Προς το περιεχόμενο

SQL (injection) Query

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Εχω μια εργασια στην οποια πρεπει να βρω ενα Flag. 

Με αυτη την εντολη

1' UNION SELECT 1,2, table_schema, 4,5 FROM information_schema.tables -- 

μπορω να δω τα εξης

information_schema
fun
mysql
performance_schema
secret
usmosc
usmosc-C2 

απο αυτα χρειαζομαι απο τον secret να δω τα περιεχομενα του πινακα codes (secret.codes) ωστε μετα να φτιαξω ενα query που θα μου επιστρεφει την πληροφορια που χρειαζομαι. Ουσιαστικα αυτο που θελω ειναι να δω τι περιεχει ο secret.codes ωστε να μπορεσω να ζητησω μετα τα απαραιτητα στοιχεια. Καμια βοηθεια!?

Ειμαι ασχετος απο βασεις οποτε μην αρχισει κανεις τις εξυπναδες!
  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καταλαβαινεις τι κανει το 1' .... ---

πχ το e ειναι το search σου.

V7d608D.png

για να γινει inject θα πρεπει το e να μην εχει περασει απο escape

ετσι βαζεις στην αρχη το quote μετα το query που κανεις incject μετα κανεις comment και τελος βουαλα

m124t2S.png

Το οποιο θα επρεπε να δουλεψει αλλα δεν δουλεψε χαχαχ

εγραψα λαθος το table. βουαλα

REAbA0e.png

• Moderators
Δημοσ.

Το οποιο θα επρεπε να δουλεψει αλλα δεν δουλεψε χαχαχ

Απο χτες αυτο λεω θα πρεπε αλλα δεν :P

Γενικα με τις βασεις δε το εχω οκ τη λογικη την ξερω αλλα εχω να ακουμπησω απο το 2 ετος στο πτυχιο :P

Θεωρητικα δεν θα επρεπε αν σε αυτο

1' UNION SELECT 1,2, table_schema, 4,5 FROM information_schema.tables -- 

αλλαζα τα ονοματα να επαιρνα αυτο που ηθελα!? 

• Moderators
Δημοσ.

Πριν και μετα το Edit σου ειμαι ακριβως οπως και πριν! Δεν εχω ιδεα :P

Ειμαι απο χτες μπροστσα απο την οθονη και παλευω με Sql + code injection. Τουλαχιστον path traversal ειναι αρκετα πιο ευκολο :P

Δημοσ.

θές να γίνεις πληροφορικάριος και δέν έχεις ιδέα απο SQL ή βάσεις? σα να λές θέλω να γίνω μάγειρας αλλά να μήν πιάνω κατσαρολικά για να μην χαλάνε τα νύχια μου ενα πράγμα.. 

που να πας δηλαδή σε HQL, JPQL, PL/SQL και τα ρέστα που ασχολούμαι εγώ.. τσ τσ τσ

Δημοσ.

θές να γίνεις πληροφορικάριος και δέν έχεις ιδέα απο SQL ή βάσεις? σα να λές θέλω να γίνω μάγειρας αλλά να μήν πιάνω κατσαρολικά για να μην χαλάνε τα νύχια μου ενα πράγμα.. 

που να πας δηλαδή σε HQL, JPQL, PL/SQL και τα ρέστα που ασχολούμαι εγώ.. τσ τσ τσ

Τι κάνεις εσύ εδώ; έμαθες το τελευταίο l33t h4x0r tool που κυκλοφορεί στο dark net τις τελευταίες ώρες;

• Like 2
Δημοσ.

Δεν έχουμε όλοι βγεί απο στόφα hacker τι να κάνουμε.

Δημοσ.

εγώ δέν είναι ότι είμαι χακερ ούτε ότι είμαι προγραμματιστής καν αλλά με πιάνει το παράπονο.. εγώ που δέν είμαι πληροφορικάριος και διαβάζω SQL για να κάνω SQL injections στις βάσεις .. και ο φίλος που σπουδάζει πληροφορική δέν έχει ιδέα απο SQL??? 

Δημοσ.

Και εμένα δε μαρέσει η SQL και είμαι προγραμματιστής δεν λέει κάτι αυτό. Οτι κάνεις με SQL γίνεται πολύ πιο gracefully με Linq που είναι αρκετά καλύτερο query language.

Δημοσ.

εγώ δέν είναι ότι είμαι χακερ ούτε ότι είμαι προγραμματιστής καν αλλά με πιάνει το παράπονο.. εγώ που δέν είμαι πληροφορικάριος και διαβάζω SQL για να κάνω SQL injections στις βάσεις .. και ο φίλος που σπουδάζει πληροφορική δέν έχει ιδέα απο SQL???

Τι να κάνουμε ρε φίλε εσύ είσαι αστέρι, υπάρχουμε και οι βλακες.

Αλλά αν ήσουν προγραμματιστής θα καταλαβαινες την διαφορά

Δημοσ.

Προχτές τελείωσα το Spring framework και από χτές που ασχολούμαι με Hibernate και HQL, δηλαδή την object-oriented έκδοση της SQL μπορώ να πώ ότι μου αρέσει.. απλά είναι βαρετό να κάνεις τα παραδείγματα και τις ασκήσεις.. 

Δημοσ.

εγώ δέν είναι ότι είμαι χακερ ούτε ότι είμαι προγραμματιστής

Αφού δεν είσαι ούτε χάκερ, ούτε προγραμματιστής πάρε το κουβαδάκι σου και πήγαινε σε άλλη παραλία. Μας ενοχλείς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...