Προς το περιεχόμενο

The Last of Us Part II [PS4]

aekoupoli
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Ενημέρωση 05/07/2020
Καθώς το παιχνίδι έχει κυκλοφορήσει πλέον:

• Συζητήστε σε ήπιους τόνους και κόσμια πάνω στις εντυπώσεις σας από αυτό.
  • Μην μπαίνετε σε άσκοπες κόντρες περί political correctness και συναφή.
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς, όπως haters, fan boys, κλπ.
  • Οτιδήποτε αφορά την πλοκή του παιχνιδιού πρέπει να μπαίνει σε spoilers.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετά από αυτά που έχουμε δεί μέχρι στιγμής, το παιχνίδι δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης. Και τα ωμά επίπεδα βίας το ΦΩΝΑΖΩ εδώ και χρόνια ότι είναι απαραίτητο συστατικό κάθε ΑΑΑ action single-player παιχνιδιού. Μετά τους εχθρούς με αίμα-πορτοκαλάδα και την νερωμένη βία του God of War (σε σχέση με τα 3 προηγούμενα), χαίρομαι που η ND έχει τα μεζέα να δημιουργήσει σαδιστικά λεπτομερή ρεαλιστική βία, που είναι απαραίτητη και αναπόφευκτη σε ένα αφιλόξενο κατεστραμμένο περιβάλλον.

Τώρα εντάξει, λίγο sjw-ίλα θα την φάμε στη μάπα αλλά δεν πειράζει, όταν ξεροσταλιάζατε στα λεσβιακά του Sex and the City κάποτε μπροστά στην τηλεόραση δεν είδα να παραπονιέστε :P

Επεξ/σία από Tilemaxx
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Το πρώτο game τους ήταν masterpiece και είχε καλό mp με τα factions. Τι θα άλλαζε στο 2 αν είχε mp; 

Τώρα να μπεις στο lobby θα βρεις κόσμο, ακόμα παίζουν, μια δοκιμή θα σας πείσει. 

Βρίσκω πολλούς να λένε σε φάση "καλύτερα" ή  "το έκαναν για να δώσουν καλύτερο/μεγαλύτερο focus στο  story" etc etc.

Δεν είναι λογική αυτή.

Όταν δεν υπάρχει πίεση για το release απο τον Publisher, που κατά πάσα πιθανότητα αυτός είναι ο λόγος του κοψίματος του mp, μπορείς να βγάλεις το game σου όπως έκανες με το πρώτο που είχες και το mp σου το οποίο πήγαινε την ασχολια σου με το παιχνίδι λίγο πιο πέρα από πχ εναν μήνα.

Εγώ έβγαλα πλατίνα θυμάμαι σε περίπου 3 εβδομάδες και αφού πραγματικά καρκινιασα με το Grounded difficulty στο Remastered Edition.

Μετά τι; Το game θα τελείωνε. Έλα όμως που το mp του ενώ δεν σου γεμίζει στην αρχή του το μάτι γίνεται εθιστικοτατο. 

Να εξηγούμαι. Δεν είναι ότι δεν υπάρχουν επιλογές σε αλλους τίτλους για team deathmatch αλλά όλο το σκηνικό με τα factions και τα ξεκλειδωματα, το ranking system copy paste απο cod στο περιβάλλον του tlou το έκανε πολύ ωραίο.  Είχες παρέα; Ακομα καλύτερα. 

Μελανό σημείο του;

Μicrotrasactions με pay to win weapons και perks που δεν μπορουσαν να ξεκλειδωθουν με ώρες in game πάρα μόνο βάζοντας το χέρι στην τσέπη.

Συμπερασμα; Ακομα και η ND μας την έκανε δεν θα πω στις καθυστερήσεις αλλά λίγο αργά. Αυτά τα λες πιο πριν για να μην έχεις και τις αναμενόμενες "γκρίνιες" και αναγκάζεσαι να κάνεις dmg control και να πρέπει να "υπόσχεσαι" στους πελάτες σου ότι θα το βαλεις μετά το mp ενώ παίζει και να μην το κάνεις όχι γιατί δεν θέλεις αλλά μπορει να μην είναι εφικτό λόγω μπάτζετ κτλ. Δεν είναι τόσο απλό μετά να συμπεριληφθει όλο αυτό το πακέτο. 

Να θυμηθούμε άλλες περιπτώσεις παιχνιδιών που περιμέναμε mp, έλεγαν ότι θα το δουν μελλοντικά και @@ στο τέλος;  Και ας είναι η Αγία Naughty Dog σε αυτή την περίπτωση.

Anw, το κλείνω εδώ το σεντονακι.

• Like 1

Εγω παντως μολις διαβασα οτι δεν θα εχει mp ομολογω οτι ερεθιστηκα. Μπραβο στη Naughty Dog που δειχνει ενα τεραστιο κωλοδαχτυλο στη μοδα της εποχης που πρεπει ολα τα παιχνιδια να εχουν ονλαιν και αλλα να ειναι μονο ονλαιν . 

Θα ερεθιζομουν και αλλο αν λεγανε "για να παιξετε το παιχνιδι πρεπει να βγαλετε το καλωδιο ethernet απο την συσκευη" αλλα οκ αυτο δε γινεται χρειαζομαστε τα update. 

Οποιος θελει διαρκεια μπορει να παρει το destiny και το "παιχνιδι που θα αλλαξει τα παντα" το Anthem 😂😂, και να σκοτωνει πολυχρωμα ανθρωπακια που χοροπηδανε σαν ακριδες εχοντας πανω απο το κεφαλι τους μια μπαρα που γραφει vaggosthrilos7. 

Οι ανθρωποι στη Naughty Dog κανουν τεχνη. Λενε μια ιστορια και θελουμε να ακουσουμε και να δουμε την ιστορια αυτη. Θα ειναι 5 ωρες? Θα ειναι 10 ωρες? Θα το ξαναπαιξουμε ? Ποιος ξερει. Το σιγουρο ειναι οτι 6-7 χρονια μετα θα το κοιταμε στο ραφι και θα παρακαλαμε να το σβησουμε απο τη μνημη μας για να το ζησουμε απο την αρχη οπως λεγαμε για το αρχικο Last of Us. .

• Like 12

38 λεπτά πριν, james9tito είπε

Εγω παντως μολις διαβασα οτι δεν θα εχει mp ομολογω οτι ερεθιστηκα. Μπραβο στη Naughty Dog που δειχνει ενα τεραστιο κωλοδαχτυλο στη μοδα της εποχης που πρεπει ολα τα παιχνιδια να εχουν ονλαιν και αλλα να ειναι μονο ονλαιν . 

Θα ερεθιζομουν και αλλο αν λεγανε "για να παιξετε το παιχνιδι πρεπει να βγαλετε το καλωδιο ethernet απο την συσκευη" αλλα οκ αυτο δε γινεται χρειαζομαστε τα update. 

Οποιος θελει διαρκεια μπορει να παρει το destiny και το "παιχνιδι που θα αλλαξει τα παντα" το Anthem 😂😂, και να σκοτωνει πολυχρωμα ανθρωπακια που χοροπηδανε σαν ακριδες εχοντας πανω απο το κεφαλι τους μια μπαρα που γραφει vaggosthrilos7. 

Οι ανθρωποι στη Naughty Dog κανουν τεχνη. Λενε μια ιστορια και θελουμε να ακουσουμε και να δουμε την ιστορια αυτη. Θα ειναι 5 ωρες? Θα ειναι 10 ωρες? Θα το ξαναπαιξουμε ? Ποιος ξερει. Το σιγουρο ειναι οτι 6-7 χρονια μετα θα το κοιταμε στο ραφι και θα παρακαλαμε να το σβησουμε απο τη μνημη μας για να το ζησουμε απο την αρχη οπως λεγαμε για το αρχικο Last of Us. .

ξερεις τον vaggosthrilos7?

2 ώρες πριν, Alex21121988 είπε

Μicrotrasactions με pay to win weapons και perks που δεν μπορουσαν να ξεκλειδωθουν με ώρες in game πάρα μόνο βάζοντας το χέρι στην τσέπη.

Και το ­uncharted 4 p2w του καιρατα ηταν. Exclusive weaps, exclusive skins, lootboxes κτλπ. Εγω δε μπορω να καταλαβω αφου πηγε τοσο καλα το 1 στο online γτ δεν ασχολουνται στο 2. Αποκλειεται να ειναι για να δωσουν focus στο single αυτα ειναι αερολογιες. Κανα side-project θα τους φορτωσαν

Μόλις τώρα, najinblue3 είπε

Και το ­uncharted 4 p2w του καιρατα ηταν. Exclusive weaps, exclusive skins, lootboxes κτλπ. Εγω δε μπορω να καταλαβω αφου πηγε τοσο καλα το 1 στο online γτ δεν ασχολουνται στο 2. Αποκλειεται να ειναι για να δωσουν focus στο single αυτα ειναι αερολογιες. Κανα side-project θα τους φορτωσαν

Αμφιβάλλω, από ότι έχω δει η ND είναι σε γενικές γραμμές ψιλό ανεξάρτητη, μέχρι και ο Sony τυπάς είπε "thanks το ND for..." στο τέλος του presentation, που είναι περίεργο μιας και είναι δίκια τους. Επίσης έχουν δηλώσει ότι κανένας δεν τους push για τίποτα, χαλαρά δεν κάναν Part 2 όσο και να ήθελε η Sony άμα δεν είχαν καλο story. Το game λένε θα είναι το πιο μεγάλο που έχουν κάνει ακόμα και σε διάρκεια και με το polishing που κάνει ND δεν μου φαίνεται καθόλου περίεργο το περί online. Επίσης χαλαρά δουλεύουν επάνω σε expansions και μάλλον εκεί πέφτει η δουλειά. Και τέλος η ND imho προσπαθεί να embrace το single player experience και φαίνεται γενικά από τους τελευταίους τίτλους τις Sony, imho as always. ;)

• Like 1

Μπορεί όντως να μη θέλουν να ασχοληθούν (προς το παρόν) με το multi γιατί βαριούνται, γιατί δε θέλουν να βγει meh, γιατί θέλουν να αφοσιωθούν στο single player ή δε ξέρω τι άλλο. Η ND έχει τη δύναμη να περάσει το δικό της και η Sony να το δεχθεί και ας χάνει κέρδη.

Αλλά εγώ το να βλέπω ότι σε μία ομάδα 100 ( ? ) ατόμων, δεν ασχολήθηκε κανείς ούτε 5 λεπτά με multiplayer, με χαροποιεί. Όλες οι εργατοώρες σπαταλήθηκαν για το single. Ενθουσιάζομαι με κάτι τέτοιο! Και με τόσα multi (πολύ ανώτερα) που κυκλοφορούν, πραγματικά δε βρίσκω το λόγο να στεναχωριούνται κάποιοι! 

8 λεπτά πριν, afragorn είπε

Μπορεί όντως να μη θέλουν να ασχοληθούν (προς το παρόν) με το multi γιατί βαριούνται

δεν υπαρχει η λεξη βαριεμαι στο software development, υπαρχει μονο το πληρωνουν/δε πληρωνουν καλα. Μονο αυτο μετραει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πιο πιθανό ειναι να κυκλοφορησει κανα χρονο μετα dlc-Stand alone spin off το οποιο θα ειναι αλλα Lost legacy και θα δωσουν εκει το MP για να ειναι πιο ευκολα χωνεφτο....

Χαλαλι τους ...ας το κανουν ετσι

H β σκεψη (το οποιο θα εκανα εγω αν ειμουν στην σονυ) ...ειναι να το δωσουν με ps5 patch για ray tracing Και ολα τα συναφη...FREE OF CHARGE στο launch του ps5...(drops mic)

Επεξ/σία από ison

15 λεπτά πριν, najinblue3 είπε

δεν υπαρχει η λεξη βαριεμαι στο software development, υπαρχει μονο το πληρωνουν/δε πληρωνουν καλα. Μονο αυτο μετραει

Μπορεί για χίλιους δυο λόγους είπα. Όταν μας τον πουν θα ξέρουμε. Μέχρι τότε εικάζουμε.

Last Of Us ps3 release date June 2013

Last Of Us Part 2 release date February 2020

Μιλαμε για σχεδον 7χρονια αργοτερα.

Το last of us το πρωτο ηταν απο τα system sellers της κονσολας που εσπρωξαν τις πωλησεις μετα στο ps4,δεν μιλαμε ουτε για τυχαιο studio,ουτε για τυχαιο release.

Μπορει να δουλευουν ηδη σε remastered για το ps5 ή μπορει να δουλευουν σε αλλο τιτλο που δεν εχουν ανακοινωσει ακομα,δεν το γνωριζουμε.

Αυτο που γνωριζουμε σιγουρα ειναι οτι μονο απαρατήρητο δεν θα περασει το εν λογω παιχνιδι,μαζι με το Cyberpunk του χρονου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αναφέρω ξανά πως το mp στο πρώτο Last of Us δεν στέρησε ούτε έκλεψε κάτι από την single εμπειρία.

Masterpiece και πάλι ήταν.

Τι νομίζετε ότι ήταν τα factions; 4-5 maps και ένα απλό team deathmatch με ranking system τύπου Cod, ένα interogation mode πάνω στα ίδια maps...

Δεν ξέρω γιατί το συνδυάζετε πώς αν έβάζαν mp ντε και καλά το story θα ήταν μικροτερο ή φλομπα. Εκτός αν γνωρίζετε κάτι από μέσα, τι να πω...

Όταν βλέπετε developing καλή ώρα 7 χρόνια (αν και δούλεψαν και το Remastered αρκετά για το ps4) δεν είναι όλα τα χρόνια παραγωγικα. Θα ήταν παράξενο. Είχαν fails τα οποία οι ίδιοι έκαναν adress δημοσίως περί ΑΙ και ότι το δουλεύουν ξανά.

Δεν μου αρέσει να δίνω συγχωροχαρτια ακόμα και αν λέγεται ND ή CD Projekt και R*.

Αδιαφορώ, πελατης τους είμαι, μετοχές δεν έχω, θα ήθελα να έχει και mp διότι σε κάποιους άρεσαν τα factions και σε μενα φυσικα.

Το αποφάσισαν ή τους ανάγκασαν να γίνει έτσι; Ούτε αυτό με απασχολεί, το αποτέλεσμα παραμένει ίδιο.

Ειπαν για την ελλειψη του mp υπόψιν οχι από μονοι τους, τους σπαμαραν συνέχεια και αναγκαστικά βγηκαν επισήμως και απάντησαν. Anw, προφανώς ειμαι μέρος του minority σε αυτή την άποψη αλλά λίγη σημασία έχει.

Επεξ/σία από Alex21121988
  • Like 2
  • Thanks 1

Δεν νομίζω ότι είπε κανεις ότι το multi είναι κακό, προσωπικά μου άρεσε παρα πολύ για console. Αλλα όπως είπες και εσύ από μονος σου η πλειοψηφία ενδιαφέρεται για το SP κομμάτι και προφανώς εκεί πέφτει η δουλειά, που για αυτό άλλωστε φημίζεται η ND. Επίσης όταν μια εταιρία βγάζει μονο καλά παιχνίδια, καλο θα ήταν να συγχωρείς και τίποτα, γιατί αλλιώς τι κανεις εταιρίες φάση EA και Konami?! ;)

47 λεπτά πριν, Alex21121988 είπε

Αναφέρω ξανά πως το mp στο πρώτο Last of Us δεν στέρησε ούτε έκλεψε κάτι από την single εμπειρία.

Masterpiece και πάλι ήταν.

Τι νομίζετε ότι ήταν τα factions; 4-5 maps και ένα απλό team deathmatch με ranking system τύπου Cod, ένα interogation mode πάνω στα ίδια maps...

Δεν ξέρω γιατί το συνδυάζετε πώς αν έβάζαν mp ντε και καλά το story θα ήταν μικροτερο ή φλομπα. Εκτός αν γνωρίζετε κάτι από μέσα, τι να πω...

Όταν βλέπετε developing καλή ώρα 7 χρόνια (αν και δούλεψαν και το Remastered αρκετά για το ps4) δεν είναι όλα τα χρόνια παραγωγικα. Θα ήταν παράξενο. Είχαν fails τα οποία οι ίδιοι έκαναν adress δημοσίως περί ΑΙ και ότι το δουλεύουν ξανά.

Δεν μου αρέσει να δίνω συγχωροχαρτια ακόμα και αν λέγεται ND ή CD Projekt και R*.

Αδιαφορώ, πελατης τους είμαι, μετοχές δεν έχω, θα ήθελα να έχει και mp διότι σε κάποιους άρεσαν τα factions και σε μενα φυσικα.

Το αποφάσισαν ή τους ανάγκασαν να γίνει έτσι; Ούτε αυτό με απασχολεί, το αποτέλεσμα παραμένει ίδιο.

Ειπαν για την ελλειψη του mp υπόψιν οχι από μονοι τους, τους σπαμαραν συνέχεια και αναγκαστικά βγηκαν επισήμως και απάντησαν. Anw, προφανώς ειμαι μέρος του minority σε αυτή την άποψη αλλά λίγη σημασία έχει.

Προσωπικα και εγω ασχοληθηκα με το mp αλλα πιο πολυ για να βγαλω τα trophies δεν μπορω να πω οτι με κρατησε το mode υπαρχουν πολυ καλυτερα παιχνιδια εκει εξω για multiplayer. Θεωρω οτι θα χανονταν ποροι η ανθρωπινο δυναμικο οπως θες πες το για ενα mode αδιαφορο στη μαζα εξου και αποφαση τους αυτη να μην το βαλουν και να διαθεσουν αλλου αυτους τους πορους κοινως οικονομικο το θεμα.Παντως δεν ειναι τοσο απλο το θεμα οσο το παρουσιαζεις, αντε βαλε 5 maps και ετοιμο το mp.Φανταζομαι και γκαλοπ να γινοταν το μεγαλυτερο μερος που ειναι φαν της σειρας θα προτιμουσαν αυτοι οι ποροι να πανε στο single player κομματι.Υπαρχει μεγαλος κορεσμος στο mp και οι περισσοτεροι απο εμας τα εχουμε σιχαθει που πλεον βρισκεις με το σταγονομετρο παιχνιδια που ειναι pure single player experience. Εδω οι αθεοφοβοι εχουν βαλει σε single player παιχνιδι microtransactions για cheats ονοματα δεν λεμε...

Ενα καλο απο ολο αυτο ειναι οτι θα γλυτωσουμε και απο τα trophies που σε αναγκαζουν να παιξεις σε αυτα τα mode που μερικες φορες ειναι τερμα grind.Οσο θυμαμαι τι πρεπει να κανω στο uc4 για 2 συγκεκριμενα trophies και μονο που τα σκεφτομαι βγαζω σπυρια.Ευτυχως παροτι ψυχαναγκαστικος τελικα δεν μπηκα ποτε στην διαδικασια να τα κανω αλλα μου την δινει που βλεπω 96% 🤬🤣

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...