Προς το περιεχόμενο

The Last of Us Part II [PS4]

aekoupoli
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Ενημέρωση 05/07/2020
Καθώς το παιχνίδι έχει κυκλοφορήσει πλέον:

• Συζητήστε σε ήπιους τόνους και κόσμια πάνω στις εντυπώσεις σας από αυτό.
  • Μην μπαίνετε σε άσκοπες κόντρες περί political correctness και συναφή.
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς, όπως haters, fan boys, κλπ.
  • Οτιδήποτε αφορά την πλοκή του παιχνιδιού πρέπει να μπαίνει σε spoilers.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 29/9/2019 στις 1:15 ΜΜ, {TDi}Dj2k..infc είπε

Τελικά βάση από ότι έχω δει, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ο Joel είναι ζωντανός και η τελευταία σκοινή στο gameplay trailer είναι πραγματική. Cool fuckin beans!

Προσωπικά δεν θέλω να το πιστέψω, γιατί αν είναι πεθαμένος θα απογοητευθώ. Όταν τελείωσε το βίντεο μετάνιωσα που το είδα, γιατί μου δημιούργησε ερωτηματικά για πράγματα που θεωρούσα δεδομένα (ότι ο Joel είναι πεθαμένος ή πεθαίνει στην αρχή του παιχνιδιού).

Μάλλον δεν πρόκειται να ξαναδώ βίντεο του παιχνιδιού μέχρι να το παίξω.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

13 λεπτά πριν, panther_512 είπε

Προσωπικά δεν θέλω να το πιστέψω, γιατί αν είναι πεθαμένος θα απογοητευθώ. Όταν τελείωσε το βίντεο μετάνιωσα που το είδα, γιατί μου δημιούργησε ερωτηματικά για πράγματα που θεωρούσα δεδομένα (ότι ο Joel είναι πεθαμένος ή πεθαίνει στην αρχή του παιχνιδιού).

Μάλλον δεν πρόκειται να ξαναδώ βίντεο του παιχνιδιού μέχρι να το παίξω.

Νομιζω τους σφαζει ολους γιατι δεν προλαβαινει να κανει λεσβιακο με την φιλεναδα της :P

• Like 1

Άντε να δούμε πότε θα ανεβάσουν για preorder και τις άλλες εκδόσεις τα εδώ μαγαζιά, θέλω την special edition με το steelbook.

Εφόσον δεν πρόκειται να έρθει η Ellie edition εδώ και μου είναι λίγο αδιάφορο το αγαλματίδιο είναι ή αλήθεια ας πάρω την special.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, icenex είπε

Ακυρο δεν ειχα δει το σεντονι σου που λες οτι ητανε μετριο προς καλο απλα το συμπερανα απο τα πιο προσφατα σχολια σου καθως αφηνεις να εννοηθει κατι τετοιο η τουλαχιστον ετσι επεσαν στην δικη μου αντιληψη τα σχολια σου.

Παντως και παλι διαφωνω με αυτα που προτινεις σε εκεινο το σχολιο σου δυστυχως δεν ειναι τα videogames βιβλια να να πλασεις οπως εσυ θες στην φαντασια σου και πως νομιζεις θα ητανε καλυτερα επειδη εχεις συγκεκριμενο γουστο.Ειναι οπως το φανταστηκε ο δημιουργος και στην τελικη κανεις δεν ειπε οτι θελουν να φτιαξουν rpg open world γιατι απο αυτα που γραφεις με μεγαλυτερους χωρους και περισσοτερα skill tree αυτο καταλαβαινω.Το παιχνιδι ειναι γραμμικο και αφηγειται μια ιστορια ανθρωπων δεν χρειαζεται πολλα φρου φρου κ αρωματα και αυτος ειναι ο λογος που πετυχε η συνταγη τοσο καλα.

Τελος μια χαρα μπορεις να το παιξεις αρκετες φορες ειδικα αν δοκιμασεις ολες τις δυσκολιες.Γιατι σε καποια θα αναγκαστεις να παιξεις stealth πχ στο τερμα δυσκολο και οχι δεν βρισκεις το ιδιο loot στο τερμα δυσκολο και δεν θα χρειαστει να σκοτωσεις οτι βρεθει μπροστα σου ενω στο easy μπορεις να το παιξεις ραμπο που λεει ο λογος.Τωρα τι παραπανω θα ηθελες απο το skill tree πραγματικα δεν παει το μυαλο μου μηπως θες να ειχε και lvl up?Νομιζω οτιδηποτε παραπανω θα γινοταν το παιχνιδι unbalanced εκτος αν μπορεις να γινεις συγκεκριμενος γιατι εκει που παει το μυαλο μου απο τα λεγομενα σου καταλαβαινω οτι αυτο θα γινοταν.

Οπότε καλά είναι να διαβάζουμε όλα τα σχόλια.Ουδέποτε είπα είναι κακό.Μάλιστα είπα είναι απο τα αγαπημένα μου απλά παρόλο που είναι πολύ καλό μπορεί να γίνει καλύτερο(στο part 2)

Προφανώς και βάση του δικού μου γούστου όπως τόνισα(και μάλιστα είπα πως είμαι κυρίως rpg player και ίσως αυτό με επιρεάζει) είπα 2-3 πραγματάκια που μπορεί να βελτιώσει(χωρίς να σημαίνει πως θέλω να το κάνουν rpg) ας πάρει κανείς παράδειγμα το GOW πόσο άλλαξε τον καιρό και πόσα νέα στοιχεία έβαλε στο gameplay του.

Η κόντρα ξεκίνησε όπως και τώρα χωρίς νόημα γιατί κάποιος πετάχτηκε να πει 'αν δεν έχει το tlou καλό gameplay ποιο έχει' και απάντησα μερικά κορυφαία games(που θεωρούνται απο πολλούς τα καλύτερα όλων τον εποχών και σταθμός στη βιομηχανία) όχι για να κάνουμε σύγκρηση αλλά για τονίσω πως μπορεί και καλύτερα.Χωρίς όμως να υποννοώ πουθενά πως είναι κακό.Εξάλου μιλάμε για άλλο genre)

Τώρα σε όσα μου λές , δεν ζητάω το tlou να γίνει rpg.Δεν ζήτησα χαόδη maps.Λίγο μεγαλύτερα όμως θα μπορούσε.Όπως και με τα skills και τα upgrades τον όπλων.Αυτά τα έχει ήδη το παιχνίδι οπότε καλό θα είναι να βάλει περισσότερα Ή πιο ουσιαστικά.Στο πρώτο πχ το Shivmaster ΅εαπον σςαυ  ήταν πολύ ανώτερο απο τα περισσότερα άλλα , το ίδιο και μερικά weapon upgrades.Ένα run έκανα το game σε max δυσκολία(τουλάχιστον την max που σε αφήνει στο πρώτο run) καθώς δεν έχει νόημα για μένα να παίζεισ rambo όπως λές , οπότε με πολύ προσχή stealth όσο είναι δυνατόν.Ποτέ δεν μου χρειάστηκαν μερικά upgrades για αυτό και λέω να γίνουν πιο ουσιαστικά , upgrades του στυλ πόσο γρήορα οπλίζει ένα συγκεκρημένο όπλο,εκεί που τελείωνες απλά άλλαζεσ όπλο(αν και κυρίως ήταν stealth παρά πιστολίδι) οπότε για μένα δεν υπάρχει λόγοσ να κάνω και άλλο run(τα shivs μου έφτασαν να ανοίξω και όσεσ κλειδομένες πόρτεσ βρήκα)

Πάντως δεν πιστεύω ο λόγοσ που πέτυχε να ήταν ότι στερήθηκε έξτρα επιλογών.Δεν νομίζω να παραπονιόταν κανείς αν είχε λίγο μεγαλύτερο χώρο να εξερευνήσει ή λίγα skills που θα έδιναν 1-1.5 ώρα ακόμα game.

Όπως και να έχει βλέπω μερικές αλλαγές στο 2 και αυτό φαίνεται θετικό.

Επεξ/σία από Chocobo

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οκ απλα ξεχνας ενα βασικο παραγοντα το παιχνιδι ειναι remaster οχι remake οποτε δεν μπορω να ξερω τι limitations υπηρχαν στο ps3 γενικοτερα.Τελος ξαναλεω 2-3 μικρες προσθηκες δεν θα ητανε ασχημες μεχρι σε ενα σημειο γιατι μετα χανεται η μπαλα το επαθα με το gow...Προσωπικα δε ενιωσα οτι στερειται κατι το παιχνιδι στο gameplay που εσυ λες μετριο προς καλο ισα ισα ενιωσα οτι εδωσε οσο χρειαζοταν να δωσει. Οποτε στο τελος της ημερας ειναι και θεμα γουστου.

