Προς το περιεχόμενο

The Last of Us Part II [PS4]

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Ενημέρωση 05/07/2020
Καθώς το παιχνίδι έχει κυκλοφορήσει πλέον:

• Συζητήστε σε ήπιους τόνους και κόσμια πάνω στις εντυπώσεις σας από αυτό.
  • Μην μπαίνετε σε άσκοπες κόντρες περί political correctness και συναφή.
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς, όπως haters, fan boys, κλπ.
  • Οτιδήποτε αφορά την πλοκή του παιχνιδιού πρέπει να μπαίνει σε spoilers.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, snake_plissken2112 είπε

Επιγραμματικά και λιτά, περιγράφει κάθε uncharted, tlou κτλ 👌

Carry on τον όποιο ψυχαναγκασμό σας επιβάλλει η ND για να «πιστέψετε» ότι τέτοια «παιχνίδια» έχουν κάποιο βάθος στο gameplay και τα mechanics τους επειδή ευχαριστηθήκατε το ωραίο χόλυγουντ μπλοκμπάστερ κυριακής μεσημέρι που κάθε τόσο λανσάρει...

Sorry to break your bubble, όχι τίποτα άλλο (εγώ σε youtube 4k θα το δώ ξάπλα καμιά κυριακή μεσημέρι indeed κ άντε ένα 2€ για ενοικίαση κάποιο σκ που θα βαριέμαι για να παίζουμε εναλλαξ με την κυρία) αλλά κρίμα για όποιον εδώ δεν έχει παίξει witcher, botw κτλ και μπεί κ αρχίζει να διαβάζει ότι τέρατα γράφονται για τα εν λόγω παιχνίδια και νομίσει ότι έχουν το ίδιο παραμικρό βάθος με τα της Naughty Dog.

Το οτι εσενα δεν σου αρεσει το gameplay, αλλα κριτικοι, gamers, awards, πωλησεις, replayability(λογο gameplay), GOAT suggestions, το καθιστουν(σε επιπεδο καθολικης συναινεσης) εξαιρετικο, κανει να φαινεται αυτο που λες για το ''break your bubble'' κατα καποιον τροπο ειρωνικο.

Γιατι στην πραγματικοτητα φαινεται να εισαι εσυ μεσα σε αυτη τη φουσκα :)

ΥΓ, Για το W3 για παραδειγμα που εσυ νομιζεις οτι εχει εξαιρετικο gameplay, εκει εξω επικρατει η αναποδη αποψη απο την δικη σου.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • Απαντ. 3,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, PDS13 είπε

Chocobo, αν ξεκινουσες με το παραπανω ποστ(το μεγαλο) δεν θα σου ελεγε κανεις τιποτα. Εγω τουλαχιστον δεν θα απαντουσα.

Γενικα πιστευω(οπως εγραψα και προηγουμενως) η ND προσπαθει να δωσει οσο γινεται πιο διαισθητικο, αν μπορω να το πω ετσι, gameplay. Και εννοω οτι δεν θελει να βαλει πολλες επιλογες και πολλες ωρες στα μενου. Για μενα καλα κανει. Απλα εσενα σου αρεσουν παιχνιδια με επιλογες οπως το W3. Δεν ειναι κακο, το καθε ενα στο ειδος του. Αν γεμισει με απειρες επιλογες το TLOU κατ'εμε θα χαλασει.

Οσον αφορα το open κομματι, ηταν αρκετα open για γραμμικο παιχνιδι το Part 1. Στο Part 2 θα δουμε πολυ πιο ανοιχτο κοσμο που ευτυχως δεν θα ειναι καθαρα open world

+φωνω ειναι αυτο που ειπα και εγω πιο πανω εδωσε οσο χρειαζοταν να δωσει..ακομη και το σιγαστηρα που βλεπω οτι εβαλε στο 2 νομιζω θα χαλασει το stealth κομματι και θα το κανει πιο ευκολο.Στο 1 το σκεφτοσουν 2 και 3 φορες πριν πυροβολησεις γιατι δεν ηθελες να ερθουν ολοι κατα πανω σου και οποτε σκεφτοσουν πως θα σπαταλησεις τα resourses που ειχες και που θα τα σπαταλησεις αν δεν θες να γινεις αντιληπτος.Φανταζομαι η θελω να πιστευω ο σιγαστηρας να ειναι πχ για 2-3 σφαιρες και οχι να μπορεις να αδειασεις ολοκληρη γεμιστηρα.

5 λεπτά πριν, Chocobo είπε

Ενας φιλος μου με ειδε μια μερα να παιζω ρε συ και ειχε βγαλει αφρους απο το ποσο αργα το πηγαινα.Αλλα θεωρω πως ετσι πρεπει αλλιως βαζω left 4 dead :P ενας run ακομα ισως να το εκανα απλα πραγματικα δεν μου βγαινει το πολυ shooting σε τετοιο game.Πιστευω stealth ειναι ο τροπος που ταιριαζει να το παιζεις.

Παιχτο και μια φορα ετσι και θα το ευχαριστηθεις το ποσο διαφορετικο ειναι και πως εισαι στην τσιτα οταν ερχονται ολοι κατα πανω σου.

Επεξ/σία από icenex
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Noμιζω οτι υπαρχει μπερδεμα στο τι θεωρουμε ο καθενας μας gameplay. Το πλουσιο inventory ειναι? Γιατι εγω μιλαω για το βασικο gameplay-combat και αλληλεπιδραση με περιβαλλον. Αλλιως το mario θα το θεωρουσαμε πατατα οσον αφορα το gameplay του, αλλα στην πραγματικοτητα ειναι ενα αριστο platformer.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, icenex είπε

+φωνω ειναι αυτο που ειπα και εγω πιο πανω εδωσε οσο χρειαζοταν να δωσει..ακομη και το σιγαστηρα που βλεπω οτι εβαλε στο 2 νομιζω θα χαλασει το stealth κομματι και θα το κανει πιο ευκολο.Στο 1 το σκεφτοσουν 2 και 3 φορες πριν πυροβολησεις γιατι δεν ηθελες να ερθουν ολοι κατα πανω σου και οποτε σκεφτοσουν πως θα σπαταλησεις τα resourses που ειχες και που θα τα σπαταλησεις αν δεν θες να γινεις αντιληπτος.Φανταζομαι η θελω να πιστευω ο σιγαστηρας να ειναι πχ για 2-3 σφαιρες και οχι να μπορεις να αδειασεις ολοκληρη γεμιστηρα.

Παιχτο και μια φορα ετσι και θα το ευχαριστηθεις το ποσο διαφορετικο ειναι και πως εισαι στην τσιτα οταν ερχονται ολοι κατα πανω σου.

νομιζω πως ο σιγαστηρας θα σπαει μετα απο λιγο , κατι τετοιο τουλαχιστον καταλαβα οταν ειδα το βιντεο γιατι καπου ειχε upgrade durability η κατι τετοιο.Σαν τα μαχαιρακια μαλλον θα ειναι.Με τα σκυλια σαν εξτρα εχθρο παντως δεν ξερω αν ο σιγαστηρας θα σε σωσει.

Παντως αν εχει και crouch κατω απο αμαξια κλπ οπως δειχνει (αν και ουτε εκει εχω καταλαβει αν ειναι gameplay ακριβως)θα ειναι στα συν του stealth.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λογικα σπανια θα εχεις σιγαστηρα ή μπορει να σπαει οπως λεει και o Chocobo. 

Οσον αφορα την εξελιξη των βασικων χαρακτηρων που συζητηθηκε παραπανω, νομιζω οτι ολα θα εξαρτηθουν απο το αν θα υπαρξει και part 3 😛

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, PDS13 είπε

Noμιζω οτι υπαρχει μπερδεμα στο τι θεωρουμε ο καθενας μας gameplay. Το πλουσιο inventory ειναι? Γιατι εγω μιλαω για το βασικο gameplay-combat και αλληλεπιδραση με περιβαλλον. Αλλιως το mario θα το θεωρουσαμε πατατα οσον αφορα το gameplay του, αλλα στην πραγματικοτητα ειναι ενα αριστο platformer.

το θεμα ειναι πως αυτη η αλληλεπιδραση ειναι πολυ υποκειμενικη...εγω παραδειγμα χαλιεμαι αν ο χαρακτηρας μου στο παιχνιδι δεν εχει την ελευθερια κινησεων που "ρεαλιστικα"(αλλα σε επιπεδα gaming ρεαλιστικα και αναλογα το παιχνιδι) θα επρεπε να εχει.Παραδειγμα τη μια σκηνη μπορει να σκαρφαλωνει ενα αμαξι επειδη απο κει παει η πιστα αλλα στην αμεσως επομενη περιοχη δεν μπορει επειδη οι developers βαριοντουσαν να το κανουν αυτο εφικτο.Αυτο αυτοματα με βγαζει εκτος παιχνιδιου και μου προκαλει απογοητευση.Θελω πχ στο last of us να εχω οσο δυνατον περισσοτερη εμπειρια survival και αυτο μπορει να ειναι απο δυνατοτητα αλματων σκαρφαλωμα , να κρυβεσαι σε επιπλα κλπ να μετακινεις αντικειμενα κλπ  ειναι διαφορα.

Αλλα οπως ειπα ειναι διαφορετικο σε καθε game και το τι ζηταω.

Το mario αν εννοεις αυτο του 64 πχ εγω το βρισκω masterpiece.Εισαι σε ενα φουλ 3d κοσμο οπου οτι βλεπεις μπορεις να πας εκει να το πιασεις να παιξεις σε καθε σημειο και ολα αυτα σε ισσοροπια με τους εχθρους τους στοχους της πιστας κλπ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, icenex είπε

Εμ για αυτο μπορεις να το παιξεις και λιγο gun blazing στο normal.... Παρε μια γευση...επισης και ενα ακομη βιντεο με σπανιες κινησεις.

Απόκρυψη περιεχομένων

Σοβαρά μιλάς τώρα?! Ήξερα το begging+auto headshot αλλα τα υπόλοιπα παίζει να μην τα είδα καθόλου στις πόσες φορες που το έχω παίξει. Δεν έχω λόγια για το melee του game. Κάτι που δεν έδειξε είναι όταν δεν έχεις melee weapon και έχεις έξω κάποιο rifle κανεις finisher με κοντάκι. ;) Aμα ένα πρόβλημα έχω με το game είναι ότι δεν σου λέει όλα τα combat mechanics, ακριβώς ότι κάνει και το RDR2. 🤬

Επεξ/σία από {TDi}Dj2k..infc
Δημοσ.

Κάτι που διάβασα σήμερα και μου άρεσε είναι το dodge button. Το καινοτόμο με αυτό είναι ότι δεν είναι directional όπως σε άλλα παιχνίδια (βούτα δεξιά - αριστερά - μπρος - πίσω) αλλά context sensitive. Δηλαδή σου την πέφτει από κοντά ένα clicker πως τα λένε και ανάλογα την θέση σου στον χώρο, ο χαρακτήρας αποφεύγει με διαφορετικό animation κάθε φορά την επίθεση.

Κάποιοι ίσως σκεφτούν ότι είναι EZ Mode αλλά από την άλλη και το mindless dodging προς τα αριστερά π.χ., σε άλλα παιχνίδια, το ίδιο είναι.

Δημοσ.

Με το σιγαστηρα απο οτι ειδα σε ενα βιντεακι πρεπει να κανεις Unlock skill που σου δινει την δυνατοτητα να craftareis silencer θα θελει ενα rag+canister και απο οτι ειδα στο πρωτο upgrade θα μπορεις να ριξεις 3 σφαιρες χωρις να ακουστεις(λες και το ξερα οταν ειπα οτι θα ριχνεις 2-3 σφαιρες) και στο δευτερο Upgrade οι 3 γινονται 5.

Δειτε μετα το 9:50

Οσο για το dodge εμενα μου αρεσει αυτο σαν ιδεα να κανει διαφορετικο dodge αναλογως την θεση σου στον χωρο αρκει να μην ειναι σαν σπαμ το κουμπι αλλα να πρεπει να το πατησεις στην σωστη χρονικη στιγμη.

• Like 1
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Aμα ένα πρόβλημα έχω με το game είναι ότι δεν σου λέει όλα τα combat mechanics, ακριβώς ότι κάνει και το RDR2. 🤬

Aκριβώς αυτό και ελπίζω στο 2 να  έχουν επιληφθεί του θέματος διότι είναι πραγματικά κρίμα.

Να έχεις ρίξει τόση δουλειά στους μηχανισμούς και ο κόσμος να μήν τους ανακαλύπτει.....

• Sad 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Σοβαρά μιλάς τώρα?! Ήξερα το begging+auto headshot αλλα τα υπόλοιπα παίζει να μην τα είδα καθόλου στις πόσες φορες που το έχω παίξει. Δεν έχω λόγια για το melee του game. Κάτι που δεν έδειξε είναι όταν δεν έχεις melee weapon και έχεις έξω κάποιο rifle κανεις finisher με κοντάκι. ;) Aμα ένα πρόβλημα έχω με το game είναι ότι δεν σου λέει όλα τα combat mechanics, ακριβώς ότι κάνει και το RDR2. 🤬

οοο ναι παντα μιλαω σοβαρα :P Μην σκας τους εχουν κραξει για αυτο δεν θυμαμαι που και η απαντηση που ειχε δωσει καποιος ειναι οτι θελαμε να τα βρειτε μονοι σας τι κρυβει το παιχνιδι.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, icenex είπε

Οσο για το dodge εμενα μου αρεσει αυτο σαν ιδεα να κανει διαφορετικο dodge αναλογως την θεση σου στον χωρο αρκει να μην ειναι σαν σπαμ το κουμπι αλλα να πρεπει να το πατησεις στην σωστη χρονικη στιγμη.

Τα είπαμε για το dodge μετά το video του Neil. Το dodge είναι environment και όλα γύρο έχουν physics, φαίνεται όταν κάνει dodge επάνω στο αμάξι. Επίσης το dodge, που είπε πιο πάνω ο φίλος, δεν έχει να κάνει με την Ellie αλλα με το hit που έρχεται, με λίγα λόγια διαβάζει από που έρχεται το hit και χρησιμοποιεί το απαραίτητο animation, φαίνεται στο boss fight. Το είπα πριν και θα το ξανά πω, οι τύπου πάνε μπροστά το gameplay χωρίς να χρειάζονται RTX και λοιπές μούφες για να ψευτο wow τον κόσμο. Aμα μια εταιρία σε όλο τον κόσμο είναι εγγύηση, προσωπικά για μένα είναι η ND.

• Like 2
Δημοσ.

Παιδια σας χαιρετω. Μετα την ανακοινωση της ημερομηνιας κυκλοφοριας του part 2 και μετα την ανακοινωση του πρωτου ως free game στο ps plus Οκτωβρίου, ψηθηκα πάλι (ειχα πιο παλια ps4 κ ειχα τελειωσει το last of us remastered κ μετα τα πουλησα) για αγορά του ps4 pro για να ξαναζησω την εμπειρια του part 1 τωρα που ειναι free και να ειμαι ετοιμος για τον Φλεβαρη που θα βγει το δευτερο. Απλα σκεφτομαι μήπως καλυτερα περιμένω ως τοτε μπας και βγει bundle ps4 pro + TLOU part2 που θα βγαινει οικονομικοτερο? Επίσης μηπως εως τοτε βγει νεοτερο revision του ps4 pro? (τωρα ειναι το CUH-7200 αν δε κανω λαθος) Τι με συμβουλευετε; Ευχαριστω!

• Sad 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Warlord1981 είπε

Παιδια σας χαιρετω. Μετα την ανακοινωση της ημερομηνιας κυκλοφοριας του part 2 και μετα την ανακοινωση του πρωτου ως free game στο ps plus Οκτωβρίου, ψηθηκα πάλι (ειχα πιο παλια ps4 κ ειχα τελειωσει το last of us remastered κ μετα τα πουλησα) για αγορά του ps4 pro για να ξαναζησω την εμπειρια του part 1 τωρα που ειναι free και να ειμαι ετοιμος για τον Φλεβαρη που θα βγει το δευτερο. Απλα σκεφτομαι μήπως καλυτερα περιμένω ως τοτε μπας και βγει bundle ps4 pro + TLOU part2 που θα βγαινει οικονομικοτερο? Επίσης μηπως εως τοτε βγει νεοτερο revision του ps4 pro? (τωρα ειναι το CUH-7200 αν δε κανω λαθος) Τι με συμβουλευετε; Ευχαριστω!

Μηπως δεν αξιζει να παρεις ps4 το 20' ομως ; απο τη στιγμη που ειχες και στο παρελθον.Θα εχει κλεισει 5 χρονια η κονσολα και το ps5 μαλλον κυκλοφορει τελη 20'

Δεν νομιζω κανενα game να δικαιολογει μια τετοια αγορα(σκεψου και την πτωση της αξιας του ps4 απο τη στιγμη που ολοι θα περιμενουν ps5)

Αν δε μπορεις να περημενεις παρε μεταχειρησμενο η δανεισου απο καποιον κονσολα,  το παιχνιδι ενα ΣΚ γενατο θα σου παρει δεν πιστευω να ειναι πανω απο 20 ωρες.Πες μια βδομαδα αν παιζεις κανα 3ωρο την ημερα.

• Thanks 1
Δημοσ.

Για collectors τπτ ακομα ε?

Εντωμεταξει κοιτουσα μπας και φερω ellie edition απο US...ξεπουλησε στα πρωτα 20 λεπτα της ανακοινωσεις...και εννοειται ebay πανε στο διαολο οι τιμες..

Ανυπομονω για το game το πρωτο ειναι σιγουρα στο top 5 μου (το οποιο μεσα εχει halo/mario 64/ocarina/half life 2)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...