Προς το περιεχόμενο

The Last of Us Part II [PS4]

aekoupoli
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Ενημέρωση 05/07/2020
Καθώς το παιχνίδι έχει κυκλοφορήσει πλέον:

• Συζητήστε σε ήπιους τόνους και κόσμια πάνω στις εντυπώσεις σας από αυτό.
  • Μην μπαίνετε σε άσκοπες κόντρες περί political correctness και συναφή.
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς, όπως haters, fan boys, κλπ.
  • Οτιδήποτε αφορά την πλοκή του παιχνιδιού πρέπει να μπαίνει σε spoilers.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

10 λεπτά πριν, Malthador είπε

Δεν ξέρω σε ποιό κομμάτι εστιάζεις, αλλά ναι προφανώς αν κάποιος παίξει σήμερα πρώτη φορά tLoU, θα του φάνει dated στο κομμάτι των γραφικών και στο κομμάτι του gameplay. Μιλάμε για τίτλο εξαετίας. Ωστόσο, στην εποχή του το gameplay του (και τα γραφικά του προφανώς) ήταν ότι καλύτερο υπήρχε τη δεδομένη στιγμή. Έπαιρνε όλα τα σωστά κομμάτια που είχαμε δει στο genre και τα συνδύαζε άψογα.

Από εκεί και πέρα, στο κομμάτι της πλοκής, των χαρακτήρων και -κυρίως- της σκηνοθεσίας, δεν νομίζω ότι υπάρχει τίτλος που το ξεπερνάει αυτή τη στιγμή. Εντάξει, ίσως κάτι Detroit κλπ να έχουν καλύτερους χαρακτήρες (δεν το έχω παίξει ακόμα και δεν μπορώ να ξέρω σίγουρα), αλλά αυτά δεν θεωρούνται κανονικά games με gameplay στα μάτια μου. Στο genre του δεν έχω δει κάτι αντίστοιχο μέχρι σήμερα.

Mε μια προχειρη σκεψη δεν μπορω να σκεφτω πιο καλογραμμενους χαρακτηρες απο το Joel και την Ellie.

• Like 4
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kostiger είπε

Mε μια προχειρη σκεψη δεν μπορω να σκεφτω πιο καλογραμμενους χαρακτηρες απο το Joel και την Ellie.

Θα συμφωνήσω αν και το W3 είχε επίσης καλογραμμένους χαρακτήρες αλλα το δίνω στο Detroit που αναφέρθηκε πιο πριν από τον φίλο. Επίσης το remastered στο PS4 μονο τα 60fps το κάνουν άλλο game. Προσωπικά στο ps3 το είχα τελειώσει 6 φορες και όταν το έβαλα στο PS4 ήταν λες και το έπαιζα πρώτη φορα (gameplay wise). Ευτυχώς το Days Gone βγαίνει πιο νωρίς. :D

Τώρα για κάποιους που λένε υπέρκτιμημενο μάλλον ξεχνάνε ότι μιλάμε για zombie game.

Επεξ/σία από {TDi}Dj2k..infc
  • Like 1

6 λεπτά πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Θα συμφωνήσω αν και το W3 είχε επίσης καλογραμμένους χαρακτήρες αλλα το δίνω στο Detroit που αναφέρθηκε πιο πριν από τον φίλο. Επίσης το remastered στο PS4 μονο τα 60fps το κάνουν άλλο game. Προσωπικά στο ps3 το είχα τελειώσει 6 φορες και όταν το έβαλα στο PS4 ήταν λες και το έπαιζα πρώτη φορα (gameplay wise). Ευτυχώς το Days Gone βγαίνει πιο νωρίς. :D

Τώρα για κάποιους που λένε υπέρκτιμημενο μάλλον ξεχνάνε ότι μιλάμε για zombie game.

To W3? Δεν το πιασα, μαλλον ειμια πολυ πηγμενος.

Οσον αφορα στο Detroit, παροτι μαλλον ειναι η καλυτερη δουλεια του Cage και ηταν αντικειμενικα πολυ ενδιαφερον, εξακολουθω να το θεωρω κατωτερου επιπεδου γραφης απο το αριστουργημα της ND.

Witcher 3 dude...come on! :D Ναι ίσως αλλα η μετάβαση από machine σε deviant τα σπάει, ειδικά του Connor και φυσικά εννοείτε ότι ο τύπος είναι μάγος για το πως μπορεί και συνδέει όλες αυτές τις διαφορετικές επιλογές. Παρόλα αυτά ναι η Ellie είναι χαλαρά ο καλύτερος γυναικείος χαρακτήρας σε video game, at least imho. :)

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Witcher 3 dude...come on! :D Ναι ίσως αλλα η μετάβαση από machine σε deviant τα σπάει, ειδικά του Connor και φυσικά εννοείτε ότι ο τύπος είναι μάγος για το πως μπορεί και συνδέει όλες αυτές τις διαφορετικές επιλογές. Παρόλα αυτά ναι η Ellie είναι χαλαρά ο καλύτερος γυναικείος χαρακτήρας σε video game, at least imho. :)

Ο Εl Duderino ο ιδιος... Εχω καει συν το οτι δεν το εχω παιξει ακομα. Υπαρχουμε και τετοιοι ακομα εκει εξω..Λολ

Δεν υπαρχει πουθενα ουτε Joel, ουτε Ellie, ουτε το παιχνιδι γενικοτερα..

Επεξ/σία από kostiger

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, Malthador είπε

Δηλαδή πώς είναι υπερκτιμημένο το tLoU; Με ποιόν τρόπο;

απαραδεκτα stealth mechanics που υποτιθεται ειναι και ο πυρηνας του gameplay του. το υπολοιπο ρηχο, επαναλαμβανομενο gameplay, το clunky inventory system, το κλισε στορυ, κτλ τα αφηνω στην ακρη, διοτι αυτα υπαρχουν σχεδον σε ολους τους μοντερνους AAA τιτλους και αυτο ειναι περασμενης γενιας παιχνιδι. δεν περιμενω πρωτοτυπια, αλλα περιμενω να ικανοποιηθουν οι προσδοκιες μου οταν παιζω εναν τοσο overhyped παιχνιδι.

Επεξ/σία από KilliK
  • Like 2
  • Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dekulinkgr είπε

Γενικα για μενα το gameplay ειναι το Α και το Ω κατι που πολυ reviewers βλεπω το ξεχνανε οταν βλεπω κατι βαθμολογιες σε παιχνιδια rdr2,tlou που το gameplay ειναι μετριο προς κακο.

To gameplay του TLOUS για μενα ειναι στο τοπ 5 τουλαχιστον της προηγουμενης γενιας. Εγω το ευχαριστηθηκα ως το τοπ one.

Παντα απορω οταν ακουω οτι δεν εχει καλο gameplay...

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, dekulinkgr είπε

Γενικα για μενα το gameplay ειναι το Α και το Ω κατι που πολυ reviewers βλεπω το ξεχνανε οταν βλεπω κατι βαθμολογιες σε παιχνιδια rdr2,tlou που το gameplay ειναι μετριο προς κακο.

Μέτριο προς κακό...μάλιστα. Ένας πλανήτης praise αυτά τα games και εσύ λες "μέτριο προς κακό" gameplay. Ποιος έχει δίκαιο λες?! Και δεν έχει να κάνει με γνώμη αλλα με facts για την ποιότητα των games. Aμα θες να πεις την γνώμη σου μάθε να γραφεις σωστά όπως για παράδειγμα "δεν μου άρεσε", όχι "μέτριο προς κακό". Σταματήστε να λέτε μούφες γιατί απλά χρειάζεστε attention.

p.s. ένας mod να καθαρίσει το τελείως ότι νάνε offtopic. Plz and ty :)

p.s. 2. Αμφιβάλλω άμα έχεις καν παίξει το game.

