PC_MAGAS Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Καλησπέρα, Σας έχει συμβεί να έχετε ρωτάτε στο stackoverflow και καθώς γράφετε την ερώτηση τσουπ να σας έρχετε η λύση χωρίς καν να έχετε υποβάλει την ερώτηση; Ίσως το να προσπαθείς να περιγράψεις ένα πρόβλημα σου δίνει την λύση διότι σε βοηθάει κάπως να καθαρίσεις το μυαλό σου από την βαβούρα που προκαλεί η προσπάθεια επίλυσης ενός προβλήματος και να το δεις ποιο καθαρά. 6
theodoros8 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Παρα πολυ συχνα μου συμβαινει. Πολλες φορες γραφω δοκιμαστικά την ερωτηση χωρις να την κανω submit και συνηθως βρισκω την απαντηση.
philos Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 haha στην αρχή νόμιζα ότι επρόκειτο για κάποιο μήνυμα που εξυμνεί το stackoverflow Κι εγώ το έχω πάθει αρκετές φορές και μάλιστα αφού έχω πατήσει το submit.... 1
kaliakman Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 https://en.wikipedia.org/wiki/Rubber_duck_debugging
Luciddream Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Εγώ το κάνω και σε άτομα που συνεργαζόμαστε απο άλλες εταιρίες - με δικά τους API. Τους ρωτάω κάτι και μέχρι να το δουν το ξανασκέφτομαι, καταλαβαίνω το πρόβλημα, και έχω ήδη γίνει "ρόμπα" 1
philos Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Εγώ έχω παρατηρήσει και το άλλο: μπορεί να έχω κολλήσει πως να κάνω κάτι και με μια επίσκεψη στο WC (για poops - sorry για τη γραφικότητα! ) ή με λίγη αναμονή ξαπλωμένος στο κρεβάτι (και καλά για ξεκούραση και χαλάρωση)... τσουπ... έρχεται η λύση!
PC_MAGAS Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Παραδόξως ακόμα παρόλο που είπα αρχικά μια ιδέα στο πως το stackoverflow-dummy duck βοηθάει αυτό αλλά γιατί πιστεύεται ότι το φαινόμενο αυτό βοηθάει;
παπι Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Για να ρωτησεις, θα πρεπει να εξηγησεις το προβλημα με αποτελεσμα να βρισκεις την λυση. Καλο ειναι πριν ρωταμε, να εξηγουμε το προβλημα στον εαυτο μας.
kaliakman Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Βασικά είναι αυτό το κλασσικό που ξεκινάς να μιλάς και λες λες και κάποια στιγμή αυτό που λες δεν το βλέπεις στον κώδικα και συνηδητοποιείς 1
hh12 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Νομιζω ειναι κατι σαν ατυπος νομος στις επιστημες (τουλαχιστον στις θετικες το εχω παρατηρησει), οταν εξηγεις κατι αναλυτικα σε καποιον το κατανοεις και εσυ καλυτερα και πιθανον να διορθωσεις πιθανα λαθη. Για αυτο πολλες φορες ισως φανει ηλιθιο, αλλα το κανουν πολλοι επαγγελματιες, εξηγουν δυνατα τι κανουν σε καθε γραμμη κωδικα στον εαυτο τους . 1
paparovic Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Καλησπέρα, Σας έχει συμβεί να έχετε ρωτάτε στο stackoverflow και καθώς γράφετε την ερώτηση τσουπ να σας έρχετε η λύση χωρίς καν να έχετε υποβάλει την ερώτηση; Ίσως το να προσπαθείς να περιγράψεις ένα πρόβλημα σου δίνει την λύση διότι σε βοηθάει κάπως να καθαρίσεις το μυαλό σου από την βαβούρα που προκαλεί η προσπάθεια επίλυσης ενός προβλήματος και να το δεις ποιο καθαρά. Ναι. Επίσης μου συμβαίνει όταν κολλάω σε κάτι και προσπαθώ να το εξηγήσω στην σύζυγο μου (που δεν έχει ιδέα από προγραμματισμό) και εκεί που το λέω τσουυυυπ, να η λύση εμφανίζεται. Επιπλέον, όταν οδηγώ και όταν χέζω.
georgemarios Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Σκεφτόμαστε με όρους ανθρώπινης γλώσσας. Και με εικόνες. Διατυπώνοντας ένα ερώτημα με ορθή γλώσσα, ορίζουμε σωστά το πρόβλημα, δηλαδή του θέτουμε όρια, δηλαδή μειώνουμε το workload που έχει να κάνει ο εγκέφαλος. Επίσης ο καλής ποιότητας ύπνος είναι καταλυτικός στην ευρεση προβλημάτων (έχω λύσει άπειρα προβλήματα ενώ κοιμόμουν). Το πρόβλημα ειναι άμα το βιάζεσαι. Το εχω λύσει κάπως με διαλογισμο (not something fancy, απλα αποστασιοποιηση για κανα τέταρτο απο το προβλημα και conscious breathing alone). Δουλευει πάντα. 1
hh12 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Σκεφτόμαστε με όρους ανθρώπινης γλώσσας. Και με εικόνες. Διατυπώνοντας ένα ερώτημα με ορθή γλώσσα, ορίζουμε σωστά το πρόβλημα, δηλαδή του θέτουμε όρια, δηλαδή μειώνουμε το workload που έχει να κάνει ο εγκέφαλος. Επίσης ο καλής ποιότητας ύπνος είναι καταλυτικός στην ευρεση προβλημάτων (έχω λύσει άπειρα προβλήματα ενώ κοιμόμουν). Το πρόβλημα ειναι άμα το βιάζεσαι. Το εχω λύσει κάπως με διαλογισμο (not something fancy, απλα αποστασιοποιηση για κανα τέταρτο απο το προβλημα και conscious breathing alone). Δουλευει πάντα. Φοβερος! Αυτο με τον υπνο νομιζα οτι μου συνεβαινε μονο εμενα. Τωρα τουλαχιστον ξερω οτι δεν ειμαι ο μονος
PC_MAGAS Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Αραγε να γίνετε κάτι παρόμοιο και για οποιοδήποτε μη προγραμματιστικό πρόβλημα;
georgemarios Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Αραγε να γίνετε κάτι παρόμοιο και για οποιοδήποτε μη προγραμματιστικό πρόβλημα; Ναι. Ή (για να είμαι πιο πολιτικά ορθος) δεν ξερω καποια περίπτωση που να μην ισχύει. Όταν κολάς κάπου και έχεις την πολυτελεια χρόνου να το αφησεις για λιγο αργότερα, άστο, αξιοποιώντας ποιοτικα αυτή τη παράταση χρόνου ώστε ο εγκεφαλος/νευρικό συστημα σου να επανέλθουν δρυμήτερα (όπου "ποιοτικά" εννοουμε ξεκουραση, οχι video games ή σερφάρισμα). Γιαυτό και είναι γενικά κάλη πρακτική να μην αφήνεις τις εργασίες για την τελευταία στιγμή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα