Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσπαθώ να αναβιώσω έναν Pentium 3 με QDI Advance 9 μητρική με έναν άλλο δίσκο που το πρόσθεσα.

Θέλω να το ξεκινήσω από το CD ROM ώστε να κάνω φορματ με Windows 98.

Το pc ξεκινάει, ελέγχει τη μνήμη και μετά κολλάει στην παρακάτω οθόνη..

Έχω βγάλει τη μπαταρία CMOS και ξαναβάλει αλλά το ίδιο.

Τι μπορεί να φταίει;

post-129308-0-98853300-1480794451_thumb.jpg

Επεξ/σία από kapodistrias
Δημοσ.

Τα πολύ παλιά συστήματα δεν έχουν δυνατότητα να ξεκινήσουν από cdrom,δεν σου δείχνει κιόλα ότι έχει cdrom σε κάποιο από τα IDE στην οθόνη που ανέβασες,αν και δεν θυμάμαι τώρα αν σου το έδειχνε.

Επίσης οι πρώτες εκδώσεις 98 δεν είχαν ούτε τα απαραίτητα αρχεία για εκκίνηση πάνω στο cd και έπρεπε να ξεκινήσεις την διαδικασία από δισκέτα αν ψάξεις για win 98 boot disk θα βρεις.

Δημοσ.

Στην εκκίνηση μου αναγνωρίζει το CD ROM σαν secondary slave. To bios δίνει την δυνατότητα για boot sequence.

Έβαλα τον παλιό δίσκο πάνω που χτύπαγε. Ξεπερνάει αυτό το σημείο συνεχίζει και μου βγάζει μνμ μετά για disk boot failure. 

Και τους δυο τους βλέπω κατά την ανίχνευση στην αρχή. Ίσως να μην αναγνωρίζει τον καινούριο τον 80GB γιατί ο παλιός ήταν 13GB.

Update:

Κατάφερα τελικά να εκκινήσω από το CD ROM. 

Ωστόσο, εκείνη τη φορά κατά την ανίχνευση στην αρχή δεν εντόπισε το σκληρό. Είχα αλλάξει τα jumpers στο master με slave. Όταν πήγα να εγκαταστήσω τα windows μου είπε οτι δεν υπάρχει σκληρός. 

Όσες φορές τον αναγνωρίζει (με αλλαγή στα jumpers ως master) κολλάει εκεί.

Δημοσ.

Έχει χαλάσει ο τομέας boot του δίσκου γι΄αυτό κολλάει, βάλε άλλον δίσκο καλό αν έχεις. Όταν ο δίσκος έχει χαλασμένο boot μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για αποθήκευση, σαν δεύτερος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...