Προς το περιεχόμενο

The Last of Us Part II [PS4]

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Ενημέρωση 05/07/2020
Καθώς το παιχνίδι έχει κυκλοφορήσει πλέον:

• Συζητήστε σε ήπιους τόνους και κόσμια πάνω στις εντυπώσεις σας από αυτό.
  • Μην μπαίνετε σε άσκοπες κόντρες περί political correctness και συναφή.
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς, όπως haters, fan boys, κλπ.
  • Οτιδήποτε αφορά την πλοκή του παιχνιδιού πρέπει να μπαίνει σε spoilers.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, ADHD είπε

Παντως ειναι περισσοτερο open world απο οσο το περιμενα, για το πρωτο που λες ισχυει νομιζω οτι και στο πρωτο μερος, εδω ειναι ελαφρως καλυτερο.

Το να ψάχνεις τις γωνίτσες πάντως δεν έχει όσο νόημα είχε στο Uncharted π.χ. και προσωπικά με κουράζει να κάνω ανούσιο ψάξιμο.

• Απαντ. 3,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Επειδή λέγονται όπως συνήθως διάφορα για το metacritic, να πώ ότι τέτοια aggregator sites πρέπει να τα βλέπουμε ώς εργαλεία.

Για την περίπτωση του The last of us 2, όπως και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις (Mass Effect 3, Dragon Age 2 κλπ), είναι προφανές ότι κάτι συμβαίνει. Υπάρχει κόσμος που αντιδρά πάρα πολύ αρνητικά. Χωρίς διερεύνηση από τον καθένα μας ξεχωριστά, δεν μπορούμε να πούμε εκ των προτέρων χωρίς να παίξουμε το game, αν υπάρχει πιθανότητα και εμείς να ανήκουμε σε αυτή τη μερίδα του κόσμου.

Κανονικά, κάποιος πρίν κάνει την αγορά, θα έβλεπε τα διάφορα critic και user reviews και κάπου θα έβλεπε αν το παιχνίδι θα του αρέσει ή όχι.

Εδώ όμως, γίνεται τόσο κακός χαμός από spoilers, που είναι suicide mission να κάτσεις να δείς τί συμβαίνει.

Στο παρών νήμα, η συζήτηση έχει κρατηθεί τελείως spoiler free, και κατανοώ ότι το παιχνίδι σαν ιστορία και σενάριο μπορεί να σε απογοητεύσει πάρα πολύ. Για την ακρίβεια, αυτά που γράφονται είναι τόσο έντονα, που αν δεν είχα κάνει ήδη την αγορά, θα έκανα δεύτερες και τρίτες σκέψεις........

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Το να ψάχνεις τις γωνίτσες πάντως δεν έχει όσο νόημα είχε στο Uncharted π.χ. και προσωπικά με κουράζει να κάνω ανούσιο ψάξιμο.

Πω διαφωνώ κάθετα!! Το ανάποδο. Σκεφτόμουν χθες πόσο μπορεί να βελτιωθεί το Uncharted αν πάρει από το exploration του the last of us part 2. Αν και είχε σημεία που είχε βελτιωθεί αυτό στο 4.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Είναι πρωτοφανές το πόσο πολλές αγγελίες πώλησης "The Last of Us 2" υπάρχουν !!!!!!

Απίστευτο.... Να υποθέσω ότι είναι και λόγω του αρνητικού κλίματος..... 

• Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
2 ώρες πριν, panther_512 είπε

Επειδή λέγονται όπως συνήθως διάφορα για το metacritic, να πώ ότι τέτοια aggregator sites πρέπει να τα βλέπουμε ώς εργαλεία.

Για την περίπτωση του The last of us 2, όπως και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις (Mass Effect 3, Dragon Age 2 κλπ), είναι προφανές ότι κάτι συμβαίνει. Υπάρχει κόσμος που αντιδρά πάρα πολύ αρνητικά. Χωρίς διερεύνηση από τον καθένα μας ξεχωριστά, δεν μπορούμε να πούμε εκ των προτέρων χωρίς να παίξουμε το game, αν υπάρχει πιθανότητα και εμείς να ανήκουμε σε αυτή τη μερίδα του κόσμου

Σωστό αυτό που λες, ότι θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς αυτοί που θα αντιδρούσαμε. Και αυτό μπορεί να προβληματίζει, αλλά αν δεις τον αριθμο αυτών που έχουν βαθμολογήσει σε 3 μέρες, θα διαπιστώσεις ότι ξεπερνά πιθανόν τον αριθμό των ατόμων που ψήφισαν για όλα τα παιχνίδια της nd μαζί. Έχουν ψηφίσει ήδη 10 φορες( υπολόγισε το)  περισσότερος κόσμος από την κάθε version του GTA5 που πουλάει ακόμα σαν τρελό εδώ και 7 χρόνια σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. 

Προφανως και έχει πέσει συρμα από anti sjws non gamers κτλ. Εγω δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση. Εκτός όπως είπα αν ξεπεράσει τα 100εκ κόπιες το γκειμ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, VonLoutsos είπε

Απορία προς αυτούς που έχουν παίξει(δεν έχω δει review/δεν έχω δει spoiler). Η διαφορά στο Metacritic είναι χαώδης. Μήπως είναι υπερβολικοί και οι μεν(γιατί παίρνουν λεφτά για να πουλήσει το παιχνίδι) και οι δε(που δεν του άρεσε κάτι στην πλοκή). Ευχαριστώ πολύ.

Kοίτα εγώ πιστεύω μιας και το έχω τελειώσει οτι οι κριτικές των user ειναι αντικειμενικές ναι μπορεί για μερικούς τραβηγμένες αλλά όταν φίλε περνάς μετά απο το μεγαθήριο που λέγεται last of  us 1 ο κόσμος μαζι και με εμενα εχει τεράστιες προσδοκίες.Εαν δεν παραδωσει όπως (για εμενα ) εκανε τότε το αποτελεσμα ειναι βαθμολογίες κάτω του 5/10. Επισης να εχουμε και στο πισω μέρος του μυαλου μας οτι οι επαγγελματίες reviewers πληρωνονται απο κάπου ή αυτα που λενε έχουν κάποιο σκοπό.Ενω εγώ ενας μέσος Jerry δεν παίρνω τιποτα εαν πω πχ εδω πέρα οτι δεν ευχαριστηθηκα.

Επεξ/σία από jerry banana
  • Thanks 2
Επισκέπτης
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

. Μέχρι στιγμής έχω παίξει κάνα 10ωρο και δυστυχώς δεν πλησιάζει την μαγεία του 1, αλλά θα του δώσω το χρόνο του.

Μέχρι τώρα για μένα ξεπερνάει στα πάντα το πρώτο και αυτό το λέω σπάνια για δεύτερο game. Συνήθως έχω μια αγάπη στο πρώτο κάθε σειράς. Όχι ότι δεν ισχύει και εδώ αυτό. Αλλά το ξεπερνά σε κάθε επίπεδο μέχρι τώρα. 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, ikaruga24 είπε

Ναι μπαίνει γιατί συνυπολογίζονται και οι παράγοντες που θέλει να κάνει focus το παιχνίδι. Εφόσον το κομμάτι ιστορία είναι στο επίκεντρο του παιχνιδιού τότε θα κριθεί δίνοντας και την κατάλληλη βαρύτητα πάνω σε αυτό. Αν παίζω Bayonetta προφανώς και το κομμάτι ιστορία είναι τέρμα χαμηλά στην λίστα της βαρύτητας του παιχνιδιού. Εσείς (με το εσείς λέω εσάς που θεωρείτε ότι όλα τα τμήματα ενός παιχνιδιού έχουν ίδια αξία και βαρύτητα ανεξαρτήτου είδους και focus) ενώ εγώ (και οι όμοιοι μου) σταθμίζουν το κάθε τμήμα ξεχωριστά ανάλογα με το τι έχουμε μπροστά μας και ανάλογα το τι θέλει να δώσει ο δημιουργός και στο τέλος κάνουμε μια σούμα. Αν βάλω Π.Χ. στο Resident Evil 2 remake 10/10 δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι καλύτερο από το Breath of the wild που του δίνω 9/10. Οπως το λένε οι ξένοι εγώ λαμβάνω τα παιχνίδια μέσα στο context που κινούνται. Και το enter the gungeon βάζω ατόφιο 9/10, δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερο από το Persona 5 που του βάζω 8/10. 

Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις τι εννοώ αλλά νομίζω ότι καταλαβαίνεις το γενικό πλαίσιο για το πως αντιλαμβανόμαστε εμείς τα παιχνίδια. Αν λοιπόν το TLoU 2 άφησε άσχημη γεύση στο στόμα τότε δεν έχει καμία σημασία το πόσο άρτιο είναι στον τεχνικό του τομέα. Ετσι ήμουν και εγώ με πολλά παιχνίδια με πρώτο πρώτο που θυμάμαι που μου άφησε απαίσια γεύση το πρώτο Crysis. Τεχνικά χάρμα και ακόμα και σήμερα δεν πιστεύεις ότι βγήκε 13+ χρόνια πριν όμως το παιχνίδι για εμένα ήταν πάτος. 

Ακριβώς όπως τα λές είναι .Για όσους σαν και εμένα νοιάζονται πολύ για την ιστορία φάγαμε χυλοπιτα.

• Thanks 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Gkostas2007 είπε

Ρε σεις παίδες βλέπω πολύ κράξιμο απο έλληνες στο Skroutz, βλέπω και εδώ τις γνώμες να είναι διχασμένες και 2 παιδιά που το τελείωσαν να λένε για θέμα στο σενάριο. Θέλω να ρωτήσω αν το θέμα είναι πως δεν είναι τόσο τέλειο όσο το προηγούμενο, αλλά και πάλι φτάνει πχ σε επίπεδα Red Dead 2 ή έστω σε επίπεδο πάνω απο τον ΜΟ των παιχνιδιών ή είναι εντελώς χάλια; Γενικά αξίζουν τα 55€ ή να περιμένω κανά 6μηνο μπας και το πάρω κανα 10αρικο-20αρικο φθηνότερα; Για μένα τα καλύτερα παιχνίδια που έχω παίξει απο άποψη σεναρίου είναι το Red Dead 1-2, Last of Us 1 και GTA San Andreas.

Θα σου μιλησω με το χερι στη καρδια,το εχω τερματισει τις πρωτες μερες.Με απογοητευσε παρα πολυ η ιστορια.Ειδικα το τελος ηταν μια πατατα και μιση χωρις νοημα.Μερικοι το ξεψαχνιζουν επειδη εχει ονομα κλπ αλλα οχι πατατα ηταν μην το πολυψαχνεις.Θα δεις οταν το παιξεις και εσυ.Δεν θα σου προτεινα να το παρεις τωρα.Περιμενε μεχρι το τελος της χρονιας σε καμια γιορτη να εχει πεσει η τιμη του.Ειναι αμαρτια τα λεφτα που εδωσα αλλα υπεκυψα στο hype ενώ είχα δει τα spoilers πριν. Οποτε ναι περιμενε να πεσει η τιμη.

• Thanks 3
Δημοσ.
7 ώρες πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Δυστυχώς έχω φτάσει σε ένα σημείο που αλλάζει πολύ το game και ειλικρινά αρχίζω και χάνω το ενδιαφέρον όσο αφορά story. Επίσης το story αρχίζει και χρησιμοποιεί πολύ φτηνά κόλπα ώστε να μου αντιστρέψει αισθήματα χωρίς να το έχει κερδίσει από πουθενά. Δεν ξέρω άμα φταίει η ροή τις ιστορίας, οι χαρακτήρες, η σκηνοθεσία, το γράψιμο, η όλα μαζί. Επίσης τίποτα ακόμα δεν μου έχει ξεπλύνει την άσχημη γεύση που μου έχει αφήσει νωρίτερα. Το combat συνεχίζω να το απολαμβάνω αλλα όχι με τον τρόπο που θα ήθελα η νόμιζα. Anyways λογικά έχει κάνα δεκάωρο ακόμα γιατί γλείφω και τις γωνιές. Μακάρι όλα στο τέλος να δένουν ωραία.

Κρατα μικρο καλαθι :P επισης μολις το τελειωσεις κανε με καπου tag να δω το τελος και τη γνωμη σου εαν θες φυσικα :) 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jerry banana είπε

Θα σου μιλησω με το χερι στη καρδια,το εχω τερματισει τις πρωτες μερες.Με απογοητευσε παρα πολυ η ιστορια.Ειδικα το τελος ηταν μια πατατα και μιση χωρις νοημα.Μερικοι το ξεψαχνιζουν επειδη εχει ονομα κλπ αλλα οχι πατατα ηταν μην το πολυψαχνεις.Θα δεις οταν το παιξεις και εσυ.Δεν θα σου προτεινα να το παρεις τωρα.Περιμενε μεχρι το τελος της χρονιας σε καμια γιορτη να εχει πεσει η τιμη του.Ειναι αμαρτια τα λεφτα που εδωσα αλλα υπεκυψα στο hype ενώ είχα δει τα spoilers πριν. Οποτε ναι περιμενε να πεσει η τιμη.

Απ' την στιγμή που..

Spoiler

Έφαγαν τον Joel για μένα έχει τελειώσει σαν story το game. Όπως έχω ξαναγράψει, TLOU = Joel. Όπως το κόβω απλά ήθελαν να περάσουν LGBT propaganda σε έναν τίτλο που είχε μεγάλο hype όπως έγινε και με το BF V.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Άμα είναι spoiler αυτό, αυτο-spoiler-ιστικα :P

βασικα για να λεμε την αληθεια η συγκεκριμένη μου θυμίζει αυτο  το βαζω σε spoiler 

Spoiler

10 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Απ' την στιγμή που..

Απόκρυψη περιεχομένων

Έφαγαν τον Joel για μένα έχει τελειώσει σαν story το game. Όπως έχω ξαναγράψει, TLOU = Joel. Όπως το κόβω απλά ήθελαν να περάσουν LGBT propaganda σε έναν τίτλο που είχε μεγάλο hype όπως έγινε και με το BF V.

Φιλε οτι λες το εχω γραψει και σε κριτικες σε αλλα sites και εδω .Η πλακα ειναι οτι υπαρχουν πολλα ατομα (ενας Θεος ξερει εαν το εχουν τερματισει) που το υπερασπιζονται μεχρι τελευταιας ρανιδος.Λες και εχουν την ND και τους συγγραφεις παρεακι ή τους πληρωνουν.Το σωστο ειναι να πει καποιος τιμια τη γνωμη του ΕΦΟΣΟΝ εχει τερματισει το παιχνιδι ,γιατι σιγουρα μερικοι βαζουν αρνητικες-θετικες κριτικες στο φλου απλως για να μπουνε στο τρενο του αγώνα ανάμεσα σε θετικό-αρνητικο στρατοπεδο.Εγω απο την αλλη τονιζω παντου τη γνωμη μου γιατι θεωρω οτι τα 60-70 ευρω για την εποχη μας ειναι πολλα και καποιος δεν πρεπει να επηρεαστει σαν και εμενα απο το hype.Καλυτερα να περιμενει να πεσει η τιμη ή εαν ειναι φανατικός και θελει να ζησει την εμπειρια χωρις να εχει ακουσει κατι (που θα ηταν καλυτερο ετσι) να παει δικαιωμα του καθενος ειναι.Αλλα το ενοχλητικο ειναι οταν ο συνομιλητης δεν το εχει τερματισει οπως προειπα και φοραει παρωπιδες σε αυτα που του λες.Σαν να μη θελει να πιστεψει ορισμενα πραγματα τυφλωμενος απο το ονομα ND.Οπως ειπε και ενα αλλο παλικαρι εδω στο νημα ,δυστυχως υπήρξαν κάποιες υπουλες τακτικες στο θεμα του marketing και των οσων ειπωθηκαν πριν βγει το παιχνιδι που το κανει χειροτερο.

Spoiler

Να μη μιλησω για τη τακτικη με εμμεσα πλανα που σε εκαναν να νομιζεις οτι παιζεις με τον Joel στο παιχνιδι για να πανε ολοι οι fan να το παρουν.

Spoiler

Αυτο που λες ενιωσα και εγω και η μεγαλη ξενερα ειναι οτι γινεται νωρις.Αυτη ηταν η μεγαλυτερη μπουνια που εφαγα απο τον Neil.Απο εκει και μετα ξεκίνησε η κατρακυλα.

10 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Απ' την στιγμή που..

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Spoiler

Εαν σου πω οτι οι μοναδικες στιγμες που ειλικρινα ευχαριστηθηκα ηταν οταν ηταν ο Joel με την Ellie στα flashbacks θα με πεις περίεργο?

Επεξ/σία από jerry banana
  • Like 1
  • Thanks 2
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως το ινσομνια έχει την πρωτιά σε χειτινγκ τόσο που δεν ξέρω αν θα συνεχίσω να ποσταρω για το παιχνίδι εδώ. Βλέπω κάτι εντελώς διαφορετικό μέχρι τώρα από αυτά που γράφουν κάποιοι. Θέλω πρώτα να περάσω τα σημεία που υποτίθεται θα "ταραχθω" για να μήν αδικησω καποιον, γιατί και μένα μπορεί να μην μου αρέσουν. Αλλά βλέπω περίεργα πραγματα Ενας κάνει συνέχεια λαικ σε ότι αρνητικό γράφεται για το παιχνίδι και δεν βλέπω καμια αναφορά του σε άλλο γκειμ πάρα μόνο ένα λαικ που αποθεώνει τον τραμπ... Lol. 

Δεν μου κάνει εντυπώση που το παιχνιδι έχει 50000 ψήφους στο user score. Προφανώς και αποκλείεται να είναι gamers όλοι αυτοί. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Φερνει προς uncharted σε αυτο τον τομεα ισχυει αλλα νομιζω και το πρωτο δεν αποφευγε πολυ απο αυτο το μοτιβο. Ειναι χαρακτηριστικο των παιχνιδιων της ND αυτο. Σε κανει και ψαχνεις και τους χαρτες αρκετα αν θες. Στα τελευταια uncharted παντως οντως εγινε πιο εντονο.  Αλλιως μπορεις να προχωρησεις κατευθειαν αν θες χωρις ανουσιο ψαξιμο. Με δικη σου ευθυνη βεβαια γιατι αν παιζεις κανα survivor ή grounded  γινονται κατι ομαδικα πεσιματα ωρες ωρες που για να τα βγαλεις full stealth θελουν lifetime οποτε τα resources απο εκει που ειναι αρκετα χανονται αμεσα. Και ουσιαστικα σου δινει και limited space που δεν γινεται upgrade για το ποσα resources κουβαλας.. 

Αυτο που θα μπορουσαν να κανουν ειναι να δωσουν την δυνατοτητα σταδιακα να κουβαλας περισσοτερα resources για crafting και να βαλουν περισσοτερες σκηνες μαχης γιατι κουραζει ωρες ωρες το συνεχομενο loot επειδη μπορει να συμβει για 2-3 sequences αρκετα καταλαβα πως το εννοεις.

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...