Προς το περιεχόμενο

The Last of Us Part II [PS4]

aekoupoli
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Ενημέρωση 05/07/2020
Καθώς το παιχνίδι έχει κυκλοφορήσει πλέον:

• Συζητήστε σε ήπιους τόνους και κόσμια πάνω στις εντυπώσεις σας από αυτό.
  • Μην μπαίνετε σε άσκοπες κόντρες περί political correctness και συναφή.
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς, όπως haters, fan boys, κλπ.
  • Οτιδήποτε αφορά την πλοκή του παιχνιδιού πρέπει να μπαίνει σε spoilers.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ALIZEUS είπε

αυτό με ανησυχεί λόγο ως προς την ψυχοσύνθεσή μας.. Δεν ξέρω..

Αυτο ακριβως πιστευω και εγω...

Spoiler

Ειναι ανησυχητικο που υπαρχουν ατομα που υποστηριζουν αυτη την εκφραση μιζεριας,λυπης και απαξιωσης της ανθρωπιας σε βιντεο παιχνιδια....

Τα βιντεο παιχνιδια δεν ειναι για να περναει ο καθε ενας μνματα τετοιου ειδους ειδικα με τοσο φτηνο τροπο.

Αφου σας αρεσει να σας κανουν να νοιωθετε μιζεροι και απανθρωποι τοτε αυτο αντανακλαται και στον χαρακτηρα σας.

Η πλακα ειναι οτι παιζω τωρα το Borderlands 3 οπου και ο ποιο απλος npc που θα συναντησεις στο παιχνιδι ειναι τοσο ενδιαφερον με δουλεμενες ατακες και διαλογους απο ολους σχεδον τους χαρακτηρες του Druckman combined.

Και ειναι τοσο μεγαλο παιχνιδι που εχει δεκαδες απο αυτους..

Επεξ/σία από optimus prime
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, afragorn είπε

Πιστεύω το καταλαβαίνεις πως δε στέκει το επιχείρημα με τη ψηφοφορία "GOTY" σωστά; Είμαστε ακόμα στον Ιούνιο, εν μέσω μίας πανδημίας που έστειλε κυκλοφορίες πίσω, και γενικά ο ανταγωνισμός είναι ελάχιστος. Μόνο το Cyberpank μου έρχεται στο μυαλό από μεγάλες κυκλοφορίες για φέτος. 

Οταν υποστηριζεις οτι ολος ο πλανητης καιει τα δισκακια, οι προτιμησεις ενος μεγαλου αριθμου απο gamers στεκει αριστα σαν αντεπιχειρημα. Ετσι ακριβως χρησιμοποιηθηκε, οχι για να βγει goty απο τωρα προφανως. Μια χαρα ανταγωνισμο εχει και θα εχει btw, το 2020 ειναι απο τις πιο δυνατες χρονιες της γενιας κατ εμε ηδη, αν οχι η πιο δυνατη (θα προτιμουσα να ειχες διαβασει τι εχει γραφτει παντως πριν ποσταρεις).

5 ώρες πριν, ALIZEUS είπε

Διυλιζουμε τον κώνωπα μου φαίνεται... Ένα παιχνίδι είναι!!  Σε κάποιους αρέσει σε κάποιους όχι!! Για μένα ας πούμε κάνει πράγματα το παιχνίδι που δεν έχω ξαναδεί (και παίζω games από το 1996). Όλη αυτή η μανία να το βγάλουμε κακό δεν την καταλαβαίνω... Εκτός και αν γίνεται για να περνάει η ώρα, (επειδή βαριόμαστε) οπότε το καταλαβαίνω. Αλλά το "με το ζόρι" να μην αρέσει σε όλους μας επειδή δεν αρέσει σε κάποιους.. αυτό με ανησυχεί λόγο ως προς την ψυχοσύνθεσή μας.. Δεν ξέρω.. 

Το χειροτερο ειναι το μισος που βλεπεις. Η Απεχθεια. Ειρωνεια. Επιθεση αμεση η εμμεση αν σου αρεσει εσενα. Οι αποψεις παντα ειναι σεβαστες και θα ειναι οταν παραμενουν σε αυτο το επιπεδο(αποψης).

Ο φιλος μου ο ilios ειπε σε καποια φαση οτι ηταν GOTY για αυτον μεχρι ενα σημειο.  Βεβαια δεν εγραψε ποτε κατι θετικο μεχρι τοτε. Για το GOTY του ετσι? Aπο τοτε που τον χαλασε το στορυ εγινε για ''χρυσα βατομουρα'' και ποσταρει καθε λεπτο. No offence φιλε μου(κατα τα αλλα σεβομαι και εκτιμω πολυ τις αποψεις σου) αλλα δεν μπορω να εξηγησω την συμπεριφορα σου. Και δεν ειναι μονο η δικη σου. Μακαρι να ηταν. Βλεπουμε συνεχως τοξικα ποσταρισματα να πλημμυριζουν το thread. Σκεψου λιγο να εμπαιναν καθε λιγο και λιγακι στο thread του Bloodborne ατομα και να το εκραζαν με απεχθεια. Πως θα σου φαινοταν οταν εβγαινες απο την δικη σου παιχνιδαρα, εμπαινες στο φορουμ και εβλεπες μονο τοξικα ποστς. Δεν ειναι αποψη αυτο, απεχει παρασαγγας απο το να ειναι αποψη. Ειναι η τοξικιλα, απεχθεια που επικρατει.

Γενικα την ''εχουν κανει'' απο εδω οι περισσοτεροι(αν οχι ολοι) που εβρισκαν το παιχνιδι αριστουργημα γιατι δεν την παλευουν αλλο με αυτη τη κατασταση, εγω περιμενω να προχωρησω λιγο ακομα να δω αν αξιζουν τουλαχιστον οι αποψεις per se, κατω απο την παθογενεια που περιγραφω παραπανω.

Επισης απο ποτε μετρανε τα awards ταινιων (χρυσα βατομουρα). Ειχα την εντυπωση οτι η αποθεωση στο metascore για το παιχνιδι δεν μετραει, το ιδιο και τα GOTY που θα αποσπασει. 

Ειμαι σε σημειο που συνεχιζει και με εκπλησσει το ποσο καλο παιχνιδι ειναι τοσο σεναριακα οσο σε gameplay, ηχο κτλ. Προφανως μπορει και να γινει κατι που θα ξενερωσω, αλλα και αν γινει δεν θα βγω με σπαθια και τσεκουρια για να το θαψω, οπως και δεν το εχω κανει για κανενα παιχνιδι ever, σεβομενος τους ανθρωπους που τους αρεσει και βλεπουν κατι που εγω δεν βλεπω.

Επεξ/σία από Επισκέπτης

4 ώρες πριν, kostiger είπε

Παιρνω την πασα με το πατριωτακι μας τον Κοτεα και να αναφερω πως μου αρεσει που γκρινιαζετε για την υποθεση του παιχνιδιου (ψιλοασχετο-χιουμοριστικο σχολιο). To Crash του David Cronenberg το εχει παρακολουθησει κανεις;

https://www.imdb.com/title/tt0115964/

Σημειωτεον την ταινια τη θεωρω πολυ δυνατη. Αλλα ειναι αρρωστο το φιλμ.

απο τις αγαπημενες ταινιες, παντα απορουσα για το κραξιμο που ειχε φαει...

Μόλις τώρα, xavier είπε

απο τις αγαπημενες ταινιες, παντα απορουσα για το κραξιμο που ειχε φαει...

Ήταν πολύ προωθημένη η θεματολογία της για το 1996. Ακόμα και σήμερα βασικα. Και ο Μπαλαρντ το εχει γραψει ακομα πιο πίσω το βιβλίο.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειχε ποσταρει μερικες μερες πριν ενα αλλο παιδι το review του.

Αυτη την φορα ειναι με spoiler.

Κριτικος ταινιων στο you tube..

Spoiler

Επεξ/σία από optimus prime
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, PDS13 είπε

Οταν υποστηριζεις οτι ολος ο πλανητης καιει τα δισκακια, οι προτιμησεις ενος μεγαλου αριθμου απο gamers στεκει αριστα σαν αντεπιχειρημα. Ετσι ακριβως χρησιμοποιηθηκε, οχι για να βγει goty απο τωρα προφανως. Μια χαρα ανταγωνισμο εχει και θα εχει btw, το 2020 ειναι απο τις πιο δυνατες χρονιες της γενιας κατ εμε ηδη, αν οχι η πιο δυνατη (θα προτιμουσα να ειχες διαβασει τι εχει γραφτει παντως πριν ποσταρεις).

Το χειροτερο ειναι το μισος που βλεπεις. Η Απεχθεια. Ειρωνεια. Επιθεση αμεση η εμμεση αν σου αρεσει εσενα. Οι αποψεις παντα ειναι σεβαστες και θα ειναι οταν παραμενουν σε αυτο το επιπεδο(αποψης).

Ο φιλος μου ο ilios ειπε σε καποια φαση οτι ηταν GOTY για αυτον μεχρι ενα σημειο.  Βεβαια δεν εγραψε ποτε κατι θετικο μεχρι τοτε. Για το GOTY του ετσι? Aπο τοτε που τον χαλασε το στορυ εγινε για ''χρυσα βατομουρα'' και ποσταρει καθε λεπτο. No offence φιλε μου(κατα τα αλλα σεβομαι και εκτιμω πολυ τις αποψεις σου) αλλα δεν μπορω να εξηγησω την συμπεριφορα σου. Και δεν ειναι μονο η δικη σου. Μακαρι να ηταν. Βλεπουμε συνεχως τοξικα ποσταρισματα να πλημμυριζουν το thread. Σκεψου λιγο να εμπαιναν καθε λιγο και λιγακι στο thread του Bloodborne ατομα και να το εκραζαν με απεχθεια. Πως θα σου φαινοταν οταν εβγαινες απο την δικη σου παιχνιδαρα, εμπαινες στο φορουμ και εβλεπες μονο τοξικα ποστς. Δεν ειναι αποψη αυτο, απεχει παρασαγγας απο το να ειναι αποψη. Ειναι η τοξικιλα, απεχθεια που επικρατει.

Γενικα την ''εχουν κανει'' απο εδω οι περισσοτεροι(αν οχι ολοι) που εβρισκαν το παιχνιδι αριστουργημα γιατι δεν την παλευουν αλλο με αυτη τη κατασταση, εγω περιμενω να προχωρησω λιγο ακομα να δω αν αξιζουν τουλαχιστον οι αποψεις per se, κατω απο την παθογενεια που περιγραφω παραπανω.

Επισης απο ποτε μετρανε τα awards ταινιων (χρυσα βατομουρα). Ειχα την εντυπωση οτι η αποθεωση στο metascore για το παιχνιδι δεν μετραει, το ιδιο και τα GOTY που θα αποσπασει. 

Ειμαι σε σημειο που συνεχιζει και με εκπλησσει το ποσο καλο παιχνιδι ειναι τοσο σεναριακα οσο σε gameplay, ηχο κτλ. Προφανως μπορει και να γινει κατι που θα ξενερωσω, αλλα και αν γινει δεν θα βγω με σπαθια και τσεκουρια για να το θαψω, οπως και δεν το εχω κανει για κανενα παιχνιδι ever, σεβομενος τους ανθρωπους που τους αρεσει και βλεπουν κατι που εγω δεν βλεπω.

5 ώρες πριν, PDS13 είπε

Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες. Και γω είμαι στο σημείο όπου συνάντησα τους Wolfs και έχω πάθει πλάκα με το game play του παιχνιδιού, γενικά κάνει πράγματα που δεν έχουμε ξαναδεί, θεωρώ πως πάει μπροστά το είδος του video game με το the last of us 2, γιατί να το θάβουμε; τι θέλουμε; ubisoft;;  Τώρα οκ το σενάριο μπορεί κάποιους να τους ξενέρωσε... αλλα ήμαρτον.. Ποιο άλλο παιχνίδι κάνει αυτά που κάνει το the last of us b να πάμε να το αγοράσουμε!! 

Σαφώς και δεν είναι τέλειο... Δεν γίνεται προσομοίωση της πραγματικότητας, μακάρι να γίνει κάποτε και μακάρι η νέα γενιά να το πάει παρακάτω το θέμα.

Αλλά να μην το αγοράσουμε επειδή δεν άρεσε σε κάποιους το σενάριο;; Ας σοβαρευτούμε... Και το γράφω εγώ που διαφωνώ με κάποια πράγματα του σεναρίου, δεν συμφωνώ με όλα.. Κάναμε μάγκα κάποιον skill up επειδή ήταν ο μόνος στον πλανήτη reviewer και δεν του άρεσε... Δεν ήξερα να βγάλω την γιαγιά μου να του κάνει αρνητικό review να βγάλω κάνα φράγκο!! 

Επεξ/σία από ALIZEUS
  • Like 1
  • Thanks 1

16 ώρες πριν, PDS13 είπε

Αφού μετά το ellie seattle day 3 έκανε την "κοιλιά" το game και με χάλασε/πίεσε να παίξω parts που μου ήταν αδιάφορα/δε γούσταρα. Που να το προβλέψω Κάλχας είμαι?😁 Και όχι ότι μέχρι τότε η συμπεριφορά της ellie δεν έμπαζε.

Επίσης είχα κάνει dodge τα leaks/spoilers τόσο καιρό,

δεν είχα ιδέα ότι θα παίξω το μισό game με την abby κάνοντας ένα side story ουσιαστικά. Και όχι μόνο αυτό, τα πρώτα της chapter είναι γτπκ ανιαρά όσο δε πάει. Άρχισε να ξαναπικάρει το game από τους ουρανοξύστες κάπως και μετά, ειδικά με την jump scare city, τον rat king και το νησί που arguably είναι και τα καλύτερα action parts του game.

Τέλος αν είμαι hater εγώ που του έβαλα 7/10, φαντάσου οι άλλοι τι θα είναι. 😁 Για τη γκρίνια πάντως έχεις δίκιο και επειδή με χαλάει να έρχομαι σε αντιπαράθεση με άλλους για αυτή τη φάβα του Drunkman και θέλω να την ξεχάσω γρήγορα, σταματάω γιατί πιστεύω ότι αυτός ήταν και ο βαθύτερος σκοπός του.  Αν δε μου απευθύνεται ξανά τον λόγο δε θα ξαναγράψω ποτέ για αυτό το game. Enjoy.

Υ.Γ. Λίγα με το bloodborne.😁 You just have to git gud.

13 ώρες πριν, optimus prime είπε

Ειχε ποσταρει μερικες μερες πριν ενα αλλο παιδι το review του.

Αυτη την φορα ειναι με spoiler.

Κριτικος ταινιων στο you tube..

Απόκρυψη περιεχομένων

"requiem for a dream had a happier ending than this shit".

QFT

• Like 3

12 ώρες πριν, ALIZEUS είπε

Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες. Και γω είμαι στο σημείο όπου συνάντησα τους Wolfs και έχω πάθει πλάκα με το game play του παιχνιδιού, γενικά κάνει πράγματα που δεν έχουμε ξαναδεί, θεωρώ πως πάει μπροστά το είδος του video game με το the last of us 2, γιατί να το θάβουμε; τι θέλουμε; ubisoft;;  Τώρα οκ το σενάριο μπορεί κάποιους να τους ξενέρωσε... αλλα ήμαρτον.. Ποιο άλλο παιχνίδι κάνει αυτά που κάνει το the last of us b να πάμε να το αγοράσουμε!! 

Σαφώς και δεν είναι τέλειο... Δεν γίνεται προσομοίωση της πραγματικότητας, μακάρι να γίνει κάποτε και μακάρι η νέα γενιά να το πάει παρακάτω το θέμα.

Αλλά να μην το αγοράσουμε επειδή δεν άρεσε σε κάποιους το σενάριο;; Ας σοβαρευτούμε... Και το γράφω εγώ που διαφωνώ με κάποια πράγματα του σεναρίου, δεν συμφωνώ με όλα.. Κάναμε μάγκα κάποιον skill up επειδή ήταν ο μόνος στον πλανήτη reviewer και δεν του άρεσε... Δεν ήξερα να βγάλω την γιαγιά μου να του κάνει αρνητικό review να βγάλω κάνα φράγκο!! 

Δεν είναι μόνο ο skill up, και δε μου καίγεται καρφί τι σκέφτεται ο skillup και ο κάθε skillup. Σημασία έχει τι νιώθω εγώ που το παίζω. Ειδικά από τη στιγμή που έχει πέσει preorder και κάνω εντελώς blind playthrough.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αποψεις ειναι παιδια.. 

Αυτο που σε καποιους εκανε κοιλια και φανηκε αδιαφορο με το δευτερο passthrough απο το seattle με την Abby εμενα δεν με χαλασε καθολου και καποια μερη του part 1 μεχρι να βρει τον Owen και ειδικα το descent και το ground zero μου αρεσαν πολυ. Και οχι απλα δεν με χαλασε καθολου αλλα μου αρεσε και πολυ γιατι μου δειχνει την εικονα μεσα απο τα ματια ολων των βασικων ηρωων του TLOU II. Πως οι βασικοι μας ηρωες μας δεν ειναι οι μονοι με τους οποιους αξιζει να ταυτιστεις δεν υπαρχει μονο η εκδικηση της Ellie στο παιχνιδι αλλα και η ζωη τοσων ανθρωπων . Το θεωρω ενα πολυ ευχαριστο και σημαντικο part και δεν ειχα κανενα θεμα να βιαζομαι να τελειωσει για να συνεχισω απο εκει που εμεινα..

