jgeorgiou Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2017 γενικά η cpu & gpu είναι auto-regulated ως προς τα ΜΗΖ (αν - πόσο θα χρησιμοποιούν τις turbo συχνοτητες) εσύ πήρες έναν παλιάς τεχνολογίας Ι7 που είναι αργός αν τον συγκρίνεις με τους σύγχρονους , και τρέχει σαν σημερινό Ι3 διπυρηνο (I3 7100) που καίει τα μισα watt (σου βάζω γενιά του 2016 , όχι τους σημερινούς 8ης). Σε όσα games αξιοποιούν 2 πυρήνες (πλειονοτητα) ο Ι3 7100 πάει πολύ γρηγορότερα. συμπέρασμα μου α) ζητάς υπερβολικά από SFF μηχάνημα και διάλεξες παλιας τεχνολογίας cpu που καίει και θέλει καλό εξαερισμό β) η 1050ΤΙ είναι άριστη επιλογή για την περίπτωση σου γ) πρέπει να βελτιώσεις το air-flow πρόσθεσε ανεμιστηράκια δ) αν μπορείς άλλαξε και βάλε έναν Ι5 8400 με φθηνή μητρική(θα βγουν σε 1 μήνα φθηνές) που καίει 40% λιγότερο ρεύμα και θα είναι απείρως γρηγορότερος από τον δεινόσαυρο του Q1'11 Μπορεί να σε στεναχώρησα λίγο αλλά νομίζω ότι σου δείχνω προς την σωστή κατεύθυνση αν θες καλύτερα αποτελέσματα.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2017 Λοιπόν, τελικά διάβασα στο διαδίκτυο ότι το Pass Mark δεν είναι και τόσο... καλό πρόγραμμα, Όντως για GPU δεν είναι αντιπροσωπευτικό. Για CPU όμως δίνει μια πολύ καλή εικόνα με 2 αριθμούς μόνο.
TheDevilMayCare Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2017 Πετραν τσεκαρε λιγο Cinebench cpu scores:http://oi63.tinypic.com/254yjvc.jpghttp://tinypic.com/view.php?pic=254yjvc&s=9και συγκρινε αυτα με τον δικο σου i5-2500
TheDevilMayCare Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2017 Όντως για GPU δεν είναι αντιπροσωπευτικό. Για CPU όμως δίνει μια πολύ καλή εικόνα με 2 αριθμούς μόνο. Παιδες το Pass Mark, και στις cpu, εχει αρκετα κουλα-λαθη....
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2017 Παιδες το Pass Mark, και στις cpu, εχει αρκετα κουλα-λαθη.... Δείξε μας. Μόνο αν έχει ελάχιστα δείγματα βγαίνει εκτός.
TheDevilMayCare Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2017 Ειχα γραψει, για αρκετα λαθη του:https://www.cpubenchmark.net/cpu_list.phpΜην με βαλεις να τα ψαχνω παλι...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2017 Εντάξει σε μία βάση χιλιάδων CPU, ειδικά όταν μιλάμε για TDP limited καταστάσεις (θερμοκρασίες, configuration, BIOS, throttling) ποτέ δεν έχεις consistent αποτελέσματα. Ωστόσο σε mainstream desktop CPUs που έχει τουλάχιστον 100-200 δείγματα, είναι αρκετά consistent για να παίρνεις μια πρώτη γεύση για το τι να περιμένεις. 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Σε σχετικες ερωτησεις-κατηγοριες οταν ειχαν τεθει, "μετακυλιοταν" το φταιξιμο για λαθη ολοφανερα στους χρηστες,ομως οταν σαν χρηστης παλι το χρησιμοποιεις για 'ερευνα αγορας', καλυτερα να τσεκαρεις reviews για το σιγουροτου πραγματος! Για παραδειγμα για cpus φορητων κλπ, προσωπικα ξεκινω τσεκαροντας tests στο notebookcheckhttps://www.notebookcheck.net/Benchmarks-Tech.123.0.html 1
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Φυσικά και δε σου φταίει το πρόγραμμα όταν τρέχεις πχ με single channel μνήμες ή όταν βγάζεις πιο λίγο από έναν με τέρμα tweakαρισμενο σύστημα. Εμένα μου αρκεί που έχει consistent αποτελέσματα και ότι σε ίδια συστήματα με ιδιες ρυθμίσεις θα βγάλει τα ίδια. Όχι σα τη αηδία το geekbench που βγάζει ο,τι να ναι... Για φορητά φυσικά το notebookcheck είναι καλό, αλλά και αυτό στα νούμερα που δίνει απο κάτω είναι έρμαιο του εκάστοτε throttling κλπ.
philos Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Παιδιά για την ιστορία το PC αυτό ήταν για κάποιο καιρό το βασικό μου PC (σε i7-2600), οπότε τώρα έχω μετακινηθεί με εκείνον τον επεξεργαστή σε νέο - κανονικό desktop και το SFF το έδωσα προχθές σε κοντινό μου άτομο. Κατά τα άλλα ενδιαφέρουσα η συζήτησή σας για την αξιοπιστία των benchmark tests, γιατί κι εγώ που δεν είχα ασχοληθεί καθόλου με σχετικά προγράμμα "ξεγελάστηκα" ότι είναι δεδομένα τα αποτελέσματα που δίνουν.
TheDevilMayCare Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Παιδιά για την ιστορία το PC αυτό ήταν για κάποιο καιρό το βασικό μου PC (σε i7-2600), οπότε τώρα έχω μετακινηθεί με εκείνον τον επεξεργαστή σε νέο - κανονικό desktop και το SFF το έδωσα προχθές σε κοντινό μου άτομο. Οποτε οι θερμοκρασιες αυτες Έχω ψηλοθεματάκια με τις θερμοκρασίες, καθώς σε full load η CPU φτάνει και 78oC ενώ σε idle είναι στους 50 - 54oC.... ειναι κανονικου desktop? Παραπανω = στο screenshot βλεπεις, εκτος απο cpu score, και τι θερμοκρασιες να περιμενεις: απο cooler καλυτερο intel stock.. αν μιλαμε για τον i5, για τον i7 θα πρεπει να τα ξανατρεξω, χοχο
philos Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Όχι Devil, ό,τι αναφέρω σε αυτό το θέμα αφορά το συγκεριμένο SFF PC (με έναν i5-2500 πλέον).Οι θερμοκρασίες είναι αυτές. Δοκίμασα λίγο πριν το δώσω να του βάλω με customια μια παλιά ψύκτρα Ximatec αλλά δεν είδα καλύτερες θερμοκρασίες (μιας που ο αέρας του fan είχε κατεύθυνση στην εσωτερική επιφάνεια του case και χωρίς τρύπες), οπότε άφησα την stock της Fujitsu (αν δείτε έχει βελάκι "airflow" που στέλνει τον αέρα προς τις πίσω τρύπες του SFF κουτιού) γιατί βιαζόμουν να το δώσω, ενώ μου είπαν στο tomshardware ότι εφόσον κινούμαι < 85oC σε full load, δεν θα υπάρχει θέμα. Για τώρα δεν θα ασχοληθώ άλλο με το PC αυτό γιατί το έχω παραδώσει... θα δούμε το καλοκαίρι με τις ζέστες πως θα πάει!! Αααα και φυσικά αν δεν σκάσει κανένα τροφοδοτικό από τη GTX 1050 Ti Στο τωρινό desktop έχω τον i7-2600 με μια DEEP COOL GAMMAXX 400 που πήρα από τις αγγελίες εδώ και απ' ότι είχα δει τις θερμοκρασίες, είναι πραγματικά εξαιρετικές!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα