιασμού. Από την αρχή του gaming οι gamers και οι developers προσπαθούσαν να αποφύγουν τα πολιτικά παιχνίδια μέσα στο gaming και προσπαθούσαν να το κρατήσουν ως κάτι ανάλαφρο, ωμό και διασκεδαστικό. Δεν λέμε ότι τα παιχνίδια δεν μπορούν να προσφέρουν κάτι πιο απτό στο θέμα politics αλλά αν το κάνεις τότε να είσαι έτοιμος να δεχτείς και τις αντίστοιχες συνέπειες. Οσο πιο με το ζόρι προσπαθείς να χτίσεις ένα παιχνίδι γύρω από συγκεκριμένα politics τόσο πιο μεγάλες συνέπειες θα έχεις. Ο ατακτούλης σκύλος λοιπόν αποφάσισε να το πάει όσο μπορεί και αυτό φυσικά θα έχει συνέπειες. 

Σε προσωπικό επίπεδο είμαι χοντρόπετσος στα περισσότερα politics των παιχνιδιών όμως σε αυτό εδώ (όπως και στο πρώτο με το DLC) μπορώ να πω ότι το μάτι μου γύρισε και η μούρη μου ξίνισε. Δεν ανέχομαι τίποτα που πρέπει να αποδεχτώ με το ζόρι και ειδικά όταν γίνεται τόσο in your face και προσπαθείς να το παίξεις τόσο σοβαρά. Δεν ξέρω πόσο επιτυχία θα έχει το παιχνίδι, από εμένα πάντως δεν θα πάρει.  

Τέλεια, more copies for us! :) Ακόμα εντωμεταξύ να καταλάβω πιο το πρόβλημα του πρώτου DLC, αλλα ok, αδιαφορώ παντελώς και το μονο που με νοιάζει είναι να διασκεδάσω τον εαυτό μου παίζοντας ένα game, οποτε μάλλον κάτι λάθος κάνω η δεν είμαι τόσο ευαίσθητος. :P 

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Τέλεια, more copies for us! :) Ακόμα εντωμεταξύ να καταλάβω πιο το πρόβλημα του πρώτου DLC, αλλα ok, αδιαφορώ παντελώς και το μονο που με νοιάζει είναι να διασκεδάσω τον εαυτό μου παίζοντας ένα game, οποτε μάλλον κάτι λάθος κάνω η δεν είμαι τόσο ευαίσθητος. :P 

Aκριβως. Οταν ειναι ικανο να σε ενοχλησει τοσο πολυ το οποιοδηποτε σεναριο(οχι τεχνικα αλλα θεματικα) ειναι περισσοτερο εσωτερικο δικο σου θεμα, οχι των δημιουργων. Μπορει να μην σου αρεσει ομως και αυτο ειναι κατι φυσιολογικο. Δεν μας αρεσουν τα παντα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειναι τοσο μα τοσο δυσκολο να κανει ο κοσμος υπομονη λιγες ακομα μερες να κυκλοφορησει το παιχνιδι να το κρινουμε στο συνολο του οπως ολα τα αλλα.

Οχι εκει να ξεκινησει το ψειρισμα πριν καν κυκλοφορησει.

Τα ιδια δυστηχως που ειδαμε και με παλιοτερα παιχνιδια στο playstation οπως και με το Death Stranding ή ακομα και με το god of war που κυριολεκτικα ορισμενοι σπαμαραν καθε 3 και λιγο ποσο πολυ τους χαλαγε η αλλαγη στην καμερα.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 3
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμενα το hating με εχει πωρωσει παντως. Λεω να παρω 2 κοπιες, μια η κοπελα μου μια εγω. :D χαχαχα

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

7 λεπτά πριν, PDS13 είπε

Aκριβως. Οταν ειναι ικανο να σε ενοχλησει τοσο πολυ το οποιοδηποτε σεναριο(οχι τεχνικα αλλα θεματικα) ειναι περισσοτερο εσωτερικο δικο σου θεμα, οχι των δημιουργων. Μπορει να μην σου αρεσει ομως και αυτο ειναι κατι φυσιολογικο. Δεν μας αρεσουν τα παντα.

