Προς το περιεχόμενο

The Last of Us Part II [PS4]

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Ενημέρωση 05/07/2020
Καθώς το παιχνίδι έχει κυκλοφορήσει πλέον:

• Συζητήστε σε ήπιους τόνους και κόσμια πάνω στις εντυπώσεις σας από αυτό.
  • Μην μπαίνετε σε άσκοπες κόντρες περί political correctness και συναφή.
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς, όπως haters, fan boys, κλπ.
  • Οτιδήποτε αφορά την πλοκή του παιχνιδιού πρέπει να μπαίνει σε spoilers.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Στα επίπεδα του Uncharted 4 είναι, άντε ελαφρώς καλύτερο. Δεν έχει να δώσει κάτι άλλο το current-gen, θες PS5 τώρα για άλμα.

Μου φαίνεται αρκετά καλύτερο σε σημεία. Όπως σε εσωτερικούς χώρους. Η βλάστηση επίσης έχει μικρά μαζεμενα χορταρακια που τα βλέπεις μόνο αν σκύψεις και με ζουμ κα. Πιο φυσικό look. Έχει προχωρήσει αρκετά σε σχέση με uncharted. Αλλά στα πλαίσια της ίδιας γενιάς προφανώς βελτιώσεις. Όχι το άλμα που θα δούμε με παιχνίδι της nd στο ps5. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

OK λογικά είμαι κοντά στο τέλος. Το game μου έχει γυρίσει τα άντερα. Πως γίνετε ένα τόσο καλο game, με παρα πολύ καλο combat system και απίστευτα εξαιρετικό gore να με ξενερώσει τόσο? Είμαι σε φάση που περισσότερο βλέπω παρα παίζω και κάθε διάλογος και cutscene με αφήνει παντελώς αδιάφορο και αρκετά εκνευρισμένο. Το game προσπαθεί υπερβολικά πολύ να κάνει τους νέους χαρακτήρες, που απλά δεν με νοιάζουν καθόλου, likeable. Υπερβολικά. Καλά για την εξωτερική εμφάνιση κάποιον χαρακτήρων τα λόγια περιττά, θα έπρεπε να ντρέπονται ποσο forced και χαζό φαίνεται. Aσε που είναι middle finger για τους παλιούς χαρακτικές. Γενικά θέλω το game να τελειώσει και να το διαγράψω από την μνήμη μου. Ποτε δεν έπαιξα game με τόσο καλο gameplay που το story και οι χαρακτήρες με κάνουν να το απεχθάνομαι. Εννοείτε θα γυρίσω να γράψω ένα mini-review για τα απίστευτα graphs, τοπια, world-building, combat system, AI, settings, customization, etc που είναι όλα παρα μα παρα πολύ καλά, μέχρι και το AI που γενικά όλοι ξέρουμε sucks σε όλα τα games. Αλλα το story και οι chars θα φάνε το θάψιμο που τους αξίζει και τέλος θα έπρεπε να ντρέπονται εκεί στην Naughty Dog ποσο υπερβολικό είναι το στοιχειο περί politics και των υπολοιπων παπαριων που δεν έχουν κανένα λόγο ύπαρξης στα games.

Προσοχή, δεν κράζω ούτε καταδικάζω κανέναν που δεν έχει θέμα με αυτά που λέω, αν και είναι λίγο περίεργο κάποιος να είναι full ok με τα πάντα, δηλαδή μονο ο πρόλογος ότι παίζεις

Spoiler

με Ellie το game

(οποιος έπαιξε τρεις ώρες μπορεί να ανοίξει το spoiler), είναι αρκετός για να εκνευριστεί κάποιος, ασχέτως άμα δεν έχει θέμα με τους νέους χαρακτικές. Εννοείτε θα δικαιολογήσω και θα εξηγήσω γιατί και πως.

Πάντως χωρίς πλακα ξέρω ότι είναι απλά ένα game, αλλα προσωπικά έχω στεναχωρεθεί, προσβληθεί (νοημοσύνη), ξενερώσει, σπαστεί και κουραστεί. Το πρώτο game ξανά λέω, είναι αν όχι το top, σίγουρα μέσα στα top 3 όλων των εποχών imho.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, bilt128 είπε

Είμαι ακόμα στις 3 πρώτες ώρες του παιχνιδιού, οπότε είναι νωρίς για να εκφέρω γνώμη, αλλά είμαι  ο μόνος που δεν έχει εντυπωσιαστεί με τα γραφικά του παιχνιδιού?

Παίζω σε PS4PRO σε 4Κ με HDR σε SONY KD65XG9505..

Αρκετή θολούρα και το film grain πολύ ενοχλητικό..

Συμφωνώ φιλαράκι. Έχει πολλές ατέλειες και στα γραφικά και στα NPC's. Ειδικά τα τελευταία, όταν βγαίνεις από cut scene,  είναι τόσο εμφανές ότι δεν αγγίζει επίπεδα Read Dead Redemption 2.

Επίσης τα physics του νερού δεν είναι και τα καλύτερα.

Τελικά μήπως η crunch πολιτική είναι αντιπαραγωγική ;

Αλλά για να είμαστε δίκαιοι τα facial expressions στα cutscenes είναι εντυπωσιακά.

Οπώτε και στο τεχνικό κομμάτι έχει ατέλειες, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των reviewers έκανα τα στραβά μάτια;

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, jerry banana είπε

Στο metacritic έχει γίνει χαμός γιατί πάνε και διαγράφουν τις αρνητικές ώστε το παιχνίδι να ισορροπήσει :P κλαιω ρε φίλε.Τετοια υπεράσπιση πόσα τους έδωσαν πια ......

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Είναι πολλά τα λεφτα Γιωργηηηηηη

Πουλήθηκε φίλε άργησες :) Βεβαια το τσάμπα πέθανε Αριστοτέληηηηηηη(έτσι είπα ένα όνομα :P )

Μωρέ την αρχή την έκανε εγώ δεν έβλεπα :P Ισως φταίει το laser που είπα στον φίλο.Λιγο πιο πίσω.

Γιατί βρε μπανάνα, που είναι το κακό; καλά κάνουν. Αυτές είναι βαθμολογίες από παιδάκια που δεν παίξανε το παιχνίδι, δεν πρέπει να προστατευτεί κάποιος που ψάχνει αν θα το πάρει; 

• Like 4
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, nick pap είπε

Αλλά για να είμαστε δίκαιοι τα facial expressions στα cutscenes είναι εντυπωσιακά.

Φανταστικά είναι, ακόμα και during gameplay, κανε κάνα pause την ώρα που κανεις finishers να δεις τα μούτρα της Ellie και των άλλων NPCs, απίστευτα. :) 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, ALIZEUS είπε

Γιατί βρε μπανάνα, που είναι το κακό; καλά κάνουν. Αυτές είναι βαθμολογίες από παιδάκια που δεν παίξανε το παιχνίδι, δεν πρέπει να προστατευτεί κάποιος που ψάχνει αν θα το πάρει; 

Όχι φίλε γιατί συχνά η πραγματικοτητα είναι σκληρή και δεν πρέπει να τη κρύβουμε .Ίσα ίσα έτσι θα προστατεψεις φίλε μου τον φίλο σου πχ που θα θέλει να σκάσει τα 60 ευρώ γιατί είχε καλές αναμνήσεις από το πρώτο ,μόνο και μόνο για να φάει τα μούτρα του .

7 λεπτά πριν, nick pap είπε

Συμφωνώ φιλαράκι. Έχει πολλές ατέλειες και στα γραφικά και στα NPC's. Ειδικά τα τελευταία, όταν βγαίνεις από cut scene,  είναι τόσο εμφανές ότι δεν αγγίζει επίπεδα Read Dead Redemption 2.

Επίσης τα physics του νερού δεν είναι και τα καλύτερα.

Τελικά μήπως η crunch πολιτική είναι αντιπαραγωγική ;

Οπώτε και στο τεχνικό κομμάτι έχει ατέλειες, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των reviewers έκανα τα στραβά μάτια;

Γιατί οπως και για τις περίφημες 12 τελευταίες ώρες που δεν τους είχαν αφήσει να κάνουν review κάποιο κακό έχει η φάβα που λέει και η γιαγιά μου.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, jerry banana είπε

Όχι φίλε γιατί συχνά η πραγματικοτητα είναι σκληρή και δεν πρέπει να τη κρύβουμε .Ίσα ίσα έτσι θα προστατεψεις φίλε μου τον φίλο σου πχ που θα θέλει να σκάσει τα 60 ευρώ γιατί είχε καλές αναμνήσεις από το πρώτο ,μόνο και μόνο για να φάει τα μούτρα του .

Δεν είναι ετσι, διότι σε μένα πχ έχω πάθει πλάκα με το παιχνίδι, έχω τρελαθεί. Δηλαδή επειδή δεν αρέσει σε σένα γιατί δεν γράφτηκε το σενάριο όπως γούσταρες εσύ, δεν πρέπει να το παίξει και ο άλλος; Πως εγώ το θεωρώ το καλύτερο της γενιάς μαζί με το RDR2; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, PDS13 είπε

Δεν έχω ξαναδεί τόσο λεπτομέρεια σε γραφικά game, κάθομαι και χαζεύω όλη την ώρα. Σίγουρα θα ψηφιστεί "καλύτερα γραφικά του 20". Το film grain είναι υποκειμενικο ομως. Προσωπικα εκτός από την αρχικη οθόνη έχω ξεχάσει ότι υπάρχει. Θα ήταν ωραίο να υπήρχε επιλογή απενεργοποιησης πάντως για αυτούς που δεν αρεσει. Τόσες επιλογές έχουν βάλει, απορω που δεν εχουν και αυτή. 

Το παίζεις σε 4Κ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, ALIZEUS είπε

Δεν είναι ετσι, διότι σε μένα πχ έχω πάθει πλάκα με το παιχνίδι, έχω τρελαθεί. Δηλαδή επειδή δεν αρέσει σε σένα γιατί δεν γράφτηκε το σενάριο όπως γούσταρες εσύ, δεν πρέπει να το παίξει και ο άλλος; Πως εγώ το θεωρώ το καλύτερο της γενιάς μαζί με το RDR2; 

Φίλος έχεις τελειώσει το game? Η έστω είσαι αρκετά μακριά? Αν ναι καλώς, αν όχι τότε έλα τότε να γράψεις. ;)

4 λεπτά πριν, bilt128 είπε

Το παίζεις σε 4Κ?

Δεν παίζει 4K, 1440p είναι στο Προ.

1 λεπτό πριν, nick pap είπε

Είναι τραγικά αρνητικό να γίνεται σε games αυτό γιατί ενώ σε ταινίες δε συμμετέχεις ,, μπορείς ποιο εύκολα να το ξεπεράσεις,στα παιχνίδια είναι immersive η εμπειρία και άμα ο παίχτης ξενερώσει, απλώς παρατάει το παιχνίδι.

Ακριβώς. Είμαι τυχερός και έχω πετάξει το gamead στον κολλητό που κρατάει δυνάμεις μέχρι το τέλος και είναι λιγότερο ξενερομενος. :D

Επεξ/σία από {TDi}Dj2k..infc
Δημοσ.
Μόλις τώρα, {TDi}Dj2k..infc είπε

Φανταστικά είναι, ακόμα και during gameplay, κανε κάνα pause την ώρα που κανεις finishers να δεις τα μούτρα της Ellie και των άλλων NPCs, απίστευτα. :) 

Ναι συμφωνώ, σε αυτό το κομμάτι είναι ίσως το καλύτερο , κρίμα που η ιστορία με ξενερώνει, τόσο potential να αναλωθεί σε ατζεντες και politics.

Είναι τραγικά αρνητικό να γίνεται σε games αυτό γιατί ενώ σε ταινίες δε συμμετέχεις ,, μπορείς ποιο εύκολα να το ξεπεράσεις,στα παιχνίδια είναι immersive η εμπειρία και άμα ο παίχτης ξενερώσει, απλώς παρατάει το παιχνίδι.

Ελπίζω στο μέλλον να προσέξουν πολυ περισσότερο το κομμάτι της ιστορίας.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, {TDi}Dj2k..infc είπε

Φίλος έχεις τελειώσει το game? Η έστω είσαι αρκετά μακριά? Αν ναι καλώς, αν όχι τότε έλα τότε να γράψεις. ;)

Εγώ το τελείωσα. Επειδή εγώ το λάτρεψα, θα ήθελα να μου στείλεις σε PM τι δε σου άρεσε (σε πλαίσιο συζήτησης, ούτε να σου αλλάξω γνώμη ούτε να μου αλλάξεις)

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ALIZEUS είπε

Σεβομαι την αποψη σου ,αλλά το έχεις τερματισει?

2 λεπτά πριν, sixamenos είπε

Εγώ το τελείωσα. Επειδή εγώ το λάτρεψα, θα ήθελα να μου στείλεις σε PM τι δε σου άρεσε (σε πλαίσιο συζήτησης, ούτε να σου αλλάξω γνώμη ούτε να μου αλλάξεις)

Φιλε εαν το λατρεψες θεωρησε ηρωας,αναμεσα στους λιγους :P  γιατι προσωπικά εγώ νόημα δεν βρηκα (φυσικα δεν το λεω για να δημιουργησω τσακωμο) απλως η αποψη μου που καλο ειναι να τις εκφραζουμε μιας και γιαυτο ειναι το νημα :) 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Το τελείωσα γιατί; Το παιχνίδι για μένα είναι έπος. Μακάρι όλοι να βγάζαν τέτοια παιχνίδια και να μην μας ξεπεταγανε... 

Να πω την αλήθεια βέβαια, θεωρώ πως  προσπαθεί να περάσει συγκεκριμένα στερεότυπα και αυτό με χαλάει... Αλλα συνολικά το παιχνίδι είναι από αλλού... 

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Δεν παίζει 4K, 1440p είναι στο Προ.

Τι να πώ...Διαβάζω και για φωτορεαλιστικά γραφικά...Αφού το απεγκατέστησα και το εγκατέστησα ξανά μήπως υπήρχε κάποιο πρόβλημα στο δικό μου installation, αλλά καμία διαφορά..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...