Προς το περιεχόμενο

The Last of Us Part II [PS4]

aekoupoli
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Ενημέρωση 05/07/2020
Καθώς το παιχνίδι έχει κυκλοφορήσει πλέον:

• Συζητήστε σε ήπιους τόνους και κόσμια πάνω στις εντυπώσεις σας από αυτό.
  • Μην μπαίνετε σε άσκοπες κόντρες περί political correctness και συναφή.
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς, όπως haters, fan boys, κλπ.
  • Οτιδήποτε αφορά την πλοκή του παιχνιδιού πρέπει να μπαίνει σε spoilers.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για αυτό και εγώ έγραψα σε προηγούμενο πόστ μου "Να περιμένουμε να ωριμάσει το παιχνίδι στις σκέψεις των gamers".

Και εγώ τώρα είμαι σαφώς σε πιό ήρεμη κατάσταση από όταν τελείωνα το game, και βλέπω πιό ψύχραιμα το όλο θέμα.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι αυτή η ιστορία ήταν αχρείαστη σε σχέση με αυτό που έχτισαν στο Νο1. Θα μπορούσε να αποτελέσει υλικό για κάποιο spin-off. Παράλληλα, υπάρχουν σημεία που δεν βγάζουν νόημα και είναι κακογραμμένα ενώ εμένα μου δείχνει το παιχνίδι ότι προσπαθεί να προκαλέσει δραματικό συναίσθημα με όποιον τρόπο μπορεί. Και εκεί που νομίζεις ότι τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα, χτυπάει ακόμα πιό δυνατά.

Με βάση τα παραπάνω, εξ ορισμού δεν μπορώ να περιγράψω ώς αριστούργημα την ιστορία. .

Όταν ήμουν παιδάκι, τη δεκαετία του 80, μία νταντά μας είχε συνήθεια να φέρνει μαζί της μία κασσέτα VHS που είχε ενοικιάσει, με τούρκικα δράματα, και τα έβλεπε όταν κοιμόμασταν. Έτυχε μιά φορά να δώ και εγώ. Η όμορφη κοπέλα προξενεύθηκε με τον πλούσιο, ενώ είχε κρυφό παιδικό έρωτα, έμεινε έγκυος από τον εραστή της, έκανε δυό παιδιά μαζί του, ο άντρας της νόμιζε ότι ήταν δικά του, έμαθε όμως ότι είναι στείρος, πέταξε τα μωρά στα σκυλιά του, η μάνα ήπιε δηλητήριο, ο εραστής την πήρε αγκαλιά και πήγε στη θάλασσα μαζί της για να πνιγεί στο ηλιοβασίλεμα. Πολύ κλάμα.

Σε συγκεκριμένες extreme φάσεις της ιστορίας, αλλά και όταν τελείωσα το The last of Us 2, αυτό έλεγα, ότι έπαιξα ένα τούρκικο δράμα. Τώρα που πέρασαν οι μέρες και το χώνεψα το game, αυτή η φαινομενικά αστεία άποψη δεν άλλαξε....

Επεξ/σία από panther_512
  • Like 7
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

49 λεπτά πριν, panther_512 είπε

Για αυτό και εγώ έγραψα σε προηγούμενο πόστ μου "Να περιμένουμε να ωριμάσει το παιχνίδι στις σκέψεις των gamers".

Και εγώ τώρα είμαι σαφώς σε πιό ήρεμη κατάσταση από όταν τελείωνα το game, και βλέπω πιό ψύχραιμα το όλο θέμα.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι αυτή η ιστορία ήταν αχρείαστη σε σχέση με αυτό που έχτισαν στο Νο1. Θα μπορούσε να αποτελέσει υλικό για κάποιο spin-off. Παράλληλα, υπάρχουν σημεία που δεν βγάζουν νόημα και είναι κακογραμμένα ενώ εμένα μου δείχνει το παιχνίδι ότι προσπαθεί να προκαλέσει δραματικό συναίσθημα με όποιον τρόπο μπορεί. Και εκεί που νομίζεις ότι τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα, χτυπάει ακόμα πιό δυνατά.

Με βάση τα παραπάνω, εξ ορισμού δεν μπορώ να περιγράψω ώς αριστούργημα την ιστορία. .

Όταν ήμουν παιδάκι, τη δεκαετία του 80, μία νταντά μας είχε συνήθεια να φέρνει μαζί της μία κασσέτα VHS που είχε ενοικιάσει, με τούρκικα δράματα, και τα έβλεπε όταν κοιμόμασταν. Έτυχε μιά φορά να δώ και εγώ. Η όμορφη κοπέλα προξενεύθηκε με τον πλούσιο, ενώ είχε κρυφό παιδικό έρωτα, έμεινε έγκυος από τον εραστή της, έκανε δυό παιδιά μαζί του, ο άντρας της νόμιζε ότι ήταν δικά του, έμαθε όμως ότι είναι στείρος, πέταξε τα μωρά στα σκυλιά του, η μάνα ήπιε δηλητήριο, ο εραστής την πήρε αγκαλιά και πήγε στη θάλασσα μαζί της για να πνιγεί στο ηλιοβασίλεμα. Πολύ κλάμα.