Επεξ/σία από icenex

34 λεπτά πριν, icenex είπε

Νομιζω τους σφαζει ολους γιατι δεν προλαβαινει να κανει λεσβιακο με την φιλεναδα της :P

Περαν πλακας νομιζω πως για αυτο σφαζει κοσμο,μαλλον αυτοι την σκοτωσαν.Εγω απο αυτα που βλεπω μου δινει να καταλαβω πως ο joel ειναι μια χαρα.Δεν με νοιαζει αν ειναι playable αρκει να ζει :)

6 λεπτά πριν, icenex είπε

Οκ απλα ξεχνας ενα βασικο παραγοντα το παιχνιδι ειναι remaster οχι remake οποτε δεν μπορω να ξερω τι limitations υπηρχαν στο ps3 γενικοτερα.Τελος ξαναλεω 2-3 μικρες προσθηκες δεν θα ητανε ασχημες μεχρι σε ενα σημειο γιατι μετα χανεται η μπαλα το επαθα με το gow...Προσωπικα δε ενιωσα οτι στερειται κατι το παιχνιδι στο gameplay που εσυ λες μετριο προς καλο ισα ισα ενιωσα οτι εδωσε οσο χρειαζοταν να δωσει. Οποτε στο τελος της ημερας ειναι και θεμα γουστου.

μα για μικρα πραγματα λεω και γω.Τωρα ειδα ενα βιντεο κι ειδα πχ καποια νεα mechanics, καποια στιγμη χρησημοποιει καποιον σαν ασπιδα για τα πυρα(βεβαια δεν πολυκαταλαβα αν ειναι gameplay η cutscene) 

7 λεπτά πριν, Chocobo είπε

Περαν πλακας νομιζω πως για αυτο σφαζει κοσμο,μαλλον αυτοι την σκοτωσαν.Εγω απο αυτα που βλεπω μου δινει να καταλαβω πως ο joel ειναι μια χαρα.Δεν με νοιαζει αν ειναι playable αρκει να ζει :)

μα για μικρα πραγματα λεω και γω.Τωρα ειδα ενα βιντεο κι ειδα πχ καποια νεα mechanics, καποια στιγμη χρησημοποιει καποιον σαν ασπιδα για τα πυρα(βεβαια δεν πολυκαταλαβα αν ειναι gameplay η cutscene) 

Το δευτερο κομματι που χρησιμοποιει τον αλλον για ασπιδα δεν ειναι κατι καινουργιο το εκανε και ο joel στο πρωτο εκτος και δεν ειχε τυχει να παιξεις ετσι.

2 λεπτά πριν, icenex είπε

Το δευτερο κομματι που χρησιμοποιει τον αλλον για ασπιδα δεν ειναι κατι καινουργιο το εκανε και ο joel στο πρωτο εκτος και δεν ειχε τυχει να παιξεις ετσι.

δεν ετυχε 😮 το περισσοτερο game το πηγα stealth.Δεν το θυμαμαι καν στα battle manuals να το εχω δει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Chocobo είπε

δεν ετυχε 😮 το περισσοτερο game το πηγα stealth.Δεν το θυμαμαι καν στα battle manuals να το εχω δει.

Εμ για αυτο μπορεις να το παιξεις και λιγο gun blazing στο normal.... Παρε μια γευση...επισης και ενα ακομη βιντεο με σπανιες κινησεις.

Spoiler

Επεξ/σία από icenex
  • Thanks 1

7 λεπτά πριν, Chocobo είπε

βεβαια δεν πολυκαταλαβα αν ειναι gameplay η cutscene

Επιγραμματικά και λιτά, περιγράφει κάθε uncharted, tlou κτλ 👌

Carry on τον όποιο ψυχαναγκασμό σας επιβάλλει η ND για να «πιστέψετε» ότι τέτοια «παιχνίδια» έχουν κάποιο βάθος στο gameplay και τα mechanics τους επειδή ευχαριστηθήκατε το ωραίο χόλυγουντ μπλοκμπάστερ κυριακής μεσημέρι που κάθε τόσο λανσάρει...

Sorry to break your bubble, όχι τίποτα άλλο (εγώ σε youtube 4k θα το δώ ξάπλα καμιά κυριακή μεσημέρι indeed κ άντε ένα 2€ για ενοικίαση κάποιο σκ που θα βαριέμαι για να παίζουμε εναλλαξ με την κυρία) αλλά κρίμα για όποιον εδώ δεν έχει παίξει witcher, botw κτλ και μπεί κ αρχίζει να διαβάζει ότι τέρατα γράφονται για τα εν λόγω παιχνίδια και νομίσει ότι έχουν το ίδιο παραμικρό βάθος με τα της Naughty Dog.

6 λεπτά πριν, snake_plissken2112 είπε

Carry on τον όποιο ψυχαναγκασμό σας επιβάλλει η ND για να «πιστέψετε» ότι τέτοια «παιχνίδια» έχουν κάποιο βάθος στο gameplay και τα mechanics τους επειδή ευχαριστηθήκατε το ωραίο χόλυγουντ μπλοκμπάστερ κυριακής μεσημέρι που κάθε τόσο λανσάρει...

Sorry to break your bubble, όχι τίποτα άλλο (εγώ σε youtube 4k θα το δώ ξάπλα καμιά κυριακή μεσημέρι indeed κ άντε ένα 2€ για ενοικίαση κάποιο σκ που θα βαριέμαι για να παίζουμε εναλλαξ με την κυρία) αλλά κρίμα για όποιον εδώ δεν έχει παίξει witcher, botw κτλ και μπεί κ αρχίζει να διαβάζει ότι τέρατα γράφονται για τα εν λόγω παιχνίδια και νομίσει ότι έχουν το ίδιο παραμικρό βάθος με τα της Naughty Dog.

Και ποιος ειπε οτι το συγκρινουμε με εκεινα τα παιχνιδια στο βαθος κτλ?Το συγκρινουμε στο ειδος του.

• Like 2

6 λεπτά πριν, snake_plissken2112 είπε

Κοιτα το παιχνιδι ειναι αλλο genre.Εγω ειμαι rpg player και τα rpg πιστευω αξιζουν τα χρηματα τους περισσοτερο απο ολα γιατι θα μου δωσουν 150-200 ωρες gameplay.

Το tlou στο genre του ειναι υπεροχο δεν ειναι δικαιο να το συγκρινουμε με κατι αλλο και η οποια συγκρηση εγινε παραπανω ηταν ατυχης.

Παντως μιας και ανεφερες το breath of the wild....εχοντας σπαταλησει 150 ωρες δεν μπορω να πω πως το θεωρω καν καλο παιχνιδι.Στο 10ωρο εχεις ανακαλυψει ολο το μοτιβο του παιχνιδιου.Κανενα βαθος παρα ενας χαοδης flat χαρτης με ενα korok να βρισκεται πισω απο καθε μικρο μυστηριο.Δεν ξερω αλλα εγω απογοητευτηκα τοσο που πουλησα το switch μου μετα απο αυτο.

Τωρα uncharted οπως ειπα και πριν δεν μου αρεσε ουτε και αυτο σε γενικες γραμμες αλλα για ενα run ειχε ενδιαφερον story.Μαλιστα το uncharted ηταν λογος που με κρατησε πολυ καιρο απο το να παιξω the last of us καθως περιμενα το ιδιο ψιλοflat gameplay αλλα δεν ειναι ετσι.Ειναι πολυ καλο.Βεβαια το uncharted και αυτο για το ειδος τους ειναι παρα πολυ καλο.Απλα δεν ειναι για τα δικα μου κι δικα σου γουστα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Chocobo, αν ξεκινουσες με το παραπανω ποστ(το μεγαλο) δεν θα σου ελεγε κανεις τιποτα. Εγω τουλαχιστον δεν θα απαντουσα.

Γενικα πιστευω(οπως εγραψα και προηγουμενως) η ND προσπαθει να δωσει οσο γινεται πιο διαισθητικο, αν μπορω να το πω ετσι, gameplay. Και εννοω οτι δεν θελει να βαλει πολλες επιλογες και πολλες ωρες στα μενου. Για μενα καλα κανει. Απλα εσενα σου αρεσουν παιχνιδια με επιλογες οπως το W3. Δεν ειναι κακο, το καθε ενα στο ειδος του. Αν γεμισει με απειρες επιλογες το TLOU κατ'εμε θα χαλασει.

Οσον αφορα το open κομματι, ηταν αρκετα open για γραμμικο παιχνιδι το Part 1. Στο Part 2 θα δουμε πολυ πιο ανοιχτο κοσμο που ευτυχως δεν θα ειναι καθαρα open world

Επεξ/σία από Επισκέπτης

19 λεπτά πριν, icenex είπε

Εμ για αυτο μπορεις να το παιξεις και λιγο gun blazing στο normal.... Παρε μια γευση...επισης και ενα ακομη βιντεο με σπανιες κινησεις.

Απόκρυψη περιεχομένων

Ενας φιλος μου με ειδε μια μερα να παιζω ρε συ και ειχε βγαλει αφρους απο το ποσο αργα το πηγαινα.Αλλα θεωρω πως ετσι πρεπει αλλιως βαζω left 4 dead :P ενας run ακομα ισως να το εκανα απλα πραγματικα δεν μου βγαινει το πολυ shooting σε τετοιο game.Πιστευω stealth ειναι ο τροπος που ταιριαζει να το παιζεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...