Προς το περιεχόμενο

The Last of Us Part II [PS4]

aekoupoli
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Ενημέρωση 05/07/2020
Καθώς το παιχνίδι έχει κυκλοφορήσει πλέον:

• Συζητήστε σε ήπιους τόνους και κόσμια πάνω στις εντυπώσεις σας από αυτό.
  • Μην μπαίνετε σε άσκοπες κόντρες περί political correctness και συναφή.
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς, όπως haters, fan boys, κλπ.
  • Οτιδήποτε αφορά την πλοκή του παιχνιδιού πρέπει να μπαίνει σε spoilers.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, icenex είπε

Νομιζω το προβλημα ειναι οτι παρακανουν και ας υπαρχει ατζεντα απο πισω.Καποια ορια δεν θα πρεπει να ξεπερνιουντε πχ να αλλοιωνονται χαρακτηρες καθως επισης και να ξεχειλωνουν καταστασεις.

Πχ στο last of us 2 οσο και να αποδεχομαι την διαφορετικοτητα πραγματικα ενιωσα οτι το ξεχειλωσαν το θεμα με την διαφορετικοτητα πραγματικα ο μονος που ελειπε απο το γλυκο ειναι ο γκει σκυλος του καρβελα. Το τραβηξαν τοσο απο τα μαλλια που πραγματικα καθομουν και απορουσα για αυτη τους την αποφαση.

Καλα αν οντως φτιαξουν μαυρο σουπερμαν ειναι αξιοι της μοιρας τους.Βεβαια δεν εχω διαβασει τι παιζει στα κομικ οποτε...Μηπως σε καποιο τευχος πηρε κανενας μαυρουκος τις δυναμεις του σουπερμαν.

Σορρυ για το οφ τοπικ πάλι αλλα τελικα υπάρχει μαυρος σουπερμαν σε αλλη γή λογω του multiverse που έχει η DC και εκει θα βασιστεί η νέα ταινια με τον σουπερμαν

Επεξ/σία από vorlon68
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τέλος από μένα. Και τελικά είχε δίκιο ο @Fulgore λέγοντας ότι οι αρχικές εντυπώσεις μου θα παρέμεναν mixed μέχρι το τέλος.

Από γραφικά σίγουρα είναι στο top 5 παιχνιδιών προηγούμενης γενιάς. Ειδικά ο φωτισμός με άφησε πολλές φορές με το στόμα ανοιχτό. Για semi-open world παιχνίδι, κατάφεραν οι εξωτερικές περιοχές να είναι εξίσου εντυπωσιακές με τις εσωτερικές και αντίστροφα.

Πολύ ωραία ατμόσφαιρα horror σε ένα συγκεκριμένο chapter κοντά στο τέλος.. Θύμισε έντονα τα παλιά καλά Resident Evil. Βέβαια το συγκεκριμένο chapter ήταν κάπως σύντομο σε διάρκεια.

Σε θέματα gameplay μου άφησε έντονο το αίσθημα του survival. Λιγοστές σφαίρες αν και το stealth mode είναι κάπως overpowered και οι εχθροί δεν σε εντωπίζουν και πολύ εύκολα.. Το ΑΙ γενικά θα μπορούσε να είναι καλύτερο.

Μου άρεσε επίσης ότι μπορείς να δεις σχεδόν ολόκληρο τον οπλισμό στο backpack του χαρακτήρα και τα όπλα δεν εμφανίζονται μαγικά στα χέρια όταν κάνεις switch.

Οι περιοχές έχουν αρκετή ποικιλία αλλά υπάρχει πολύ κουραστικό backtracking σε μερικές από αυτές λόγω ανέμπνευστου narrative. 

Τώρα από θέματα πλοκής και χαρακτήρων, δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, απλά θα πω ότι αρκετά πράγματα τα βρήκα τραβηγμένα από τα μαλλιά με μοναδική αφορμή να δείξουμε την "διαφορετικότητα". Πολλές συμπτώσεις μαζεμένες ώστε να τα χωρέσουμε όλα σε ένα τσουβάλι-παιχνίδι. Μακράν πιο ενδιαφέρον το πρώτο με πιο likeable χαρακτήρες. Όλα αυτά βέβαια είναι η προσωπική μου γνώμη. 

Δεν μου άρεσε επίσης η εναλλαγή playable χαρακτήρων. Για μένα χάλασε άσχημα τη ροή του βασικού στόρυ και με έκανε να απομακρυνθώ από τον βασικό χαρακτήρα και να καταλήξω να μη νοιάζομαι πλέον γι αυτόν. Όχι λόγω των πράξεων του αλλά επειδή δεν γίνεται να χτίζεις συναίσθημα και ενδιαφέρον για τον Α χαρακτήρα ένα ολόκληρο 10ωρο και μετά ξαφνικά λίγο πριν την κορύφωση να τον παρατάς στην άκρη, να γυρίζεις πίσω στο μηδέν της ιστορίας και να πιάνεις τον Β για άλλο ένα 10ωρο. Ειλικρινά ξέχασα τι ακριβώς είχα κάνει και που είχα πάει με τον πρώτο από ένα σημείο και μετά.

Θα προτιμούσα να υπάρχει focus σε έναν και μόνο ξεκάθαρο πρωταγωνιστή και ας μην είναι απαραίτητα ο "καλός" της υπόθεσης. Το ίδιο προτιμώ και σε ταινίες. Καταλαβαίνω ότι προσπάθησαν να δώσουν την εντύπωση ότι και οι δυο πλευρές έχουν επιχειρήματα και δεν υπάρχει πραγματικός ανταγωνιστής αλλά αυτό θα μπορούσε να γίνει μέσω ενός καλού narrative και όχι να σπάσει τη ροή του παιχνιδιού στα δύο. Είναι λες και παίζω sequel και prequel μαζί σε ένα πακέτο.

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 10
  • Thanks 1

16 λεπτά πριν, D.Luffy είπε

Τέλος από μένα. Και τελικά είχε δίκιο ο @Fulgore λέγοντας ότι οι αρχικές εντυπώσεις μου θα παρέμεναν mixed μέχρι το τέλος.

Ναι γιατι συνηθως αυτοι που τους αρεσε παρα πολυ το παιχνιδι,τους αρεσε απο την αρχη μεχρι και το τελος. 😉

• Like 2

1 λεπτό πριν, Fulgore είπε

Ναι γιατι συνηθως αυτοι που τους αρεσε παρα πολυ το παιχνιδι,τους αρεσε απο την αρχη μεχρι και το τελος. 😉

Συμφωνώ ότι έτσι είναι συνήθως αν και προσωπικά πάντα κρατάω μια πισινή πέρα από τις αρχικές μου εντυπώσεις. Υπάρχουν παραδείγματα πχ που κάτι δεν μου άρεσε πολύ αρχικά αλλά κατέλειξε να με κερδίσει στην πορεία. Σε αυτή την περίπτωση πάντως η αρχική εντύπωση παρέμεινε η ίδια.

Στις 28/5/2021 στις 1:37 ΜΜ, vorlon68 είπε

Σορρυ για το οφ τοπικ αλλα θα δούμε και μαυρο σουπερμαν....

Στις 28/5/2021 στις 1:48 ΜΜ, icenex είπε

Νομιζω το προβλημα ειναι οτι παρακανουν και ας υπαρχει ατζεντα απο πισω.Καποια ορια δεν θα πρεπει να ξεπερνιουντε πχ να αλλοιωνονται χαρακτηρες καθως επισης και να ξεχειλωνουν καταστασεις.

Πχ στο last of us 2 οσο και να αποδεχομαι την διαφορετικοτητα πραγματικα ενιωσα οτι το ξεχειλωσαν το θεμα με την διαφορετικοτητα πραγματικα ο μονος που ελειπε απο το γλυκο ειναι ο γκει σκυλος του καρβελα. Το τραβηξαν τοσο απο τα μαλλια που πραγματικα καθομουν και απορουσα για αυτη τους την αποφαση.

Καλα αν οντως φτιαξουν μαυρο σουπερμαν ειναι αξιοι της μοιρας τους.Βεβαια δεν εχω διαβασει τι παιζει στα κομικ οποτε...Μηπως σε καποιο τευχος πηρε κανενας μαυρουκος τις δυναμεις του σουπερμαν.

Διακρίνω μια έκπληξη γιατί; Υπάρχει ήδη, αλλά και να μην υπήρχε γιατί να μην το κάνουν;  Αυτό που θα έπρεπε να σας ενοχλεί είναι πατάτες τύπου Superman IV και όχι ένας διαφορετικός Superman. 

https://superman.fandom.com/wiki/Calvin_Ellis

• Like 1

Το πόστ του D.Luffy με το μίνι review του, πρέπει το μισό τουλάχιστον να μπεί σε spoiler, διότι αποκαλύπτει σημαντικό μέρος του πώς εξελίσεται η ιστορία. 

Οι περισσότεροι το έχουμε παίξει το game, αλλά και πάλι, κάποιος θα την πατήσει.

• Like 1

43 λεπτά πριν, panther_512 είπε

Το πόστ του D.Luffy με το μίνι review του, πρέπει το μισό τουλάχιστον να μπεί σε spoiler, διότι αποκαλύπτει σημαντικό μέρος του πώς εξελίσεται η ιστορία. 

Οι περισσότεροι το έχουμε παίξει το game, αλλά και πάλι, κάποιος θα την πατήσει.

Πιστεψε με,παρα μα παρα πολλα σχολια πρεπει να μπουν σε spoiler,ειδικα σε προηγουμενες σελιδες που ανεφεραν προσωπα και γεγονοτα. Αλλα οπως βλεπεις δεν υπαρχει πλεον ενδιαφερον για το παιχνιδι απο τους περισσοτερους και αρα φοβος για spoiler.

Spoiler κανονικα θεωρειται μεχρι και το ονομα της Α...y που το αναφερουν παρα πολλοι συνεχεια δεξια και αριστερα.

Τρεχα γυρευε που λεμε.

• Like 3

Περι σποιλερς tags κατα τα δικα μου δεδομενα τα θεωρω αναγκαια κατα τους πρωτους μηνες κυκλοφοριας(αντε max 9μηνο) οχι 1 χρονο μετα.Δεν ξερω ποιος συμφωνει αλλα αυτη ειναι η αποψη μου..Θεωρω αν καποιος δεν θελει σποιλαριστει το καλυτερο που εχει να κανει ειναι να αποφυγει μερη που ισως δει σποιλερς ειδικα οταν μιλαμε για κατι που εχει περασει 1 χρονος απο την κυκλοφορια του, ειτε αυτο ειναι παιχνιδι/ταινια/σειρα...

Ειπα να πω την ταπεινη μου αποψη καθως εριχνα το explosive arrow μου σε 5-6 εχθρους μαζεμενους.Το οτι θα χαιρομουν τοσο πολυ με το να βλεπω ανθρωπους να διαμελιζονται μαλλον θα πρεπει να το κοιταξω ε?

εγώ απορώ πραγματικά γιατί αυτό το παιχνίδι πήρε το τίτλο του GOTY.... κατά την άποψη μου το Ghost of Tsushima που βγήκε χοντρικά την ίδια περίοδο είναι μακράν καλύτερο. Ίσως επειδή το The last of us απευθύνεται στις μάζες...

• Like 1

Μόλις τώρα, sotirisl είπε

εγώ απορώ πραγματικά γιατί αυτό το παιχνίδι πήρε το τίτλο του GOTY.... κατά την άποψη μου το Ghost of Tsushima που βγήκε χοντρικά την ίδια περίοδο είναι μακράν καλύτερο. Ίσως επειδή το The last of us απευθύνεται στις μάζες...

Ναι γιατί το Ghost απευθύνεται σε εκλεπτυσμένο κοινό. 😂

• Like 1

3 minutes ago, Bourdoulas said:

Ναι γιατί το Ghost απευθύνεται σε εκλεπτυσμένο κοινό. 😂

Καλά, είπαμε, δεν είναι και Sekiro, αλλά όπως και να το κάνουμε δεν είναι παιχνίδι για όλους. Π.χ. μια κοπέλα ή ένας casual gamer πολύ πιο εύκολα θα διάλεγε το Last of Us παρά το Ghost

1 ώρα πριν, icenex είπε

Περι σποιλερς tags κατα τα δικα μου δεδομενα τα θεωρω αναγκαια κατα τους πρωτους μηνες κυκλοφοριας(αντε max 9μηνο) οχι 1 χρονο μετα.

Σε ενα ιδανικο κοσμο θα ισχυε αυτο που λεει ο @panther_512πιο πανω. Γιατι παρα πολλοι δεν παιζουν τα παιχνιδια day one.

Με δεδομενα 2020/2021 πλεον ομως,κατι τετοιο δεν εχει ιδιαιτερο νοημα γιατι στο internet μετα τους πρωτους 3-6-9μηνες ξερω γω,η πλειοψηφια του κοσμου προυποθετει οτι ειτε το εχεις παιξει ηδη το παιχνιδι,ειτε οτι για να μην το εχεις παιξει ηδη,δεν θα σε καιει και τοσο πολυ,και αρα ειναι πολυ πιθανο να φας ουτως ή αλλως spoilers απο αλλου οπως καλη ωρα το ονομα που αναφερα παραπανω.

13 λεπτά πριν, sotirisl είπε

Ο θεσμος αυτος το εβγαλε σαν παιχνιδι της χρονιας,μιας και ηταν ενα απο τα υποψηφια παιχνιδια αυτης.

Αυτο ομως δεν σημαινει οτι ειναι και το προσωπικο GOTY για ολους. Για καποιον μπορει να ειναι το Ghost of tsushima. Για αλλον το Doom Eternal/Hades και για καποιον αλλο μπορει να ειναι ενα παιχνιδι το οποιο να μην ηταν καν υποψηφιο πχ Vallhala ξερω γω.

Ασε που το πιο πιθανο ειναι η πλειοψηφια του κοσμου να μην επεσε ουτε καν τα μισα παιχνιδια απο αυτα που ηταν υποψηφια,αρα για τους περισσοτερους στην πραξη μικρη σημασια εχει ο νικητης.

• Like 1

Στις 8/6/2021 στις 3:16 ΜΜ, sotirisl είπε

Το last of us είναι για εκλεκτούς παίχτες για να πιάσεις τα βαθια νοήματα του .Το ghost είναι καλσσικη ταινία Κουρουσαουα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...