Προς το περιεχόμενο

The Last of Us Part II [PS4]

aekoupoli
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Ενημέρωση 05/07/2020
Καθώς το παιχνίδι έχει κυκλοφορήσει πλέον:

• Συζητήστε σε ήπιους τόνους και κόσμια πάνω στις εντυπώσεις σας από αυτό.
  • Μην μπαίνετε σε άσκοπες κόντρες περί political correctness και συναφή.
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς, όπως haters, fan boys, κλπ.
  • Οτιδήποτε αφορά την πλοκή του παιχνιδιού πρέπει να μπαίνει σε spoilers.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, nekrik είπε

Τέλος απο μένα στις 29 ώρες. Συμφωνώ σε πολλά με το review του @Ilos και δεν μπαινω στον κόπο να ξαναγράψω κάτι παρόμοιο απο την αρχή. Να προσθέσω μόνο οτι ασχέτως με την όποια συνολική ιστορία, απο την αρχή μέχρι το τέλος (την οποία θεωρώ λίαν επιεικώς μετριότατη / αδιάφορη / χωρίς λόγω ύπαρξης /  "σκουπίδι" σε σχέση με το 1ο παιχνίδι κλπ κλπ) σε πολλές φάσεις όντας λάτρης του 1ου game,  ένιωσα forced να παρακολουθήσω - να παίξω - να μάθω για θεματολογίες οι οποίες δεν θεωρώ οτι κολάνε με την post apocalyptic ατμοσόφαιρα  αλλά είναι απλά μια προώθηση της ατζέντας του Niel Druckmann και άλλων παραγόντων .   

Α οκ το πιασα γιατι δεν σου αρεσει.:D

Τουλαχιστον το λες ευθεως. Πιστευω οτι πολλοι θα εχουν το ιδιο θεμα να τους τρωει, αλλα το κρυβουν πισω απο αλλες δηθεν ατελειες που ακομα ψαχνω να βρω. Εγω που δεν βρισκω τιποτα forced και καμια προωθηση ατζεντας δηλαδη.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, PDS13 είπε

Α οκ το πιασα γιατι δεν σου αρεσει.:D

Τουλαχιστον το λες ευθεως. Πιστευω οτι πολλοι θα εχουν το ιδιο θεμα, αλλα το κρυβουν πισω απο αλλες δηθεν ατελειες που ακομα ψαχνω να βρω.

Εσένα στη τελική μπορεί να σου αρέσει και η πλοκή. Γούστα είναι αυτά.
Προσωπικά  εγώ έτσι ένιωσα και δεν αναφέρομαι  μόνο για το γνωστό θέμα 

Spoiler

LGBTQ και SJW δεν μου άρεσαν και αλλά πράγματα όπως  μεταξύ άλλων  η forced θρησκευτική εμπειρία στην αρχή του Seattle με την Dina , την οποία θεωρώ  ευγενική προσφορά του Druckmann 

Επεξ/σία από nekrik

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, nekrik είπε

Όχι το πέρασες το σημείο στην αρχή είναι :) 

Οκ. Θελω να το δω περισσοτερο αυτο το σημειο, γιατι δεν βλεπω κατι forced για την ωρα.

btw

4 εκατομμυρια σε 3 μερες!

We’re delighted to report that The Last of Us Part II is now the fastest-selling PS4 exclusive ever with more than 4 million copies sold through as of June 21. This milestone would not have been reached without the support from our amazing fans, so on behalf of everyone at SIE, thank you!

Previous records (sell-through) :

• God of War - 3.1M in 3 days
  • Spider-man - 3.3M in 3 days

aP6BnKm.gif

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/6/2020 στις 2:15 ΜΜ, kosmsamo είπε

Αλλά, με κόβω να τελειώνω το παιχνίδι, να καταθέτω μια άλφα άποψη και μετά…

Ε

Τελος παντων μιας και το ειχα υποσχεθει στον @ADHD,στον @Fotis13,στον @jerry banana,στον @ilosκαι σε κανα 2 ακομα που σιγουρα ξεχναω,ας γραψω μια προσωπικη αποψη για το παιχνιδι μετα τους τιτλους τελους,ολα σε spoiler προφανως

Spoiler

Τι μου αρεσε

+Οπτικος τομεας. Σαν ενα απο τα παιχνιδια που κυκλοφορουν στο τελος της γενιας της κονσολας,για αλλη μια φορα βλεπουμε ενα απο τα καλυτερα οπτικα αποτελεσματα που μπορει να δωσει η κονσολα. Ιδιαιτερη εμφαση στα cutscenes που παρα πολλες φορες ειναι χαρμα οφθαλμου η λεπτομερεια και οι εκφρασεις προσωπων.

+Διαρκεια. Κυριολεκτικα το εννοουσε η ND οταν ειπε οτι ειναι το μεγαλυτερο παιχνιδι της. Στο moderate επιπεδο δυσκολιας με μπολικο ψαξιμο μου πηρε γυρω στς 28ωρες παρακαλω. Λογικα πανω απο τις 2πλασιες που ειχα στο πρωτο last of us και στα uncharted.

+Εμφαση στην λεπτομερεια. Αλλο ενα πραγμα που διακρινει τα παιχνιδια αυτης της εταιρειας.
Μερικα παραδειγματα

• η λεπτομερεια στο upgrade των οπλων στα workbench,
  • τα αιματα που μενουν πχ που αφηνεις πατημασιες με αυτα στο χιονι,
  • τα διαφορετικα ονοματα που φωναζουν οι εχθροι οταν σκοτωσεις καποιον δικο τους,
  • τους διαφορους μικρους σχολιασμους οταν διαβαζεις ορισμενα γράμματα
  • το οτι μπορεις να ξεκλειδωσεις τα safes,απλα ακουγοντας τον ηχο
  • τους διαμελισμους κομματιων των εχθρων και παει λεγοντας

+Να μην ξεχασω φυσικα να αναφερω το Accessibility που εχει κυριολεκτικα απειρες επιλογες για παραμετροποιηση στο παιχνιδι+την προσθηκη Ελληνικων φυσικα.
Μεχρι και replay cutscene υπαρχει σαν επιλογη. Και φυσικα για οποιον θελει να παει για ολα τα trophies,υπαρχει αναλυτικοτατο και λεπτομερες chapter select.

+μαρεσε επισης πολυ η ολη ατμοσφαιρα κυριως σε σκοτεινα σημεια με clickers. Νομιζω προσωπικα αγαπημενη μου στιγμη με αυτα ηταν με την Abby στο νοσοκομειο οταν κατεβαινει κατω στο υπογειο που ειναι κλασσικα γεματο clickers και ενα εντονο boss fight.

+αλλο που μου αρεσε παρα πολυ ειναι το οτι ειχε το παιχνιδι πολυ gore.Διαμελισμοί,πολυ αιμα και παει λεγοντας,οπως πρεπει να ειναι,ειδικα με τοσο πιστολιδι που πεφτει.

+Το μεγαλυτερο μου θετικο στο παιχνιδι με μεγαλη διαφορα ειναι το Gameplay,αυτο δηλαδη στο οποιο περνας τον περισσοτερο χρονο. Μεγαλυτερη ποικιλια σε upgrades/οπλα(ωραια ιδεα που η abby και η ellie εχουν διαφορετικα οπλα/trees/finishers και γενικα διαφορετικο gameplay),μεγαλυτερη ποικιλια σε εχθρους και παει λεγοντας,κατι πολυ σημαντικο μιας και περνας και τον περισσοτερο χρονο σου στην ουσια σκοτωνοντας κοσμο. Θετικη εξελιξη και στην ΑΙ κυριως των συμμάχων που ειναι πολυ πιο χρησιμοι σε σχεση με το 1.

+Για την ιστορια(αν και θα την αναφερω και στα αρνητικα για αλλους λογους). Μαρεσει που δεν ηταν προβλεπόμενη και η εταιρεια δοκιμασε κατι διαφορετικο,ασχετως της οποιας υποδοχης που επικρατει τωρα στο internet. Δεν με χαλασε πχ ο θανατος του Joel,μιας και απο νωρις λειτουργησε σαν κίνητρο για οτι εχει να τραβηξει η Ellie κυριως ψυχολογικα.
Απο Abby μερια μαρεσε κυριως στην επικοινωνια με τον lev,για να εχουμε μια καλυτερη εικονα με τα ιδια τα factions. Γενικα το ολο ας το πουμε Plot Twist του παιχνιδιου (που το εκανε και αμφιλεγόμενο),δεν με χαλασε τοσο οσο πολλους αλλους,αν και θα μπορουσε σε καποια σημεια να εχει καλυτερη εκτελεση.

Ενδιαφερουσα πχ ηταν η διαφορετικη οπτικη γωνια των ανθρωπων που τρωει η Ellie μεσα απο τα ματια της Abby οπως του owen και της Mel.

+Τελος στο κομματι αποδοσης,σε ps4 pro(με αισθητο τον θορυβο,σε ψιλο ανεκτα επιπεδα στην περιπτωση μου),δεν πετυχα πολλα frame drops.

Τι δεν μου αρεσε

-Η διαρκεια. Οπως εγραψα και πιο πισω,το παιχνιδι ειναι πολυ μεγαλυτερο απο οσο χρειαζεται. Αυτο φαινεται πιο εντονα φυσικα στο Seattle day 3 οταν φτανεις face to face με την Abby μονο και μονο για να στο κοψει για 7-8ωρες να κατσεις να δεις το δικο της στορυ,και να εισαι σε φαση''αντε τελειωνε να γυρισουμε στο ζουμι με την Ellie''.

-Αλλο παραδειγμα πανω στην διαρκεια ειναι η κακη αναλογια μεταξυ περπατηματος,shooting και cutscenes. Γενικα το ολο pacing/ρυθμος του παιχνιδιου σε αρκετα σημεια πασχει,αλλα υποθετω οτι σε αυτο ισως να φταιει το αισθητα μεγαλυτερο παιχνιδι και πιθανως και τα διαφορα κύματα απο τα οποια περασε και η παραγωγη του. Υπηρχαν δηλαδη στιγμες που το παιχνιδι το ενιωσα μονοτονο/επαναλαμβανομενο/βαρετο,για αυτο το λογο.

-Αλλο παραπονο μου αφορα το backstory των factions και ατομων μεσα απο τα γραμματα που μαζευεις απο κατω. Στην αρχη μου αρεσαν σαν επιπροσθετες πληροφοριες ή μιας και μερικα απο αυτα ειχαν τους κωδικους για το safe(ή για να ανοιξεις την πυλη),αλλα απο ενα σημειο και μετα αρχισαν να κουραζουν αρκετα. 1000φορες ο διαλογος στις αρχες μεταξυ Abby και των 2 scars που ανεφεραν τις οποιες διαφορες ας το πουμε κουλτουρας μεταξυ των factions.

-Επισης μιας και δεν διαφωνω με την αποφαση των παραγωγων για τον χαμο του Joel,δεν μαρεσε ο τροπος με τον οποιο εγινε. Για παραδειγμα απο το πρωτο Walking Deadπαιχνιδι της Telltale,μου αρεσε πολυ περισσοτερο το τελος του επισης κεντρικου Lee.

-Και μιλωντας για Abby,ενω γενικα μου αρεσε που μεσα απο αυτην ειδαμε τι παιζει με το δικο της faction(+το διαφορετικο gameplay σε οπλα/tree/melee) ή ακομα και στα γεγονοτα μετα το τελος του part 1,δεν μου αρεσε που τραβηξαν τοσο σε διαρκεια το δικο της κεφαλαιο(η σκηνη του sex μεταξυ της και του Owen δεν χρειαζοταν).
και οπως ανεφερα πιο πανω,απαραδεκτο το timing που επέλεξαν να το βαλουν ολο αυτο που ειναι και μεγαλο σε διαρκεια προς το προσωρινο τελος της Ellie στο day 3.

-Σε επιπεδο δευτερευοντων χαρακτηρων δεν μπορω να πω οτι με κερδισαν και πολυ οι περισσοτεροι απο τους νεους χαρακτηρες.

-Οσο για το ιδιο το τελος αυτο καθαυτο που το βρηκα οκ,το θεωρω τεραστια χαμενη ευκαιρια απο την ND που δεν σου εχει 2 τέλη,κοινως να εχεις την επιλογη του αν θα σκοτωσεις τον αλλο ή οχι. Δεν θα αλλαζε και πολλα στο ιδιο το τελος πισω στην αδεια φαρμα που οτι εγινε,εγινε.

Το last of us με εξέπληξε θετικα στο οτι βγηκε τελειως διαφορετικο παιχνιδι απο οτι το περιμενα,αν και λογω αρκετων θεματων που πιστευω οτι εχει το παιχνιδι,το θεωρω ελαφρως overrated απο πλευρας metacritic(Οπως ειπε ωραια και ενας εχει σημεια που ειναι οντως για 10/10,εχει παλι σημεια που πεφτει).

