Προς το περιεχόμενο

The Last of Us Part II [PS4]

aekoupoli
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Ενημέρωση 05/07/2020
Καθώς το παιχνίδι έχει κυκλοφορήσει πλέον:

• Συζητήστε σε ήπιους τόνους και κόσμια πάνω στις εντυπώσεις σας από αυτό.
  • Μην μπαίνετε σε άσκοπες κόντρες περί political correctness και συναφή.
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς, όπως haters, fan boys, κλπ.
  • Οτιδήποτε αφορά την πλοκή του παιχνιδιού πρέπει να μπαίνει σε spoilers.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Πια δήλωση λες? Και πως το ένα ψέμα, άμα είναι, δικαιολογεί το άλλο?

Επίσης δεν κατάλαβα, είμαι απογοητευμένος που πείρα ένα game επειδή μου είπαν ότι παίζω με τους αγαπημένους μου χαρακτήρες και τελικά δεν είναι έτσι οποτε είμαι λάθος?! Δεν λες αυτό έτσι?

Εννοεί ότι και στο πρώτο game από την ND λέγαν ξεκάθαρα ότι παίζεις μόνο με τον Joel. Και σε διάφορα behind the scenes (νομίζω πρέπει να είναι και στο grounded βίντεο) λέγαν ότι αναγκάστηκαν για να μην χαλάσει η έκπληξη (καλώς κάναν για μένα, ήταν ευχάριστη έκπληξη να παίξεις ένα chapter με την Ellie).

edit: Για του λόγου το αληθές, η αναφορά στο grounded "ντοκιμαντέρ" (11:54-12:03)

Επεξ/σία από kosmsamo
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, kosmsamo είπε

Εννοεί ότι και στο πρώτο game από την ND λέγαν ξεκάθαρα ότι παίζεις μόνο με τον Joel. Και σε διάφορα behind the scenes (νομίζω πρέπει να είναι και στο grounded βίντεο) λέγαν ότι αναγκάστηκαν για να μην χαλάσει η έκπληξη (καλώς κάναν για μένα, ήταν ευχάριστη έκπληξη να παίξεις ένα chapter με την Ellie).

Δεν το θυμάμαι, αλλα και δεν αμφιβάλλω, αλλα ένα, ένα chapter της μισής ώρας, όχι

Spoiler

15 ώρες,

έχει μια διαφορα νομίζω.

Sorry για το reaction Optimus αλλα καταλαβαίνεις...είναι πολύ φρέσκο ακόμα. :(

Επεξ/σία από {TDi}Dj2k..infc

21 λεπτά πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Πια δήλωση λες? Και πως το ένα ψέμα, άμα είναι, δικαιολογεί το άλλο?

Επίσης δεν κατάλαβα, είμαι απογοητευμένος που πείρα ένα game επειδή μου είπαν

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

ότι παίζω με τους αγαπημένους μου χαρακτήρες

και τελικά δεν είναι έτσι οποτε είμαι λάθος?! Δεν λες αυτό έτσι?

Ας περίμενες να βγει πρώτα, να περάσει καμια βδομάδα, να δεις reviews και έπειτα να αποφάσιζες. Δε σου φταίει κανένας που είσαι παρορμητικός 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Δεν το θυμάμαι, αλλα και δεν αμφιβάλλω, αλλα ένα, ένα chapter της μισής ώρας, όχι

15 ώρες,

έχει μια διαφορα νομίζω.

Δεν ανοίγω, γιατί δεν έχω παίξει ακόμα. Μετά την απάντηση σου, το άνοιξα. Μπροστά στα (λιγοστά) spoilers που έχω φάει, δεν είναι τίποτα. Απλώς, καταλαβαίνεις, είμαι λίγο επιφυλακτικός με το τι spoiler tags ανοίγω. 😃

Αλλά για το Part 2 δεν ήταν τόσο κατηγορηματικοί ότι

Spoiler

θα υπάρχει μόνο ένας playable χαρακτήρας.

το οποίο έκανε τους περισσότερους να σκεφτούν κατευθείαν ότι

Spoiler

θα παίζουν με Ellie και Joel, όπως στο πρώτο.

Επεξ/σία από kosmsamo

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν το ηξερα οτι το game, η καθε σειρα και η καθε sequel ταινια ρε παιδια πρεπει να εχει τους ιδιους ηρωες αλλιως στην πυρα.. Τα τρειλερ ειναι και αναδρομικα και με flashbacks και σχεδιαζονται με σκοπο να δημιουργησαν mind games.. Δεν λεγεται Joel & Ellie happy adventure in zombieland το παιχνιδι the last of us λεγεται.. Ουτε τους ζησαμε σε 2-3 iterations του παιχνιδιου να δεθουμε τοσο πολυ πια που αμαν τι παθαμε.. Ενα 1 ενα ειχαμε.. Και τωρα αλλο ενα.. Τοσο δεσιμο πια; :D

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
  • Like 7
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, d4ydr33m3r είπε

Δεν το ηξερα οτι το game, η καθε σειρα και η καθε sequel ταινια ρε παιδια πρεπει να εχει τους ιδιους ηρωες αλλιως στην πυρα.. Τα τρειλερ ειναι και αναδρομικα.. Και σχεδιαζονται με σκοπο να δημιουργησαν Mind games.. Δεν λεγεται Joel & Ellie happy adventure in zombieland το παιχνιδι the last of us λεγεται.. 

Για πες μου λοιπον εσυ αφου θελουν να παιξουν mind games,σε ποσα παιχνιδια εχεις δει στο τρειλερ

Spoiler

να σου δειχνουν τον πρωταγωνιστη να σου λεει οτι ''Νμζεις οτι θα σε αφηνα να το κανεις μονη σου? και μεσα στο παιχνιδι  στην ιδια σκηνη με την ιδια ατακα να εχεις βγαλει τον πρωταγωνιστη(τον οποιο φυσικα εχεις σκοτωσει πολυ νωριτερα) και να τον εχεις αλλαξει με ΑΛΛΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.

Προσεχε γιατι θα σε χαρακτηρισω οπαδο και οχι αντικειμενικο εαν μου λες οτι αυτο ειναι mind game και οχι απατη.

Επεξ/σία από optimus prime
  • Thanks 2

8 λεπτά πριν, optimus prime είπε

Για πες μου λοιπον εσυ αφου θελουν να παιξουν mind games,σε ποσα παιχνιδια εχεις δει στο τρειλερ να σου δειχνουν τον πρωταγωνιστη να σου λεει οτι ''Νμζεις οτι θα σε αφηνα να το κανεις μονη σου? και μεσα στο παιχνιδι 

στην ιδια σκηνη με την ιδια ατακα να εχεις βγαλει τον πρωταγωνιστη(τον οποιο φυσικα εχεις σκοτωσει πολυ νωριτερα) και να τον εχεις αλλαξει με ΑΛΛΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.

Προσεχε γιατι θα σε χαρακτηρισω οπαδο και οχι αντικειμενικο εαν μου λες οτι αυτο ειναι mind game και οχι απατη.

Αυτό που εχεις γραψει, πρεπει να τo βαλεις σε spoiler. Θα το καταλάβει κανείς και θα βασανιστεί. 

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, kosmsamo είπε

Ποσες φορές έχει περάσει από το μυαλό μου το unsubscribe από το νήμα… Πραγματικά, η κατάσταση είναι θλιβερή (κυρίως από μερικά άτομα).

Μιας και μου ηρθε ειδοποιηση οτι απαντησες σε σχολιο μου και αρα πρεπει υποχρεωτικα να ξανασχολιασω στο εδω θεμα,το μονο που εχω να σου πω ειναι''κανε οτι θελεις''. Αν δεν σαρεσει ολο αυτο που γινεται εδω,απλα μην ξαναμπεις στο θεμα. 

Εγω το τελειωσα το παιχνιδι και αν και ειχα σκοπο να μπω να γραψω εντυπωσεις οπως ειχα πει εχτες,δεν θα το κανω γιατι πολυ απλα δεν γινεται συζητηση εδω και ποσες σελιδες. Η αποψη μου(οπως και του ADHD και καποιων αλλων)θα θαφτει στις σελιδες πιο πισω που κανεις δεν προκειται να διαβασει,και η ''κουβεντα''στις επομενες σελιδες θα συνεχισει να ειναι η ιδια.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, kosmsamo είπε

Δεν ανοίγω, γιατί δεν έχω παίξει ακόμα. 😃

Αλλά για το Part 2 δεν ήταν τόσο κατηγορηματικοί ότι

Στο spoiler απλά λέω πόσες ώρες παίζεις, όχι κάτι άλλο. Και όχι δεν περίμενα να παίξω με

Spoiler

Joel,

ίσως λίγο όπως στο πρώτο με Ellie, αλλα όταν μου λένε "this is Ellie's journey" και

Spoiler

τελικά δεν είναι καν η πρωταγωνίστρια

τότε sorry buddy αλλα μου γύρισε το μυαλό. Όταν με το καλο το παίξεις θα χαρώ να ακούσω την άποψη σου. ;)

Θα συνεχίσω να καίγομαι με τα encounters, καλή συνεχεια σε όλους :) ✌️

Επεξ/σία από {TDi}Dj2k..infc
  • Like 1

1 λεπτό πριν, Fulgore είπε

Μιας και μου ηρθε ειδοποιηση οτι απαντησες σε σχολιο μου,το μονο που εχω να σου πω ειναι''κανε οτι θελεις''.

Εγω το τελειωσα το παιχνιδι και αν και ειχα σκοπο να μπω να γραψω εντυπωσεις οπως ειχα πει εχτες,δεν θα το κανω γιατι πολυ απλα δεν γινεται συζητηση εδω και ποσες σελιδες. Η αποψη μου(οπως και του ADHD και καποιων αλλων)θα θαφτει στις σελιδες πιο πισω που κανεις δεν προκειται να διαβασει,και η ''κουβεντα''στις επομενες σελιδες θα συνεχισει να ειναι η ιδια.

Εγώ διατηρώ μια (πολύ μικρή) ελπίδα για να γίνει συζήτηση επί του παιχνιδιού σε νορμάλ πλαίσια (για αυτό, άλλωστε, πριν καααααααααααααμποσες σελίδες είχα ρωτήσει πώς θα γίνεται η κουβέντα επί του παιχνιδιού, αν θα είναι με spoiler tags ή με καινούριο νήμα). Αλλά, με κόβω να τελειώνω το παιχνίδι, να καταθέτω μια άλφα άποψη και μετά…

Είναι όπως τα λες, σοβαρές και κόσμιες απόψεις (είτε αρνητικές, είτε θετικές), με τον ρυθμό που πηγαίνει το thread θα μένουν για 1-2 ώρες και μετά θα θάβονται πίσω από 3-4 σελίδες.

39 λεπτά πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Sorry για το reaction Optimus αλλα καταλαβαίνεις...είναι πολύ φρέσκο ακόμα. :(

Κανενα προβλημα,σε καταλαβαινω απολυτα..

Μου το εκαναν δωρο και αυτα σπανια τα αλλαζω οποτε το κρατησα κ το εβγαλα μεσα στην αδεια αυτες τις μερες 

Τα παιχνιδια της ND δεν τα εκτιμω ιδιαιτερα, ουτε τα Uncharted με κρατησαν ουτε το Tlou, δινω πολυ σημασια στο gameplay και αυτα οπως πολλοι ΑΑΑ exclusive titles του ps4 δε με συγκινουν, παραειναι cinematic για τα γουστα μου με αδιαφορο generic gameplay + οι ιστοριες ειναι πολυ χολυγουντ για το γουστο μου παλι

Το tlou2 μου φανηκε μακραν το πιο ενδιαφερον απο ολα της ND, αν και ξανα το gameplay παροτι αισθητα βελτιωμενο, δεν μου εδωσε κατι που εχω παιξει πολυ καλυτερα αλλου. Η ιστορια επισης μου αρεσε αρκετα αλλα δυστυχως σε σημαντικα σημεια μου φανηκε πολυ κακογραμμενη ή μαλλον καλυτερα οτι δεν εκανε justice στο γενικοτερο στορυ οπως το πηγαινε η παραγωγη.

Το τεχνικο κομματι αρτιοτατο, απο τα peaks αυτης της γενιας αλλα δεν με αφορα και τοσο, μεγαλωνοντας αρχισα να εκτιμω πιο ουσιαστικα πραγματα σε ενα παιχνιδι οπως το gameplay, τα οποια mechanics του, replay ability κτλ...

Gameplay τωρα, μετριο και παλι shooting κομματι αλλα σιγουρα πιο καλο απο τα προηγουμενα παιχνιδια της εταιρειας οπως και το melee combat. To stealth επισης βελτιωμενο αν και οχι κατι συγκλονιστικο και παλι, ενω καλη δουλιτσα εγινε με το AI των npcαδων, κατι που στο προηγουμενο tlou ηταν απο τα πιο μελανα σημεια. Γενικα ομως ξανα δεν επαιξα κατι που δεν εχω παιξει παρα πολυ καλυτερα αλλου. Ελειπε βαθος και ουσιαστικα νεα mechanics που θα εκαναν το καθαρο gameplay κομματι εθιστικο ή κατι αξιομνημονευτο θεωρω. Δεν μπορω να δεχτω ευκολα οτι 2020 με sony απο πισω, η ND κραταει σε τοσο primitive και απολυτως βασικα επιπεδα τα gameplay mechanics της. Προφανως δε λεω να γινει πχ mgs αλλα σκεφτηκε το mg5 πολλακις, ενα παιχνιδι με ελλατωματικο σεναριο και δομη αλλα στο καθαρα gameplay κομματι, για third person action stealth παιχνιδι δεν πλησιαζεται καν, ακομα κ σημερα. Γιατι και η ND δεν μπορει να εστω κοπιαρει αρκετα στοιχεια απο εκει και να βαλει κ αλλα επιπλεον, μπας και παρουσιασει κατι οντως ξεχωριστο και οχι ακριβως σχεδον το ιδιο gameplay του πρωτου, ελαφρως καλυτερο σε μερικα σημεια... δεν με απογοητευσε αλλα δεν με συγκλονισε κιολας. Οταν ειδικα τα levels αρχιζουν να μοιαζουν μεταξυ τους, να αυξανει η διαρκεια του παιχνιδιου και εσυ να κανεις τα ιδια κ τα ιδια, ναι ηταν αρκετα repetitive και μονοτονο. Loot, stealth, kill, παμε παλι... Με μικροτερη διαρκεια ισως ηταν καλυτερα τα πραματα.

Επισης ενας φιλο ανεφερε την δυσαναλογια cinematics/walking sim και actual gameplay και νομιζω ηταν spot on.

Σαν στορυ, μου αρεσε αρκετα, ηταν ομως αρκετα κακογραμμενο και σιγουρα δεν εκανε justice στον εαυτο του σε πολλα σημεια.
πχ.

Spoiler

Δεν μου φανηκε τιποτα παραλογο στην ιστορια, ουτε ο θανατος του Τζοελ ουτε η οδυσσεια της Αμπι ουτε της Ελλι... ομως ηταν σε πολλα σημεια κακιστα γραμμενο οπως πχ στον θανατο του Τζοελ που η Αμπι τον βασανισε σαδιστικα ενω απο τα μετεπειτα φλασμπακς δεν ειδα ενα τετοιο ατομο ποτε. Ουτε το φιναλε με την στιγμη «Μαρθα» της Ελλι που ειχε τον Τζοελ να παιζει κιθαρα εβγαζε κανενα νοημα, δεν ειχε λογο οταν ειχε ηδη προκαλεσει μια μινι γενοκτονια, να αφησει την Αμπι να φυγει. Το φιναλε δουλευε ακριβως το ιδιο κ καλυτερα, αν την σκοτωνε κ γυρναγε παλι πισω μονη κ σπασμενη...Την οποια Αμπι πλην πολλων wtf στιγμων και περιεργων επιλογων/αντιδρασεων την συμπαθησα και μπηκα αρκετα στα παπουτσια της...Ουτε χρειαζοταν η ιστορια με Λεβ και σια, ηταν παντελως αχρηστο 10ωρο εξτρα. 

Αλλα σε γενικες γραμμες, καλο στορυ και κυριως φιλοδοξο, παρα τις αδυναμιες του. Την θεματικη που ηθελε να στηριξει, την στηριξε σε μεγαλο βαθμο

Σε γενικες γραμμες καλο παιχνιδι για αυτο που θελουν να ειναι τα παιχνιδια της ND, προσωπικα το μονο που ειπα κριμα γιατι θα μπορουσε να ηταν πολυ καλυτερο αν εξελιζε ουσιαστικα το gameplay και τα mechanics του. Τουλαχιστον για αυτους που αρεσκοντε στο cinematic κομματι κυριως, θα τους αποζημιωσει σε ικανοποιητικο βαθμο...

τελος, για τον χαμο στα social: δεν διαβασα πλην μιας κριτικης απο γνωστο ελληνικο σαιτ που διαβαζω γενικοτερα, για να εχω μια ιδεα. Δεν καταλαβαινω γιατι καποιος με διψηφιο αριθμο iq θα μπαινει σε metacritics κτλ ή θα δινει βαση σε κριτικες κ σχολια που κανουν κρα οτι ειναι εκει για να προκαλεσουν (καποιον αλλο με μονοψηφιο iq). Προφανως ενδομυχα υπαρχει κομπλεξ κατωτεροτητας και ανωριμοτητα, οταν προσπαθει καποιος διαδικτυακα να υποβαθμισει το γουστο του αλλου αναφορικα με την αποψη του για ενα βιντεοπαιχνιδι (δλδ ακουγεται γελοιο 😛 ), αλλα get your shit together αν ειστε λιγο ωριμοι. Δυστυχως αυτη ειναι η φαση σημερα με το ιντερνετ, μαθετε να βαζετε φιλτρα...τωρα αν σε καποιον δεν αρεσε το στορυ για καποιες επιλογες, προφανως δικαιωμα του. Και εγω τον ρεηντεν τον ξεπερασα χρονια μετα 😛, αλλοι ποτε. Δεν τελειωσε ο κοσμος εδω. 

Ενα τιμιοτατο 7/10 το παιχνιδι και το μονο ND που με κρατησε παρα τα προβληματα του. 

• Like 13
  • Thanks 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, optimus prime είπε

Για πες μου λοιπον εσυ αφου θελουν να παιξουν mind games,σε ποσα παιχνιδια εχεις δει στο τρειλερ

Απόκρυψη περιεχομένων

να σου δειχνουν τον πρωταγωνιστη να σου λεει οτι ''Νμζεις οτι θα σε αφηνα να το κανεις μονη σου? και μεσα στο παιχνιδι  στην ιδια σκηνη με την ιδια ατακα να εχεις βγαλει τον πρωταγωνιστη(τον οποιο φυσικα εχεις σκοτωσει πολυ νωριτερα) και να τον εχεις αλλαξει με ΑΛΛΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.

On a side note δεν με νοιαζει πως θα με χαρακτηρισεις αυτη ειναι η αποψη σου..

Και ναι αυτο ακριβως ειναι το mind game.. Σκεψου το καλυτερα. Για να σου ριξει μετα μια κρυολουσια και να μεινεις με το στομα ανοιχτο τι εγινε τωρα.. Παιζει με τον ψυχισμο σου.. Τωρα αν το βλεπεις σαν κοροιδια ειναι ζητημα σου και δεν θα το χαρακτηρισω ειναι αποψη σου, ουτε θα κατσω να ασχοληθω ομως περαιτερω με το ιδιο ζητημα 100 φορες. Πολυ πιθανο να ηθελαν να εχει μια μεριδα αντιδρασεις σαν τις δικες σου αρνησης.. Ξαναειπα και δεν θα αναφερθω περαιτερω σε αυτο, το παιχνιδι δεν λεγεται Joel & Ellie adventure λεγεται The Last of Us..  The Last of Us.. Ακου τον τιτλο και προσπαθησε να καταλαβεις τι εννοει ο ιδιος ο τιτλος..

Επεξ/σία από d4ydr33m3r

4 λεπτά πριν, d4ydr33m3r είπε

On a side note δεν με νοιαζει πως θα με χαρακτηρισεις αυτη ειναι η αποψη σου..

Και ναι αυτο ακριβως ειναι το mind game.. Σκεψου το καλυτερα. Για να σου ριξει μετα μια κρυολουσια και να μεινεις με το στομα ανοιχτο τι εγινε τωρα.. Παιζει με τον ψυχισμο σου.. Τωρα αν το βλεπεις σαν κοροιδια ειναι ζητημα σου και δεν θα το χαρακτηρισω ειναι αποψη σου, ουτε θα κατσω να ασχοληθω ομως περαιτερω με το ιδιο ζητημα 100 φορες. Πολυ πιθανο να ηθελαν να εχει μια μεριδα αντιδρασεις σαν τις δικες σου αρνησης.. Ξαναειπα και δεν θα αναφερθω περαιτερω σε αυτο, το παιχνιδι δεν λεγεται Joel & Ellie adventure λεγεται The Last of Us..  The Last of Us.. Ακου τον τιτλο και προσπαθησε να καταλαβεις τι εννοει ο ιδιος ο τιτλος..

Πολυ λυπαμαι γιατι εαν η βιομηχανια λαβει την δικη σου αποψη σαν γενικη ομολογια τοτε θα βρεθουμε σε λιγα χρονια να μας διαφημιζουν rpg παιχνιδι και το τελικο προιον να ειναι call of duty.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...