Προς το περιεχόμενο

The Last of Us Part II [PS4]

aekoupoli
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Ενημέρωση 05/07/2020
Καθώς το παιχνίδι έχει κυκλοφορήσει πλέον:

• Συζητήστε σε ήπιους τόνους και κόσμια πάνω στις εντυπώσεις σας από αυτό.
  • Μην μπαίνετε σε άσκοπες κόντρες περί political correctness και συναφή.
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς, όπως haters, fan boys, κλπ.
  • Οτιδήποτε αφορά την πλοκή του παιχνιδιού πρέπει να μπαίνει σε spoilers.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, snake_plissken2112 είπε

Χωρίς να το θεωρώ και εγώ πατάτα or something μιας και το έπαιξα αρκετά ευχάριστα όταν ήταν η ώρα του, το πραγματικό gaming value του για εμένα μπροστά σε millestones τύπου goldeneye, mario64, final fantasy 7, doom, monkey island, halo, breath of the wild, max payne, star wars-tie fighter, quake, mohaa, half life 2, myst, ocarina of time, Mgs/mgs2/snake eater, bioshock,  kotor, san andreas, mass effect 2, warcraft 2, starcraft, diablo 2, deus x, balthur's gate 2, darksouls, witcher 3, portal 2 και πολλά πολλά πολλά ακόμη άλλα είναι ελάχιστο...

η μάζα μίλησε οπότε thats valid :P

Η μάζα που σνομπάρεις όμως έδωσε εξίσου διθυραμβικές κριτικές σε όλα τα παιχνίδια που αναφέρεις εσύ ο ίδιος πιο πάνω ως "milestones" σε gaming value. Άρα μήπως τελικά η κοινή γνώμη έχει μια βαρύτητα και αξία?

Ας μας πει κάποιος εναλλακτικά κάποια παιχνίδια τα οποία η "χαζή" μάζα χαρακτήρισε ως σκουπίδια ενώ ήταν στην πραγματικότητα αριστουργήματα. Έτσι να έχουμε και έναν αντίλογο.

Επεξ/σία από D.Luffy
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Παρεξηγημενο διαμαντακι θα δωσω εγω. Το Spec Ops The Line. 

Kαι τo Alan Wake, θεωρω οτι αν ηταν αποκλειστικο της Σονυ θα ειχε πολυ καλυτερη τυχη. Και εμπορικα και σαν καλλιτεχνικο γκελ.

Και σαφως τα 2 συγκεκριμενα ποτε δεν χαρακτηριστηκαν σκουπιδια, απλα δεν ετυχαν της υποδοχης που τους αξιζε.

Το να βρεις αρνητικά σε ένα παιχνίδι είναι το μόνο εύκολο. Στη λίστα με τις παιχνιδάρες που ανέφερε ο snake παπύρους μπορώ να γράψω για τα αρνητικά τους.

Αυτό όμως που προσέφεραν αυτά τα παιχνίδια και μαζί τους και το Last of us ήταν μια εξαιρετική ΕΜΠΕΙΡΙΑ (τουλάχιστον σε πολλούς) και γι'αυτό αυτοί δε μένουν στα ψεγάδια του. Άπειρα παιχνίδια υπάρχουν με καλύτερο ΑΙ, πιστολίδι, stealth, γραφικά κτλ κτλ. Πόσα όμως προσέφεραν αυτή την ολοκληρωμένη εμπειρία? 

Το συγκεκριμένο ειδικά παιχνίδι για μένα προσωπικά ανήκει σε μια δική του κατηγορία παιχνιδιών μαζί με πολύ λίγα ακόμη τα οποία μπορούσαν να μου δημιουργήσουν συναίσθημα και να μου αυξομειώσουν τους παλμούς. Οπότε *** για το IQ των Zombie.

Edit για να γλιτώσουμε τις διαγραφές μηνυμάτων/ban

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σίγουρα είναι και θέμα γούστου ως ένα σημείο. Π.Χ το snake eater που ανέφερε ο φίλος με είχε κουράσει απίστευτα πολύ και μέχρι να το τελειώσω κυριολεκτικά έφτυσα αίμα. Ο μόνος λόγος που δεν το παράτησα ήταν επειδή είχε πάρει τόσο καλές κριτικές και έλεγα μέσα μου κάνε λίγο υπομονή ακόμα. Εδικά στην αρχή με τους ατελείωτους χωρίς κανένα νόημα ή ενδιαφέρον διαλόγους κόντευα να τρελαθώ. Παρόλαυτα αναγνωρίζω τις αρετές του και το τι πρόσφερε στην βιομηχανία άλλο που εγώ το θεωρώ υπερβολικά υπερτιμημένο.

Γενικότερα τώρα συνήθως ένα παιχνίδι όταν παίρνει τόσες καλές κριτικές, αρέσει στον κόσμο, σπρώχνει την βιομηχανία μπροστά, επηρεάζει μελλοντικά παιχνίδια κλπ. ε τότε συνήθως είναι πολύ καλό παιχνίδι, πάντα όμως θα υπάρχουν άτομα που δεν θα τους αρέσει. π.χ. μιας και είμαστε σε νήμα για PS4, προσωπικά δεν μου άρεσε καθόλου μα καθόλου το Bloodborne και το παράτησα ύστερα από 8-10 ώρες. Δεν σημαίνει βέβαια ότι επειδή εμένα δεν μου έκανε δεν είναι εξαιρετικό παιχνίδι.

Επεξ/σία από karamela693

Στις 24/1/2019 στις 5:01 ΜΜ, Mitroglou7 είπε

Οπότε*** αν το IQ των Zombie ήταν στα ίδια επίπεδα με αυτό κάποιων μελών του Forum.

Ωραίος, αντάξιος του nickname σου in every possible way

Anyways @D.Luffy, μιας και είσαι σοβαρός στα post σου και σέβομαι τη γνώμη σου, τα παραπάνω παιχνίδια ενδεικτικά τα έγραψα γιατί τα θεωρώ εγώ millestones, όχι επειδή το είπε η ''μάζα'' ή το διάβασα κάπου... ούτε υποτιμώ τόσο την μάζα, ειδικά στο gaming κομμάτι -αν και έχω άπειρες αφορμές, με κάτι fortnites κτλ- που λόγω διαδραστικότητας απαιτεί και περισσότερη εξοικείωση με το μέσο -κονσόλα- και έχει αποδειχθεί πολλές φορές πολύ σκληροπυρηνικό στις κρίσεις του ... αλλά αν μη τι άλλο, το να βλέπουμε ''ταινίες'' τα τελευταία χρόνια σε ΑΑΑ τίτλους παρά να παίζουμε, ή το actual gameplay να είναι τόσο όσο, είναι μια πραγματικότητα την οποία ίσως το κοινό σήμερα που έχει γαλουχηθεί αναλόγως -μιας και αν τα βάλουμε κάτω, τα Breathrouhg στο χώρο έγιναν στα 80ς, μέσα 90ς, μέσα 00ς-2010 και μετά (τα τελευταία 8 χρόνια) περισσότερη σημασία φαίνεται να πέφτει στο οπτικό παρά το actual gaming κομμάτι (με πολλές εξαιρέσεις προφανώς)- δείχνει μια παραπάνω προτίμηση σε πιο ''αναίμακτες'' επιλογές για να περάσει το χρόνο του...

αδυνατώ δλδ πχ να σκεφτώ ότι θα καθόταν σήμερα ένας medium gamer να λιώσει μέχρι να βγάλει άκρη με το Myst -walkthrough στο youtube all day long-, από το να παίξει ένα Uncharted που θα τερματίσει σε ένα σκ και θα είναι και με το σαγόνι κάτω από τα γραφικά σε κάθε frame του και τα harmless jumps του σε άκρες και σκεπές...από την άλλη, τα παιχνίδια της fromsoftware ώρες ώρες απορώ πως έχουν τόσο μεγάλη ανταπόκριση στο ευρύ κοινό, δείγμα του ότι η μάζα της Gaming Κοινότητας δεν είναι να την υποτιμάει κανείς απόλυτα και υπάρχουν πολλοί σκληροπυρηνικοί που εκτιμούν το καλό gameplay και το challenging σενάριο...