Οταν ένα παιχνίδι είναι τόσο βαρύ σε ιστορία τότε η θεματολογία παίζει ρόλο. Προφανώς και για τον καθένα η θεματολογία είναι υποκειμενικό το πόσο τον ενοχλεί ή όχι. Αλλος τρομάζει με aliens, άλλος γελάει με aliens, κάποιος γελάει με κλανοαστεία, κάποιος απλά τα θεωρεί παιδιάστικα. Εδώ όμως δεν έχουμε να κάνουμε με θεματολογία (που έτσι και αλλιώς είναι zombie post apocalyptic story) αλλά με στυγνή eat my shit πολιτική συγκεκριμένων πεποιθήσεων και μάλιστα με τέτοιο μπήξιμο που μας κουνάνε και το δάχτυλο κιόλας. 

Μου θυμίζει DMC reboot deja vu όλο αυτό. Πολύς κόσμος θα αγοράσει τυφλά το παιχνίδι πάνω στο όνομα της ND και του πρώτου παιχνιδιού (που τα όποια in your face πολιτικά του ήταν μικρά και άσχετα με το υπόλοιπο παιχνίδι και δεν ενοχλούσαν...μέχρι το DLC) και είμαι σίγουρος ότι θα φάει φρίκη και όχι με την καλή έννοια. Οπως και στο DMC reboot λοιπόν απλά για άλλον, όμως στο ίδιο μήκος κύματος, λόγο. 

• Thanks 1
Δημοσ.

μιλαμε για πολιτικη ή μιλαμε για κατι άλλο?

Τεσπα,  ας μην το σχολιασουμε καλυτερα, πριν κυκλοφορησει το παιχνιδι...Δικαιωμα σου να ενοχλησε απο οτιδηποτε...Αλλα αν αφορα σποιλερ, ας το συζητησουμε αργοτερα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, ikaruga24 είπε

Οταν ένα παιχνίδι είναι τόσο βαρύ σε ιστορία τότε η θεματολογία παίζει ρόλο. Προφανώς και για τον καθένα η θεματολογία είναι υποκειμενικό το πόσο τον ενοχλεί ή όχι. Αλλος τρομάζει με aliens, άλλος γελάει με aliens, κάποιος γελάει με κλανοαστεία, κάποιος απλά τα θεωρεί παιδιάστικα. Εδώ όμως δεν έχουμε να κάνουμε με θεματολογία (που έτσι και αλλιώς είναι zombie post apocalyptic story) αλλά με στυγνή eat my shit πολιτική συγκεκριμένων πεποιθήσεων και μάλιστα με τέτοιο μπήξιμο που μας κουνάνε και το δάχτυλο κιόλας. 

Μου θυμίζει DMC reboot deja vu όλο αυτό. Πολύς κόσμος θα αγοράσει τυφλά το παιχνίδι πάνω στο όνομα της ND και του πρώτου παιχνιδιού (που τα όποια in your face πολιτικά του ήταν μικρά και άσχετα με το υπόλοιπο παιχνίδι και δεν ενοχλούσαν...μέχρι το DLC) και είμαι σίγουρος ότι θα φάει φρίκη και όχι με την καλή έννοια. Οπως και στο DMC reboot λοιπόν απλά για άλλον, όμως στο ίδιο μήκος κύματος, λόγο. 

Θα μιλήσω για το πρώτο παιχνίδι και όχι για το δεύτερο που δεν γνωρίζω τι παίζει. 

Θεωρώ ότι είσαι ολίγον προκατειλημενος. Στο πρώτο παιχνίδι και συγκεκριμένα στο DLC δεν υπάρχει κανένα θέμα politics. Αν θεωρείς το

Spoiler

φιλί 

και ότι αυτό συνεπάγεται, θέμα politics, θα ήθελα να μάθω τον λόγο. Γιατί εμένα μου φάνηκε κάτι πολύ φυσιολογικό και δεν ένιωσα ότι προσπαθούν να μου περάσουν με το έτσι θέλω κάτι. 

Επεξ/σία από Bourdoulas
  • Like 4
Δημοσ.
4 ώρες πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Με το DMC πέρασα τέλεια, είχε και αυτό θέμα?! Χαμπάρι δεν πήρα, join me, it's more fun. ;)

Ναι είχε και γι αυτό πάτωσε κιόλας όπως του άξιζε. Δεν ήταν μόνο το παιχνίδι που ήταν προδοσία στα προηγούμενα της σειράς αλλά και η συμπεριφορά του developer που συντέλεσε σε αυτό. Ακριβώς ότι συμβαίνει τώρα με το last of us 2. Δεν γίνεται να φτύνεις στην μάπα αυτούς που φανατικά σε στηρίζουν. Υπόψη ότι το χαστούκι που έφαγε το DMC αφορά ένα "μικρό" συγκριτικά παιχνίδι (σε οικονομικά μεγέθη) με το last of us. Αυτό σημαίνει ότι συγκριτικά το χαστούκι που θα φάει το last of us θα είναι αντίστοιχης δυναμικής με το μέγεθος του. Εφόσον φυσικά αποδειχτούν αληθινά τα σπόιλερς. 

1 ώρα πριν, Bourdoulas είπε

θα ήθελα να μάθω τον λόγο

Οταν το είχα παίξει δεν το αισθάνθηκα ούτε εγώ ως politics αλλά μου είχε αφήσει μεγάλη ξινίλα στο στόμα. Κοιτώντας πίσω λοιπόν και με βάση τις σημερινές αποκαλύψεις και λεγόμενα του σκηνοθέτη και γραφέα ξέρω γιατί είχα αυτήν την ξινίλα. Τότε βέβαια αυτό που με ενόχλησε απίστευτα ήταν το μη gameplay του DLC αλλά και η όλη ιστορία και παρουσίαση δεν με είχε κερδίσει. Καμία σχέση με το main game που εκτός από το τελευταίο κομμάτι του η ιστορία είχε πολύ ωραία ροή και φυσικά η βασική του δύναμη που ήταν η σχέση των χαρακτήρων ακόμα και για θέματα politics (λέγε με Bill). 

• Thanks 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, ikaruga24 είπε

Οταν το είχα παίξει δεν το αισθάνθηκα ούτε εγώ ως politics αλλά μου είχε αφήσει μεγάλη ξινίλα στο στόμα. Κοιτώντας πίσω λοιπόν και με βάση τις σημερινές αποκαλύψεις και λεγόμενα του σκηνοθέτη και γραφέα ξέρω γιατί είχα αυτήν την ξινίλα. Τότε βέβαια αυτό που με ενόχλησε απίστευτα ήταν το μη gameplay του DLC αλλά και η όλη ιστορία και παρουσίαση δεν με είχε κερδίσει. Καμία σχέση με το main game που εκτός από το τελευταίο κομμάτι του η ιστορία είχε πολύ ωραία ροή και φυσικά η βασική του δύναμη που ήταν η σχέση των χαρακτήρων ακόμα και για θέματα politics (λέγε με Bill). 

Προσωπικά δεν μου είχε αφήσει καθόλου ξινίλα. Μέσα στο σύνολο της αφήγησης ήταν κάτι που έδενε πολύ καλά. Τώρα για το καινούργιο, δεν θα με ενοχλήσει εαν και εφόσον δένουν σωστά με την ιστορία και την πλοκή. Εάν είναι κάτι που το τελικό αποτέλεσμα το δικαιώνει, fine by me. Έαν είναι μούφα και είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο, τότε προφανώς και θα το τονίσω. 
Αλλά είναι πλέον ένας μήνας που απομένει. Ας περιμένουμε να δούμε το τελικό αποτέλεσμα, το σύνολο της εικόνας, και αποφασίζουμε συνολικά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...