Saicro Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Καλησπέρα παιδια, Πριν 7 χρονια περιπου αγόρασα εναν υπολογιστη με τα εξης χαρακτηριστικα: -CPU: AMD Phenom II X6 1090T -GPU:ASUS Radeon HD 6950 2GB GDDR5 -MOBO: ASROCK 870 EXTREME3 -RAM:2xKINGSTON KHX1600C9D3B1/2G 2GB HYPERX B -HDD: SAMSUNG 1TB SpinPoint F3 HD103SJ SATA II 7200rpm 32MB -PSU:THERMALTAKE 700W APFC -CASE:THERMALTAKE ARMOR A90 Πριν 2 χρονια ειχε καει κατι πανω στη μητρικη(δε θυμαμαι ακριβως τι)αλλα το εφτιαξε τεχνικος. Περυσι παρουσιαστηκε θεμα στον σκληρο δισκο,και μου ειπε ο ιδιος τεχνικος οτι δε μπορει να εχει πανω του λειτουργικο αλλα μπορει να χρησιμοποιειται ως αποθηκευτικος χωρος.Ετσι πηρα τον εξης SSD:SANDISK SSD PLUS 120GB,εχοντας στον τελευταιο τα windows και τον hdd ως αποθηκευτικο χωρο. Πριν περιπου 6-7 μηνες,καηκε η καρτα γραφικων.Την αντικαταστησαμε με την εξης GPU:AMD R7 260X 2GD5 OC.Για κακη μας τυχη καηκε και αυτη η καρτα γραφικων μεσα σε δυο βδομαδες...Ο τεχνικος μου ειπε οτι δε φταει η υποδοχη της μητρικης αλλα οτι ηταν τυχαιο οτι καηκαν δυο καρτες γραφικων σε δυο βδομαδες. Και οι ερωτησεις μου λοιπον ειναι οι εξης δυο: 1)Πιστευετε οτι κατι αλλο μπορει να φταιει και να καηκαν οι καρτες γραφικων;(πχ μου ειχε πει ενα φιλος οτι μπορει το τροφοδοτικο να φταει) 2)Αξιζει μια αναβαθμιση της ταξεως των 250ευρω για ελαφρυ gaming και προγραμματισμο(2 ατομα στο σπιτι ειναι σε σχολη προγραμματισμου) Να αναφερω επισης πως θα αγοραστει κι ενα λαπτοπ για την ιδια χρηση(το αναφερω σε περιπτωση που εν τελει αξιζει να παρω μονο το λαπτοπ και δεν χρειαζεται να αναβαθμισω το pc) Ευχαριστω εκ των προτερων
nemesis743 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδια, Πριν 7 χρονια περιπου αγόρασα εναν υπολογιστη με τα εξης χαρακτηριστικα: -CPU: AMD Phenom II X6 1090T -GPU:ASUS Radeon HD 6950 2GB GDDR5 -MOBO: ASROCK 870 EXTREME3 -RAM:2xKINGSTON KHX1600C9D3B1/2G 2GB HYPERX B -HDD: SAMSUNG 1TB SpinPoint F3 HD103SJ SATA II 7200rpm 32MB -PSU:THERMALTAKE 700W APFC -CASE:THERMALTAKE ARMOR A90 Πριν 2 χρονια ειχε καει κατι πανω στη μητρικη(δε θυμαμαι ακριβως τι)αλλα το εφτιαξε τεχνικος. Περυσι παρουσιαστηκε θεμα στον σκληρο δισκο,και μου ειπε ο ιδιος τεχνικος οτι δε μπορει να εχει πανω του λειτουργικο αλλα μπορει να χρησιμοποιειται ως αποθηκευτικος χωρος.Ετσι πηρα τον εξης SSD:SANDISK SSD PLUS 120GB,εχοντας στον τελευταιο τα windows και τον hdd ως αποθηκευτικο χωρο. Πριν περιπου 6-7 μηνες,καηκε η καρτα γραφικων.Την αντικαταστησαμε με την εξης GPU:AMD R7 260X 2GD5 OC.Για κακη μας τυχη καηκε και αυτη η καρτα γραφικων μεσα σε δυο βδομαδες...Ο τεχνικος μου ειπε οτι δε φταει η υποδοχη της μητρικης αλλα οτι ηταν τυχαιο οτι καηκαν δυο καρτες γραφικων σε δυο βδομαδες. Και οι ερωτησεις μου λοιπον ειναι οι εξης δυο: 1)Πιστευετε οτι κατι αλλο μπορει να φταιει και να καηκαν οι καρτες γραφικων;(πχ μου ειχε πει ενα φιλος οτι μπορει το τροφοδοτικο να φταει) 2)Αξιζει μια αναβαθμιση της ταξεως των 250ευρω για ελαφρυ gaming και προγραμματισμο(2 ατομα στο σπιτι ειναι σε σχολη προγραμματισμου) Να αναφερω επισης πως θα αγοραστει κι ενα λαπτοπ για την ιδια χρηση(το αναφερω σε περιπτωση που εν τελει αξιζει να παρω μονο το λαπτοπ και δεν χρειαζεται να αναβαθμισω το pc) Ευχαριστω εκ των προτερων Xωρίς να είμαι τεχνικός ή να έχω τις γνώσεις των υπόλοιπων παιδιών στο φόρουμ, το να καούν τόσα εξαρτήματα (μητρική, και 2 κάρτες γραφικών) σε ένα χρονικό διάστημα 1,5 περίπου χρόνου μου κάνει εντύπωση, πολύ πιθανόν να φταίει το τροφοδοτικό. Βέβαια το σύστημα σου είναι παλιό και ενδεχομένως να οφείλεται η όλη κατάσταση στο ότι δεν αντέχει άλλο και χρειάζεται αλλαγή... Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια , αυτά είναι απλά μερικές σκέψεις. Απο εκεί και πέρα το αν θα προχωρήσεις και σε αναβάθμιση του υπολογιστή ή όχι είναι δική σου απόφαση. Σίγουρα από άποψη επιδόσεων ένας σταθερός των 300 ευρών είναι καλύτερος από ένα λάπτοπ στα ίδια χρήματα και προσφέρει και δυνατότητες αναβάθμισης μελλοντικά πράγμα που δύσκολα θα βρεις σε λάπτοπ τόσο χαμηλού μπάτζετ. Εφόσον όμως πάρεις λάπτοπ που καλύπτει τις ανάγκες σου ίσως να είναι περιττός ο σταθερός. Αν τελικά αποφασίσεις ότι χρειάζεσαι και τον σταθερό εγώ θα σου προτείνω τα παρακάτω : Από το παλιό σύστημα κρατάς 1)Κουτί , 2) Τροφοδοτικό (εφόσον ελεγχθεί, λειτουργεί σωστά και δεν είναι αυτό που δημιουργεί προβλήματα στο συστημά σου ) 3) SSD 4) HDD ( προσωρινά ) Πουλάς 1)Μητρική 2)Μνήμες 3)Επεξεργαστή Aγοράζεις 1)Μητρική : http://www.skroutz.gr/s/7847660/Gigabyte-B150-HD3P-rev-1-0.html ~ 90 Σου βάζω την συγκεκριμένη και όχι κάποια φθηνότερη επειδή εκτός των άλλων διαθέτει m.2 port και usb-c που θα σου φανούν χρήσιμα μελλοντικά. Μπορείς να πας και σε μια αρκετά φθηνότερη μητρική βέβαια. 2)Μνήμες : http://www.skroutz.gr/s/6524187/Corsair-Value-Select-8GB-DDR4-2133MHz-CMV8GX4M1A2133C15.html ~ 45 Σου βάζω μια 8αρα στα 2133MHz επειδή μέχρι τόσα υποστηρίζει η μητρική σου. Θα χάσεις λίγο σε ταχύτητα σε σύγκριση με 2 x 4gb 2133MHz αλλά μελλοντικά θα μπορείς πιο έυκολα να αναβαθμίσεις τις μνήμες σου στα 16gb, προσθέτοντας ακόμη μια 8άρα και θα έχεις και 2 σλοτ ελεύθερα σε περίπτωση που θες να προσθέσεις κι άλλη μνήμη. 3)Επεξεργαστή : http://www.skroutz.gr/s/7327618/Intel-Core-i5-6500-Box.html ~ 220 Νομίζω είναι ο πιο vfm επεξεργαστής αυτήν την στιγμή, χωράει στο μπατζετ εφόσον πουλήσεις τα δικά σου. Δίνεις λοιπόν 250 ευρώ του μπάτζετ σου συν περίπου 100 ακόμα πας σε intel πλατφόρμα 1151 με δυνατότητες αναβάθμισης μελλοντικά και ενδεχομένως σου μένουν και κάποια χρήματα στην άκρη απο την πώληση του hardware που έχεις τώρα. Με ότι σου μείνει μπορείς 1) Να πουλήσεις τον σκληρό σου και να πας σε έναν : http://www.skroutz.gr/s/7602143/Western-Digital-Blue-1TB.html ~ 50 ευρώ 2) Να τα χρησιμοποιήσεις για αγορά νέου τροφοδοτικού εφόσον το παλιό δεν λειτουργεί σωστά 3) Να βάλεις κάποια χρήματα παραπάνω για αγορά GPU αν θέλεις να παίξεις και κάποιο πιο βαρύ παιχνίδι. Σε πρώτη φάση για ελαφρύ gaming του στυλ lol , cs go , overwatch κτλπ σε καλύπτουν τα γραφικά του επεξεργαστή Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2016 από nemesis743
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα