Προς το περιεχόμενο

The Last of Us Part II [PS4]

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Ενημέρωση 05/07/2020
Καθώς το παιχνίδι έχει κυκλοφορήσει πλέον:

• Συζητήστε σε ήπιους τόνους και κόσμια πάνω στις εντυπώσεις σας από αυτό.
  • Μην μπαίνετε σε άσκοπες κόντρες περί political correctness και συναφή.
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς, όπως haters, fan boys, κλπ.
  • Οτιδήποτε αφορά την πλοκή του παιχνιδιού πρέπει να μπαίνει σε spoilers.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
17 ώρες πριν, mtifosi είπε

Το να μην αρεσει κατι σε ολους το ιδιο ειναι φυσιολογικο, αντικειμενικα ομως δεν μπορεις να πεις πως ειναι πατατα ενας απο τους καλυτερους τιτλους που εχουν κυκλοφορησει.

Αυτό από πού προκύπτει?

Ένας από τους καλύτερους τίτλους που έχουν κυκλοφορήσει δεν μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό από "Universally acclaimed"

Εφόσον το παιχνίδι διχάζει το established fanbase, και κόσμος που λάτρεψε το Νο1, απογοητεύτηκε/δεν του άρεσε το Νο2, πώς είναι δυνατόν να χαρακτηριστεί όπως ανέφερες? To 5.7 user score στο metacritic ακριβώς αυτό δείχνει. Διχασμό και πόλωση.

Εγώ προσωπικά μόνο θαυμασμό τρέφω για τον κόσμο που έπαιξε το game και βρήκε την ιστορία αριστουργηματική.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδιά χαλαρώστε λίγο. Ενα παιχνίδι είναι με φανταστικούς χαρακτήρες... Δεν είναι πραγματική ζωή για να κάνετε ετσι.

Επεξ/σία από vorlon68
  • Like 4
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, panther_512 είπε

Αυτό από πού προκύπτει?

Ένας από τους καλύτερους τίτλους που έχουν κυκλοφορήσει δεν μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό από "Universally acclaimed"

Εφόσον το παιχνίδι διχάζει το established fanbase, και κόσμος που λάτρεψε το Νο1, απογοητεύτηκε/δεν του άρεσε το Νο2, πώς είναι δυνατόν να χαρακτηριστεί όπως ανέφερες? To 5.7 user score στο metacritic ακριβώς αυτό δείχνει. Διχασμό και πόλωση.

Υποτιμάς το πόσο δυνατά μπορεί να φωνάξει η μειοψηφία.

Το ότι μπορεί αύριο να βγουν 1000 άτομα να φωνάξουν στο δρόμο "λευτεριά στον Κουφοντίνα" δε θα σημαίνει ότι και τα άλλα 10εκ. συμφωνούν μαζί τους επειδή δε βγήκαν να φωνάξουν "φυλακή στον Κουφοντίνα".

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, vorlon68 είπε

Ρε παιδία χαλαρώστε λίγο. Ενα παιχνίδι είναι με φανταστικούς χαρακτήρες... Δεν είναι πραγματική ζωή για να κάνετε ετσι.

Να ηταν μονο με αυτο το παιχνιδι καλα θα ηταν μπορει να συμβει και μπορει να το ηθελε και ο ιδιος ο Druckmann.. Δεν ειναι στο παιχνιδι το θεμα για αρκετους αν θες την αποψη μου.. Αλλα δεν ειναι και σχετικο με το θεμα αυτο ουτε της παρουσης φυσικα.. 

Ξερεις ποσες φορες βρισκω αδιανοητη την κοινη συνισταμενη; Εχω επιλεξει να μην αντιδρω οπως το hate fanbase ειδικα σε κατι metacritic που το λαμβανουμε και σαν σοβαρο μετρο συγκρισης, γιατι εμμεσα οι υπερβολικες αντιδρασεις και το να προσπαθεις να μειωσεις την αντιθετη αποψη με υποτιμητικα σχολια δειχνει κυριως την δικια σου εικονα στον καθρεφτη και οχι αυτου που προσπαθεις να μειωσεις. 

Ξαναλεω λοιπον αν θες την αποψη μου.. το προβλημα δεν εστιαζεται στον συγκεκριμενο τιτλο,ουτε φυσικα μονο στα παιχνιδια.. Ειναι θεμα αντιληψης, πραγματικης αποδοχης της διαφορετικης αποψης και οχι στα λογια μονο και χαρακτηρα κατ'επεκτασιν.

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εντάξει εγώ προσωπικά τουλάχιστον δεν θα κολλήσω στο ότι η Ellie είναι Black Ops.

Σε κάθε game ένας ήρωας ξεκληρίζει ολόκληρους στρατούς. Το ότι αυτός ο ήρωας τυχαίνει σε άλλα games να είναι μπρατσωμένος δεν κάνει το TLOU 2 λιγότερο ρεαλιστικό.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, panther_512 είπε

To 5.7 user score στο metacritic ακριβώς αυτό δείχνει. Διχασμό και πόλωση.

Συμφωνω οτι αυτό το σκορ δείχνει οτι τον διχασμό του κόσμου αλλα φαίνεται και το κόμπλεξ του κόσμου εκεί επίσης.Επίτηδες έμπαινε κόσμος και φόρτωνε το παιχνίδι με μηδενικά λίγες ώρες μόνο μετά την επίσημη κυκλοφορία του ,που σημαίνει οτι δεν το έπαιξαν καν, μόνο και μόνο για να τιμωρήσουν τους developers και να κάνουν ζημιά.Πρακτικές ανώριμων ανθρώπων που λένε οτι εφόσον δεν μου αρέσει θα το θάψω για να επηρεάσω κόσμο.

Αντικειμενικά να το δείς,ακόμα και αν κάποιος διαφωνεί με την πλοκή και τους χαρακτήρες δεν μπορεί να μην του βάλει ενα μεγάλο βαθμό στον τεχνικό τομέα που προσωπικά για μένα έχει τα καλύτερα γραφικά που είδαμε στην προηγούμενη γενιά με animations που ακόμα δεν έχουμε δει ούτε σε trailers next gen τιτλων.Στο gameplay που είχε καλύτερες μηχανικές και θεωρείται ανώτερο ,όπως επίσης και στην διάρκεια που το πρώτο έχει την μιση διάρκεια.Εν κατακλείδι αν αφαιρέσουμε τον διχασμό στην ιστορία , αυτός που λάτρεψε το ένα, λατρεύει και το 2 και δεν παίρνει κάτω 7-8 το sequel σαν τεχνικό υπόβαθρο και gameplay.Αν όλη η μοιρα του παιχνιδιού πρέπει να οριστεί απο την ιστορία του και μόνο και να του δωσουν 0 τότε πρέπει να δώσουν κατι παρόμοιο και για το πρώτο,καθώς σαν ιστορία δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο η μη προβλέψιμο...Εγινε masterpiece για το σύνολο του και δικαιολογημένα.Αν όλοι οι θιγμένοι ήταν τόσο ακριβοδίκαιοι με τις ιστορίες έπρεπε να θάψουμε και τα  uncharted, days gone, gears of war, horizon, αλλα εκεί μετράμε και όλα τα υπόλοιπα που επιμελως ξεχνάμε να αναφέρουμε στο τεχνολογικό θαύμα last of us 2 σε μηχανημα 7 ετίας....

Τώρα έρχονται οι βαθμολογίες και το τιμωρούν επειδη το παιχνίδι πρωτοπορεί και θίγει θέματα τα οποία κάποιοι δεν ανέχονται .Είναι δικό τους θέμα όμως.Η ιστορία που ήθελε να πει το στουντιο ήταν διαφορετική απο αυτη που περιμέναμε.Ευχάριστη έκπληξη!

Ο Joel και η Ellie δεν ήταν franchise characters τελικά ,παρα κάποιοι χαρακτήρες στην ολική ιστορία του last of us.Πότε έχει ξαναγίνει αυτό?Προσωπικά για μένα είναι συγγραφική επιτυχία και στα 20 χρόνια που παίζω games κάνενα άλλο δεν μου πρόσφερε τέτοιο rollercoaster συναισθημάτων.Πολύπλευρη ιστορία με ,ωραίους πρωταγωνιστες και μια γκρίζα ηθική που όλοι φταινε και όλοι αξιζουν να ζουν.Για μένα εύκολα θα μπορουσαμε να έχουμε την abby στο πρωτο παιχνίδι και η κακιά να ήταν η ellie με τον joel.Αυτό το δίπολο είναι όλη η μαγεία του.

Το οτι ακομα διαφωνούν ανθρωποι για αυτό το πραγματικο εργο τεχνης franchise που λέγεται Last of us 1+ 2 δείχνει το μέγεθος του.

Προσωπικά για μένα το παιχνίδι της γενιάς και ανυπομονώ για το Part 3

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, Mitroglou7 είπε

Υποτιμάς το πόσο δυνατά μπορεί να φωνάξει η μειοψηφία.

Το ότι μπορεί αύριο να βγουν 1000 άτομα να φωνάξουν στο δρόμο "λευτεριά στον Κουφοντίνα" δε θα σημαίνει ότι και τα άλλα 10εκ. συμφωνούν μαζί τους επειδή δε βγήκαν να φωνάξουν "φυλακή στον Κουφοντίνα".