Εγω εχω πει τι με ενοχλει στο παιχνιδι και θεωρω οτι χαλαει το pacing αλλα συμβαινει σε ολα της ND.. Αυτο το ανελεητο loot/salvaging  σπαει μπαλες ωρες ωρες και χαλαει το immersion που δημιουργει η ατμοσφαιρα.. Δεν μπορει να ειμαι σε ενα υπογειο να ακουω monsters, τοιχους να χτυπανε σε μια σκοτεινη ατμοσφαιρα και το πρωτο πραγμα που πρεπει να κανω πριν προχωρησω ειναι να ψαξω τα συρταρια και τις ντουλαπες ενδελεχως μηπως βρω καμια εξτρα σφαιρα.. Καπου πρεπει να σταματησει αυτο απο την ND και προτεινα σε προηγουμενο ποστ τροπους που θεωρω οτι μπορει να γινει.. Κατα τα αλλα απο οπου και να το πιασεις για εμενα το παιχνιδι απλα ειναι ενα επιτευγμα και δειγμα του τι θα πει cinematography fused inside gaming.. 

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
  • Like 2

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, ilos είπε

....Αφού μετά το ellie seattle day 3 έκανε την "κοιλιά"....

Αναφερθηκα σε σενα γιατι ησουν απο τους τελευταιους που ποσταρε. Ουσιαστικα σε αδικησα σε σχεση με αλλες συμπεριφορες. Αλλα και παλι μια ιδανικη συζητηση για μενα ειναι ''δεν μου αρεσε αυτο'' spoiler tags, ''μου αρεσε αυτο'' spoiler tags, χωρις να βγαινει ΄΄απεχθεια'' που μπορει να προκαλεσει στην χειροτερη ή να απωθησει καποιον απο το να γραψει και αυτος την αποψη του. :)

Τεσπα σταματαω την γκρινια. Χθες δεν επαιξα καθολου αλλωστε.  Ελιωσα στα ποτα (εκτος παιχνιδιου, optimus εσενα κοιταω :p)

2 ώρες πριν, d4ydr33m3r είπε

Δεν μπορει να ειμαι σε ενα υπογειο να ακουω monsters, τοιχους να χτυπανε σε μια σκοτεινη ατμοσφαιρα και το πρωτο πραγμα που πρεπει να κανω πριν προχωρησω ειναι να ψαξω τα συρταρια και τις ντουλαπες ενδελεχως μηπως βρω καμια εξτρα σφαιρα.. Καπου πρεπει να σταματησει αυτο απο την ND και προτεινα σε προηγουμενο ποστ τροπους που θεωρω οτι μπορει να γινει.

Γιατι δεν το κανεις τελευταιο αυτο? Εγω αυτο κανω. Αν θες για ξαναπες τους τροπους που προτεινες.

Επεξ/σία από Επισκέπτης

14 λεπτά πριν, PDS13 είπε

Γιατι δεν το κανεις τελευταιο αυτο? Εγω αυτο κανω. Αν θες για ξαναπες τους τροπους που προτεινες.

Γιατι πολλες φορες δεν ξερεις ποιος δρομος ειναι ο βασικος και το κανεις ασυναισθητα, αλλα ακομη και ετσι επειδη ξεμενεις απο ammunition/bombs ή δεν εχεις υλικα για craft αρκετα ειδικα στα δυσκολα επιπεδα θα πρεπει να κανεις ενα loot πρωτα..

Θα μπορουσαν ας πουμε να εδιναν μεγαλυτερη εμφαση σε βασικα σημεια που θα κανεις resupply και να επρεπε να την βγαλεις περα με αυτα μεχρι το επομενο στρατηγικο σημειο.Μπορουσαν να μην τα αφαιρεσουν ολα, να κανεις salvage/loot  απο enemy drop ας πουμε ή απο πιο συγκεκριμενα σημεια. 

Δεν ταιριαζει το loot αυτο σε ενα linear/semi open world παιχνιδι imho πιο πολυ χαλαει το immersion παρα το κανει ρεαλιστικο.. Σε καποιες πιστες ταιριαζει

οπως στο ground zero με την Abby ας πουμε

αλλα να εχει ανεβει η αγωνια στο κατακορυφο να παιζει μουσικη δραματικη και ο αλλος να σου λεει ελα παμε και εσυ να κανεις loot ειναι καπως.. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...