Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας εχω ενα laptop της hp με gpu amd radeon hd 6380g ,cpu amd e2-3000 apu with radeon hd graphics και 6 gb ram και 500ρι σκληρό περασα χθες τα windows 10 (home-64) εκανα ολες τις ενημερώσεις και βλεπω οτι τρεχει καλα μεσα στο σύστημα παρ'ολα αυτα οταν τον ανοιγω αργει πολυ να ανοιξει (2λεπτα) και βγαζει μια μαυρη οθονη για ωρα ... το ιδιο γινεται οταν το ξεκιναω απο sleep mode .. τι μπορω να κανω ?

Δημοσ.

Πέραν του αδύναμου hardware, αυτό που "σκοτώνει" το boot time είναι ο μηχανικός σκληρός που έχεις στο σύστημά σου. Αν βάλεις έναν SSD (σχεδόν οποιονδήποτε) θα δείς διαφορά, πιθανότατα τεράστια αν συγκρίνεις με τα 2 λεπτά που αναφέρεις. Δεν ξέρω βέβαια αν θέλεις να δαπανήσεις το ποσό που κοστίζει ένας ssd.

Κάτι άλλο που μπορείς να δοκιμάσεις είναι Πίνακας Ελέγχου-Σύστημα και Ασφάλεια-Επιλογές Παροχής Ενέργειας --> Επέλεξε υψηλές επιδόσεις. 

Στην ίδια καρτέλα τώρα, αριστερά πάνω πήγαινε εκεί που λέει "Επιλογή των ενεργειών κουμπιών τροφοδοσίας" , στη συνέχεια στο πάνω μέρος "Αλλαγή των ρυθμίσεων που δεν είναι διαθέσιμες αυτή τη στιγμή" και στο κάτω μέρος απενεργοποίησε τις επιλογές για "Αδρανοποίηση" και "Αναστολή Λειτουργίας" (αν δεν χρησιμοποιείς κάποια απο αυτές φυσικά). Κάνε επανεκκίνηση και τσέκαρε το. Ίσως βελτιωθεί λίγο.

Δημοσ.

Εγω θα σου ελεγα στην παραπανω  επιλογη που σου πρότεινε ο παραπανω χρήστης  ΝΑ  ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΗ  ΕΚΚΙΝΗΣΗ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙΣ  ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΟΠΟΙΗΣΗ (γιατι απενεργοποιητε και η επιλογη της γρηγορης επανεκινησης..). Με την γρήγορη επανεκινηση, ο υπολογιστης ουσιαστικα φορτωνει  drivers  ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΑΠΟ  TO hybernate.sys  

Δημοσ.

Σε ορισμένα συστήματα (κυρίων χαμηλών επιδόσεων), αυτό που προτείνεις είναι σκότωμα.Ειδικά το Hybernate και το Fast Boot των Windows 10...είναι για σκότωμα. Οπότε γνώμη μου είναι ακριβώς τα αντίθετα απο αυτά που πρότεινες.

Δεν έχει παρά να δοκιμάσει και όποιο του κάνει τη δουλειά να μείνει με αυτό. Αν τελικά λυθεί το πρόβλημα του ts είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο, τότε όλα καλά.

Δημοσ.

Εγώ πάλι θα ταχθώ υπέρ της αδρανοποίησης και του fast boot (αλληλένδετα είναι), ιδίως στα 10άρια.

Αν απενεργοποιήσει την αδρανοποίηση, τα 2 λεπτά του boot θα γίνουν 5+

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...