Σε συγκεκριμένες extreme φάσεις της ιστορίας, αλλά και όταν τελείωσα το The last of Us 2, αυτό έλεγα, ότι έπαιξα ένα τούρκικο δράμα. Τώρα που πέρασαν οι μέρες και το χώνεψα το game, αυτή η φαινομενικά αστεία άποψη δεν άλλαξε....

Εδωσες ιδεα για να ολοκληρωθει η τριλογια: "The Last of Us ΙΙΙ - Αχμετ και Εσμεραλδα".

• Like 2
  • Sad 1

2 ώρες πριν, panther_512 είπε

Μια χαρά ενδιαφέρουσα είναι tbh η τούρκικη σαπουνόπερα μπροστά στο κακέκτυπο john wick.😆 Άσε που και αυτό με τα σκυλιά είναι καλύτερο shocker από αυτά του TLOU2.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να πω την αλήθεια δεν ήθελα να γελοιοποιησω το παιχνίδι, ο σχολιασμός μου είναι ειλικρινής και οι ανάμνησεις που μου ξύπνησε πραγματικές. 🙂

Επεξ/σία από panther_512

Αρχικά το παιχνίδι δεν το έχω τελείωσει ακόμα ,είμαι λίγο μετα την μέση και θα πω κάποια πράγματα μέχρι στιγμής. Πρώτον τα μηδενικά και το βρισίδι που χει φάει το παιχνίδι δεν ανταποκρίνονται σε κανένα βαθμό με την ποιότητα του.

Εν συνεχεία, η ιστορία μέχρι εδώ που βρίσκομαι είναι μια χαρά και η θεματολογία του σε έναν post apocalyptic κόσμο είναι επαρκέστατη και ανταποκρίνεται αρκετα καλά .( η βία είναι εκέι που πρέπει αν σκεφτούμε τι ζούμε στον πραγματικό κόσμο). Εχω διαβάσει από πολύ κόσμο για " σεναριακές ευκολίες" ( ειδικά ένα κομμάτι τοθ κόσμου που θεωρεί το ένα αριστούργημα, το οποίο έχει σεναριακές ευκολίες τίγκα) , την οποία άποψη θεωρώ ότι μεγενθύνει περισσότερο το θέμα-λόγω ότι δεν παίρνει την ίστορια που θέλει- δίοτι στα σημεία που και εγώ θεωρώ ότι θα μπορούσαν να το εμβαθύνουν περίσσοτερο , το σενάριο είναι μια χάρα και προσωπικά δεν μου το χαλάει σε βαθμό που να μου διαλύσει την εμπειρια.

Πιο πάνω ένα παιδί το χαρακτηρίζει τούρκικη σαπουνόπερα αλλά μέχρι εδώ που έχω φτάσει αυτό δεν μου το δικαιολογεί, ακόμα και το ερωτικό κομμάτι ή το κομμάτι σχέσεων υπάρχουν για συγκεκριμένο λόγο , που δεν είναι άλλος για να δείξουν μια κανονικότητα σε ένα κατεστραμμένο κόσμο και να υπηρετήσουν το πιο απλό κομμάτι, την μάχη για την διατήρηση οποιουδήποτε ανθρώπινου στοιχείου.

Σχετικά με το σενάριο  για μένα δεν προκύπτει από κάπου ότι είναι έκτρωμα το οποίο έχω διαβάσει να προσάπτουν στο παιχνίδι αφού είτε βασικοί είτε δευτερεύοντες χαρακτήρες χρησιμοποιιούνται για να υποστηρίξουν την εκάστοτε θεματική του παιχνιδιού( σε κάποιους θα αρέσει,σε κάποιους όχι) , που όπως ανέφερα και πριν θα μπορούσε να βελτιώθει σε κάποια σημεία αλλά από την ώρα που εξυπηρετούν την πλοκή του παιχνιδιού , στον πυρήνα τους κάνουν την δουλειά τους.

Δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση τέχνη κάτα παραγγέλια και πολύς κόσμος επειδή δεν πήρε το αναμασημένο σενάριο που περίμενε οργίασε, πάντως χίλιες φορέες να προσπαθήσεις να πας το μέσο μπροστά μιας και μιλάμε για παιχνίδια, πάρα να παίξεις το ίδιο έργο με διαφορετικά σκηνικα. ( αναλογικά δεν έχουν σχέση τα μεγέθη αλλά αν ο καθένας ακολουθούσε τι θέλει το κοινό, δεν θα βλέπαμε ούτε jodorowsky ούτε bunuel, ούτε lynch ούτε το life of brian από Monty Python κτλ)

• Like 2
  • Thanks 3

• Moderators
18 hours ago, panther_512 said:

Είμαι νωρίς στο game ακόμα (τελειώνω την πρώτη μέρα) και δεν ξέρω ακόμα πόσο θα χειροτερεύσει το σενάριο, αλλά καταλαβαίνω τι εννοείς όταν μιλάς περί τούρκικου σήριαλ. Αλλά ακόμα κι έτσι, το game μένει πιστό στο βασικότερο κομμάτι του πρώτου μέρους: την σκηνοθεσία. Ακόμα και τα γελοία πράγματα που γίνονται σεναριακώς δένονται παραδειγματικά μέσω της εξαιρετικής σκηνοθεσίας. Για παράδειγμα, στο θέατρο:

μετά από ένα αρκετά έντονο encounter με τους Shamblers και αφού πάνω στο τρέξιμο αποκαλύπτει η Ellie ότι είναι immune, η Dina κυριολεκτικά γονατίζει από την κούραση πριν αποκαλύψει ότι είναι έγκυος. Η ροή της πληροφορίας, της δράσης, των διαλόγων και της ανάπτυξης των χαρακτήρων είναι τόση όση πρέπει ακριβώς.

Ξαναλέω: δεν γνωρίζω τι γίνεται παρακάτω, δεν έχω φάει spoilers, αν και πάνω κάτω καταλαβαίνω από τα σχόλια που γράφονται τι θα συμβεί.

Σε κάθε περίπτωση, εξακολουθώ να μην κατανοώ γιατί περιμένατε σοβαρό σενάριο, όταν υπάρχουν zombie b-movies των 80's με σοβαρότερο σενάριο από το πρώτο TLoU, αλλά οκ, δεν κρίνω γούστα άλλων.

Είσαι στην αρχή ακόμα. Έχεις πολλά να δείς και να νιώσεις.

To πρώτο ήταν στον πυρήνα του father-daughter bonding trip και στο τέλος το υπέρτατο δίλημμα: Θα θυσίαζες το παιδί σου για το καλό του συνόλου?

Από την κορύφωση του πρώτου παιχνιδιού διαφαίνεται ότι ο δημιουργός αρέσκεται στο να φέρνει τον gamer/θεατή σε δύσκολη θέση. Εδώ πήγε πολλά σκαλιά παραπάνω, τόσο σε συχνότητα, όσο και σε ένταση.

• Like 2

Πάντως καλύτερα εάν υπάρξει συνέχεια να είναι spin off εντελώς διαφορετικό με άλλους χαρακτήρες. Ίσως και να διαδραματίζεται πολλά χρόνια μπροστά ή και κατά τη διάρκεια που ξέσπασε ο ιός τα πρώτα πρώτα χρόνια. Ίσως και σε άλλο γεωγραφικό πλάτος του πλανήτη θα είχε ίσως περισσότερο ενδιαφέρον κάτι τέτοιο κατ εμέ.

Ίσως αν στο επόμενο (3ο) μέρος, που μάλλον θα βγει εφόσον είναι η Χρυσή Χήνα της Sony, επέστρεφαν αρκετά άτομα που έφυγαν από την ND, πχ Bruce Straley

17cx6z1e0ua51.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, deadmoon20 είπε

Δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση τέχνη κάτα παραγγέλια και πολύς κόσμος επειδή δεν πήρε το αναμασημένο σενάριο που περίμενε οργίασε, πάντως χίλιες φορέες να προσπαθήσεις να πας το μέσο μπροστά μιας

To Witcher 3 είναι το αγαπημένο μου game ever και πήγε το genre πολλά βήματα μπροστά, αποτελώντας benchmark storytelling στα RPGs.

Και αν δεν κάνω λάθος, το Witcher 1 ήταν από τα πρώτα games που έβλεπαν πολύ σοβαρά το να μήν υπάρχει άσπρο-μαύρο, καλός-κακός σε ένα παιχνίδι, αλλά αποχρώσεις του γκρίζου, με συνέπειες στις πράξεις σου που φαίνονταν πολύ αργότερα στο παιχνίδι.

Δεν χρειάστηκε να καταστρέψει/κακοποιήσει αγαπημένους χαρακτήρες για να το πετύχει αυτό.

Όταν με το καλό το τερματίσεις το TLOU 2, πολύ ευχαρίστως να ξαναδούμε την άποψη που έχεις σχηματίσει.

Για μένα το παιχνίδι είναι ένα τεχνολογικό επίτευγμα, με μιά ιστορία που δεν χρειαζόμασταν ούτε εμείς, ούτε η Ellie, ούτε ο Joel, ούτε το franchise.

Και σε καμία περίπτωση δεν βλέπω η ιστορία του παιχνιδιού να πηγαίνει κάτι μπροστά. Ένα δακρύβρεχτο αντιπολεμικό δράμα είναι, με καταπληκτικά production values. Τώρα αν σε κάποιον αρέσουν τα δράματα, σίγουρα θα του αρέσει η ιστορία.

Επεξ/σία από panther_512
  • Like 3
  • Thanks 1

Εγώ θα ήθελα να δω σε ένα μελλοντικό τοπ 10 μετά από 10 χρόνια,  πόσοι θα βάζουν αυτό το παιχνίδι ψηλότερα από το πρώτο μέρος. Το ίδιο ισχύει και για το Red Dead 1 vs Red Dead 2, όπου το 2ο είχε καλύτερο μέσο όρο στο metacritic. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, afragorn είπε

Εγώ θα ήθελα να δω σε ένα μελλοντικό τοπ 10 μετά από 10 χρόνια,  πόσοι θα βάζουν αυτό το παιχνίδι ψηλότερα από το πρώτο μέρος. Το ίδιο ισχύει και για το Red Dead 1 vs Red Dead 2, όπου το 2ο είχε καλύτερο μέσο όρο στο metacritic. 

το rdr 2 είναι μια χαρά συνέχεια που για χρόνια θα συνεχίσει να θεωρείται ένα πολύ καλό παιχνίδι ακόμα και αν δεν είχε το impact του πρώτου

το tlou 2  είναι ένα παιχνίδι που ο κόσμος θα έχει ξεχάσει σε ένα 6μηνο καθότι αδιάφορο κυρίως, κάτι σαν το death stranding το οποίο επίσης με το ζόρι προσπαθούσαν να το βγάλουν καλό και παρεξηγημένο.. η μόνο διαφορά είναι ότι από το death stranding κανείς ήδη δεν θυμάται τίποτα από το tlou θα μείνει η ανάμνηση όλων αυτών των ανούσιων τσακωμών

ένα παιχνίδι είτε είναι πολύ καλό και το αγκαλιάζει η πλειοψηφία του κόσμου, ή δεν είναι , τα ψαγμένα και για λίγους αφορούν τα indies όχι τα blockbuster

τα blockbuster έχουν τόσο χρήμα από πίσω τους που πρέπει να αρέσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερους ώστε να πετύχουν, δεν είναι απαραίτητα μια ψαγμένη έκφραση ενός δημιουργού ώστε να πειραματιστεί

υπάρχουν βέβαια και τέτοια παιχνίδια που απευθύνονται σε πολύ κόσμο όπως πχ το nier automata, αλλά τα μεγέθη δεν είναι σε καμιά περίπτωση συγκρίσιμα

τα κομμάτια που ανέλπιστα πούλησε το nier μπορεί να ήταν αρκετά ώστε να σώσουν μια εταιρεία σαν τη Platinum αλλά δεν θα ήταν καθόλου αρκετά για ένα παιχνίδι ναυαρχίδα ενός ολόκληρου συστήματος 

επίσης ακόμα και αν σε κάποιον δεν ταιριάζει ένα παιχνίδι με όντως ( και όχι δήθεν) βαθύτερα νοήματα όπως το nier μπορεί απλά να πει ότι δεν του ταιριάζει και τέλος, όχι να πει ότι τον τάισαν με το ζόρι πολιτική ορθότητα. ήδη είχε γίνει χαμός με τα οπίσθια της 2b για τελείως αντίθετους λόγους από ότι εδώ και ευτυχώς δεν υπήρξε ουσιαστική λογοκρισία 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
  • Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, logistoulis είπε

το rdr 2 είναι μια χαρά συνέχεια που για χρόνια θα συνεχίσει να θεωρείται ένα πολύ καλό παιχνίδι ακόμα και αν δεν είχε το impact του πρώτου

το tlou 2  είναι ένα παιχνίδι που ο κόσμος θα έχει ξεχάσει σε ένα 6μηνο καθότι αδιάφορο κυρίως, κάτι σαν το death stranding 

Το death stranding το θυμάμαι ακόμα ενώ το είχα παίξει όταν πρωτοβγήκε , το the last of us 2 από την άλλη ήδη διαγράφτηκε από την μνήμη μου και ας έχουν περάσει λίγες βδομάδες που το έπαιξα . 
Τοσο ταλέντο σε ένα στούντιο να πηγαίνει στράφι λόγω των επιλογών λίγων ατόμων. Όσο ο Neil Druckmann έχει τα υνιά της ΝD είναι και ξεγραμμένα τα παιχνίδια της για μένα .

Επεξ/σία από noFEARgr
  • Like 5
  • Thanks 2
  • Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...