• Like 2

30 λεπτά πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Μέτριο προς κακό...μάλιστα. Ένας πλανήτης praise αυτά τα games και εσύ λες "μέτριο προς κακό" gameplay. Ποιος έχει δίκαιο λες?! Και δεν έχει να κάνει με γνώμη αλλα με facts για την ποιότητα των games. Aμα θες να πεις την γνώμη σου μάθε να γραφεις σωστά όπως για παράδειγμα "δεν μου άρεσε", όχι "μέτριο προς κακό". Σταματήστε να λέτε μούφες γιατί απλά χρειάζεστε attention.

p.s. ένας mod να καθαρίσει το τελείως ότι νάνε offtopic. Plz and ty :)

p.s. 2. Αμφιβάλλω άμα έχεις καν παίξει το game.

Σε αυτο που παραθετεις γραφω ξεκαθαρα οτι για μενα το gameplay μετραει πρωτα.Επισης στο post μου γραφω οτι δεν μου αρεσουν τα stealth παιχνιδια οποτε μπορει να ειμαι και biased σε αυτο οποτε και προς το the last of us.Mε συγχωρεις ομωβς αλλα αντικειμενικα δεν λες οτι σε θεμα stealth το tlou ειναι top.Και οχι δεν εχω παιξει το παιχνιδι εγω προσωπικα.Ειδα περιπου 1,5 ωρα που το επαιζε ενας φιλος και ειδα οτι δεν ειναι για μενα.Οταν το τερματισε μου ειπε κοιτα απο θεμα gameplay ειναι μετριο αλλα σαν συνολικη εμπειρια ειναι must.

Και αυτο που γενικα εγω εχω θεμα,και το γραφω στο post μου, ειναι που πολλοι reviewers πλεον δεν αναφερουν πρωτα το gameplay ενω θα επρεπε.

Ας πουμε αμφιβαλλεις οτι πολλοι απο τους reviewers δεν παιζουν ολο το παιχνιδι και απλως βαζουν εκει ενα 10 ?οπως εγινε με την rockstar και το Rdr2??Θες να μου πεις οτι το rdr2 απο αποψη gameplay ειναι γαματο και οτι δεν εχει προβληματα στον χειρισμο?Ποσοι reviewers το αναφερανε αυτο και ποσοι το κραξανε?

• Like 2

Όταν λέω ότι έχει πέσει hype, ενοοώ από τότε που βγήκε, όχι πριν καν βγει.

Και διατηρείται ακόμα και σήμερα.

Προσωπικά δεν το θεωρώ μέτριο το παιχνίδι, αλλά δεν ξέρω αν είναι και για να μπει στο top 10 όλων των εποχών.

Γι' αυτό κάνω λόγο για hype, και πώς αυτό ενδέχεται να επηρεάζει την κρίση μερικών. Κάτι που δεν είναι πρωτοφανές εξάλλου, σε πολλές περιπτώσεις έτσι δουλεύει ο ανθρώπινος νους.

Εγώ το απήλαυσα, αλλά δε μπορώ να πω ότι ένιωσα και κάτι ανεπανάληπτο ή ότι με άφησε με ανοιχτό το στόμα. Θεωρώ όμως, ότι δεν αποκλείεται αν δεν είχα ακούσει/διαβάσει τίποτα γι' αυτό το game, να είχα έστω και ελαφρώς διαφορετική άποψη.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

6 ώρες πριν, dekulinkgr είπε

Σε αυτο που παραθετεις γραφω ξεκαθαρα οτι για μενα το gameplay μετραει πρωτα.Επισης στο post μου γραφω οτι δεν μου αρεσουν τα stealth παιχνιδια οποτε μπορει να ειμαι και biased σε αυτο οποτε και προς το the last of us.Mε συγχωρεις ομωβς αλλα αντικειμενικα δεν λες οτι σε θεμα stealth το tlou ειναι top.Και οχι δεν εχω παιξει το παιχνιδι εγω προσωπικα.Ειδα περιπου 1,5 ωρα που το επαιζε ενας φιλος και ειδα οτι δεν ειναι για μενα.Οταν το τερματισε μου ειπε κοιτα απο θεμα gameplay ειναι μετριο αλλα σαν συνολικη εμπειρια ειναι must.

Και αυτο που γενικα εγω εχω θεμα,και το γραφω στο post μου, ειναι που πολλοι reviewers πλεον δεν αναφερουν πρωτα το gameplay ενω θα επρεπε.

Ας πουμε αμφιβαλλεις οτι πολλοι απο τους reviewers δεν παιζουν ολο το παιχνιδι και απλως βαζουν εκει ενα 10 ?οπως εγινε με την rockstar και το Rdr2??Θες να μου πεις οτι το rdr2 απο αποψη gameplay ειναι γαματο και οτι δεν εχει προβληματα στον χειρισμο?Ποσοι reviewers το αναφερανε αυτο και ποσοι το κραξανε?

Προφανως και εισαι ελαφρως προκατηλειμμενος. Αυτο που κανει χειροτερα τα πραγματα ειναι οτι δεν εχεις δωσει ο ιδιος χρονο στο παιχνιδι. Οι μηχανισμοι του ειναι πολυ καλοι επιεικως. Αυτο που ξενιζε στο παιχνιδι ηταν που η Ellie σε σημεια ηταν ακαλυπτη χωρις η εχθρικη Α.Ι να την εντοπιζει.

Επεξ/σία από kostiger
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, kostiger είπε

Αυτο που ξενιζε στο παιχνιδι ηταν που η Ellie σε σημεια ηταν ακαλυπτη χωρις η εχθρικη Α.Ι να την εντοπιζει.

Αυτό μάλιστα ναι ήταν σπαστικό και όχι μονο στην Ellie, επίσης τα blood puddles είναι buggy, στο cover μερικές φορες η Ellie κάνει clip για να μπει, hidden mechanics που δεν στα εξηγεί ποτε, αλλα για gameplay?! Το game έχει παρα πολύ καλο blend melee-shooting και το stealth mechanic σε συνδυασμό με το free cover (που btw ήταν από το πρώτο game που το έκανε αυτό και games σαν το TR το "δανείστηκαν") είναι επίσης παρα πολύ καλο. Κανένα μέρος του gameplay δεν είναι πρόχειρα φτιαγμένο, όλα δένουν όμορφα. Δεν υπάρχει άλλο zombie game που να συνδυάζει όλα αυτά τόσο καλά. Anyways ανούσια συζήτηση με άτομα που δεν έχουν παίξει το game.

Για μένα το TLOU ήταν το καλύτερο με διαφορά παιχνίδι της προηγούμενης γενιάς, από το απίστευτο story, την καλύτερη ανάπτυξη χαρακτήρων που έχω δει σε Game (άντε μαζί με το Detroit), τα γραφικά που ήταν εξωπραγματικά για την εποχή και τις δυνατότητες της κονσόλας, το Gameplay που ήταν εξαιρετικό με ελάχιστες ''αστοχίες'', και κυρίως τα αισθήματα που σου δημιουργούσε το παιχνίδι που σε πέρναγε με ευκολία από τον ενθουσιασμό, στην χαρά, στην λύπη, το δέσιμο με τους χαρακτήρες, την αγωνία, την αδρεναλίνη και ότι με το που το τελείωνες έμενε μαζί σου για καιρό  ενώ ταυτόχρονα κάθε φορά που το φέρνεις στο μυαλό σκάς ένα μικρό χαμόγελο.

Το παιχνίδι αυτό είναι ένας από τους λόγους που μου αρέσει το Gaming και ένας λόγος που θα παίζω για όσα χρόνια αντέχουν τα χέρια και τα μάτια μου.

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...