Προς το περιεχόμενο

The Last of Us Part II [PS4]

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Ενημέρωση 05/07/2020
Καθώς το παιχνίδι έχει κυκλοφορήσει πλέον:

• Συζητήστε σε ήπιους τόνους και κόσμια πάνω στις εντυπώσεις σας από αυτό.
  • Μην μπαίνετε σε άσκοπες κόντρες περί political correctness και συναφή.
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς, όπως haters, fan boys, κλπ.
  • Οτιδήποτε αφορά την πλοκή του παιχνιδιού πρέπει να μπαίνει σε spoilers.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, sixamenos είπε

Να πω την άποψη μου σε αυτό.

Απόκρυψη περιεχομένων

Για το θέμα με τον θάνατο του Joel: Η λογική στο πρώτο παιχνίδι ήταν το δέσιμο και η επιβίωση των χαρακτήρων. Εδώ όμως έχουμε σαν θέμα την εκδίκηση. Και ναι, σίγουρα εκνεύρισε κόσμο, αλλά ήταν αποτέλεσμα του τρόπου που ήταν ο Joel και των πράξεων του. Ναι, και εγώ είχα δεθεί με τον χαρακτήρα, και εγώ γούσταρα το δέσιμο με την ellie, αλλά αυτός ήταν και ο λόγος που έγινε ότι έγινε. Και ο τρόπος που σου παρουσιάζουν ότι η Abby ήταν η κόρη του γιατρού που ήταν ο μόνος που μπορούσε να βρει τη θεραπεία στον κόσμο, της δίνει διπλό κίνητρο εκδίκησης. Προσωπικό αλλά και για την ανθρωπότητα.
Όσο που άφησε την  Abby ζωντανή: Όταν ήταν έτοιμη να την σκοτώσει, έκανε flashback στη σκηνή που η Ellie συγχώρεσε τον Joel (I am willing to try που είπε). Και εκεί είναι που η ίδια "εσπασε", και κατάλαβε πως ο κύκλος της εκδίκησης θα την άφηνε ακόμα πιο άδεια και πως πρακτικά αυτό θα είχε συνέπειες και σε άτομα που αγαπούσε (Dina, JJ). Και αυτό είχε ήδη συνέπειες (που επέστρεψε αλλά ήταν μόνη, και επέλεξε πλέον να αφήσει το παρελθόν πίσω της)

Και πάλι, αυτό είναι η δική μου οπτική γωνία για το παιχνίδι, και για αυτό εγώ θεωρώ ότι είναι αριστούργημα. Είναι θέμα οπτικής και πως σε αγγίζει.

Spoiler

Τετοιους χαρακτηρες δεν τους σκοτωνεις ετσι φιλε μου για να γυρισεις να λες οτι το παιχνιδι μου διαφερει απο ολα τα αλλα,ουτε δειχνεις στον κοσμο στο τρειλερ σου οτι ο  Joel ειναι ζωντανος και συντροφος της Ellie και στο παιχνιδι στην ιδια σκηνη αλλαζεις τον Joel με τον Ασιατη γιατι ηξερες τοτε τι ηθελε να δει και να παιξει ο κοσμος για να αγορασει το παιχνιδι σου.Ουτε αναγκαζεις τον κοσμο να παιξει για τοσες ωρες στην ιστορια με την Abby.Εγω ειχα την εντυπωση οτι αγορασα το TLoU του Joel και της Ellie,εαν ηθελα καποιο αλλο κοινο παιχνιδι,υπαρχουν εκατονταδες στην αγορα που θα μπορουσα να διαλεξω.

• Απαντ. 3,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, vste είπε

Παιδια ξεκινησα να παιζω και εχω κανενα 3ωρο. Να διαβασω τις τελευταιες 10+ σελιδες που δεν εχω διαβασει η τα spoiler πεφτουν βροχη; Ας μου απαντησει καποιος με παραθεση πλζ να το δω.

Μεχρι τωρα παντως μου αρεσει παρα πολυ, αν και ειναι απο τα λιγα media (πχ τα μοναδικα αλλα ειναι οι ταινιες "A Serbian Film" & "Μη αναστρεψιμος") που η βια ειναι πραγματικα απωθητικη. 

Να τις διαβάσεις εννοείται. Συγχαρητήρια στο insomnia που αφήνει να ακούγονται κόσμια οι απόψεις από όλες τις πλευρές σε αντίθεση με άλλες κοινότητες. Και το πιο σημαντικό είναι να γυρίσεις ακόμα μερικές σελίδες πίσω ώστε να διαπιστώσεις και μόνος σου ότι οι περισσότεροι από τα παιδιά που είναι κάπως απογοητευμένοι ήταν και αυτοί που ανυπομονούσαν περισσότερο για να το παίξουν. Σου εύχομαι καλή ανάγνωση 😎

• Like 3
Επισκέπτης
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, The_Prodigy είπε

Υπάρχουν συγκριτικά βίντεο. Δες τα.

το πιο πλουσιο συκγριτικο και αξιοπιστο βιντεο ειναι αυτο που σου εδωσε φιλε μου. Το επομενο ειναι το scripted. Που εννοειται οτι ηταν scripted και το ξεραμε.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, optimus prime είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Τετοιους χαρακτηρες δεν τους σκοτωνεις ετσι φιλε μου για να γυρισεις να λες οτι το παιχνιδι μου διαφερει απο ολα τα αλλα,ουτε δειχνεις στον κοσμο στο τρειλερ σου οτι ο  Joel ειναι ζωντανος και συντροφος της Ellie και στο παιχνιδι στην ιδια σκηνη αλλαζεις τον Joel με τον Ασιατη γιατι ηξερες τοτε τι ηθελε να δει και να παιξει ο κοσμος για να αγορασει το παιχνιδι σου.Ουτε αναγκαζεις τον κοσμο να παιξει για τοσες ωρες στην ιστορια με την Abby.Εγω ειχα την εντυπωση οτι αγορασα το TLoU του Joel και της Ellie,εαν ηθελα καποιο αλλο κοινο παιχνιδι,υπαρχουν εκατονταδες στην αγορα που θα μπορουσα να διαλεξω.

Spoiler

Δεν τον σκότωσαν απλά για να πουν ότι τον σκότωσαν. Είχαν μια ιστορία να πουν, η οποία ή θα σου αρέσει ή όχι. Προφανώς δεν μπορείς να τους κρατήσεις όλους χαρούμενους.
Για το trailer εχεις δίκιο, λάθος expectations δημιούργησαν. Αλλά όσο έπαιζα με Abby και μισούσα την ND για αυτό, στο τέλος του Seattle Day 3 είχα καταλάβει και είχα δεθεί με τον χαρακτήρα. (φυσικά μετά ξαναγούσταρα με ellie). 

Και σταματάμε εδώ μιας και δεν εχει νόημα να το συνεχίσουμε άλλο, είναι απλά δυο διαφορετικές απόψεις. Σέβομαι που έπαιξες το παιχνίδι και σχημάτισες τη γνώμη σου, θα προτιμούσα να σου άρεσε όπως και εμένα βεβαια και να είχες νιώσει τον ενθουσιασμό που ενιωσα και εγώ 😄

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, DemiKit13 είπε

Να τις διαβάσεις εννοείται. Συγχαρητήρια στο insomnia που αφήνει να ακούγονται κόσμια οι απόψεις από όλες τις πλευρές σε αντίθεση με άλλες κοινότητες. Και το πιο σημαντικό είναι να γυρίσεις ακόμα μερικές σελίδες πίσω ώστε να διαπιστώσεις και μόνος σου ότι οι περισσότεροι από τα παιδιά που είναι κάπως απογοητευμένοι ήταν και αυτοί που ανυπομονούσαν περισσότερο για να το παίξουν. Σου εύχομαι καλή ανάγνωση 😎

κακως αφηνει καποιες που ειναι καθαρα ατζεντας hating. Account που εμφανιστηκαν ξαφνικα κτλ.  Εχει αρκετες εδω μεσα.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, PDS13 είπε

Γιατι πιστευεις οτι ειμαστε πολυ καλυτεροι?

Οχι δεν ειμαστε, οικονομικα σιγουρα δεν ειμαστε  δυστυχως χαχα.

Aλλα και σε μερικα  αλλα θεματα πιστευω ειμαστε κοντα .Δεν ειναι τυχαιο αλλωστε που χαρακτηριζομαστε εστω και καθ'υπερβολη ως Ιραν της Ευρωπης λογω της στενης σχεσης κρατους -εκκλησιας :)

Κατι που επιβεβαιωνεται και σε παρομοια θεματα  που ξυπνανε τα "μεσαιωνικα "αντακλαστικα ορισμενων .

• Like 2
  • Thanks 2
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Fotis13 είπε

Aλλα και σε μερικα  αλλα θεματα πιστευω ειμαστε κοντα .Δεν ειναι τυχαιο αλλωστε που χαρακτηριζομαστε εστω και καθ'υπερβολη ως Ιραν της Ευρωπης λογω της στενης σχεσης κρατους -εκκλησιας :)

Κατι που επιβεβαιωνεται και σε παρομοια θεματα  που ξυπνανε τα "μεσαιωνικα "αντακλαστικα ορισμενων .

Θα μπορούσες να μας πεις και Seraphites.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, DemiKit13 είπε

Thanks. Μιας και σε παιχνιδια οπως αυτο η συνολικη εμπειρια μετραει, θα εχω full αποψη αφου δω τους τιτλους τελους.. Βεβαια αν το παιχνιδι μου εχει προσφερει 20+ ωρες καλης ψυχαγωγιας ακομα και το χειροτερο τελος να εχει δεν παυει να με εχει ψυχαγωγήσει αρκετα. Τουλαχιστον ετσι ειχα παρει το Mass Effect 3 και δεν με χαλασε και τοσο.

Και το TLΟU 2 μεχρι τωρα μια χαρα με ψυχαγωγει. Ειναι τα καλα του να μην εισαι ομοφοβικος.. ;)

Επεξ/σία από vste
  • Like 3
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Fotis13 είπε

Κοιτα για να μην το ακυρωσουμε το παιχνιδι στην Ελλαδα δεν ειμαστε χειροτεροι, καταλαβαινεις οτι το λεω και με μια υπερβολη. Αλλα ειμαι σιγουρος οτι στο τελος αν ανοιξω καποια spoiler tags θα φρικαρω απο τις αποψεις καποιων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, vste είπε

Thanks. Μιας και σε παιχνιδια οπως αυτο η συνολικη εμπειρια μετραει, θα εχω full αποψη αφου δω τους τιτλους τελους.. Βεβαια αν το παιχνιδι μου εχει προσφερει 20+ ωρες καλης ψυχαγωγιας ακομα και το χειροτερο τελος να εχει δεν παυει να με εχει ψυχαγωγήσει αρκετα. Τουλαχιστον ετσι ειχα παρει το Mass Effect 3 και δεν με χαλασε και τοσο.

Και το TLΟU 2 μεχρι τωρα μια χαρα με ψυχαγωγει.

Εννοείται φιλε μου. Τα production values είναι στον θεό και κατά κάποιο τρόπο ξεχνάς το story με το κακό pacing, κάποιους αδιάφορους χαρακτήρες και τις πολλές φορές αδικαιολόγητες επιλογές που κάνουν. Ένα πράγμα που απολαμβάνω είναι το αυξημένο exploration που του έχουν βάλει.... είναι απολαυστικό να ψάχνεις κτίρια για προμήθειες και να μην ξέρεις τι μπορεί να σου ξημερώσει. Αν και linear σου βγάζει μια αίσθηση ψευτο-ανοιχτού κόσμου που  ενισχύει το post apocalyptic του θέματος 😎

Επεξ/σία από DemiKit13
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να γραψω και την updated αποψη μου, το παιχνιδι συνεχιζω να το απολαμβανω σε ολα τα επιπεδα. Gameplay, Story, exploration κ.α. Συνεχιζει να ειναι υποψηφιο για το πρωτο μου δεκαρακι στην γενια.

Ελπιζω να συνεχισει ετσι.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, PDS13 είπε

Για να γραψω και την updated αποψη μου, το παιχνιδι συνεχιζω να το απολαμβανω σε ολα τα επιπεδα. Gameplay, Story, exploration κ.α. Συνεχιζει να ειναι υποψηφιο για το πρωτο μου δεκαρακι στην γενια.

Ελπιζω να συνεχισει ετσι.

Συμφωνώ και γω. Το παιχνίδι πάει για 9,5-10. Από όπου και να το πιάσεις η ποιότητα είναι στο μέγιστο. Τι θα παίξουμε μετά από αυτό; Πόσα άλλα το φτάνουν στο σύνολο στην γενιά αυτή;; Ελάχιστα δυστυχώς... Οι περισσότερες εταιρίες είναι χωρίς όραμα και απλά αναμασάνε... Θέλουμε περισσότερες εταιρίες να μιμηθούν την naughty Dog. 

• Like 2
  • Sad 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, ALIZEUS είπε

Τι θα παίξουμε μετά από αυτό; 

Ημουν ετοιμος να ποσταρω ακριβως αυτο στο thread του Ghost of Tsushima. Aλλα μου εδωσες την ευκαιρια να το κανω εδω. Προσωπικα εχω ξεχασει τις επομενες κυκλοφοριες, ακομα και την νεα γενια. Μακαρι να αρεσε και στους υπολοιπους τοσο οσο μου αρεσει εμενα. Δεν εχω λογια.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, PDS13 είπε

ημουν ετοιμος να ποσταρω ακριβως αυτο στο thread του Ghost of Tsushima. Aλλα μου εδωσες την ευκαιρια να το κανω εδω. Προσωπικα εχω ξεχασει τις επομενες κυκλοφοριες, ακομα και την νεα γενια. Μακαρι να αρεσε και στους υπολοιπους τοσο οσο μου αρεσει εμενα. Δεν εχω λογια.

Σε ποιο σημείο είσαι να σου πω τι συναισθηματικό roller coaster σε περιμένει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...