Με βάση την προσωπική μου τριβή με το metacritic όλα αυτά τα χρόνια, δεν το βρίσκω πιθανό. Σε όλες τις περιπτώσεις όπου υπήρχε μεγάλη ψαλίδα μεταξύ critics και users, το game είχε κάποιο σοβαρό θέμα που δυσαρεστούσε τον κόσμο.

Και σε όλες τις περιπτώσεις έβρισκα τον εαυτό μου να βρίσκεται στους δυσαρεστημένους, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τα Dragon Age 2, Mass Effect 3 και τώρα το TLOUs2

Έχω πεί πολλές φορές για ποιό λόγο δεν μου άρεσε η ιστορία του παιχνιδιού, οπότε δεν θα επεκταθώ. Και είμαι 100% βέβαιος, ότι όλο αυτό που γίνεται, η πόλωση, ο σαματάς στα φόρουμς, όλο αυτό το δράμα, είναι ακριβώς αυτό που επεδίωκε ο δημιουργός. Ίσως να μήν το περίμενε τόσο έντονο, αλλά αυτό ήθελε.

Επεξ/σία από panther_512
Δημοσ.

το θεμα ειναι οτι στο review bombing του last of us εγινε απο ατομα που δεν επαιξαν καν το παιχνιδι...οργανωθηκε απο συγκεκριμενες ομαδες λογω των leaks...

για αυτο, το 93 των κριτικων εχει μεγαλυτερη σημασια στη συγκεκριμενη περιπτωση...εκει ξες πως αυτοι οι ανθρωποι το εχουν παιξει...και αυτοι που το παιξαν το λατρεψαν...εκτος απο τον ilos...

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, George7Byron είπε

Συμφωνω οτι αυτό το σκορ δείχνει οτι τον διχασμό του κόσμου αλλα φαίνεται και το κόμπλεξ του κόσμου εκεί επίσης.Επίτηδες έμπαινε κόσμος και φόρτωνε το παιχνίδι με μηδενικά λίγες ώρες μόνο μετά την επίσημη κυκλοφορία του ,που σημαίνει οτι δεν το έπαιξαν καν, μόνο και μόνο για να τιμωρήσουν τους developers και να κάνουν ζημιά.Πρακτικές ανώριμων ανθρώπων που λένε οτι εφόσον δεν μου αρέσει θα το θάψω για να επηρεάσω κόσμο.

οι κριτικές δεν λένε ψέματα. όπως μπορεί να υπάρχουν 300-400 ψεύτικες αρνητικες κριτικές έτσι υπάρχουν και αλλες 300-400 ψεύτικες θετικες. εδω μιλάμε για 160.000 κριτικές, όχι το μπακάλικο της γειτονιάς με 2-3 σχόλι...

Όταν υπάρχει τόσο μεγάλος όγκος δεδομένων δεν χειραγωγείται εύκολα.

γιατί δεν μπήκαν οι ίδιοι κομπλεξικοι σε άλλα παιχνίδια;  προφανώς και ήταν άτομα που έδωσαν 70-80 ευρώ για να το πάρουν και λογικο είναι η κριτική τους να είναι αυστηρη.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, panther_512 είπε

Αυτό από πού προκύπτει?

Εγώ προσωπικά μόνο θαυμασμό τρέφω για τον κόσμο που έπαιξε το game και βρήκε την ιστορία αριστουργηματική.

Μιλας για τον τιτλο που εχει σαρωσει καθε βραβειο οπου εχει παρει μερος και θες να παρω σοβαρα το user score οπου ο καθενας βαθμολογει με το μακρυ και το κοντο του. Ωραια επιχειρηματολογια, εδω η νεα ταινια Mortal Kombat που δεν βλεπεται εχει ψηλοτερο user score τι αλλο να πουμε...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θεμα ειναι οτι ο δημιουργος ξεκίνησε να φτιαξει κατι controversial και τελικα το εκανε με πληρη ελευθερια και επιγνωση του τι κανει (μαγκια του και για το ρισκο και γιατι πετυχε) αλλα οι fans διαμαρτυρονται τωρα εδω επειδη ειναι ...controversial. :P  

Εγω το παιχνιδι το βρηκα πολυ καλο γενικα, δεν ημουν ιδιαιτερα (σχεδον καθολου βασικα) δεμενος με Ellie/Joel απο το πρωτο μερος οποτε και δεν με πειραξε τοσο η τροπη που πηρε το σεναριο. Στα αρνητικα βαζω τους πολλους χαρακτηρες (καποιοι και underdeveloped) αλλα και το pacing σε καποια σημεια θεωρω οτι υστερούσε, το παιχνιδι δεν ηταν για 30 ωρες καπου κουρασε. Κατα τα αλλα αριστο σε ολα, μπορω να καταλαβω και τις 2 πλευρες και εν τελη ηταν αυτο που στόχευε ο δημιουργος οποτε μπραβο σε αυτους που το απολαυσαν στο 100% και κριμα σε αυτους που χαλαστηκαν, παντως αυτο ηταν το πλανο απο την αρχη.