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, snake_plissken2112 είπε

Το the last of us έχει χαρακτηριστεί από το καλύτερο παιχνίδι της γενιάς ως καλύτερο ever από κάποιους. Τρελό praise από reviews και κόσμο. Όσα χρόνια ασχολούμαι με φορουμς (από αρχές δεκαετίας 2000) είναι από τα λίγα παιχνίδια αν όχι το μοναδικο σε τέτοιο βαθμό που έχω διαβάσει ότι τερματίζεται ξανά και ξανά από τους gamers. Την ιστορία την γνωρίζουν απεξω, οπότε μάλλον παίζει πολύ καλά το παιχνίδι για να μπορεί να τερματίζεται ξανά και ξανα. 

Ερώτηση. Υπάρχει περίπτωση όλοι αυτοί να βλέπουν κάτι που δεν βλέπεις? Η η οπτική σου είναι η απόλυτα ορθή και απλά κάτι συμβαίνει με όλα αυτά? Μια συνομωσία κάτι. Αν συμβαίνει το πρώτο είναι απόλυτα σεβαστό και κυρίως υγιές. Θα ανησυχουσα για την ανθρωπότητα αν δεν το έβλεπα για κάθε παιχνίδι. Συμβαίνει και σε μένα με το bloodborne που έφαγε διαγραφή.

Το πρόβλημα είναι ότι συνήθως συμβαίνει το δεύτερο.

Επεξ/σία από Επισκέπτης

34 λεπτά πριν, snake_plissken2112 είπε

τα παιχνίδια της fromsoftware ώρες ώρες απορώ πως έχουν τόσο μεγάλη ανταπόκριση στο ευρύ κοινό, δείγμα του ότι η μάζα της Gaming Κοινότητας δεν είναι να την υποτιμάει κανείς απόλυτα και υπάρχουν πολλοί σκληροπυρηνικοί που εκτιμούν το καλό gameplay και το challenging σενάριο...

Μην έχεις απορία, πιστεύω ότι είναι αυτό που λες αμέσως μετά. Υπάρχουν ακόμη πολλοί σκλυροπυρηνικοί μέσα σε αυτή τη "μάζα" και γι αυτό ακριβώς η κοινή γνώμη έχει (ακόμη) κάποια βαρύτητα και αξία όσο αναφορά την ποιότητα των games.

Άλλο παράδειγμα είναι πχ η σειρά Zelda. Παρόλο που εμπορικά δεν μπορεί να αγγίξει επίπεδα Call of Duty και Assassins, αναγνωρίζεται από την κοινότητα των gamers ως σειρά με παιχνίδια αριστουργήματα.

Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που θεωρούν κάποια παιχνίδια κάπως υπερτιμημένα. Δεκτό αυτό αλλά άλλο ο αφορισμός και άλλο η δίκαιη κριτική. Θα μπορούσε κάποιος να απαριθμήσει πχ τα αρνητικά του Breath Of The Wild και να το κάνει να φαίνεται ένα μέτριο ή και κακό παιχνίδι. Είναι πολύ εύκολο μιας και δεν υπάρχει τίποτα τέλειο. Νομίζω ότι συγκεκριμένα αυτό κάνει ο Killik (συνήθως) σε κάποια θέματα και γίνεται αφορμή να αγανακτούν κάποια μέλη. 

Τώρα όσο αναφορά το TLOU, προσωπικά έπαιξα το πρώτο και το κατατάσσω σίγουρα στα πολύ καλά (αλλά όχι στα καλύτερα) games που έχω παίξει. Όχι για τα επιμέρους χαρακτηριστικά του, αλλά για την συνολική εμπειρία που μου άφησε. Ναι, υπήρχαν κάποια προβλήματα τα οποία ανέφερε και ο Killik αλλά η κινηματογραφικότητα, η ανάπτυξη των χαρακτήρων, το voice over και γενικά το στόρυ που κάνει focus στην προσωπική σχέση δυο χαρακτήρων (αντί στα ζόμπι ή σε μια evil corporate), δεν το βλέπεις συχνά σε games. Αυτό ήταν τουλάχιστον που έκανε κλικ σε εμένα και κατάφερε να ξεπεράσει τα αρνητικά στοιχεία.

Αν βελτιωθούν τα επιμέρους προβλήματα του πρώτου στο sequel, άνετα θα μπορούμε να μιλάμε για ένα παιχνίδι που στέκεται επάξια στα καλύτερα του είδους. 

Τέλος, ας μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα action παιχνίδι. Προφανώς δεν περιμένουμε το βάθος και την έκταση πχ του Witcher ή των soulsborne...

• Like 4

2 ώρες πριν, PDS13 είπε

Το the last of us έχει χαρακτηριστεί από το καλύτερο παιχνίδι της γενιάς ως καλύτερο ever από κάποιους. Τρελό praise από reviews και κόσμο. Όσα χρόνια ασχολούμαι με φορουμς (από αρχές δεκαετίας 2000) είναι από τα λίγα παιχνίδια αν όχι το μοναδικο σε τέτοιο βαθμό που έχω διαβάσει ότι τερματίζεται ξανά και ξανά από τους gamers. Την ιστορία την γνωρίζουν απεξω, οπότε μάλλον παίζει πολύ καλά το παιχνίδι για να μπορεί να τερματίζεται ξανά και ξανα. 

Ερώτηση. Υπάρχει περίπτωση όλοι αυτοί να βλέπουν κάτι που δεν βλέπεις? Η η οπτική σου είναι η απόλυτα ορθή και απλά κάτι συμβαίνει με όλα αυτά? Μια συνομωσία κάτι. Αν συμβαίνει το πρώτο είναι απόλυτα σεβαστό και κυρίως υγιές. Θα ανησυχουσα για την ανθρωπότητα αν δεν το έβλεπα για κάθε παιχνίδι. Συμβαίνει και σε μένα με το bloodborne που έφαγε διαγραφή.

Το πρόβλημα είναι ότι συνήθως συμβαίνει το δεύτερο.

Απόλυτα σωστός!!!

22 ώρες πριν, kostiger είπε

Απολυτα τελεια δημιουργια δεν υπαρχει σε καμια μορφη τεχνης. Ανυπαρκτο positional sound k limited camera angle το παιχνιδι δεν εχει. Δεν ειναι δικαιοι χαρακτηρισμοι αυτοι. Στα ανωτερα-ανωτατα επιπεδα δυσκολιας το παιχνιδι στον τομεα της εχθρικης Α.Ι διαπρεπει εκει που εσυ εντοπιζεις προβλημα. Και μια χαρα αναφορα εκανες και για το μελλον. Ειπες οτι θα βρεθει παιχνιδι που θα το ξεπερασει σε κινηματογραφικοτητα. Μετρα ηδη 6 χρονια κυκλοφοριας τον Ιουνιο...

Θα ηθελα επισης καποια παραδειγματα παιχνιδιων αυτου του επιπεδου σε σεναριο και σκηνοθεσια εφοσον ειναι και πολλα ειδικα.

Μαζί με το TLOU θα έβαζα Sillent Hill 2, Meta gear 1-4 και final Fantasy IX

• Like 2

Την πανεμορφη,ολοκληρωμενη εμπειρια του TLOU προσωπικα δεν θα την ξεχασω ποτε ,οπως και τους καλους φιλους που εκανα απο το factions multiplayer! No 1. μαζι με witcher 3!

20 ώρες πριν, D.Luffy είπε

Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που θεωρούν κάποια παιχνίδια κάπως υπερτιμημένα. Δεκτό αυτό αλλά άλλο ο αφορισμός και άλλο η δίκαιη κριτική. Θα μπορούσε κάποιος να απαριθμήσει πχ τα αρνητικά του Breath Of The Wild και να το κάνει να φαίνεται ένα μέτριο ή και κακό παιχνίδι. Είναι πολύ εύκολο μιας και δεν υπάρχει τίποτα τέλειο. Νομίζω ότι συγκεκριμένα αυτό κάνει ο Killik (συνήθως) σε κάποια θέματα και γίνεται αφορμή να αγανακτούν κάποια μέλη. 

Μπα,ιδεα σου ειναι 😂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eιναι οκ και φυσιολογικο το να χαρακτηριζει καποιος ενα game ως το καλυτερο του παιχνιδι ever. Τιποτα παιδιαστικο σε αυτο, ουτε στερειται λογικης. Ειναι το ιδιο οκ συγκεντρωνοντας ολες αυτες τις γνωμες/reviews για ενα παιχνιδι να αποδεχομαστε οτι υπαρχει μια Α συναινεση για αυτο. 

2 ώρες πριν, snake_plissken2112 είπε

αλλά από την άλλη το ρηχό και χωρίς βάθος gameplay, η γεμάτη αναμενόμενα μεν -και οκ προσωπικά την ευχαριστήθηκα- κλισέ δε ιστορία, και το style over substance ύφος του δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα ή να αγνοηθούν επιδεικτικά... είναι λίγο balanced η περίπτωσή του, απλά σε καθαρά gaming όρους τέτοια παιχνίδια δεν με αγγίζουν

Ρηχο για σενα. Για μενα ειναι στα τοπ ever το gameplay του. Οποτε σιγουρα δεν περναει απαρατηρητο αλλα για θετικο λογο. Το να μην σε αγγιζει ειναι θεμιτο και υγιες οπως εγραψα, οποτε...

2 ώρες πριν, snake_plissken2112 είπε

η σωστή ερώτηση είναι πως γίνεται να είναι κανείς τόσο απόλυτος με κάτι, να μην αννωρίζει τα προφανή αρνητικά  

...θετικα του?

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Στις 24/1/2019 στις 12:36 ΜΜ, icenex είπε

Κιλικ με ολο το θαρρος αλλα αν εσυ πιστευεις οτι ολοι αυτοι οι λογοι που παραθετεις οτι δεν αξιζει να λεγεται το last of us διαμαντι η αριστουργημα τοτε μαλλον εχασες το δασος και κοιτουσες το δεντρο.Κανεις δεν ειπε οτι ητανε το τελειο παιχνιδι (παντου) απο τα λεγομενα σου καταλαβαινει καποιος οτι το ψειριζεις να βρεις ατελειες ωστε να μην το χαρακτηρισουμε διαμαντι και εκει ειναι λαθος η κριτικη σου γιατι δεν ειναι αριστουργημα επειδη ειναι τελειο σε ολους τους τομεις αλλα πως το στορυ του εδεσε μαζι με το gameplay συνολικα για να σου δωσει αυτην την ομορφη εμπειρια.

το αριστουργημα προυποθετει οτι αυτο που κανει, το κανει παρα πολυ καλα. προφανως κανεις δεν μιλαει για τελειοτητα, διοτι ειναι μια απροσιτη αξια.

οταν ομως το stealth, που γυρω απο αυτο σχεδιαστηκε και διαφημιστηκε το παιχνιδι, δεν το κανει καθολου καλα,  τοτε για τι αριστουργημα μιλαμε;

αυτη ειναι η κυρια ενσταση μου. η δικαιολογημενη ενσταση μου. καλοφτιαγμενο; ναι. απο τους τοπ ΑΑΑ τιτλους της χρονιας. συμφωνοι. αξιζει να το παιξεις; στανταρ.

το καλυτερο παιχνιδι στην ιστορια του gaming; το πρωτο παιχνιδι που ειναι εργο τεχνης; το παιχνιδι που δεν το πλησιαζει τιποτα; ουτε κατα διανοια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...