Γενικα αν επρεπε να βαλω βαθμολογια στο last of us part 2 νομιζω οτι θα ηταν ενα 7.5/10,αλλα λογω της μεγαλης δουλειας που επεσε σε αυτο, μαλλον τείνει προς 8/10 στο συνολο του παντα.

@PDS13 copy paste απο το διπλα forum ειναι για να μην λες οτι αλλα γραφω αλλου και αλλα εδω :P

Α και επι ευκαιριας

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 6

@Fulgore Πολυ ωραιο post 😎

Οι αποψεις μας για το παιχνιδι ειναι σχεδον ιδιες.

Spoiler

Για το τελος το ειχα σκεφτει και εγω να σου εδινε την επιλογη μιας και ουσιαστικα δεν θα αλλαζε κατι, μαλλον ομως θελουν Abby και Lev να ειναι οι main characters στο part 3 και ισως ενα plot γυρω απο την Ellie και την ανοσια της. Μπορει για παραδειγμα να βρουν καποιον που να μπορει να φτιαξει το εμβολιο και να αναζητείς την Ellie στο part 3. Λεω εγω τωρα υποθεσεις..

Ισως για αυτο την αφησε να ζησει γιατι σεναριακα δεν βγαζει κανενα νοημα για εμενα, φαντασου να βλεπεις John Wick να εχει σκοτωσει 500 ατομα για να φτασει στο γιο του μαφιόζου (δεν θυμαμαι πως τον ελεγαν) μονο και μονο για να εχει δευτερες σκεψεις και να τον αφησει, δεν γινονται αυτα τα πράγματα.. :P 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, PDS13 είπε

Mονο σε αυτο το φορουμ btw ερχεται αυτη η περιφημη στιγμη, σε αλλα διαβαζω εκ διαμετρου αντιθετες αποψεις για το δευτερο μερος του παιχνιδιου. Να δουμε λοιπον αν θα συμφωνησω με τον μικροκοσμο του insomnia. Μπορει.

Σωστά μονο στο insomnia δεν μας άρεσαν πράγματα. Οπουδήποτε αλλου όλοι είναι απόλυτα ικανοποιημένοι με το game. PDS sorry αλλα σε λίγο θα πιστέψω ότι απλά είσαι το αντίθετο αυτών που βάζουν τα μηδέν στο Metacritic. Διάβασε τα posts μετά από κάνα μηνα και θα το καταλάβεις, or maybe not. No offense, plz continue. ;)

Επεξ/σία από {TDi}Dj2k..infc
  • Like 3
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Fulgore είπε

Ε

Τελος παντων μιας και το ειχα υποσχεθει στον @ADHD,στον @Fotis13,στον @jerry banana,στον @ilosκαι σε κανα 2 ακομα που σιγουρα ξεχναω,ας γραψω μια προσωπικη αποψη για το παιχνιδι μετα τους τιτλους τελους,ολα σε spoiler προφανως

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Τι μου αρεσε

+Οπτικος τομεας. Σαν ενα απο τα παιχνιδια που κυκλοφορουν στο τελος της γενιας της κονσολας,για αλλη μια φορα βλεπουμε ενα απο τα καλυτερα οπτικα αποτελεσματα που μπορει να δωσει η κονσολα. Ιδιαιτερη εμφαση στα cutscenes που παρα πολλες φορες ειναι χαρμα οφθαλμου η λεπτομερεια και οι εκφρασεις προσωπων.

+Διαρκεια. Κυριολεκτικα το εννοουσε η ND οταν ειπε οτι ειναι το μεγαλυτερο παιχνιδι της. Στο moderate επιπεδο δυσκολιας με μπολικο ψαξιμο μου πηρε γυρω στς 28ωρες παρακαλω. Λογικα πανω απο τις 2πλασιες που ειχα στο πρωτο last of us και στα uncharted.

+Εμφαση στην λεπτομερεια. Αλλο ενα πραγμα που διακρινει τα παιχνιδια αυτης της εταιρειας.
Μερικα παραδειγματα

• η λεπτομερεια στο upgrade των οπλων στα workbench,
  • τα αιματα που μενουν πχ που αφηνεις πατημασιες με αυτα στο χιονι,
  • τα διαφορετικα ονοματα που φωναζουν οι εχθροι οταν σκοτωσεις καποιον δικο τους,
  • τους διαφορους μικρους σχολιασμους οταν διαβαζεις ορισμενα γράμματα
  • το οτι μπορεις να ξεκλειδωσεις τα safes,απλα ακουγοντας τον ηχο
  • τους διαμελισμους κομματιων των εχθρων και παει λεγοντας

+Να μην ξεχασω φυσικα να αναφερω το Accessibility που εχει κυριολεκτικα απειρες επιλογες για παραμετροποιηση στο παιχνιδι+την προσθηκη Ελληνικων φυσικα.
Μεχρι και replay cutscene υπαρχει σαν επιλογη. Και φυσικα για οποιον θελει να παει για ολα τα trophies,υπαρχει αναλυτικοτατο και λεπτομερες chapter select.

+μαρεσε επισης πολυ η ολη ατμοσφαιρα κυριως σε σκοτεινα σημεια με clickers. Νομιζω προσωπικα αγαπημενη μου στιγμη με αυτα ηταν με την Abby στο νοσοκομειο οταν κατεβαινει κατω στο υπογειο που ειναι κλασσικα γεματο clickers και ενα εντονο boss fight.

+αλλο που μου αρεσε παρα πολυ ειναι το οτι ειχε το παιχνιδι πολυ gore.Διαμελισμοί,πολυ αιμα και παει λεγοντας,οπως πρεπει να ειναι,ειδικα με τοσο πιστολιδι που πεφτει.

+Το μεγαλυτερο μου θετικο στο παιχνιδι με μεγαλη διαφορα ειναι το Gameplay,αυτο δηλαδη στο οποιο περνας τον περισσοτερο χρονο. Μεγαλυτερη ποικιλια σε upgrades/οπλα(ωραια ιδεα που η abby και η ellie εχουν διαφορετικα οπλα/trees/finishers και γενικα διαφορετικο gameplay),μεγαλυτερη ποικιλια σε εχθρους και παει λεγοντας,κατι πολυ σημαντικο μιας και περνας και τον περισσοτερο χρονο σου στην ουσια σκοτωνοντας κοσμο. Θετικη εξελιξη και στην ΑΙ κυριως των συμμάχων που ειναι πολυ πιο χρησιμοι σε σχεση με το 1.

+Για την ιστορια(αν και θα την αναφερω και στα αρνητικα για αλλους λογους). Μαρεσει που δεν ηταν προβλεπόμενη και η εταιρεια δοκιμασε κατι διαφορετικο,ασχετως της οποιας υποδοχης που επικρατει τωρα στο internet. Δεν με χαλασε πχ ο θανατος του Joel,μιας και απο νωρις λειτουργησε σαν κίνητρο για οτι εχει να τραβηξει η Ellie κυριως ψυχολογικα.
Απο Abby μερια μαρεσε κυριως στην επικοινωνια με τον lev,για να εχουμε μια καλυτερη εικονα με τα ιδια τα factions. Γενικα το ολο ας το πουμε Plot Twist του παιχνιδιου (που το εκανε και αμφιλεγόμενο),δεν με χαλασε τοσο οσο πολλους αλλους,αν και θα μπορουσε σε καποια σημεια να εχει καλυτερη εκτελεση.

Ενδιαφερουσα πχ ηταν η διαφορετικη οπτικη γωνια των ανθρωπων που τρωει η Ellie μεσα απο τα ματια της Abby οπως του owen και της Mel.

+Τελος στο κομματι αποδοσης,σε ps4 pro(με αισθητο τον θορυβο,σε ψιλο ανεκτα επιπεδα στην περιπτωση μου),δεν πετυχα πολλα frame drops.

Τι δεν μου αρεσε

-Η διαρκεια. Οπως εγραψα και πιο πισω,το παιχνιδι ειναι πολυ μεγαλυτερο απο οσο χρειαζεται. Αυτο φαινεται πιο εντονα φυσικα στο Seattle day 3 οταν φτανεις face to face με την Abby μονο και μονο για να στο κοψει για 7-8ωρες να κατσεις να δεις το δικο της στορυ,και να εισαι σε φαση''αντε τελειωνε να γυρισουμε στο ζουμι με την Ellie''.

-Αλλο παραδειγμα πανω στην διαρκεια ειναι η κακη αναλογια μεταξυ περπατηματος,shooting και cutscenes. Γενικα το ολο pacing/ρυθμος του παιχνιδιου σε αρκετα σημεια πασχει,αλλα υποθετω οτι σε αυτο ισως να φταιει το αισθητα μεγαλυτερο παιχνιδι και πιθανως και τα διαφορα κύματα απο τα οποια περασε και η παραγωγη του. Υπηρχαν δηλαδη στιγμες που το παιχνιδι το ενιωσα μονοτονο/επαναλαμβανομενο/βαρετο,για αυτο το λογο.

-Αλλο παραπονο μου αφορα το backstory των factions και ατομων μεσα απο τα γραμματα που μαζευεις απο κατω. Στην αρχη μου αρεσαν σαν επιπροσθετες πληροφοριες ή μιας και μερικα απο αυτα ειχαν τους κωδικους για το safe(ή για να ανοιξεις την πυλη),αλλα απο ενα σημειο και μετα αρχισαν να κουραζουν αρκετα. 1000φορες ο διαλογος στις αρχες μεταξυ Abby και των 2 scars που ανεφεραν τις οποιες διαφορες ας το πουμε κουλτουρας μεταξυ των factions.

-Επισης μιας και δεν διαφωνω με την αποφαση των παραγωγων για τον χαμο του Joel,δεν μαρεσε ο τροπος με τον οποιο εγινε. Για παραδειγμα απο το πρωτο Walking Deadπαιχνιδι της Telltale,μου αρεσε πολυ περισσοτερο το τελος του επισης κεντρικου Lee.

-Και μιλωντας για Abby,ενω γενικα μου αρεσε που μεσα απο αυτην ειδαμε τι παιζει με το δικο της faction(+το διαφορετικο gameplay σε οπλα/tree/melee) ή ακομα και στα γεγονοτα μετα το τελος του part 1,δεν μου αρεσε που τραβηξαν τοσο σε διαρκεια το δικο της κεφαλαιο(η σκηνη του sex μεταξυ της και του Owen δεν χρειαζοταν).
και οπως ανεφερα πιο πανω,απαραδεκτο το timing που επέλεξαν να το βαλουν ολο αυτο που ειναι και μεγαλο σε διαρκεια προς το προσωρινο τελος της Ellie στο day 3.

-Σε επιπεδο δευτερευοντων χαρακτηρων δεν μπορω να πω οτι με κερδισαν και πολυ οι περισσοτεροι απο τους νεους χαρακτηρες.

-Οσο για το ιδιο το τελος αυτο καθαυτο που το βρηκα οκ,το θεωρω τεραστια χαμενη ευκαιρια απο την ND που δεν σου εχει 2 τέλη,κοινως να εχεις την επιλογη του αν θα σκοτωσεις τον αλλο ή οχι. Δεν θα αλλαζε και πολλα στο ιδιο το τελος πισω στην αδεια φαρμα που οτι εγινε,εγινε.

Το last of us με εξέπληξε θετικα στο οτι βγηκε τελειως διαφορετικο παιχνιδι απο οτι το περιμενα,αν και λογω αρκετων θεματων που πιστευω οτι εχει το παιχνιδι,το θεωρω ελαφρως overrated απο πλευρας metacritic(Οπως ειπε ωραια και ενας εχει σημεια που ειναι οντως για 10/10,εχει παλι σημεια που πεφτει).

Γενικα αν επρεπε να βαλω βαθμολογια στο last of us part 2 νομιζω οτι θα ηταν ενα 7.5/10,αλλα λογω της μεγαλης δουλειας που επεσε σε αυτο, μαλλον τείνει προς 8/10 στο συνολο του παντα.

@PDS13 copy paste απο το διπλα forum ειναι για να μην λες οτι αλλα γραφω αλλου και αλλα εδω :P

Α και επι ευκαιριας

Θα την  διαβασω αφου τελειωσω το game .

Εχω κολησει στις 12 ωρες λογω ελλειψης χρονου και αυτο το σουκου θα λειπω οποτε  θα το συνεχισω απο Δευτερα εκτος απροοπτου .

Εντυπωσιακες οι πωλησεις μεχρι τωρα .

Επεξ/σία από Fotis13

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, PDS13 είπε

Eμενα θα μου βγαλει παραπανω, γιατι ψαχνω σχεδον τα παντα, παρατηρω τα σπιτια, ταμπελες, καδρα κτλ.

40 υπολογιζω.

Σε τι δυσκολια το αρχιζεις?

Το ξεκίνησα στο hard και βλέπουμε. Θα παίζω stealthy οπότε τα limited resources θα ειναι ΟΚ. 

2 ώρες πριν, PDS13 είπε

Επεξ/σία από panther_512

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Σωστά μονο στο insomnia δεν μας άρεσαν πράγματα. Οπουδήποτε αλλου όλοι είναι απόλυτα ικανοποιημένοι με το game. PDS sorry αλλα σε λίγο θα πιστέψω ότι απλά είσαι το αντίθετο αυτών που βάζουν τα μηδέν στο Metacritic. Διάβασε τα posts μετά από κάνα μηνα και θα το καταλάβεις, or maybe not. No offense, plz continue. ;)

Παρακολουθω τα μεγαλυτερα ξενα φορουμς και το ps4forums. Αυτο που βλεπω λεω. Σου εβαλα και την λιστα με τα GOTY μεχρι στιγμης οπου βγαινει το Part 2 με διαφορα πρωτο απο οποιοδηποτε αλλο. Αν σε ενοχλει δεν φταιω εγω(δεν σε τιμα αυτο που λες παντως, η προσπαθεια σου να μειωσεις την πραγματικοτητα κανοντας επιθεση σε μενα). Στο insomnia εχω δει με διαφορά απο τα υπολοιπα το περισσοτερο hating. Αυτη ειναι η αληθεια. Ναι οπουδηποτε αλλου, απο οτι παρακολουθω, οι 9 στους 10 ειναι απολυτα ικανοποιημενοι :)

Θα διαβασω τα spoilers οταν τελειωσω και αφου εχω γραψει την δικη μου αποψη(αν δεν την εχω κανει απο δω ως τοτε, παραειναι τοξικο το thread). Παντως μεχρι στιγμης διαφωνω ολοκληρωτικα μαζι σου στα σημεια που εχουν περασει. Μεχρι το day 3 που ειμαι τωρα.

45 λεπτά πριν, panther_512 είπε

Το ξεκίνησα στο hard και βλέπουμε. Θα παίζω stealthy οπότε τα limited resources θα ειναι ΟΚ. 

Γενικα αν δεις οτι εχεις πολλα resourses(που δεν νομιζω) μπορεις να το μειωσεις μενοντας στο hard btw, εχει πολλες επιλογες.

Επεξ/σία από Επισκέπτης

2 ώρες πριν, nekrik είπε

Εσένα στη τελική μπορεί να σου αρέσει και η πλοκή. Γούστα είναι αυτά.
Προσωπικά  εγώ έτσι ένιωσα και δεν αναφέρομαι  μόνο για το γνωστό θέμα 

Απόκρυψη περιεχομένων

LGBTQ και SJW δεν μου άρεσαν και αλλά πράγματα όπως  μεταξύ άλλων  η forced θρησκευτική εμπειρία στην αρχή του Seattle με την Dina , την οποία θεωρώ  ευγενική προσφορά του Druckmann 

Spoiler

Δν καταλαβαινω γιατι ειναι forced απλα επειδη ειναι μια κουβεντα μεταξυ δυο ατομων. Τι το forced εχει; Βρισκεσαι σε μια συναγωγη και μιλανε επ αυτου και ο ενας χαρακτηρας εχει background Εβραϊκο. So fucking what? Εγινε στο σωστο context. 

Εχω πολλα προβληματα με το παιχνιδι, κανενα απο αυτα δεν σχετιζεται με το background του καθενος. Ολα σχετιζονται με πραξεις ατομων που δεν βγαζουν νοημα για μενα συγκριτικα με το background τους και οσα εχουν προηγηθει στο προηγουμενο και σε αυτο το παιχνιδι (πχ τζοελ που συμπεριφερεται λες και δεν επιζει εδω κι 24 χρονια σ αυτον τον κοσμο, ελλη που εχει φαει κολλημα με την αμπη ακομη και μετα την δευτερη συναντηση τους οπου εφαγε το ξυλο της, της χαριστηκε η ζωη της κι επρεπε να κατσει στ αυγα της, ελλη που μετα απ αυτο το κολλημα ξαναδιασχιζει την Αμερικη για να παει να βρει την Αμπη και εν τελει να την σωσει.......). Δεν σου λεω να την σκοτωσει αλλα ουτε καν να πει σε στυλ Batman begins “Im not going to kill you, but I don’t have to save you” και πολλα πολλα αλλα. 

• Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...