Γενικα παντως δεν θεωρω οτι κανενα απο τα 2 δεν εχουν την τρομερη ιστορια/χαρακτηρες, ειναι καλη σιγουρα αλλα δεν καταλαβαινω αυτη τη λατρεια ουτε για το πρωτο μερος ουτε για τους πρωταγωνιστες.

Επεξ/σία από ADHD
Δημοσ.
22 ώρες πριν, ilos είπε

Δε σου απαγορεύει κανένας να πεις τα DS πατάτα.Δεν υπάρχει νόμος ούτε θα σε δείρουμε.  Άποψη σου είναι. Το πρόβλημα σε μένα έγκειται στην παραπλάνηση. άλλο game έκανα preorder σε σχέση με αυτό που έπαιξα τελικά. Δεν είναι ότι δοκίμασα κάτι που ξέρω από πριν δε θα την παλέψω με το gameplay/genre (πχ Returnal) παρόλο που το θεωρώ αξιόλογο παιχνίδι. Απλά εγώ ξέρω από πριν ότι δε θα την παλέψω με το gamepad και το bullethell στοιχείο. Στο TLOU2 περίμενα την συνέχεια της ιστορίας από το πρώτο μέρος με τους ΙΔΙΟΥΣ χαρακτήρες. Όλα τα trailer (συμπεριλαμβανομένων και των fake όπου Jesse=Joel) σε αυτό συνηγορούσαν. Σε ένα παιχνίδι που είναι τόσο story driven παρατράγουδα σε αυτόν τον τομέα χαλάνε την εικόνα όλης της εμπειρίας.Δεν είναι Doom ή Monster Hunter δηλαδή να πω who cares.

Και όταν λέω ίδιους, μην παρεξηγηθώ δε με νοιάζει που παίζω την Abby αν ήταν χαρακτήρας που με ένοιαζε.Όλοι οι χαρακτήρες από το πρώτο παιχνίδι είναι διαφορετικοί άνθρωποι. Αυτό με εκνευρίζει.

Λαθος κριτηρια ειχες βαλει τοτε απο την αρχη γιατι κανενας δεν υποσχεθηκε αυτα που αναφερεις...

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, mtifosi είπε

Λαθος κριτηρια ειχες βαλει τοτε απο την αρχη γιατι κανενας δεν υποσχεθηκε αυτα που αναφερεις...

Ειλικρινά έκανες preorder? Γιατί αλλιώς δεν έχει νόημα η αντιπαράθεση. Αν ήξερα ότι ξέρω τώρα κατόπιν εορτής δε θα είχα κανένα πρόβλημα. Δε θα το αγόραζα και τέλος.😁

Ώρα να ξαναδούμε το trailer μαζί.

Βάλε και τους περιορισμούς στα media (απαγορεύτηκε να μιλήσουν για το δεύτερο μισό). Τα bans/DMCA claims σε κανάλια/social media account που τόλμησαν να παρακούσουν την απόλυτη αρχή ND (ενώ δεν είχαν υπογράψει καν NDA) κλπ κλπ. But whatever rocks your boat m8.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ilos είπε

Ειλικρινά έκανες preorder? Γιατί αλλιώς δεν έχει νόημα η αντιπαράθεση. Αν ήξερα ότι ξέρω τώρα κατόπιν εορτής δε θα είχα κανένα πρόβλημα. Δε θα το αγόραζα και τέλος.😁

Ώρα να ξαναδούμε το trailer μαζί.

Βάλε και τους περιορισμούς στα media (απαγορεύτηκε να μιλήσουν για το δεύτερο μισό). Τα bans/DMCA claims σε κανάλια/social media account που τόλμησαν να παρακούσουν την απόλυτη αρχή ND (ενώ δεν είχαν υπογράψει καν NDA) κλπ κλπ. But whatever rocks your boat m8.

Επειδη σιγουρα δεν οδηγει πουθενα εχεις την αποψη σου και οκ. Ο τιτλος σαρωσε σε βραβεια και πωλησεις και αυτο τα λεει ολα για την ποιοτητα του.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...