orestis000 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Καλημέρα, Έχω Ubuntu 16.10 και ένα virtualbox με windows 10 που έκανα import από το παλιό μου λάπτοπ. Όταν ανοίγω την εικονική μηχανή κολλάει αρκετά, μετά από λίγο είναι οκ αλλά μερικές στιγμές μπορεί να φάει κάτι κολλήματα. Με το παλιό μου λάπτοπ δεν είχα ποτέ τέτοια θέματα και ας ήταν λάπτοπ 6 χρονών. Όπως είπα και πιο πάνω το virtualbox το έκανα import και δεν έχω πειράξει τπτ. Υ.Γ. το παλιό λάπτοπ έτρεχε Ubuntu gnome 16.10 και Kubuntu 16.10 Y.Γ. έχω κάνει εγκατάσταση τα guest additions Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 ποιο είναι το καινούριο λαπτοπ? δοκίμασε να ρίξεις τα cores του image μέσα στο virtualbox. (π.χ άσε να παίζει μόνο με ένα core) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
orestis000 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 το νέο λάπτοπ έχει i5-72000U, 8gb ram, Kingston SSD και geforce 940mx. Αυτό μετα cores πως το κάνω; Σε τι θα με βοηθήσει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 το νέο λάπτοπ έχει i5-72000U, 8gb ram, Kingston SSD και geforce 940mx. Αυτό μετα cores πως το κάνω; Σε τι θα με βοηθήσει; Βλέπω υποστηρίζει και vt-x και vt-d.. μήπως πρέπει να τα ενεργοποιήσεις απο το BIOS? (το vt-d έστω). Αυτό με τα cores το ρυθμίζεις μέσα απο το virtualbox με δεξί click πάνω στα windows και settings -> processor. Σε συγκεκριμένους CPU βοηθάει: http://www.mihaimatei.com/virtualbox-performance-issues-multiple-cpu-cores/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
orestis000 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 στο bios δεν μου έχει τέτοια επιλογή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 στο bios δεν μου έχει τέτοια επιλογή ναι λογικά δεν σου κολάει απο αυτό, απλά το είπα σαν επιπλέον τσεκ. Λογικά το πρόβλημα απο τα cores δημιουργείται. Το δοκίμασες? 10 δευτερόλεπτα υπόθεση ειναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsofras Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Τι settings έχεις δώσει στο vm? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
orestis000 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Βλέπω υποστηρίζει και vt-x και vt-d.. μήπως πρέπει να τα ενεργοποιήσεις απο το BIOS? (το vt-d έστω). Αυτό με τα cores το ρυθμίζεις μέσα απο το virtualbox με δεξί click πάνω στα windows και settings -> processor. Σε συγκεκριμένους CPU βοηθάει: http://www.mihaimatei.com/virtualbox-performance-issues-multiple-cpu-cores/ από ότι διαβάζω αυτό λέει για κολλήματα στο guest os, τα περισσότερα κολλήματα τα εχω στο host os. Τι settings έχεις δώσει στο vm? έχω δώσει 5 από τα 8 gb ram, επεξεργαστή έχω δώσει 1 με 100% όριο εκτέλεσης. Γενικά το μόνο που έχω πειράξει σε θέμα "hardware" είναι η μνήμη ram. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
orestis000 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 σήμερα άνοιξα το παλιό μου λάπτοπ και έτρεξα το virtualbox και htop παλιό λάπτοπ: επεξεργαστές και ram full(5gb guest, 3gb host), κανένα κόλλημα νέο λάπτοπ: επεξεργαστές και ram full(4gb guest, 4gb host), κάθε μερικά λεπτά θα παγώσει το σύστημα για μερικά λεπτά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
orestis000 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2017 μετά από πολλές ώρες ψάξιμο νομίζω βρήκα την λύση.... Έκανα εγκατάσταση το Vmware Player και μετέφερα την εικονική μηχανή εκεί, όταν το άνοιξα για πρώτη φορά μου είπε ότι δεν έχω αρκετό χώρο στον σκληρό μου και έπρεπε να ελευθερώσω 700 ΜΒ, ενώ είχα 5-8 GB ελεύθερα. Μετέφερα και την εικονική μηχανή του vmware και του virtualbox στον άλλο σκληρό μου που έχει χώρο. Μέχρι στιγμής όλα φαίνονται να είναι μια χαρά. Λέτε να παίζει ρόλο που τώρα οι εικονικές μηχανές είναι σε HDD και όχι σε SSD; Θα είναι πιο αργές; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα