Προς το περιεχόμενο

The Last of Us Part II [PS4]

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Ενημέρωση 05/07/2020
Καθώς το παιχνίδι έχει κυκλοφορήσει πλέον:

• Συζητήστε σε ήπιους τόνους και κόσμια πάνω στις εντυπώσεις σας από αυτό.
  • Μην μπαίνετε σε άσκοπες κόντρες περί political correctness και συναφή.
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς, όπως haters, fan boys, κλπ.
  • Οτιδήποτε αφορά την πλοκή του παιχνιδιού πρέπει να μπαίνει σε spoilers.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Mitroglou7 είπε

Στο 1ο ναι.

Στο 2ο δε πάνε να σώσουν καμία από τις 2 πρωταγωνίστριες κάποιον αλλά να εκδικηθούν. Και οι 2 έχουν σκοπό να σκοτώσουν μόνο ένα άτομο. Δε πάθαν Νταινέρυς.

Το ίδιο πράγμα είναι. Απλά εσύ πήγες στον τελικό σκοπό. Σκέψου το ταξίδι και θα δείς αυτό που λέω.

Ειδικά το 2ο μισό του παιχνιδιού έχει σε αρκετά τμήματα πολλά κοινά με το 1ο παιχνίδι, όσον αφορά την πορεία της Abby και την σχέση της με τα παιδιά, όπως και το τί κάνει για αυτά.

Στο 2ο παιχνίδι η αξία μίας ζωής η οποία αφαιρέθηκε ή πρέπει να σωθεί, ισοδυναμεί με μία θάλασσα από αίμα. Αυτό έχει ακόμα μεγαλύτερο αντίκτυπο στον παίκτη, διότι γνωρίζεις όλες τις πλευρές που μάχονται μεταξύ τους, και με μόνη εξαίρεση τον επίλογο, όπου έχουμε straight cut κακούς, σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι δεν υπάρχουν πραγματικοί καλοί και κακοί.

• Like 2
  • Απαντ. 3,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.
10 hours ago, panther_512 said:

Καί τα δύο παιχνίδια περιστρέφονται γύρω από το πόσες ανθρώπινες ζωές αξίζει η ζωή του ανθρώπου που αγαπάς.

Δεν θα το έλεγα «αγάπη», θα το έλεγα «καθήκον».

Όταν σκοτώνεται αυτός που αγαπάς, πνίγεις τον καημό σου στο αλκοόλ ή πηδάς από τον πέμπτο. Δεν αναζητάς εκδίκηση, η απώλεια είναι που θέλεις να καταπολεμήσεις.

Στα δύο TLOU το χέρι των ηρώων οπλίζει το καθήκον. Ο Joel είχε καθήκον να προστατεύσει την οικογένειά του και οι Fireflies είχαν καθήκον να σώσουν τον πλανήτη. Αντίστοιχα η Ellie και η Abbie είχαν καθήκον να εκδικηθούν, γιατί τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν; Να έπαιρναν τηλέφωνο το 9-1-1 και να πήγαιναν τους δολοφόνους των γονιών τους στα δικαστήρια;

Δημοσ.

Σίγουρα μπορεί να εκληφθεί και έτσι. Ειδικά στο 2ο παιχνίδι έχεις βεντέτα και ξεκάθαρη αναφορά σε εκτέλεση καθήκοντος.

Από την άλλη, τουλάχιστον όπως το βλέπω εγώ, το συναίσθημα έπαιξε πρωταρχικό ρόλο και κύρια κινητήρια δύναμη για όλους τους κεντρικούς ήρωες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μια και είμαι ποιο πολύ pc gamer το πρώτο της σειράς είναι τόσο δύσκολο όσο έχει δυσκολέψει εμένα η απλά είμαι άμπαλος?.

Και αυτή η στόχευση με το gamepad μιλάμε δεν παλεύετε. 

Επεξ/σία από chek2fire
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, chek2fire είπε

μια και είμαι ποιο πολύ pc gamer το πρώτο της σειράς είναι τόσο δύσκολο όσο έχει δυσκολέψει εμένα η απλά είμαι άμπαλος?.

Τα 30fps κανουν τη στοχευση οτι να ναι. 

Δε θυμαμαι για το 1 αλλα στο δυο ουσιαστικα εβαλα auto-aim για να μη σπασουν τα νευρα μου. Δε νομιζω οτι το shooting ειναι και το κυριαρχο πραγμα που εχει να προσφερει το game anyway. 

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, KilliK είπε

σε τι δυσκολια το παιζεις;

στην default αλλά δεν δουλεύει σωστά ούτε το stealth γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να περάσεις απαρατήρητος μέσα από τις ορδές enemies η τεράτων όλο και κάποιο θα σε πετύχει

8 λεπτά πριν, Mitroglou7 είπε

Τα 30fps κανουν τη στοχευση οτι να ναι. 

Δε θυμαμαι για το 1 αλλα στο δυο ουσιαστικα εβαλα auto-aim για να μη σπασουν τα νευρα μου. Δε νομιζω οτι το shooting ειναι και το κυριαρχο πραγμα που εχει να προσφερει το game anyway. 

άρα κάτι κάνω λάθος γιατί εγώ  αυτό που έχω δει στο game μέχρι στιγμής σαν κυρίαρχο είναι το shooting και η δυσκολία του 

• Like 1
Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

στην default αλλά δεν δουλεύει σωστά ούτε το stealth γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να περάσεις απαρατήρητος μέσα από τις ορδές enemies η τεράτων όλο και κάποιο θα σε πετύχει

αααα δεν ξερω. 😎 οταν ειχα αναφερθει παλια στο ποσο overrated ειναι το παιχνιδι εξαιτιας αυτων των προβληματων, πεσανε να με φανε εδω μεσα. οποτε οχι δεν εισαι αμπαλος, ειναι ακριβως αυτη η εμπειρια που προσφερει "το καλυτερο παιχνιδι της τελευταιας 20ετιας". 

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, chek2fire είπε

άρα κάτι κάνω λάθος γιατί εγώ  αυτό που έχω δει στο game μέχρι στιγμής σαν κυρίαρχο είναι το shooting και η δυσκολία του 

Δε θυμαμαι 100% το 1 μιας και εχουν περασει αρκετα χρονια αλλα θα υποθεσω οτι παιζει οπως το 2. 

Στο 2 ζοριστικα αρκετα στην αρχη γιατι το αντιμετωπισα σαν ενα cover shooter. Γι αυτο και εβαλα το aim assist. Απο καποιο σημειο και επειτα καταλαβα οτι μπορεις στις περισσοτερες περιοχες να αποφυγεις τις μαχες με sneaking και να το χρησιμοποιησεις το shooting σαν τελευταια επιλογη.

Δε χρειαζεται σε καθε περιοχη να "φας" ολους τους εχθρους για να προχωρησεις. Δεν επιβραβεσαι καπως. Ισα ισα καταληγεις με λιγοτερα resources ακομη και αν lootareis τα παντα με την ησυχια σου αφου το φας.

Δε μ ευχαριστουσε ουτως η αλλως το shooting του οποτε το απεφυγα οσο μπορουσα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, KilliK είπε

αααα δεν ξερω. 😎 οταν ειχα αναφερθει παλια στο ποσο overrated ειναι το παιχνιδι εξαιτιας αυτων των προβληματων, πεσανε να με φανε εδω μεσα. οποτε οχι δεν εισαι αμπαλος, ειναι ακριβως αυτη η εμπειρια που προσφερει "το καλυτερο παιχνιδι της τελευταιας 20ετιας". 

εντάξει έχω αντιμετωπίσει πολλούς τίτλους στην gaming "καριέρα" που όλοι τους αποθεώνουν και εγώ απλά είμαι meh :D 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/2/2021 στις 5:24 ΜΜ, chek2fire είπε

Σε πιο σημειο αναφερεσαι γιατι δεν θυμαμαι στο 1 να αντιμετωπιζεις ορδες...Το μονο σημειο που μπορω να σκεφτω που δεν σε αφηνει το παιχνιδι να κανεις ευκολα stealth ειναι στους υπονομους που αντι για την elie εχεις το αλλο το πιτσιρικι τον μαυρουκο που δεν θυμαμαι το ονομα του και αυτο επειδη εκει εχει stalker κοινως αυτα κρυβονται απο σενα για να σου επιτεθουν καθως εκει νομιζω υπαρχει scripted εστω ενα απο αυτα να σε δει και να γινει της κακομοιρας...

Το αλλο που θυμηθηκα ειναι οταν εισαι κρεμασμενος αναποδα με το σχοινι οταν σε πιασει μια παγιδα...Εκει δυστυχως αν αστοχησεις αρκετα με τις βολες σου ουσιαστικα ειναι game over...

Επεξ/σία από icenex
  • Like 1
Δημοσ.

Γενικα ο στοχος δεν ειναι να αντιμετωπιζεις ορδες αλλα να τους αποφευγεις. η μαχη ειναι η τελευταία λύση.
στο πρωτο το stealth κ εγω το ελεγα γιαλατζι κ ας εγραφαν ραψωδιες ορισμενοι. το 2ο ειναι αρκετα καλυτερα τα πραγματα και χρειαζεται να εκμεταλλευτείς ολο τον εξοπλισμο σε καποια σημεία. Απλα στο 2ο το παρακάνουν με τον αριθμο εχθρων σε καποια σημεια που λες ε οκ, θα σας σκοτωσω απλα. Αλλα ουτε το 2ο ειναι "το stealth game του αιωνα", ουτε καν, υπαρχουν πολυ καλυτερα παιχνιδια σε stealth μηχανισμους :) 

γενικα, απολαυσε τα εξωφρενικα production values και το οκ gameplay και μη καθεσαι να ψαχνεις το παιχνιδι που θα σου αλλαξει τη ζωή. Αν το κανει, καλώς. Αλλα επειδη σχεδον παντα κανενα παιχνιδι δεν πετυχαίνει τετοιο στόχο, καλύτερα να το βλέπεις πιο χαλαρα.

• Like 5
Δημοσ.
13 ώρες πριν, chek2fire είπε

εντάξει έχω αντιμετωπίσει πολλούς τίτλους στην gaming "καριέρα" που όλοι τους αποθεώνουν και εγώ απλά είμαι meh :D 

@KilliK o  καινουριος σου φιλος ! κανονιστε να βγειτε χαχαχα.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, chek2fire είπε

Προσωπικά καί στα 2 παιχνίδια το aim assist με δυσκόλευε πάρα πολύ.

Καί στα 2 το απενεργοποίησα και μπόρεσα να απολαύσω το παιχνίδι.

Γενικά πάντως δεν χρησιμοποιώ aim assist στα shooters που παίζω με gamepad.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...