Προς το περιεχόμενο

The Last of Us Part II [PS4]

aekoupoli
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Ενημέρωση 05/07/2020
Καθώς το παιχνίδι έχει κυκλοφορήσει πλέον:

• Συζητήστε σε ήπιους τόνους και κόσμια πάνω στις εντυπώσεις σας από αυτό.
  • Μην μπαίνετε σε άσκοπες κόντρες περί political correctness και συναφή.
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς, όπως haters, fan boys, κλπ.
  • Οτιδήποτε αφορά την πλοκή του παιχνιδιού πρέπει να μπαίνει σε spoilers.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, d4ydr33m3r είπε

Παιδια ας μην ξεφευγουμε και ας ειμαστε στα πλαισια της συζητησης. Και οπως ειπε και ο Φωτης μην περνετε προσωπικα πραγματα ..

Απόκρυψη περιεχομένων

Δηλαδη εμεις δεν χαλαστηκαμε με τον χαμο του Joel ας πουμε πιστευετε; Αυτο το χρησιμοποιησαμε ομως για να μας δημιουργησει αυτο το εντονο emotional rollercoaster και να συνεχισουμε να παιζουμε! Ναι ειτε το πιστευετε ειτε οχι υπαρχει ΠΟΛΥΣ κοσμος που του αρεσει τρομερα ο ωμος ρεαλισμος, οι αντι-ηρωες, το λεκιασμα των αγαπημενων χαρακτηρων. Δειχνει την ατελεια της ανθρωπινης φυσης, δειχνει οτι υπο συνθηκες ολοι μας ειμαστε υποψηφιοι για τα πιο φρικαλεα πραγματα στην ζωη. Οπως αυτο που εκανε ο Joel ας πουμε στο νοσοκομειο για να σωσει την Ellie..  Αυτο που καποιοι επισης θεωρειτε ανουσιο 8ωρο με το δευτερο playthrough στο Seattle και την Abby το θεωρω πανεξυπνο και ευφυιεστατο.. Το παιχνιδι πιανει σαν καλοστημενη ταινια ολες τις οψεις των αντιμαχουντων πλευρων και δειχνει οτι ουσιαστικα δεν υπαρχουν καλοι και κακοι παντα σε μια ιστορια!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο JOEL και η ELLIE ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ, ειναι και η Abby.. Για αυτο δειχνει την ιστορια της για αυτο δειχνει την συμπονοια της προς τα 2 ατομα των scars που αυτομολησαν. Για να φτασει στο κρισιμο σημειο και να σου εξηγησει οτι η ζωη μπορει να σου παιξει τετοια παιχνιδια που θα σε φερει σε μια κατασταση που δεν υπαρχει σωστο ή λαθος. Αλλο μονο επιλογη. 

Εαν αυτο σε καποιους δεν αρεσει, εαν δεν τους βγαζει ωμο ρεαλισμο, εαν δεν γουσταρουν το συναισθηματικο drain που προσωπικα σε εμενα εχει βγαλει το παιχνιδι μεχρι το τελος του seattle της abby που εχω παιξει δεκτο. Αλλα μην προσπαθειτε να επιβαλλετε την αποψη σας οτι αυτο ειναι κακο ή υπερβολικο γραψιμο γιατι στην πραγματικοτητα αυτο που για εσας ειναι κακο γραψιμο για εμενα ειναι φανταστικο μεχρι στιγμης.. 

Διάβασα μέχρι ένα σημείο το σποιλερ γιατί φοβήθηκα. Αλλά συμφωνώ απόλυτα στην αρχη

Spoiler

Εννοείται ότι ένα κομμάτι μου ξενέρωσε τη ζωή του αλλά ποτέ δεν σκέφτηκα "τι μλκια έκανε η nd και μου το χάλασε" αλλά περισσότερο "fuck life". Όντως ο joel  φέρθηκε σκατανθρωπινα στο τέλος του 1 αλλά και ανθρωπινα. Αυτή η ώριμη γραφή συνεχίζει και στο 2. Για να συνεχίσω από το fuck life, δεν είναι μόνο το"γαμω την τύχη μου" αλλά εδώ η nd κατάφερε κάτι που δεν το έχει κάνει καταφέρει κανείς σε μένα όσα χρονια παίζω βιντεο γκειμς. Μπορεί να εχουν καταφέρει να με συγκινησουν παιχνίδια αλλά το να νιώσω τέτοιο μίσος και πάθος για εκδίκηση δεν το έχει καταφέρει κανεις(τουλάχιστον σε εκείνη τη φάση γιατί τώρα έχει καλμαρει καπως) Σε γκειμ. Που και αυτό είναι ένα ανθρώπινο συναίσθημα έτσι? Τώρα το ότι φαντάζομαι να κόβω φέτες την Abby δεν ξέρω αν είναι και πολύ υγιές. 😛

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στο metacritic πάντως είναι εμετικό αυτό που γίνεται. Ένα αψεγάδιαστο τεχνικά παιχνίδι, με τέτοια λεπτομέρεια, τέτοια ΑΙ εχθρών και ωραίο gameplay, έχει δεχθεί 45.000+ αρνητικές κριτικές! Ακόμα και η ιστορία να μην αρέσει σε κάποιον δε μπορεί να πέσει αντικειμενικά κάτω από το 6 και το 7 ο βαθμός.

Να είσαι υπάλληλος τώρα στη ND, να σου έχει φύγει ο πάτος 5 χρόνια και να έρχεται ένα 15χρονο και να σε μηδενίζει, χωρίς να έχει παίξει καθόλου. Επειδή κάπου είδε ένα βίντεο, ή διάβασε κάτι. Πόσο ανάγκη έχουν κάποιοι να "ανήκουν" σε ένα στρατόπεδο και να εξαπολύουν συσσωρευμένο μίσος για τη δουλειά ενός άλλου... 

Τράτζικ που έλεγε και η Τασούλα στη διαφήμιση!

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, afragorn είπε

Στο metacritic πάντως είναι εμετικό αυτό που γίνεται. Ένα αψεγάδιαστο τεχνικά παιχνίδι, με τέτοια λεπτομέρεια, τέτοια ΑΙ εχθρών και ωραίο gameplay, έχει δεχθεί 45.000+ αρνητικές κριτικές! Ακόμα και η ιστορία να μην αρέσει σε κάποιον δε μπορεί να πέσει αντικειμενικά κάτω από το 6 και το 7 ο βαθμός.

Να είσαι υπάλληλος τώρα στη ND, να σου έχει φύγει ο πάτος 5 χρόνια και να έρχεται ένα 15χρονο και να σε μηδενίζει, χωρίς να έχει παίξει καθόλου. Επειδή κάπου είδε ένα βίντεο, ή διάβασε κάτι. Πόσο ανάγκη έχουν κάποιοι να "ανήκουν" σε ένα στρατόπεδο και να εξαπολύουν συσσωρευμένο μίσος για τη δουλειά ενός άλλου... 

Τράτζικ που έλεγε και η Τασούλα στη διαφήμιση!

Και εδω κολλαει αυτο που εγραψα και ενοχλησε για τα σημεια των καιρων. Δεν ξερω αν καποιοι τα βρισκουν φυσιολογικα ολα αυτα και αυτο το ανελεητο bashing και hating αλλα προσωπικα με προβληματιζει εντονα αυτη η τοξικοτητα..

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
  • Like 1

Αυτη ειναι η εποχη στην οποια ζουμε κυριοι. Ολοι δυνητικα δικαστες, γιατροι, κριτικοι κινηματογραφου, προπονητες, αυτοκλητοι προφητες στα social media..

Και πρεπει ντε και σωνει καπου να ειμαστε στρατευμενοι, αν δεν ανηκουμε σε μια ομαδα σχεδον δεν υπαρχουμε.

• Like 3
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, PDS13 είπε

Νομίζω ότι ψιλό πιάνω τι εννοείς και συμφωνω/διαφωνω

Πιο πίσω έκανα post ένα review που τα αναφέρει όλα, μονο που είπαν ότι παίζεις

Spoiler

μονο με Ellie

και ότι δεν σε αναγκάζουν να σκοτώσεις

Spoiler

σκυλιά

για μένα φτάνει χωρίς να βάλω τα trailer μέσα. Αυτά είναι facts, υπάρχουν οι δηλώσεις αυτές online μπορείς να της δεις.

39 λεπτά πριν, afragorn είπε

Απλά μην ασχολείσαι, είμαι απίστευτα ενοχλημένος (story wise), βασικά δεν έχω ενοχληθεί ποτε τόσο, μιλάμε για το αγαπημένο μου game. Αποφεύγω να βάζω βαθμολογίες, αλλα ούτε κατά διάνοια δεν θα έβαζα ποτε τόσο χαμηλή βαθμολογία. Όσο για το ψέμα δεν φταίει το game αλλα το υπεύθυνο τμήμα της Sony/ND.

Επεξ/σία από {TDi}Dj2k..infc
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι έχουν φτιάξει οι άνθρωποι;; κάθε μέρα βλέπω και νέες κινήσεις που ούτε θα φανταζόμουν ότι υπάρχουν στο παιχνίδι 

Επεξ/σία από aggelos87
  • Like 5

3 λεπτά πριν, aggelos87 είπε

Τι έχουν φτιάξει οι άνθρωποι;; κάθε μέρα βλέπω και νέες κινήσεις που ούτε θα φανταζόμουν ότι υπάρχουν στο παιχνίδι 

Αυτό έλεγα για το πρώτο και όπως είπα σε post μου μετά από πόσες φορες είδα καινούργιο finisher. Βασικά έχει ένα video στο YouTube που δείχνει όλα τα σπανια finishers/counters. Ποσο μάλλον σε αυτό που το combat/animation είναι σκαλιά πάνω. Μπορώ όλη μέρα να παίζω encounters. :D

Φαντάζομαι το ίδιο σε ενόχλησε η «κοροϊδία» στα trailers και σε αλλά παιχνίδια (από τα πιο γνωστά παραδείγματα mgs2, halo 2) όπως και σε πολλές ταινίες βλέπε marvel, είναι κάτι πρωτόγνωρο ξέρω γώ και επίσης αδιανόητο να προσπαθούν εταιρείες να κρατήσουν εκπλήξεις και plot points. Επίσης που είναι η δήλωση ότι παίζεις ΜΟΝΟ με την Ellie και δεν τη βρίσκω. 

Στις ημέρες την υπερπληροφόρησης και της υπερκατανάλωσης πληροφορίας θεωρούμε κοροϊδία ότι μας κρύψανε τις βασικές εκπλήξεις, ή ότι έριξαν copystrikes σε κανάλια που έδειχναν τα παρανόμως αποκτηθέντα leaks και δεν άφησαν τους καημένους να παραπληροφορούν χιλιάδες κόσμο εις βάρος δουλειάς ετών και εκατοντάδων devs. 
«Οι καημένοι οι youtubers από αυτό ζουν» και αν δείτε τι ανεβάζουν θα πάθετε πλάκα, μιλάμε για ρητορική μίσους και παραπληροφόρηση. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσοι είπαμε την άποψή μας για το παιχνίδι και τονίσαμε αυτά που μας φάνηκαν ως μειονεκτήματα, δε σημαίνει ότι είμαστε haters και θα πάμε καπάκι για review bombing στο metacritic. Αν είναι δυνατόν να δίνουμε 60ρια και μετά να παίρνουμε έτσι "εκδίκηση" γιατί κάτι από όλο αυτό το ΤΕΡΑΣΤΙΟ παιχνίδι (σε διάρκεια) δε μας άρεσε. Είπαμε τα θετικά του (τεχνικός τομέας, core gameplay, κάποια fights/σκηνικά σε συγκεκριμένα chapters, ερμηνείες/voice overs κλπ) είπαμε και τα αρνητικά του (κουραστικό κυνήγι του θησαυρού από ένα σημείο και μετά, χαμηλή αναλογία gameplay/cinematics+flashback "περπάτες", κοιλιά κάπου στα μισά και περίεργα sjw κλπ στοιχεία που δεν εξυπηρετούν κάπως το story καθαυτό απλά είναι εκεί για να είναι και να τσιμπήσουμε κάποιοι ωστέ να γίνει τζέρτζελο). Τελειώνω σήμερα το last chapter, και ευτυχώς έχω να πω το game έχει τουλάχιστον σφυγμό.

@{TDi}Dj2k..infc

Πως σκατά έζησε ο Tommy?😁

Neil θεέ πάρε την ΠΑΕ. Θύμισε Φώσκολο που έκανε κάτι τέτοιες τσαχπινιές με τον Θεοχάρη.

Επεξ/σία από ilos
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Πιο πίσω έκανα post ένα review που τα αναφέρει όλα, μονο που είπαν ότι παίζεις

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

μονο με Ellie

και ότι δεν σε αναγκάζουν να σκοτώσεις

σκυλιά

για μένα φτάνει χωρίς να βάλω τα trailer μέσα. Αυτά είναι facts, υπάρχουν οι δηλώσεις αυτές online μπορείς να της δεις.

Απλά μην ασχολείσαι, είμαι απίστευτα ενοχλημένος (story wise), βασικά δεν έχω ενοχληθεί ποτε τόσο, μιλάμε για το αγαπημένο μου game. Αποφεύγω να βάζω βαθμολογίες, αλλα ούτε κατά διάνοια δεν θα έβαζα ποτε τόσο χαμηλή βαθμολογία. Όσο για το ψέμα δεν φταίει το game αλλα το υπεύθυνο τμήμα της Sony/ND.

Spoiler

O Joe το εχει πιασει,ειδες εαν εχεις εμπειρια και σωστη κριση πως μπορεις να καταλαβεις τι εχεις παιξει.

Και απο την αρχη κιολας μαλιστα που ξεκινησε.

Επεξ/σία από optimus prime

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με αυτό το σημείο σπάστηκε τρελα ο κολλητός, πρώτη φορα βλέπω με το που βγει το DVD να κάνει uninstall το game και έχει στο library του game που παίζαμε πριν 3 χρονια :D Και μιλάμε αυτός το χάρηκε περισσότερο το game. Εμενα δεν με χάλασε τρελα, βλακεία αλλα άντε ok.

Ένα από τα άρθρα περί playable characters: https://www.denofgeek.com/games/the-last-of-us-part-2-ellie-is-the-only-playable-character/

Α δηλαδή την ίδια δήλωση που λένε ότι έκανε και στο πρώτο, αλλά εκεί δε μας κορόιδεψε.

Καλά για τον average joe ασχολίαστο, αυτός έχει εμπειρία και σωστή κρίση, όλοι υπόλοιποι πληρωμένοι.

Καλύτερα δείτε του Dunkey το βίντεο. 

4 λεπτά πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Με αυτό το σημείο σπάστηκε τρελα ο κολλητός, πρώτη φορα βλέπω με το που βγει το DVD να κάνει uninstall το game και έχει στο library του game που παίζαμε πριν 3 χρονια :D Και μιλάμε αυτός το χάρηκε περισσότερο το game. Εμενα δεν με χάλασε τρελα, βλακεία αλλα άντε ok.

Ένα από τα άρθρα περί playable characters: https://www.denofgeek.com/games/the-last-of-us-part-2-ellie-is-the-only-playable-character/

Εγω αφου αξιωθηκα και αλλαξα παστα στο pro Μου (kryonaut μπηκε και ελπιζω αυτο που ζω τωρα απο θορυβο να μεινει για καιρο - Ειναι σχεδον αθορυβο μετα απο 3μιση ωρες tlou2) , το πιασα με πολυ μεγαλη επιφυλαξη και λιγο ψιλιασμενος για το τι γινεται τις πρωτες ωρες του παιχνιδιου... Μεχρι στιγμης το παμε καλα , τα συναισθηματα πολλα αλλα οχι για την ND - Ακομα... - Μολις μπηκα Day 1 Seattle , το παιχνιδι αν βγαλουμε στην ακρη το ποσο μπορει να επηρεαστει καποιος απο τα γραφομενα και λεγομενα στο νετ κλπ για το σεναριο σε ολα τα υπολοιπα ειναι ανετο 9ρι (δεν δουλευω με 10ρι ποτε) . Τωρα συνεχιζουμε και βλεπουμε καθως εχουμε ακομα πολυ ψωμι αλλα αν πιασω το 1ο σημαντικο συμβαν στο παιχνιδι το νετ λιγο υπερβαλλει αλλα ισως φταιει το timing που βγηκε το παιχνιδι , οι ανακοινωσεις της ND και του Druckmann αλλα και η ολη φαση στο μουρικα.Θα επανελθω φυσικα μετα την πληρη εμπειρια με ολοκληρωμενη αποψη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, zlave είπε

Α δηλαδή την ίδια δήλωση που λένε ότι έκανε και στο πρώτο, αλλά εκεί δε μας κορόιδεψε.

Πια δήλωση λες? Και πως το ένα ψέμα, άμα είναι, δικαιολογεί το άλλο?

Επίσης δεν κατάλαβα, είμαι απογοητευμένος που πείρα ένα game επειδή μου είπαν

Spoiler

ότι παίζω με τους αγαπημένους μου χαρακτήρες

και τελικά δεν είναι έτσι οποτε είμαι λάθος?! Δεν λες αυτό έτσι?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Πια δήλωση λες? Και πως το ένα ψέμα, άμα είναι, δικαιολογεί το άλλο?

Επίσης δεν κατάλαβα, είμαι απογοητευμένος που πείρα ένα game επειδή μου είπαν

ότι παίζω με τους αγαπημένους μου χαρακτήρες

και τελικά δεν είναι έτσι οποτε είμαι λάθος?! Δεν λες αυτό έτσι?

Oχι φιλε εισαι λαθος γιατι απο το part 1 επρεπε ηδη να εχεις καταλαβει οτι το TLOU δεν εχει να κανει σχεση με τon Joel και την Ellie αλλα

Spoiler

Με την Abby.Αυτην ηθελες να παιξεις απλα δεν το ειχες καταλαβει τοτε.

Για αυτο και εμεις φτιαξαμε το part 2,σε αποπλανησαμε στα τρειλερ για να σου κανουμε εκπληξη και να δολοφονησουμε σαν γουρουνι στο σακι τον βετερανο και ευκολοπιστο Joel και να κανουμε ολους τους υπολοιπους αγαπημενους σου χαρακτηρες ψυχολογικα ρακη και μιζερους οσο δεν παει..

Σου φτιαξαμε μια ιστορια εκδικησης την οποια δεν θα παρεις,οχι φιλε δεν θα την παρεις γιατι δεν θελουμε να σου περασουμε αυτο το μνμ τελικα.

Επεξ/σία από optimus prime
  • Like 1
  • Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...