BritGreek Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Έχω κάποια μηχανήματα G40-30, τα οποία μετά από format και αναβάθμιση της ram σε 8gb, λειτουργούν πολύ καλά με τα Windows 10. Ωστόσο, επειδή θέλω να χρησιμοποιώ Linux, έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής Lubuntu, Xubuntu, Mint Cinnamon, LXLE και Peppermint 7 Respin. Το θέμα που έχω είναι ότι με όλες αυτές τις διανομές, ο υπολογιστής είναι πολύ πιο αργός σε σχέση με τα Windows. Έχω δοκιμάσει να ρυθμίσω το swappiness, χωρίς διαφορά, ενώ ακούω τον σκληρό να δουλεύει συνέχεια. Κάνω κάτι λάθος ή φταίει το γεγονός ότι δεν υπάρχουν proprietary drivers για την onboard κάρτα γραφικών, την οποία βλέπει το linux ως atom; Επίσης, ο ήχος, ειδικά από το μικρόφωνο είναι τραγικά χειρότερος, όπως και η ποιότητα της webcam στο guvcview και στις βιντεοκλήσεις. Sorry αν ρωτάω βλακείες, αλλά ακόμα μαθαίνω. Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2016 από BritGreek Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Τι εννοεις οτι ειναι πιο αργο... Στο boot ?στο να ανοιγει εφαρμογες?στα παιχνιδια ?Σε τι ακριβως? Τρεχουν πολλες διεργασιες και βαραινουν το συστημα?τσεκαρε να δεις... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BritGreek Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Ευχαριστώ για την απάντηση. Εννοώ ότι το σύστημα συνολικά είναι πολύ πιο αργό σε απόκριση και ακούω τον σκληρό συνέχεια να δουλεύει. Λέγοντας αργό, σκέψου ότι ανοίγοντας το write του Libreoffice, κολλάνε οι λέξεις που γράφω και εμφανίζονται ολόκληρες αφού τις γράψω. Με Firefox, είναι πολύ άσχημη η εμπειρία, καθώς το scrolling είναι πολύ αργό και choppy, ενώ με chrome τα πράγματα είναι ελάχιστα καλύτερα, αλλά καμία σχέση με τα 10ρια ως προς την ταχύτητα. Επίσης, μικρόφωνο ουσιαστικά δεν έχω, γιατί σε linux παραμορφώνει ο ήχος (πολύ), η κάμερα είναι σαν να είναι vga με επιπλέον οριζόντιες γραμμές στην εικόνα. Ως προς τις διεργασίες, μιλάμε για καθαρό installation με μόνες προσθήκες το πλήρες πακέτο του libreoffice, τον Chrome και το Guvcview. Εδω και μέρες παιδεύομαι να δω τι συμβαίνει. Στον task manager, αν πχ ανοίξω τον Firefox ή τον Chrome (μόνο ανοίξω, με την αρχική σελίδα), βλέπω 5-6 διεργασίες με αυτούς. Πχ, 6 Chrome, αν αυτό λέει κάτι. Edit: έκανα edit το θέμα, γιατί είχα γράψει Netrunner αντί για Peppermint ως μια από τις διανομές που έχω δοκιμάσει. Βασικά Peppermint 7 τρέχω τώρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Αρχικα τον chrome οπου και αν τον δεις ανοιγει Χ διεργασιες αναλογως τα tabs... Eιναι κλασικος μαλακας browser...τρωει αρκετη μνημη. Εγω στην θεση σου οταν θα εβλεπα το συστημα να σερνεται...θα ανοιγα σε κανα τερματικο htop να δω χρηση επεξεργαστη/καταναλωθεισα μνημη/χρηση swap.. το να σερνεται ετσι το συστημα μου μυριζει μεγαλη χρηση cpu. Απο κει και περα ισως να επιβαρυνεται το συστημα απο την καρτα γραφικων και την ελλειψη σωστων drivers.,.να φορτωνεται ο επεξεργαστης ολη την δουλεια. Τι καρτα γραφικων εχεις?τι drivers παιζουν για αυτην? Tα υπολοιπα προβληματα που αναφερεις ειναι δευτερευουσας σημασιας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gpolic Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Εχω ενα παλιο Lenovo N500 και τρεχει μια χαρα με lubuntu Η αποκριση δεν ειναι και ακαριαια αλλα παει καλα Το οτι δουλευει συνεχεια ο σκληρος ειναι το προβλημα σου. Κατι προσπαθει να κανει το συστημα Και με 8gb δεν δικαιολογειται. Ουτε το δικο μου δεν κανει swap που εχει 2Gb Οσο αφορα την ποιοτητα της καμερας και του μικροφωνου νομιζω οτι μαλλον απιθανο να το βελτιωσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BritGreek Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Έτρεξα το htop (δεν το ήξερα), και δείχνει ότι οι δύο επεξεργαστές (με το παραμικρό άνοιγμα εφαρμογής, φτάνουν στιγμιαία στο 100% και πέφτουν ξανά). Αυτό το autofill credit card που βλέπω, τι ακριβώς είναι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Μηδενικη χρηση swap. Χαμηλο load average. Επεξεργαστης σε λογικα επιπεδα (οταν ανοιγεις νεα εφαρμογη , ο επεξεργαστης τα δινει ολα για να την ανοιξει γρηγορα..για αυτο βλεπεις το στιγμιαιο 100%..οσο ειναι στιγμιαιο ειναι καλο..μην το δεις σταθερα 100% χωρις προφανη λογο ειναι το κακο). Μνημη σε λογικα πλαισια. Μιλα αντρικια..μας τρολλαρες για να περασει η κρυα νυχτα πιο ευκολα ε? PS: αυτο με το creditcard ειναι στον chrome..μηπως ειχες ανοιχτη καμμια σελιδα που πηγαινες να συμπληρωσεις τιποτα στοιχεια καρτας για να αγορασεις κατι? PS2: αν κλικαρεις πανω στο cpu% , mem% μπορεις να σορταρεις τα αποτελεσματα αναλογως την στηλη που κλικαρες..ετσι πληροφοριακα... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BritGreek Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Μηδενικη χρηση swap. Χαμηλο load average. Επεξεργαστης σε λογικα επιπεδα (οταν ανοιγεις νεα εφαρμογη , ο επεξεργαστης τα δινει ολα για να την ανοιξει γρηγορα..για αυτο βλεπεις το στιγμιαιο 100%..οσο ειναι στιγμιαιο ειναι καλο..μην το δεις σταθερα 100% χωρις προφανη λογο ειναι το κακο). Μνημη σε λογικα πλαισια. Μιλα αντρικια..μας τρολλαρες για να περασει η κρυα νυχτα πιο ευκολα ε? PS: αυτο με το creditcard ειναι στον chrome..μηπως ειχες ανοιχτη καμμια σελιδα που πηγαινες να συμπληρωσεις τιποτα στοιχεια καρτας για να αγορασεις κατι? PS2: αν κλικαρεις πανω στο cpu% , mem% μπορεις να σορταρεις τα αποτελεσματα αναλογως την στηλη που κλικαρες..ετσι πληροφοριακα... Θεούλης. Σοβαρά, όμως, ούτε καν. Δεν τρολάρω, και μάλιστα μου σπάει τα νεύρα το πόσο κολλάει και ακούγεται ο σκληρός συνεχόμενα (παράξενος ήχος, σαν τσίριγμα, μόνο στο linux). Αυτό για το credit card, με προβλημάτισε τώρα που το είδα. Δεν έχω καν πιστωτική, ούτε έχω αγοράσει τίποτα με κάρτα online. Επίσης, μου κάνει εντύπωση που υπάρχουν τόσα processes του chrome, ενώ είχα μόνο μια καρτέλα ανοιχτή, με το insomnia. Όπως και τώρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Δοκιμασε να δουλεψεις με αλλον browser για μερικες ωρες/μερες.. firefox/opera/chromium (στην αναγκη)..να δεις πως συμπεριφερονται και αν συνεχισει το συστημα να σερνει τα ποδια του... O δισκος ειμαστε σιγουροι οτι δεν εχει κανα θεμα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BritGreek Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Δοκιμασε να δουλεψεις με αλλον browser για μερικες ωρες/μερες.. firefox/opera/chromium (στην αναγκη)..να δεις πως συμπεριφερονται και αν συνεχισει το συστημα να σερνει τα ποδια του... O δισκος ειμαστε σιγουροι οτι δεν εχει κανα θεμα? Να δοκιμάσω. Αλλά, έγραψα και στην αρχή, ότι με τον firefox κολλάει ενοχλητικά το scrolling και κάνει γραμμές η οθόνη. Πάντως δεν είναι μόνο το browsing το θέμα. Κολλάει και το libreoffice πολύ. Πιστεύω ότι κάτι κάνω λάθος. Δεν γίνεται στα AMD X3 επταετίας να τρέχει Mint 64 απροβλημάτιστα στη δουλειά, και αυτό που είναι καινούργιο laptop να έχει τόση διαφορά προς το χειρότερο. Εκτός αν τίθεται θέμα ασυμβατότητας hardware. Πχ στις *ubuntu διανομές, το wifi χάνεται μόνο του. Edit: Τώρα που έκανα τερματισμό, χρειάστηκε να κλείσω το λάπτοπ από το κουμπί. Συχνά όταν ανοίγω τον υπολογιστή, μετά από το grub (έχω legacy mode) δεν φορτώνει το Linux και το ίδιο συμβαίνει και κατά τον τερματισμό (όχι πάντα). Τώρα μου το έκανε πάλι. Με ποιο πρόγραμμα μπορώ να ελέγξω τον σκληρό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Δεν εχω ιδεα..για δοκιμασε με το gnome-disks. Απο ο,τι βλεπω εχει να δειχνει τα SMART στατιστικα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thomasG4 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Υπάρχει και το HD Sentinel για να τσεκάρεις το δίσκο. http://www.hdsentinel.com/hard_disk_sentinel_linux.php Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Oxygene Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Για έλεγχο δίσκων (εσωτερικών και εξωτερικών) χρησιμοποιώ πάντα το gsmartcontrol Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BritGreek Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Τα δοκιμάζω και επιστρέφω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BritGreek Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Για έλεγχο δίσκων (εσωτερικών και εξωτερικών) χρησιμοποιώ πάντα το gsmartcontrol Δεν βγάζει κάτι. Έκανα το τεστ σε windows. Οπότε; Είναι κάτι άλλο που μπορώ να ελέγξω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα